![]() |
Cytuj:
|
Idziesz do dogodnego miejsca .. i trenujesz najlepiej na summonie :]
jak nie masz wyjścia to trenisz na tym co możesz .. I zgadza się :] po ziemi rzucało się różne itemy xD Z tego co zauwarzyłem to polecam afking w port hope 0.38 % askary tam mieszka xD znaczy że tam naprawde mało ludzi jest (na stałe a nie expić) xD I to naprawde nie wiekla tragedia .. trza tylko chcieć a można się przepchnąć z distem You see a bag it's weight 16008 o.z jeśli chodzi o ścisłość :] |
...
Ja bym wziom se eq miecz tarcze poszedł na gobliny nazbierał kilkaset kamieni porobil hmm selnoł je kupil jeszcze spery wbil z 50dista wiom luk dziesz na gloni i zbiarsz kaminie lvl ci niepomoże w ataku to sorc czy drut tlyko skile dizaj napadł na mojego pala 14lvl 25knight pod depo pszeglondałem tibia.com
daje exura gran i zaczołem go rombac z beltów po 50 to uciekl tlyko ja mam kase na skile :P |
daruj sobie ...
|
Ja aktualnie mam 35 lvl i 70 dista a zaczołem na Luminerze bez qmpli z 600 gp około też ja zrobiłem tak: nabiłem 11 lvl na trolach z miecza (mam 24 sword fighting) potem kupiłem łuk a za kase z troli Conjure Arrow, potem nabijałem Distance na goblinach do około 40 potem dobiłem spearami 43 i ruszyłem na... na cyce koło thais expiłem tam do 25 lvl~ dobiłęm 60 dista i więcej nie trenowałem dist poprostu z arrows'ów sam wskakuje co lvl a kasy mam full dobrze radze ten sposób
|
Lol wy albo nie umiecie grac palem albo nie graliście mam dla was wiadomość zrobiłem sobie pala po update dokładnie w poniedziłek i wieczorem byłem juz na mainie pozsedłem do ab na trolle. Ciagle mi wypadały włocznie i tak zrobiłem 40 dist na 11lvl i dalej tam siedze i nie narzekam jak zrobie 50 dsit to zbijam na soldy i tam kase da rade trzepać i dist rosnie szybko.
|
No właśnie, ja miałam kase tylko z rooka (~1k) i od razu poszłam na trolle do Ab. Eq dostałam parcelem od drugiej postaci :D, tylko czary trzeba było kupować cały czas. Ciągle tam siedzę, pójdę sobie jak się speary skończą, a na to sie nie zanosi :P No i po każdym wypadzie w podziemia kasa mi się dwukrotnie zwracała, więc miałam kasę na speary.
Skille i level na lewo, w ogóle nie skillowałam. Latałam tylko na zielonej tarczy i bardzo mi się to opłaciło :) Nie wiem tylko, gdzie iść teraz... Poradźcie coś. |
Wg mnie najlepiej palkiem sie treni na trolach na edron, jezeli ebz pacc to kolo dwarfen bridge (na prawo). Spiry maja teraz 25 atk. wiec spokojnie mozna nimi trenic na trollach do 50 dista, a z 50 dista mozna juz normalnie grac...
Kolega powiedział "na 15 lvl 50 dista to do 25 lvla spokojnie nabijesz 60+dista na samym expieniu" - a potem mozna juz przeznaczyc troche kasy na spiry i jakos to idzie :D |
Ja dzisiaj wszedlem na Maina, Pallem. Poszedlem na trole kolo carlin. Na 5-6 troli wypadla mi jedna wlocznia, co cholernie wkurza. A tym bardziej jesli ta wlocznia lamie sie po 3-cim podniesieniu :[ !!! Czytam juz ktorys temat i widze ze nie ma innego wyjscia jak trenowanie spearami. Nazbieralem tez troche kamieni. I 20stones'ow wystarczylo mi na nabicie nie calych dwoch poziomow w discie, takze nie jest to ani jakis super sposob ani jakis gowniany, da sie przezyc! Tylko faktycznie trzeba byc cierpliwym...
|
to nie znaczy ze musisz odświeżać temat sprzed kilku miesiecy zeby sie wyżalic....
|
Co z tego, że odświeżył temat?
Co do topicu: Na początku zabijamy jak najwięcej trolli spiramy, które jesteśmy w stanie kupić po zakupie eq i innych potrzebnych rzeczy (czy ja wiem czy nowe eq na trolle, ja bym sobie to odpuścił, ale jak kto woli). Po skończeniu się spirów bierzemy jakąś broń meelee (np. mace albo katanę) i bijemy te trolle z w/w broni zbierając kasę na następne spiry, no i oczywiście zbieramy same spiry. ;) Jak mamy zapas koło 10 spirów zaczynamy je znowu zużywać na trollach i później znowu meelee, tak aż do 13 lvl-u*, zapewnie zastanawiacie się dlaczego 13? Bo na tym lvl-u można kupić czar conjure arrow, zanim zrobimy ten 13 lvl, mamy koło 37 dista, robimy sobie strzały (ile kto woli) i idziemy na roty, gdzie uzbieramy kasę na następne strzały i tak do 50~ dista, później cyclopy (lub jak ktoś wyżej napisał valkyrie żeby wylootować plate armora :)), a dopiero później cyclopy. :P * - oczywiście dopóki nie zrobimy wystarczającej ilości strzał wciąż expimy na trollach. :P P.S. jeśli ktoś już napisał ten sposób to sorry, ale nie chciało mi się czytać wszystkich postów. :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@móc (nie chce mi się cytować wszystkiego ;f) Tak tylko, że to jest palek na NOWYM servie, więc o zmianie eq na początku raczej nie ma mowy, bo kosztuje więcej niż na starszych światach... |
Cytuj:
soldier helmet - 50 gp scale armor - 100 gp brass legs - 150 gp leather boots - z rooka dwarven shield - 150 gp orcish axe - 100 gp scarf - 200-300 gp ale nie musimy go w ogole kupowac Ceny na rooku wygladaja nastepujaco: legion helmet - 40 gp chain armor - 100 gp studded legs - 200 gp leather bootsy - za darmo cooper shield - 200 gp katana - 200 gp Podsumowujac: Noob set z maina kosztuje 550 gp Rook set kosztuje 740 gp Tak wiec sprzedajac rook seta na rooku przed wyjsciem na main i kupujac (za kase ze sprzedanego rook seta) noob seta na mainie jestesmy daleko do przodu jesli chodzi o ekwipunek (duzo lepszy niz te smieci na rooku ktore nawet przed rotami nie chronia) i mamy jeszcze dodatkowe 190 gp za ktore mozemy kupic pierwsze czary, scarfa, small stonesy lub w ostatecznosci speary do treningu. |
Cytuj:
Scarf-25gp w sklepie na Edron, badz za darmo w pewnym ciele na pustyni. Orcish axe-nie sadze aby na calkiem nowym swiecie ktos sprzedawal brass legs- 195gp w sklepie (nawet na starym serverze nikt nie sprzedaje) scale armor-pujsc do tomba i sobie wziasc legion helmet-j/w tylko do kopalni dwarven shield- j/w Reszte kasy zainwestowac w luk i strzely, pujsc expic a jak braknie kasy to mozna wziasc katane albo mace i zabic kilka rotow. Nie wiem w czym problem? Dist sam skoczy. P.S Zaczac expic z lukiem po zrobieniu jakis 30-40 dista ze spirkow na trolach wypadajacych z nich. Teraz zobaczylem kiedy temat byl zalozony-wypowiedzi z przed kilku miesiecy sa pozbawione racji bytu, bo teraz niedosc ze lamanie sie broni jest mocno zredukowane to jeszcze system rozwoju palka jest lepiej opracowany poprzez testowanie teorii w praktyce (jak wiadomo to co w teorii sie sprawdza to w praktyce czesto lipa) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Dzienks za wyczerpujace posty, przydaly mi sie. Skille juz mi podskoczyly ale jak widze nadal trwa dyskusja kiedy zalozyc luk i strzaly, czy przy 40 dista czy przy 50... Dzis nawet jeden kumpel poradzil by zrobic to przy 60<wow>, ale przy tym lamiacym sie wszystkim nerwowo tyle nie wyrobie! Co do zrobienia 13lvl i zaklecia na robienie strzal uwazam ze to spoko pomysl, bo zamiast spalac mane na UTEVO LUX zeby bic mlvl to moge miec przy okazji troche strzal. Zauwazylem ze mowicie tu o kupowaniu kamieni? Oczywiscie macie na mysli,tak jak ja, kupowanie ich od ich osob? Bo przeciez nigdzie u zadnego Npc kupic ich nie mozna... Chyba ze sie myle! A kupowanie ich od innych jest bardzo mozolne poniewaz prawie nikt ich nie sprzedaje. Najwiecej i to raz udalo mi sie kupic 60 small stones'ow! Moim sposobem na ich pozyskanie sa wyprawy moja inna postacia na gobliny na Femor Hills i tam przeszukiwanie cial...
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Kurde to masz szczescie powiem Ci... Ja jak sobie sam nie nazbieram to nie mam:/ Lipa!
|
Mam prosbe bo zamiast pomoc ludziom to tutaj troche sprzeczek sie narobilo...jedni mowią zeby z melee weponem na trolle do 13 lvla inni ze inaczej...prosilbym o skupinie w jednym poście informacji o skillowaniu.(by czlowiek grajacy na nowym servie otworzyl tibia.pl ten post i juz ma wszystko w pigułce)
Z gory ThX |
a ja mam dlaciebie takie rady
1.prosisz graczy o noob eq jak sie uda to ktoś Ci coś da, idziesz kupujesz ze 10 spearów i reszte noob eq a jak wystarczy kasy to kupujesz kolejne speary i siedzisz na trolech pod Ab ja tak zrobiłem i w jeden dzień nabiłem 40 dist tracąc przy tym okolo 100 spearów które mi z troli wypadły co jest bardzo istotne a jak Ci niewypadną nowe to będziesz na nie miał kase i ja teraz nie narzekam mam w depo 70 spearow z lootowania i kupowania za kase z trolów8o ja tak teraz zrobiłem dzisiaj bo jestem na non pvp ale teraz mam kłopot ze skilowaniem bo niemam gdzie :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
BTW. Jak będziesz więcej pisał takie głupoty to zaskarżę Cię za łamanie krzeseł. Jak spadłem to połamałem =/ |
Evul Progeusz poucza xD
Ehh...
Ludzie, nigdy palem nie graliście? Moje doświadczenie w tej profesji to lv 9 47/45 (wtedy był ten #%$^#&@$%^&#@$ update) na Isarze i lv 13 45/37 (obecnie) na Refugii (non PvP). I wiecie co? ZERO problemów. Dark Helmet 200+ gp (u mnie 204 +37 worms), Scale arm 80+ gp (u mnie 90), dwarf 60+ gp (60), brass legs (100-(max cena, gdy Refugia miała 2 miechy), ja za darmo od jakiegoś miłego High Levela), 100 spearów 300-600 (mi się udało 300). Można kupić z 20 spearów. No i obowiązkowo wędka, łowienie jest banalne dzięki Hotkey. Wormy kupujemy w sklepie, nie ma sensu się piep**** z graczami. Miasto TYLKO Carlin, kupujemy Utevo, lecimy do Ab, można na Foldzie lv 9 nabić i Exurkę kupić (przydatna przy 6 Trollach na klatę). A kasa? na Rooku siedzieć na Skeletach i robić loot chara, masowo skupować Carlin Swordy i Viking Helmety, ja po wejściu na main miałem ~900 gp (po sprzedaży). W Ab Knightom, Sorcom i Drutom speary niepotrzebne, więc leżą na ziemi, ew. ładnie poprosić i po sprawie. Ja zawsze wychodzę z 4-6 spearami i 10 rybkami, wracam z 300-600 gp i 15+ spearów (ile cap pozwoli), czyli 10 na plus. Przyszedłem z 80 włóczniami na prawie 10 lv, mam ponad 200 włóczni. Biegamy TYLKO Z TARCZĄ, BRASS LEGS i ew. Boots na niższym poziomie. BIEGAMY TYLKO NA FUL ATK!!! GONIMY TROLLE, BO PIERDOLCE Z 5 HP BLOKUJĄ RESPA!!! NIE JESTEŚMY N00BAMI!!! ŻYJEMY W PRZYJAŹNI Z INNYMI LUDŹMI Z AB (innymi oczywiście też ;))!!! Ja raz siedziałem 2 h bez ryby cały czas czarując - Meat mi leciał, JEMY MIĘCHO W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI, BO CIĘŻKIE!!! :evul: Progeusz the Satanist: Codename 666:evul: |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
P.S. No i dalej mi sie nie chce pisaćm jesteście już doświadczeni więc wiecie co robić. P.S.2. Napisałbym poradnik dla palka ponieważ to moja ulubiona profesja no ale nie mam zbytnio czasu ale postaram się to zrobić w ferie. P.S.3. Prawa Autorskie Zastrzeżone! |
Cytuj:
Cytuj:
|
Tyle tylko że jakby FACC mieli dostęp do wszystkich expowisk to może nie byliby tacy chamscy bo w końcu każdy walczy o exp a jak np. na harmoni gra po ok. 800 ludzi to wiesz...
|
goburu moglbys napisać ze to do pietrownika bo jezeli jakis uzytkownik przeczyta to i pomysli ze ja to napisalem i wyjde na naaba xD
@up omg z dostępem do wszystkich miejsc dla FACCów Buahua człowieku jak Ty to sobie wyobrażasz? Masa noobów siedzących na tombach lub scarabach waląc z wanda... Noob zawsze bedzie noobem i zawsze bedzie sie wbijał na resp wiec... |
hmm
Ja proponuje kupić eq, reszta kasy przeznaczyć na speary i na trolle
1.Speary się mniej więcej zwrócą i kasy przybędzie. |
po co eq? omg i tak w rook eq trolle nic nie jadą wiec waste kasy... pomyśl...
|
Cytuj:
|
ale po co nam to mówisz? chcesz sie pochwalić? Ja gram w Tibie 4 lata z Paccem i też nie zrobiłbym dla gry wszystkiego lol...
|
Cytuj:
Chce Ci tylko udowodnić, że nie tylko ludzie z PACC zasługują na dostęp do expa bo nie wszyscy FACC to nooby ;) |
Omg... Chcesz mieć dostęp do wszystkich expowisk to płać... facc to jakby wersja " demo " gry więc ciesz się z tego co masz... Ja mam pacc bo poprostu zawsze mi sie za niego zwraca kilkukrotnie... nie chce mi sie kłócić... to jest temat do czego innego. Czekam na Vil'a bo chce zobaczyć co powie o moim tekście (str.7)...
Pozdro ;) @down człowieku po co Ci lepsze eq? trolle nic nie robią w rook eq więc po co marnować kase? Lepiej zostawić sobie to 500gp bo później przyda sie na arrows. Jedynie legdy możesz se wygrzebać z Edron z Questa i Scale Armor z Questa przy Thais... |
ale fajne mamy archeologów na forum!
żeby nie było offtop ja ci radze kupic eq i spiry na trolle i tak ciagle jaksie skancza spiry bijesz z jakies borni i czkeasz az wyleca |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:52. |