![]() |
Wszystko lepsze od rządów lewicy.
|
Według mnie to PiS zrobił swoich wyborców w jajo. Większość głosujących na nich pewnie liczyła że Jarosław Kaczyński zostanie premierem a tu taka niespodzianka - niejaki Marcinkiewicz, którego sporo ludzi wogóle nie znało.
|
@up
Kaczyński wymiękł - to podpucha, żeby ludzie głosowali na jego brata-prezydenta. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Najlepsi niezalezni polscy ekonomisci zgodnie twierdza, ze wzrost gospodarczy za rzadow SLD byl. I to wg nich cud, ze przy dzialaniach SLD cos takiego sie wydarzylo, bo powinno byc calkowicie odwrotnie. Wzrost gospodarczy byl taki, jakby rzadu w ogole nie bylo - sld wrecz go hamowalo. Jesli cos w gospodarce ruszylo, to dzieki prawicy, ktora wydatki cięła. A co lewica zrobila dla polski? afery, oszustwa, matactwa, wystawianie do sejmu ludzi przesladujacych opozycjonistow za komuny. Jaki program ma sld? Nic do ruszyloby gospodarke - jeno nie obnizanie rent bylym SB-kom/UB-kom, legalizacja aborcji i malzenstw homoseksualnych, zakaz prowadzenia w religii w szkolach. "Lewica sporo zrobila dla polski" - owszem - dzieki niej jestesmy za czechami czy wegrami. |
Cytuj:
edit: zmniejszylem posta;) A zreszta co mi szkodi: - wejscie do UE - rozwoj gospodarczy (wg niezaleznych ekspertow jeden z lepszych w Europie;)), - zapoczatkowanie programow dla mlodych ludz: 'pierwsza praca' itp. - zmniejszenie bezrobocia narazie to mi przyszlo do glowy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Gdybac to wiesz... Jeszcze parę rankingow. Wiekszosc z nich to stan na 2004 rok, wiec prawie koniec kadencji obecnego rzadu. Owszem - tycza sie one tez starego, ale swiadcza o tym, ze tak krytykowana 'lewica' Polski nie zniszczyla a nawet wprowadzila do czolowki;) Cytuj:
|
@Matek
Śmieszna sprawa wejścia do UE, z której lewica jest tak dumna... Ludzie, gdyby rządził ktoś inny to pewnie też byśmy weszli do unii... To tak jakby chwalić dyrektora szkoły, że uczeń jego placówki wygrał jakiś konkurs. Niby jakiś wkład miał w sukces, ale to wkład minimalny, MINIMALNY. Pozatym za sam fakt, że lewica to komuniści powinno się ich odsuwac od władzy. Efekty ich władzy to afery, korupcja, sprzedawanie polski. Tak jesteście z nich dumni, a oni się śmieją z waszego frajerstwa i liczą kasiorkę. |
Cytuj:
A, i wolę lewicowych komuchów niż prawicowych neofaszystów i ich zwolenników. Bo ci na lewo przynajmniej nie uważają, że 'nasi to kryształ, oni to brud, smród i perwersja'. |
Ludziska, przestańcie pieprzyć bzdury. Poczekamy, zobaczymy. A nie sie licytujecie "a bo lewica, a prawica tamto", "A bo ten i ten powiedzial ze to i to w tym i tym". Ludzie, jakby na to nie patrzeć są to pierwsze prawicowe rządy w Polsce. Zobaczymy jak to będzie. Choć sam jestem do tego sceptycznie nastawiony, to czekam co z tego wyniknie ;]
|
Pierwsze? O sorry, a rząd Mazowieckiego?
|
Cytuj:
|
A ty co, UBek, czy drugi Wildstein? Jeśli ja dołącze do lewicy, to znaczy, że też jestem komuch - bo w końcu lewica?
Ah, i przypomnij sobie, że kiedyś prawie KAŻDY musiał należeć do partii. -.- |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Jeśli chodzi o walkę lewicy z bezrobociem. Słyszeliście kieds o podatku dochodowym. Gdyby komuś zależało na zmniejszeniu bezrobocia zlikwidowałby od razu podatek dochodowy. Zacytuję mojego faworyta na prezydenta " Lewicy nie zależy na zmniejszeniu bezrobocia, tylko utrzymywaniu go, bo dzięki temu mają program wyborczy. Gdyby nie było bezrobocia nie mieliby czego ludziom obiecwać" - Janusz Korwin-Mikke.
Cóż, lewica za dużo dla narodu nie zrobiła.Postarali się byli komuniści i wprowadzili mnóstwo reform do działania ZUS'u. Przynajmniej jakiś procent bezrobotnych znalażło pracę. Dobra, zrobili-Narodowy Fundusz Zdrowia, z którego i tak wszyscy kradną. System demokracyjny w Polsce jest nieco dziwny. Co 4 lata zmieniają się tylko ludzie, którzy obalają reformy poprzednich, wprowadzają swoje, potem przychodzą następni i kółko się zamyka. Zacytuję jeszcze raz mojego faworyta "Nie chodzi oto, żeby zmieniać świnie przy korycie, tylko, żeby tym świniom zabrać koryto. |
Cytuj:
I nie, nie prawie kazdy musial nalezec do partii. A tu nie chodzi o ludzi ktorzy nalezeli, tylko z wlasnej woli i checi wlasnych korzysci robili z polski bagno i przesladowali tych, ktorzy chcieli to zmienic. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A Prawica, to niby taka święta?
|
Cytuj:
|
mogę się wtrącić?
a wiec tak...wygral pis...szczerze? ja glosowalem na platforme (liczylem na podatek liniowy a teraz nic z tego nie wyjdzie)...dla mnie partia Kaczynskich stracila przed wyborami, kiedy to probowala "po trupach" dostac sie na szczyt sondazy...udalo im sie na nieszczescie...oczywiscie przyznaje ze pis bedzie rzadzil o stokroc lepiej niz lewica (tego jestem pewien), nie mniej jednak liczylem na to, ze premierem ebdzie Rokita. |
Cytuj:
Czemu ty nie uzasadniasz? Rzucasz wypocinami na lewo i prawo jak Tomaszewski - wszyscyu winni tylko nie prawica. Pozatym nawet jak sie pokaze dowody to ty je odrzucasz, bo TY wiesz lepiej;] |
Cytuj:
Ja uzasadnilem, on nie. 20 lat i nie potrafi czytac. =O |
Cytuj:
Cytuj:
A oto dowod: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,2944318.html |
Niestety prawie wszyscy teraz starają się jak najbardziej napchać sobie kieszenie. Cimoszewicz chciał zataić 200 tys., Marcinkiewicz (o ile sie nie pomylił) tez nie jest święty. Imo najlepsze byłyby rządzy ultraprawicowców, ale mają zbyt małe poparcie by cokolwiek zdziałać.
|
@re up..
prosze, nie osmieszaj sie!! ultraprawica?! toż to jest prawie taka sama glupota jak lewica, jesli nie wieksza! |
Jeśli ten rzad nic nie zmieni to tylko radykalna ultraprawica nam pomoze.
|
Cytuj:
|
;)
Ja sie ciesze ze PiS wygral bo bylem za nim :cup:
PO Smierdzi :D Tylko ze nieciesze sie ze te czerwone z SLD zajeli 4 miejsce ( bo taki jest ostateczny wynik ) Glosujmy na Kaczynskiego Bedzie Polska sprawiedliwa Tusk smierdzi :baby: |
Sojusz Lewicy Demokratycznej
SLD (Sojusz Lewicy Demokratycznej) jest wedłóg mnie najlepszym kandydatem do zwyciezcy w wyborach parlamentarnych. :) Musimy stawiać na młodych tj. ldiera SLD Wojciecha Olejniczaka! :cup: Btw. Jednak Kaczyński nie został premierem; został nim jakiś poseł z PiS-u. :confused:
Ludzie... Polska Demokracja to zawsze będzie gówno jak taki Lepper z hasłem "Polskę trzeba zlepperować" w rytmie Disco Polo to o czym tu gadać... X( |
Cytuj:
Jeszcze dodam sponton: Tajemnice głuchych telefonów do Romana Giertycha została wyjaśniona. Radio Zet jest w posiadaniu taśm zarejestrowanymi z rozmowami posła. <Dzwoni telefon> Romek:Halo? Roman. Żona: Cześć kochanie Romek: Halo? Tu Roman Giertych. Żona: Kochanie to ja. Romek: Tu Roman Giertych. Halo? Proszę sie odezwać. Nie życzę sobie głuchych telefonów. Żona: Kochanie, t-to ja - twoja żona. Romek: Eee, informuuje że telefon jest na podsłuchu, Yyy, jestem chroniony przez policje, proszę coś powiedzieć. Żona: Romek, tu żona ŻONA! Romek: Jeżeli sie nie odezwiesz Yyym wzywam agentów ABW. Żona: Roman, NIE! Proszę tylko OBIERZ KARTOFLE! Romek: Yyy, nie chcesz mówić? Dobrze. Miarka sie przebrała. Dzwonie do ABW. Synek: Tato, co sie stało? Romek: Tak synku, umyj ząbki. Synek: Mm-mam sie ubrać? Romek: Mówiłem psy nie lubią kotów. Musze zadzwonić Agent: Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego halo? Romek: Halo Tu Roman Giertych...Halo? Dlaczego nikt sie nie odzywa? Agent: ABW słucham, panie Romanie HALO? Romek: Proszę sie odezwać. Wzywam w imie komisji. Agent: TU ABW. Słucham, panie pośle? Romek: Halo? Nie chcecie gadać? A mam was! To wy do mnie dzwonicie z głuchego telefonu? Marcinkowski, jesteś skończony! Synek: Tato, a gdzie dzwoniłeś? Romek: Chleb? Chleb w torbie synku. To jest powalające! :D:D:D |
@up up
Musimy stawiać na młodych wykształonych, a nie buraka, komuniste Olejniczaka ze wsi. |
Cytuj:
A kaczynski to z czego, jak nie z pisu? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@down: Mozliwosc istnieje, ale szans nie ma. o_O |
Cytuj:
|
Kaczyński wygrał.... Będą jaja xD
|