![]() |
Ja nie wiem na co mógłbym chodzic. Polećcie mi cos bo by mi sie przydalo rozwalic takich szkolnych cwaniaczkow co jak maja brata huligana to mysla ze im wszystko wolno -.-''
|
Cytuj:
Żadnego sportu walki nie nauczysz się w 1 rok, także nie licz na szybkie zwycięstwo nad nimi. Wybitnie skuteczna jest krav maga, na ostre roz*ebywanie ryja, kickboxing i wszystkie jego odmiany ;) |
xD
A ja ćwicze chińską sztukę walki (chyba chińską) która zwie się aikido :mag: . Trzeba do niej mnóstwo koncentracji... xD
:mag: :mag: :mag: |
hmmm... Najlepszą obroną jest ucieczka ;D to pamiętajcie ;>
Najlepsza sztuki walki można się nauczyć na boisku od kibiców ;P Co wam da Kung fu kiedy zastosuje Ci pare z tego arsenału chwytów: "Rzucenie krzesełkiem w przeciwnika" "Skakanie w trzy osoby po głowie przeciwnika" "Rzucanie butelkami, kamieniami w okolicę głowy" "Przywalenie drewnianą pałką między łopatki, i dalsze skaknie po przeciwniku, ewentualne butowanie go po głowie" "kosą pod żebro" ;) itp. Trenowałem jak byłem szczyl shorin-ryu .... 3 lata, gówno to daje oprócz rozciągnięcia i poprawienia ogólnie kondycji. Kto sie nie umie bic i tak dostanie... |
@up
Święta racja Żadna obrona Ci nie pomoże kiedy biegnie na Ciebie dwudziestu ludzi, a ty nie umiesz, ani szybko biegać ani dobrze władać jakąś twardą pałką (bez skojarzeń :P:P;)) |
Cytuj:
|
najważniejsza jest szybka reakcja i zaskoczenie przeciwnika ;) wykorzystanie jego masy i siły przeciw niemu :)
Cytuj:
to ty nawet nie wiesz co trenujesz! idź i nie wracaj, póki nie dowiesz się skąd to pochodzi! spytaj się tylko swego 'trenera' oj to będzie boleć! każdą z podstaw na samym początku, na pierwszych lekcjach jest informacja skąd się wywodzi i kto był twórcą jakiejś sztuki walki.. czy może się mylę? d. Taube |
A ja naprawde polecam boks !! Spore efekty widac juz po kilku miesiacach solidnych treningow !! Tyle ze zawsze wracasz do domu po sparingach z poobijana twarza > Ja na przyklad mialem juz po zawodach zlamany nos i wstrzasnienie mozgu. Ale mnie to nie zniechecilo i trenuje dalej :)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja chodziłem na karate ze 2 lata...fajnie było teraz umiem rózne tricki i mi qmple nie podskakują :P.
|
Sam nic nie trenuje ale znam ludzi którzy coś trenują i tak naprawdę przez to wyparowała im 1 połkula muzgu(specjalny błąd). Popisują sie tym że są silniejsi od kogoś i że mogą skopac(... c z kreską mi nie działa) dupe byle komu... Tu mamy nawet jeden przykład
UP A Jeżeli przyjdzie co do czego to uciekaja gdzie pieprz rośnie. (PS. Jak ktoś cię zaatakuje to tylko Parkour<Free run>) |
Mam małe pytanko odnośnie Krav Maga'e... Mianowicie nie mam możliwości, aby trenować tę sztukę walki w moim mieście... Czy jeśli to możliwe mógłby ktos mi podać stronę internetową na której zostały by opisane techniki walki.
Ewentualnie innych sztuk walki. Chodzi mi o strone z której można sie co nie co nauczyc jak walczyc.. Z gory dziekuje. Signed, Chris |
Cytuj:
Czy ja wiem, czy jestes dziwny? Ja nie lubie wyjezdzac, na wakacjach z rodzina nie bylem od 6lat, jesli wychodze z domu to tylko na piwo, szkoly lub pograc w billarda lub pingla. Zbieram cygara ( mam ladna kolekcje z ameryki poludniowej ) i wina. Nie pije/pale ich tylko sobie zbieram. Takie hobby :P Mam tez troche replik broni palnej. Ogolnie nie ma dziwnych ludzi :P Inni moga twoje postrzeganie na swiat widziec tylko troche nie tak :P |
Hm.
Czysta teoria->>> Jak umiesz jakąś sztukę samoobrony i zaczepi cię kilka 'dużych' najlepiej jest uciec. Jeśli cię zaczną gonić to zwolnij trochę i daj do siebie dobiec jednemu, najszybszemu z nich. Rozłożyć go i biec dalej. Operację powtórzyć. W końcu zrozumieją, że lepiej cię zostawić. :P <<<-Czysta teoria, nie testowana w praktyce (na szczęście...) |
Ja trenowałem przez 5 lat Tsunami,około 2 lat Judo i Kyokushinkai *.
--------- * zrezygnowałem odrazu po pierwszym treningu...tłumaczyć dlaczego chyba nie trzeba ? ;) |
@Up:
Kyo-co? Co to jest?:S A o tsunami nie słyszałem... :p @Khan: Fajna sprawa mieć taką katanę. Ja sobie nie bedę kupował bo bym się zabił :D |
Cytuj:
Cytuj:
Samemu nie nauczysz się walczyć. Ktoś musi pokazać ci wszystko dokładnie i od podstaw. Na zdjęciach i filmach wygląda to całkiem łatwo bo robią to profesjonaliści. A próbując tak szybko użwyać jakiś superkombinacji- możesz sam sobie poczynić krzywdę. Pierwsze czego nauczą cię wszyscy instruktorzy, we wszystkich sportach walki to postawa przy walce. ;) Możesz poszukać jakiś kursów nieopodal twojego miasta, albo wynająć prywatnego instruktora (oj zabulisz, zabulisz ;) ) |
Hmm, jak narazie obserwuje nikt z was nie trenuje zapasow tak jak to ja robie ;p. To naprawde fajny sport. Powiedzmy ze skuteczny sposob obrony. Gosc, którego rzucisz na kark o chodnik raczej szybko z lozka nie wstanie. Tylko kwestia refleksu :D
|
Cytuj:
Cytuj:
|
@Jerkov Thundersword
że co? że tylko się bronić? i może czekać na kolejne ataki, aż sobie napastnik odpuści? :P ty chyba żartujesz... samoobrona jest by się obronić, ale nie stać jak kołek i czekać, aż druga strona powie dość.. tu chodzi o to, by uniemożliwić drugiej stronie atak i umożliwić sobie ucieczkę - przede wszystkim obronienie siebie i danie nogi.. ale jak chcesz, to jak się jakiś dwóch drabów zaczepi to możesz czekać, aż w końcu sami zrezygnują ;) twoje guzy.. pamiętać należy, że gdy ktoś się zorientuje, że potrafimy się obronić, to nie tyle daje za wygraną, ale stosuje gorszą taktykę napaści, by złamać opór i defensywę delikwenta... jeśli się zaś udaremni i ucieknie, to tacy prędzej pójdą poszukać sobie innej ofiary, a jeśli się będzie im 'podskakiwać' i pokazywać jakim to jest się 'nietykalnym'.. mówi się 'nie wywołuj wilka z lasu' albo o 'czerwonej płachcie na byka' B) d. Taube |
Cytuj:
|
tekwondo, karate ,walki uliczne itd. lubie sie lac najbardziej lubie styl bezstylowej walki gdzie lutujesz gosciowi w pyska on lezy a ty sie smiejesz i odchodzisz
|
Cytuj:
No i stosując styl "uliczny" nalezy pamiętać, że raz jesteś na wozie a raz pod nim ;) |
Ja karate trenuję ;] Pomarańczowy pas na razie :P
|
Cytuj:
mam średnie mniemanie o niektórych technikach walki, jako że w sporej ilości są to bardziej pokazówki.. na treningu często partner się ustawia w jakiś sposób, albo jego ataki są przewidziane - a w rzeczywistości to nikt na nikogo nie czeka i można naprawdę oberwać jeśli się spóźni z czymś choć chwilkę XD tak samo jak jest taka odmiana.. hmn.. karate z bronią.. nie pamiętam teraz nazwy, ale niezwykle popularny w Chinach i spektakularny styl, który był od jakiegoś czasu bardzo często wykorzystywany w wszelkiego rodzaju filmach, gdzie machają bronią aż się iskrzy :].. niezbyt to raczej w prawdziwej walce pożytecznie.. najlepsze są krótkie i precyzyjne ciosy ;) niczym kataną.. bo nie wolno dodawać zbyt wielu kwiatków, gdy chodzi o własne życie, a liczy się szybkość i skuteczność działania ;) d.Taube |
Pol roku trenowania taekwon-do jako 11 latek, ale szybko mi sie znudzilo ;o
|
Cytuj:
Ja trenowalem Taekwondo Ale złamałem noge i mam komplikacje i nie moge nic cwiczyc ... Dlatego w domu cwicze różne takie mixy :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:07. |