Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Dobre miejsca do treningu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4536)

iva-knight 13-08-2004 18:46

Ja osobiscie trenuje w kazzo nad jeziorkiem. Jak mozesz tam dojsc hmm. Od dp idziesz caly czas w lewo nastepnie w gore bede tam schody i bedziesz szedl nimi caly czas w gore az wyjdziesz na powierzchnie. Nastepnie troche w prawo i w dol az dojdziesz do mlyna nastepnie schodami w gore az wyjdziesz na taki piaszczysty teren malo ludzi tam chodzi przynajmniej ja wielu nie spotykam i tam mozesz trenic godzinami bo jest jeziorko z duzym zapasem rybek a przy okazji pocwiczysz fishing:):)

Nocny koszmar of danubia 13-08-2004 20:14

dobre

dobry temat ale dla mni najlepsze miejsce to depo dla knightow albo na jakies wiezytce w miescie.A dla palków w zacisznym miejscu albo na wieży

Helixaw 13-08-2004 21:55

Chyba x to parcele, a o to puste miejsca???

Butcheres 14-08-2004 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monoskar
Skoro już piszecie o treningu: gram już trochę w Tibię i ciągle nie wiem jednej rzeczy. Otóż jak wyrównać skille ? moje to 39/34 ale wolałbym 39/39. Jak to zrobić najprościej powiedzmy na Dwarfach w kopalniach? Czy ma tu znaczenie tryb walki czy co, bo juz głupieję ?(

:baby:

Zaden problem poprostu sciogasz bron i zakladasz 2 tarcze jedna morze byc twoja a droga starczy cooper w kazz tego pelno i trenisz

Wookash 14-08-2004 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Butcheres
:baby:

Zaden problem poprostu sciogasz bron i zakladasz 2 tarcze jedna morze byc twoja a droga starczy cooper w kazz tego pelno i trenisz

bosh... przeciez tyle razy bylo tlumaczone jak wyglada prawidlowy trening, ze powinienes wiedziec ze 2 tarcze nic nie daja ( liczy sie def z tej lepszej)- to po pierwsze. Po drugie zeby pobic shielding trzeba przeciwnika atakowac....

Gibki Fotel 01-07-2005 12:28

Paladyn : Dobre miejsce to dla mnie biblioteka w ab wchodze na gore buga se ruluje i z kolega party :berserker:
Knight :tak samo

Memson 01-07-2005 14:47

idziesz na cypelek przy veno (przy tartaku czy jakos tak, jest tam mala jaskinia bugow) lurujesz sobie robale i trenisz. ladnie rybki wchodza na haczyk i wogole ql :D

Hieyan 01-07-2005 17:03

Pokaże ci dobre miejsce w Thais, które niedawno odkryłem:D
http://i7.photobucket.com/albums/y28...sdasdasdas.png

Bardzo prosto zlurować sobie do trenningu tam wilki.
Rzeka obok, więc żarcia pod dostatkiem.
Ostatnio odkryłem tam niezła skrytkę, potrzeba łopaty by ją rozkopać. Naprawde, mało osób o niej wie. Jest ukryta "pod drzewem" więc prawie niewidoczna. Tam też możesz trenować...

Mc macio 01-07-2005 17:52

@up

no to teraz juz nie jest skrytka jak cale forum o niej wie

Gorillaz 02-07-2005 02:10

Jakie mozliwe sa miejsca dla paladyna do treningu

Mam 11 Palka ze skillami 45/40 i uwazam ze niema gdzie trenic dostatecznie w carlin narazie przebywam w Kazo

:lucznik: Wedlug mnie moze zrobie lepsza postac niz dotychcasz
Ps: To muj pierwszy post chyba nic nie zrobilem glupiego i chyba nie dostane za to :ban: :p

Taki siaki mag 02-07-2005 07:21

Mag

Dla low maga dobrym miejscem jes Kopalnia troli w AB'Dendriel, a potem na roty na Fibułe.

Berials 02-07-2005 10:12

re: UP
Czy Ty zastanawiasz się czasem co piszesz? Czy tylko większa liczba postów w profilu Ci w głowie? To temat nt. treningu, a nie expowania Sorcererem.

A jeśli chodzi o trening, to jeśli się dobrze zna desert dungeon to z wielką iloścą jedzenia można tam dłuuugo potrenować :).

Dawid(Daw) 02-07-2005 19:55

mYthera, lvl 8 dopiero co wszedlem na maina, ale mam postac 24 lvl na myciie, co robic ze skilami 10/15 jak ma to byc pallek? czy trenic na ghoulu, czy na osobie?

Hieyan 02-07-2005 20:03

@up
Radze rotwormy lub najlepiej na czlowieku. Jeśli chcesz efektownie trenować, przeczytaj poranik...

najemnikberserkerpit 02-07-2005 21:06

Miejsce do traina

no wiec wg mnie dobrym miejscem do takiego treningu, sa kopalnie dwarfuw.
bierzesz z kolega idziecie gdzies w jakis slepy zaulek(najlepiej z samymi dwarfami) wybijacie tyle zeby tylko 1 zostal dal kazdego i po problemie :)

Profesja::lucznik:
mlvl:8, za 72% 9
level:11
skille:38/39(dopiero zaczolem train)
nick*********
swiat:titania :cup: :evul:

Knajcik Z Azury 22-12-2005 11:39

ja polecam kopalnie dwarfów koło kazz, zdejmujesz eq bierzesz dagga wooden shield i 2 roty 1 dwarf i skille lecą szybciutko 8o

Ojczul1 22-12-2005 11:53

Dobrym miejscem do treningu jest spawn 1 slime.
Bijemy klony i można długo trenować jednak trzeba miec do tego dobre skille i eq bo można paść.

krawcuv 23-12-2005 23:42

Ja tam wole ćwiczyć z elfami:) X( X( X( X( X(

FrYTeX 25-12-2005 12:59

Ja mam Knighta 14 lvl skille 44/42 i sobie skieluje koło Venore na Rotach biorę sobie cooper shielda i zwykłego knife lub daggera i w miejscu gdzie sa roty jest takie wielkie zielone bagno pod ziemią i jak tam jestes to idziesz sobie na środek i się wychodzi na góre jest tam pare snejków i zwykle tam nikt nie chodzi bo nie ma po co lurujesz sobie 2 roty na góre max shieldning i walisz sie z 2 rotami i jednym snakiem... Ja tak robie cały czas i jest dobrze żarcie masz z rotów a jeśli nawet nie to kolega moze ci co jakiś czas podrzucać B)

Ramza 25-12-2005 13:49

Na elfach w Ab ,albo spiderach w North Port :)

Pomocnik 25-12-2005 13:58

hmm

Koło Ghoustlandu.Lurujesz raty idzesz na samą góre i masz duzo wody=rybki i dobry trening nikt az tak wyskoko nie zachodzi ja tam treniłem i nigdy zadnego pk nie spodkałem..Mozesz takze na Ghoustlandzie ze slimem potrenic.W ab tez u góry jest taka dziura z ratami odkpopujesz trawe machetą i trenujesz.....Ja osobiscie trenuje w North Porcie! Tam jest super zawsze tam kolesi nie ubywa raty mozna lurowac nie chodzą tam nooby i nie kradną i pkerów nie ma :]

Maraghort 15-02-2008 09:53

Ja skilluje na slimach kolo Venore swietnie skille leca ale troche ludzi czasami przychodzi.

Helodin 15-02-2008 09:55

@up

idioto po co odswiezasz tematy sprzed 3 lat

STOP ARCHEOLOGOM:ban:

Paladin'Popek 17-02-2008 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maraghort (Post 1900529)
Ja skilluje na slimach kolo Venore swietnie skille leca ale troche ludzi czasami przychodzi.

to zes dojebal nastepnym razem patrz na date ostatniego posta...

Snick 17-02-2008 22:36

Ja mam 2 zarąbiste mjejscówki, jedna z cycami druga z rotami. Ale ich nawet na tibia earth nie ma. 8o Więc nie mam jak pokazać.

Xelu 17-02-2008 23:01

Dla knighta :

http://foteka.pl/full/1e58e479bc11a7...41e72be2ca.jpg

lub

http://foteka.pl/full/0c55aaf03618c3...d9dc4794a8.jpg

Dla pala:

http://foteka.pl/full/bb721af8bbfb04...0898dd7a65.jpg

Moim zdaniem to najlepsze miejsca by rozwijac swoje umiejętności

wiewioreq 17-02-2008 23:32

o:

oczywiście na foldzie. jest duzo rotow i kilka minosow , ktore sie szybko respia

Juhhhhy 15-03-2008 02:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiz (Post 46914)
Lv 21, skile 64/63, a bywam wszędzie głownie ab ale dla dobrego miejsca moge isc nawet do thais:)

Minoski na lodowych wyspach beda dobrym rozwiazaniem tylko zaopatrz sie w foodzia.

Niuman 17-03-2008 17:35

Jeżeli to świat PvP to Elvenbane i Amazon camp odpadają gdyż na jakim serwie nie gram to PK. Polecam jednak Ab'Dendriel kopalnie trolli lub hmm.gdzie tu skillować ? Ancient Temple polecam lub okolice dark cathedral =)

xPoniaTx 19-03-2008 18:06

jak masz dobre eq to skilluj na slimach... Bo z tymi skillami juz mozesz... A slimów jest dużo.. Chociazby Folda, Venore, Carlin czy tez niedaleko Dwarven Bridge jak i w niektorych kopalniach dwarfow... pzdr

Favnir 19-03-2008 19:16

Z doświadczenia wiem, że siłę trenuje się na siłowni, a skille "matematyka", "język polski" oraz "biologia" przed książkami. Dodatkowo jeżeli skill "język angielski" nie jest Ci potrzebny, ale chcesz go w jakiś sposób opanować to graj w tibię. Uwaga: działa jedynie w 12%! Najlepszym miejscem do skillowania jest jak już wspominałem siłownia albo zaciszny pokój lub biblioteka, która jest skarbnicą różnorakich książek o skillach tych lub innych.

cipek13 19-03-2008 20:09

Czas na moje słynę punktowanie...

I. 25/25 trolle cała tibia w sumie oprócz tych z Verone
II. 40/40 roty/orki Lodowe wyspy / Verone
III. 60/60 Mino Verone / gdzieś tam jeszcze
IV. 60</60< slim Thias / Verone

Coś jeszcze???:confused:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Favnir (Post 1960146)
Z doświadczenia wiem, że siłę trenuje się na siłowni, a skille "matematyka", "język polski" oraz "biologia" przed książkami. Dodatkowo jeżeli skill "język angielski" nie jest Ci potrzebny, ale chcesz go w jakiś sposób opanować to graj w tibię. Uwaga: działa jedynie w 12%! Najlepszym miejscem do skillowania jest jak już wspominałem siłownia albo zaciszny pokój lub biblioteka, która jest skarbnicą różnorakich książek o skillach tych lub innych.

EEE... Czy ty trochę nie przeginasz z tymi skilami , chciałeś zaiponować że jesteś SUPER uczniem czy coś

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:46.