Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Głosowanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58132)

Phoelerius 09-12-2005 20:56

Prawda jest ku*** taka ze, wiekszosc osob co kupuje Pacce na allegro.pl lub przez tibia.pl ma ponizej 18 lat, a wiekszosc z nich nie ma na to zgody rodzicow. A wy sie dorabiacie kosztem ich rodzicow!
Nie wpadliscie moze na to ze jak by oni mieli zgode rodzicow to na 90% by sie ktos w ich rodzinie znalazl kto ma karte Visa?
I na dodatek probujecie wmowic ludzia jak maja glosowac, normalne ze polowa z tych co przeczyta ten news zaglosuje tak jak wy im to napiszecie, chodzby nawet dlatego ze nie wiedza co pozostale opcje znacza.

Takie naciaganie na kupno paccow osoby nie pelnoletnie to chyba lamanie prawa. A tym bardziej nie powinna tak robic "supported fansite".

Aaa jeszcze jedno... jak chcecie juz byc tacy dobrzy to czemu Pacc 90 dniowy kosztuje przez tibia.pl az 95zl, cena 85-90zl jest w 100% wystarczajac.

Dabek 09-12-2005 21:34

Mhm, bardziej oczo***nej czcionki nie było?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Nie wpadliscie moze na to ze jak by oni mieli zgode rodzicow to na 90% by sie ktos w ich rodzinie znalazl kto ma karte Visa?

Nie wpadliśmy na to, to że Ty masz bogatą rodzinę gdzie co druga osoba ma karty kredytowe nie znaczy że wszędzie tak jest - NAPRAWDĘ sporo osób nie ma dostępu do kart kredytowych - a często też rodzice (a tym bardziej dalsi krewni) nie rozumieją charakteru transakcji przez internet i (zresztą całkiem słusznie w wielu przypadkach) boją się podawać dzieciom numerów kart - łatwiej im zrozumieć i pogodzić się z "daj mi 90 złotych, kupię sobie grę", i nikt tu nikogo na nic nie naciąga. Ja sam przez 2 pierwsze razy musiałem kupić pacc wysyłając pieniądze w kopercie (tydzień czasu czekania i denerwowania się ), bo nie znalazł się NIKT kto by mi raczył udostępnić kartę. Teraz też, gdyby nie to że ostatnio pomóc kupić pacc mi pomogła mama koleżanki z gry, pewnie skorzystałbym z oferty tibia.pl - i byłbym z tego szczęśliwy że się nie muszę martwić o to czy kasa nie przepadnie, a wszystko jest łatwo i szybko.

I co was tak do cholery boli to że tibia.pl na tym niby "zarobi"? Po pierwsze te pieniądze nie idą na fundusz zakupu Maybaha dla Droma, tylko na rozwój serwisu (nagrody w konkursach się z powietrza nie biorą), a po drugie to nawet nie jest takie łatwe proste i przyjemne jak wam sie zdaje, jakbyście mieli gg Droma to byście pare razy zobaczyli opisy na temat jego stosunku do Urzedu Skarbowego^^.

Owszem, namawiamy do głosowania, ale na opcje która jest dobra, a conajwyżej obojętna (ale wtedy nikt nie zmusza do głosowania) dla wszystkich (oprócz ludzi o mentalności psa ogrodnika, których boli to że komuś innemu coś się udaje). I po raz kolejny - jeżeli CipSoft wprowadzi na skutek tej ankiety jakieś ulgi, to NIKT z zespołu tibia.pl na tym nie zyska, NIKT z Was na tym nie straci, a zyskają użytkownicy którzy chcą kupić pacc przez nasza stronę.

A cena to cena - żyjemy w gospodarce rynkowej, skoro ludzie kupują po takiej cenie, to znaczy że nie jest zbyt wysoka. A gdyby była niższa to jakiś konkurs by wypadał raz na dwa lata - super interes dla Droma w zamian za latanie co chwile na pocztę/do banku, użeranie się z Urzędem Skarbowym i prowadzenie całego tego interesu.

A co do "łamania prawa" - rzucanie fałszywch oskarżeń i pomówień też nie jest zbyt fajne, a nawet jeśli nie niezgodne z prawem, to nieetyczne. Znajdź mi takie prawo które zabrania pośredniczenia w transakcjach przez internet.

Phoelerius 09-12-2005 21:55

Znam za to takie prawo ktore zabrana zawierana transakcji z osobami ponizej 13 roku zycia, a sadze ze takie osoby tez sa waszymi klientami.

Toldo 09-12-2005 22:19

moim zdaniem to nie tlyko powino byc "tańsze pacc" bo tibia musi miec sporo kasy aby utrzymac swiaty najlepiej jak nic sie niezmieni

Kamlot De'Kapy 09-12-2005 22:23

Wszystyyyyy na Dromaaaaaaaaa :) !

Raul 09-12-2005 22:35

Cytuj:

I na dodatek probujecie wmowic ludzia jak maja glosowac, normalne ze polowa z tych co przeczyta ten news zaglosuje tak jak wy im to napiszecie, chodzby nawet dlatego ze nie wiedza co pozostale opcje znacza.

Nom, bo w newsie jest wytłumaczone co to znaczy reseller, a druga opcja to CipSoft. To naprawdę trzeba być super inteligentem żeby wpaść na to co jaka opcja oznacza.

webhaos 09-12-2005 22:43

...

Ja i tak daje tacie kase a on mi przez allegro kupuje a ma karte,
Kupno paca przez com jest dosc skomplikowane lolz
wienc uwazam ze pl dobrze robi

Phoelerius 09-12-2005 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez webhaos
Ja i tak daje tacie kase a on mi przez allegro kupuje a ma karte,
Kupno paca przez com jest dosc skomplikowane lolz
wienc uwazam ze pl dobrze robi

Nom, nawet bardzo skomplikowane. xD

Thristen 09-12-2005 22:52

Cytuj:

Znam za to takie prawo ktore zabrana zawierana transakcji z osobami ponizej 13 roku zycia, a sadze ze takie osoby tez sa waszymi klientami.

Stary Wrzuc na looz, Swędzi cie cos..?

Mi tak czy siak lepiej kupic przez Tibia.pl

Miaaru 09-12-2005 23:38

Cytuj:

Prawda jest ku*** taka ze, wiekszosc osob co kupuje Pacce na allegro.pl lub przez tibia.pl ma ponizej 18 lat, a wiekszosc z nich nie ma na to zgody rodzicow. A wy sie dorabiacie kosztem ich rodzicow!

lepiej niech se dzieciak kupi tego pacca bez zgody rodzicow i niech ma przyjemnosc z grania niz zeby mial niekupic a pieniadze wyj**al na narkotyki czy inne swinstwo...

Virgojavier 10-12-2005 00:13

Newb! Koles zal Ci dupe sciska ze ty nie wpadles na pomysl zalozenia takiej firmy czy co?

tomekfaszcz 10-12-2005 00:27

pozwole sobie przytoczyc co ciekawsze fragmenty:

-"We are thinking about supporting people in some countries who would buy Premium Accounts in large numbers to resell them to players. This way, you would buy a Premium Account from a person located near you, using payment methods that are common in your country. Most likely, the Premium Account would be slightly more expensive that way, however, getting a Premium Account would be easier, quicker and more secure"

-"jest możliwe, że premium account będzie tańszy!"

"Ale każdy z nas posiada własny mózg i może wywnioskować, że skoro robią jakąś sondę, to interesuje ich jaka opcja wygra i można się domyślać..."

"Hmm czy to napewno jest legalne aby komus sugerowac co ma zaznaczyc?? Zasada jest taka ze kazdy robi co chce... i zaznacza jak chce wy tylko powinniscie przekazac i przetlumaczyc lda tych ktozy z angielskim maja problemy,nic nie tlumaczycie a pozniej pojawiaja sie opisy ze nikt nie wie co zaznaczyl ale zaznaczyl bo tak przeczytal. Nieladnie nieladnie......widze biezecie przyklad z radia maryja i kształtujecie kolejne pokolenie moherowych beretow...."

Podsumowujac: Wmawiacie ludziom iz pacc moze byc tanszy jesli ludzie zaglosuja na sugerowana przez was opcje podczas gdy wasza rola to ni wiecej jak informowanie. Nie mowiac o tym ze sam cipsoft zastrzegl w glosowaniu iz to spowodowalo by iz pacc bedzie prawdopodobnie drozszy.
(Juz ja to widze jak Cipy zmniejszaja ceny)

Co do konkursow nie oszukujmy sie ten jeden konkurs co 2 miesiace to naprawde malo, wystarczy poczytac troche forum konkurencyjnej strony gdzie osoba zamawiajaca pacce wypowiadala sie ile z tego zysku czerpie i bynajmniej nie sa to male pieniadze. (Nie twierdze tu ze nie nalezy sie cos dla Was[ani ze to latwa robota] ale to nie powod zeby pisac takie bzdury.)

Pozdrowienia dla Phoelerius'a jednego z niewielu na tym forum ktory uzywa mozgu i nie zaniza sredniej krajowej ; ).
Za bledy zarowno stylistyczne jak i ewentualne byki przepraszam ale jestem troche zmeczony.

-=HuRu=- 10-12-2005 01:23

Prosze bardzo "Thanks for your vote." (reseller)

Madzia0022 10-12-2005 01:52

A ja dalam 9 glosow na reseller razem z moimi makerami hrhr :evul: :evul: :evul: :baby: :baby: :baby:

Andreass 10-12-2005 07:05

GŁosujcie !!

Każdy glos sie liczy....a przez firme Drom Latwo sie kupuje pacc

Drakon Pierwszy 10-12-2005 07:25

Klik! Klik! Klik!
Głos oddany na ressler :] :cup:

Shardzik 10-12-2005 08:25

@Phoelerius
Doceniam twoje wysiłki, o obrońco moralności --.--
Firma Drom jest firmą CAŁKOWICIE legalną, jest też akceptowana przez CIP Soft
A to że dzieci w wieku ~ 13 lat oklamuja rodziców, i przelewają, to nie jest absolutnie wina firmy... To tutaj rodzice tego domniemanego 13-latka są za to odpowiedzialni, bo cóż... chyba nie Drom~.
I nei wiem po co powołujesz się na prawo, skoro go dobrze nie znasz, nie wydaję mi się że jesteś prawnikiem.

@tomekfaszcz
You're kinda pitful...
Cóż pierwszą sprawą jest fakt, że nie podałeś źródła...
Drugą zaś to, że jesteś śmieszny...
Dlaczego?
- Zazdrościsz zysków firmie...
Zadaj sobie pytanie "Po co jest firma ?"
Odpowiedź brzmi "Po to, aby zarabiać"
Ale... chyba nie jesteś aż tak ciemny, żeby myśleć że wszystko idzie "do kieszeni"
To już nie jest bajka, to okrutny świat pełen urzędników, którzy chcą napchać kieszenie...
Myślisz że przelew nic nie kosztuje?
Czy prowadzenie strony jest za darmo?
Czy podatki omijają jego firmę wielkim kręgiem?
Więcej nie będe przytaczał, już sam zapewne wiesz jakie to bzdury gadałeś...

SoBo 10-12-2005 10:22

głosik na CipSoft.

tomekfaszcz 10-12-2005 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord shard
@Phoelerius
Doceniam twoje wysiłki, o obrońco moralności --.--
Firma Drom jest firmą CAŁKOWICIE legalną, jest też akceptowana przez CIP Soft
A to że dzieci w wieku ~ 13 lat oklamuja rodziców, i przelewają, to nie jest absolutnie wina firmy... To tutaj rodzice tego domniemanego 13-latka są za to odpowiedzialni, bo cóż... chyba nie Drom~.
I nei wiem po co powołujesz się na prawo, skoro go dobrze nie znasz, nie wydaję mi się że jesteś prawnikiem.

@tomekfaszcz
You're kinda pitful...
Cóż pierwszą sprawą jest fakt, że nie podałeś źródła...
Drugą zaś to, że jesteś śmieszny...
Dlaczego?
- Zazdrościsz zysków firmie...
Zadaj sobie pytanie "Po co jest firma ?"
Odpowiedź brzmi "Po to, aby zarabiać"
Ale... chyba nie jesteś aż tak ciemny, żeby myśleć że wszystko idzie "do kieszeni"
To już nie jest bajka, to okrutny świat pełen urzędników, którzy chcą napchać kieszenie...
Myślisz że przelew nic nie kosztuje?
Czy prowadzenie strony jest za darmo?
Czy podatki omijają jego firmę wielkim kręgiem?
Więcej nie będe przytaczał, już sam zapewne wiesz jakie to bzdury gadałeś...

Chodzilo mi tu jedynie o sposob w jaki Tibia pl napisala tego newsa

-zaglosujcie na opcje wygodna dla nas, to pacc moze byc tanszy.
Nie mowiac tu wogule nic o pozostalych opcjach do glosowania, a moze ktos chcialby wiedziec co oznaczaja pozostale oddac na nie glos ale niekoniecznie jego angielski jest na tyle dobry.

Co do zyskow, co Cie boli ze sie nad tym tak rozwodzisz? Wspomnialem ze maja z tego duzo, bannery google zapewne pokrywaja comiesieczne koszty servera, przelew kosztuje grosze a o podatkach nic nie wiem jako iz jaki podatek mozesz zabulic od tego ze ktos Ci przesyla kase a ty ja wysylasz dalej przelewem ?

Dr. Omader 10-12-2005 11:02

Cytuj:

Na "reseller"? No moze jeszcze czego, co kasy sie wam zachcialo?
I tak za duzo na tym juz zarabiacie 13-15 zl na 90 dniowym...
Na allegro sa tansze tak btw!!!

Hahahahahaha...
A slyszales o czyms takim jak podatki?
Ludzie z allegro nie musza ich przewaznie placic, ja musze.

Nie liczac 19% podatku dochodowego, dochodzi ten walony VAT przez ktory cena jest taka a nie inna.
W cenie kazdego premium account jest 22% podatku VAT. Cena netto to 77.86zl, latwo mozesz sobie policzyc ze samego pdoatku VAT jest 17zl.
Wez pod uwage ze w Polsce VAT jest 22%, a w Niemczech 16% i doliczajac do tego, ze VAT musi byc obliczany od kwoty koszt kupna pacc + prowizja, a nie od samego kosztu pacca jak maja ludzie, ktorzy nie musza placic VATu.

Po zsumowaniu wszystkich podatkow, wychodzi ze tak naprawde od 1 pacca zysku jest 5-7zl, w zaleznosci od kursu euro. I dlatego wlasnie czuje sie dymany w dupe przez Urzad Skarbowy - bo ludzie z allegro maja wiekszy zysk na 1 paccu niz ja i majaj nizsza cene.

Moglismy miec mniejszy VAT i dochodowy, ale 54% kretynow wybralo na prezydenta czlowieka, ktory zapowiada 0 zmian w gospodarce... No pieknie, po prostu super. Ale w polityke w tym temacie juz nie chce wnikac.

Dodajac to ze codziennie musze odpowiada na dziesiatki czesto debilnych maili, to ze musze wyrywac wlosy z glowy jak przychodzi wypelnic te walone PITy, rozliczyc podatek i isc do Urzedu Skarbowego, to ze musze placic zlodziejska skladke ZUS, to ze codziennie rano wstaje i mam swiadomosc, ze jestem okradany przez panstwo, a jakis czlowiek, ktory robi na lewo moze to latwiej robic to dochodze do konkluzji, ze ci wszyscy ludzie tacy jak ty, ktorym zal dupe sciska, ze ktos zarabia sobie troche, ze probuje utrzymac strone i jakos ja wypromowac moga mnie poprostu pocalowac w dupe.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morf
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że w Tibie grają jedynie "impotenci umysłowi". Powieccie mi jakim cudem PACC sprzedawany przez pośrednika może być tańszy niż kupowany u źródła ?
Poporostu pośrednicy (tibia.pl) chcą mieć kase i nawołują do głosowania na reseller....

I ty wlasnie zaliczasz sie do tych "impotentow umyslowych". Juz to tlumaczylem w poscie:
http://www.forum.tibia.pl/showpost.p...2&postcount=31

Poza tym, do twojego mozgu nie dociera chyba cos takiego, jak to ze element 5 tez ma jakas prowizje, wiec moze jak wygra opcja reseller uda sie z CipSoftem wreszcie nawiazac jakies negocjacje i podpisac kontrakty na sprzedaz w Polsce, bez posrednictwa elementu 5. Ale widocznie ja za wiele wymagam od czlowieka takiego jak ty, w koncu nie wszyscy potrafia myslec.

Cytuj:

Takie naciaganie na kupno paccow osoby nie pelnoletnie to chyba lamanie prawa. A tym bardziej nie powinna tak robic "supported fansite".

Aaa jeszcze jedno... jak chcecie juz byc tacy dobrzy to czemu Pacc 90 dniowy kosztuje przez tibia.pl az 95zl, cena 85-90zl jest w 100% wystarczajac.

Nerwy puszczaja? Nie potrafisz wyrazac sie bez klniecia?
Nie wpadles geniuszu na to, ze mimo wszystko zyjemy w biednym kraju, nie wszyscy maja karty kredytowe, nie wszyscy potrafia zamowic pacc na tibia.com. Tak jest to latwe, ale jednak niektorzy by nie potrafili. Poza tym, wiekszosc rodzicow jest sceptycznie nastawiona co do transakcji w internecie i sie im nie dziwie, bo jakby przyszlo do mnie dziecko i powiedzialo ze chce gre kupic, tylko na nieznanej stronie musze podac numer mojej karty kredytowej na ktorej mam wszystkie oszczednosci to tez bym sie nie zgodzil.
A powiedz mi: jak ja niby mam rozpoznawac czy oni sa pelnoletni? Co mam do nich jezdzic i ogladac dowody osobiste czy jak? Chyba ze jestes super geniuszem i wymysliles jakas nowoczesna metode na rozpoznawanie kto jest pelnoletni, a kto nie.
Jakim kosztem ich rodzicow? A co oni kradna kase rodzicom czy jak? Przeciez pewnie maja jakies swoje kieszonkowe, albo od dziadka/babci dostaja to sobie moga z ta kasa robic co chca. Chyba lepiej zeby kupili sobie pacc niz przepili ta kase lub wydali na papierosy?
Twoje argumenty sa tak samo zalosne jak ty.

Kogo ja naciagam na kupno pacc? No pokaz mi! Czy ja im kaze te pacce kupowac? Czy oni mi wysylaja kase i nic za to nie dostaja zeby to bylo wyludzenie?
Idac twoim bezsensownym tokiem rozumowania, moge powiedziec ze firma Master-Foods Polska naciaga mnie na kupno Snickersow! Jak oni smia! Trzeba ich spalic na stosie!
Przeciez w szkolach ludzie ponizej 13 roku zycia kupuja sobie snickersy czesto bez zgody rodzica! Jak tak moze byc? Przeciez to lamanie prawa!
<wyciaga pochodnie i idzie spalic pierwsza napotkana hurtownie>

Oni kupuja usluge, najmuja mnie jako posrednika handlowego, za okreslona cene dostaja okreslona usluge. I jeszcze nie slyszalem zeby ktos po kupnie pacc narzekal. W koncu wie co kupuje, to co im mowie ze beda miec to maja, wiec jakie to naciaganie czy wyludzanie?

Czy ja im mowie na co maja glosowac? Nie. Ja ich prosze o to. Napisalem im jakie moga byc z tego korzysci i jesli CipSoft wreszcie otworzy oczy po tym glosowaniu to takie korzysci moga przyjsc. Jakbym w to nie wierzyl to bym tego nie napisal. Co moge poradzic na to, ze wiekszosc ludzi to idioci, ktorzy najpierw klikneli w linka glosowania, nawet nie czytajac co to jest, potem przeczytali "tanszy pacc" i "reseller" to to zaznaczaja i glosuja tak. To juz nie moja wina ze nie chce im sie czytac calego newsa. Do grania w tibie potrzeba minimalnych zdolnosci rozumienia angielskiego i to jest w zasadach, wiec chyba ludzie potrafia przeczytac caly voting i co jest tam napisane. Napisalem:

Cytuj:

Głosować można w jaki sposób chciałbyś kupić premium account, czyli czy od CipSoftu bezpośrednio czy może raczej od "resellera" czyli od firmy Drom.
No to chyba wystarczajaco wyjasnilem dla rozumnego jaka jest roznica miedzy opcjami? Czy to za trudne jest dla ciebie? Czy ja mam sie rozwodzic w kazdym newsie, co kazde slowo oznacza, zeby sie ludzie nie czepiali?

Poza tym napisalem "Proszę wszystkich" i "Dziękujemy za każdy głos.". Wiec jakie kurde naciaganie na glosowanie? Czy ja ludziom mowie "Macie zaglosowac tak i tak!"? Przeciez jak ktos sie z tym niezgadza to tak nie zaglosuje. Tibia.pl jest darmowym serwisem, pomagamy ludziom, wiec chyba moga nam taka mala przysluge wyjasnic, szczegolnie ze to 2 minuty roboty. Wiec czego ty chlopie chcesz?

Jakby cena pacc byla po 85zl u nas, to mialbym jeszcze doplacac do tych paccow. Puknij sie w glowe, chyba ze ty jestes taki dobroduszny zeby doplacac do kazdego pacc, to prosze bardzo, nikt ci nie broni.
Tak jak mowilem 5-7zl to chyba nie jest wiele, jak za ta robote i te nerwy ktore czasem musze przechodzic i za odpowiadanie na posty ludzi, ktorych zazdorsc zjada od srodka.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomekfaszcz
Podsumowujac: Wmawiacie ludziom iz pacc moze byc tanszy jesli ludzie zaglosuja na sugerowana przez was opcje podczas gdy wasza rola to ni wiecej jak informowanie. Nie mowiac o tym ze sam cipsoft zastrzegl w glosowaniu iz to spowodowalo by iz pacc bedzie prawdopodobnie drozszy.
(Juz ja to widze jak Cipy zmniejszaja ceny)

Co do konkursow nie oszukujmy sie ten jeden konkurs co 2 miesiace to naprawde malo, wystarczy poczytac troche forum konkurencyjnej strony gdzie osoba zamawiajaca pacce wypowiadala sie ile z tego zysku czerpie i bynajmniej nie sa to male pieniadze. (Nie twierdze tu ze nie nalezy sie cos dla Was[ani ze to latwa robota] ale to nie powod zeby pisac takie bzdury.)

Pozdrowienia dla Phoelerius'a jednego z niewielu na tym forum ktory uzywa mozgu i nie zaniza sredniej krajowej ; ).
Za bledy zarowno stylistyczne jak i ewentualne byki przepraszam ale jestem troche zmeczony.

Oj... Gdyby wszyscy tak przepieknie uzywali mozgu jak wy dwaj to bysmy wolami pola orali w tym kraju.
Przeczytales posty Phoeleriusa, a mojego nie zauwazyles? Moze cos z oczami? A czytania ze zrozumieniem to tez cie w szkole nie nauczyli? Zaprawde niski jest twoj poziom intelektualny.
Przeczytaj sobie tego posta, bo nie bede kazdemu takimu "inteligentnemu" czlowiekowi jak ty pisal tego samego co juz napisalem pare postow wyzej:
http://www.forum.tibia.pl/showpost.p...2&postcount=31

To tyle na temat ceny, jedziemy dalej...

No tak, cena pacc droga, konkursow malo, a ja jak juz pisalem mam sporo z tym roboty i jeszcze najlepiej to zebym wogole doplacal do tych paccow. Banda kretynow.
Czego wy w koncu chcecie? Nie chcecie wiecej konkursow, bo marudzicie ze malo, nie chcecie nizszych pacc, bo jak napisalismy ze moze po tym glosowaniu cos sie zmieni w podejsciu CipSoftu i moze pacc stanieje(a jesli moje pomysly by wypalily to tak by bylo) to wam sie to nie podoba, bo nie potraficie ogarnac czegos na czym sie nie znacie i o sytuacji czego nie macie pojecia.
Czy ja sie znam na neuro-chirurgi? Nie. Ale jakbym mial takie podejscie jak wy, to nawet ze sie nie znam to bym stal nad stolem chirurga i marudzil mu, ze to zle tnie, bo za dlugo, ale znowu za krotko bo czegostam nie wsadzi potem i jeszcze przy okazji wrzucilbym mu, ze to co ze w jego rekach jest zycie pacjenta, przeciez on nie powinien ani grosza dostac za to operacje, ba jeszcze ma doplacic do niej pacjentowi.

Podsumowujac:
Zal wam dupe sciska, ze ktos wpadl na cos(nie pierwszy zreszta), ze ma z tego troche kasy, ze stara sie wypromowac strone i rozwiazac problemy z hostingiem.
Macie zero argumentow, nie potraficie czytac ze zrozumieniem, pakujecie sie w rzeczy o ktorych nic nie wiecie i marudzicie na wszystko, do tego uwazacie, ze to wy jestescie najmadrzejsi na swiecie i wogole to nedzna ludzkosc powinna wam chold skladac.

Ale wiecie co? Mam was totalnie w dupie. Jakbym sie mial kazdym takim przejmowac to bym na sznurku juz dawno wisial ;)

Jak nie poprawicie powyzszych rzeczy, to nie wracajcie tu, bo tylko sie blaznicie.

Nowy post sie pojawil widze, to edita daje:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomekfaszcz
Chodzilo mi tu jedynie o sposob w jaki Tibia pl napisala tego newsa

-zaglosujcie na opcje wygodna dla nas, to pacc moze byc tanszy.
Nie mowiac tu wogule nic o pozostalych opcjach do glosowania, a moze ktos chcialby wiedziec co oznaczaja pozostale oddac na nie glos ale niekoniecznie jego angielski jest na tyle dobry.

Co do zyskow, co Cie boli ze sie nad tym tak rozwodzisz? Wspomnialem ze maja z tego duzo, bannery google zapewne pokrywaja comiesieczne koszty servera, przelew kosztuje grosze a o podatkach nic nie wiem jako iz jaki podatek mozesz zabulic od tego ze ktos Ci przesyla kase a ty ja wysylasz dalej przelewem ?

A nie mowilem ze slepy?
Pokaz mi gdzie ja tak kurde napisalem, to ci przyznam racje i oddam stanowisko admina. No czekam na ten cytat. Dawaj!
Napisalem ze proszę o zagłosowanie i podziękowalem, wiec co jest kurde nie tak? Napisalem ze sa opcje CipSoft i reseller? Napisalem. Jak jestes slepy i nie widzisz to przeczytaj jeszcze raz:

Cytuj:

Głosować można w jaki sposób chciałbyś kupić premium account, czyli czy od CipSoftu bezpośrednio czy może raczej od "resellera" czyli od firmy Drom.
Mam ci to jakos dobitniej przedstawic, skoro czytac ze zrozumieniem nie potrafisz?

Bannery z google nam koszt utrzymania zwracaja? HAHAHAHHAHAHHAHAHA!!!!!!!! <lezy i kwiczy ze smiechu>
Czlowieku wiesz ile kosztuje sprzet na ktorym my stoimi?
3 dedykowane serwery dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczy. Wiesz ile tysiecy dolarow kosztuje utrzymanie tej strony? Gdyby nie hosting ktory nas sponsoruje to strona nie dalaby rady sie utrzymac. I to hosting zbiera kase z reklam i bannerow, ale to nie starcza na utrzymanie strony.

Dziwi cie to ze trzeba podatki placic? No coz w takich czasach zyjemy ze trzeba, zreszta zawsze prawie bylo trzeba. Jakbysmy nie placili to by sie znalazlo 5 takich jak ty co by sie czepialo ze nie placimy podatkow, a wszyscy jestescie tak samo zalosni.

Po raz kolejny dowiodles, ze nie masz pojecia o czym mowisz. Dlatego, przeczytaj newsa jeszcze pare razy, przeczytaj moje posty i moze cos dotrze do ciebie.
I nie smiej kogos o cos oskarzac i krytykowac, jak nie masz o tym pojecia, bo tak jak powiedzialem wczesniej: tylko sie blaznisz.

Phoelerius 10-12-2005 12:03

13- latek moze kupic snickersa i itp, ale Pacca nie bardzo:-P
Wedlug Kodeksu Cywilnego osoba, ktora nie ukończyła trzynastu lat, nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych(Art 12. KC).

tomekfaszcz 10-12-2005 12:23

A ja powtorze to co juz napisalem, mialem na mysli glownie pokazanie wasze stronnictwo wzgledem glosowania i przy okazji zachaczylem o koszta.

"Czytanie ze zrozumieniem plx?
Im chodzi o to, ze "Prawdopodobnie w takim przypadku premium account bedzie troche drozszy", ale nie zapominaj o kontekscie w jakim pisza. Zdanie to oznacza, ze w takim przypadku premium account bedzie pewnie lekko drozszy niz ten kupowany bezposrednio od CipSoftu, a nie ze cena premium acocunt wzrosnie."

Oznacza to ze dla szarego zjadacza chleba cena pacc wzrosnie. Imo w newsie powinno byc napisane iz cena pacc moze wzrosnac, ale jak sie pofarci to wyludzicie od nich znizki. A obecnie to jest ze moze sie zmniejszy a moze i nie, a tak naprawde to sie jeszcze zwiekszy. (Tak tak widze roznice miedzy wzrostem kosztu ze wzgledu na sprzedawanie przez posrednika a bezposrednim wzrostem cen)

Kycz 10-12-2005 12:24

Głos na Reseller. :)

tomekfaszcz 10-12-2005 13:08

Utrzymanie servera obecnie chyba nic was nie kosztuje od kiedy za wszystko buli fpp.pl. Pozatym polecam zapoznanie sie z hostingiem firmy np Servage ktora oferuje bardzo przyzwoity hosting za male pieniadze. (Chyba ze wolisz zeby maszyna stala w 2 pokoju wtedy rzeczywiscie pochlonelo by to duzo pieniedzy)

Corso 10-12-2005 13:25

Racja Racja Nalezy Wam Sie Koronacja :D

Ja juz zaglosowalem na REsellerów.. ;]

Czas na WAS .. ODDAWAJCIE GLOSY , wkoncu kazdemu z paccowiczow sie przyda taka ulga :] Bravo za tego posta !...

Glosujscie panowie glosujcie ;] I PANIE :P :baby: 8o 8o 8o 8o

Corso 10-12-2005 13:49

Hmm ;]

Cytuj:

Wedlug Kodeksu Cywilnego osoba, ktora nie ukończyła trzynastu lat, nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych(Art 12. KC).

Masz Racje..Lecz ja mam pacca poprzez moich rodzicow ktorzy m go kupili :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Leefoo 10-12-2005 14:04

No i zagłosowałem na resellera. Mam nadzieję że ta opcja wygra bo planuję w bliżej nieokreślonej przyszłości kupić se PACCa :) .

mani 10-12-2005 17:42

Gracze moze i nie zyskaja ale Drom na pewno zarobi :) Ale nalezy sie chlopakowi za ciezka prace nad tibia.pl :)

Raul 10-12-2005 21:13

Cytuj:

To przejdź się na allegro i wyszukaj wszystkich, którzy łamią prawa. Prawdopodobnie zajmie Ci to ładnych kilka miesięcy, ale przynajmniej zaspokoisz swoje pragnienie.

blakes 10-12-2005 21:33

Ten news mi przypomina motyw z topic'a (tibia.com) EO i jego autografy.

Oxygane 10-12-2005 22:45

No ****a... co za idioci...

Co w tym zlego, ze ktos sobie cięzką i uczciwą pracą zarobi pare złotych, które i tak przeznacza na strone? Do sklepu spożywczego tez wchodzicie z pretensjami, że nie sprzedają towarów po cenie hurtowych? Pewnie nie, wy byscie wymagali odrazu cen producenta. Jesli komus sie to nie podoba, nie musi tu kupowac pacca, nikt was do tego nie zmusza. Jesli wy macie byc nadzieja tego kraju, przyszlymi prezydentami i ministrami, to ja zmieniam obywatelstwo, bo to społeczenstwo schodzi na psy. Niestety, żyjemy w kapitalistycznym kraju i takie są realia, gdybyscie to Wy, wczesniej wpadli na taki pomysł, pewnie tez chcielibysie zarobić, no nie? Cena pacca nie wzrośnie, jesli CipSoft obniży ceny paccow dla posrednikow, co napewno nastąpi, tibia.pl tez je zapewno obnizy. Radze wam pouczyć sie matematyki, bardzo rozwija umiejętność abstrakcyjnego myślenia, której wam niestety brakuje.

Phoelerius śmiem stwierdzić, iż Twoj level jest odwrotnie proporcjonalny do Twojego IQ.

Na miejscu Droma dawno kopnąłbym was w dupe i rzucił ten interes, który i tak NIE PRZYNOSI zysków dla Dromadera.

Sir Chromos 10-12-2005 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Czlowieku wiesz ile kosztuje sprzet na ktorym my stoimi?
3 dedykowane serwery dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczy. Wiesz ile tysiecy dolarow kosztuje utrzymanie tej strony? Gdyby nie hosting ktory nas sponsoruje to strona nie dalaby rady sie utrzymac. I to hosting zbiera kase z reklam i bannerow, ale to nie starcza na utrzymanie strony.

Hmm to chyba was oszukuja bo wszytsko chodzi jakby na 486.....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oxygane
No ****a... co za idioci...

Co w tym zlego, ze ktos sobie cięzką i uczciwą pracą zarobi pare złotych, które i tak przeznacza na strone? Do sklepu spożywczego tez wchodzicie z pretensjami, że nie sprzedają towarów po cenie hurtowych? Pewnie nie, wy byscie wymagali odrazu cen producenta. Jesli komus sie to nie podoba, nie musi tu kupowac pacca, nikt was do tego nie zmusza. Jesli wy macie byc nadzieja tego kraju, przyszlymi prezydentami i ministrami, to ja zmieniam obywatelstwo, bo to społeczenstwo schodzi na psy. Niestety, żyjemy w kapitalistycznym kraju i takie są realia, gdybyscie to Wy, wczesniej wpadli na taki pomysł, pewnie tez chcielibysie zarobić, no nie? Cena pacca nie wzrośnie, jesli CipSoft obniży ceny paccow dla posrednikow, co napewno nastąpi, tibia.pl tez je zapewno obnizy. Radze wam pouczyć sie matematyki, bardzo rozwija umiejętność abstrakcyjnego myślenia, której wam niestety brakuje.

Phoelerius śmiem stwierdzić, iż Twoj level jest odwrotnie proporcjonalny do Twojego IQ.

Na miejscu Droma dawno kopnąłbym was w dupe i rzucił ten interes, który i tak NIE PRZYNOSI zysków dla Dromadera.

Jak cena moze nie wzrosnac skoro pieniadze przechodza w takim wypadku przez kilka rak a kazdy chce wziasc ich troszke dla siebie?? Dlaczego mleko od rolnika kupowane jest za 50gr za litr a w sklepie ponad 3zl?? BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...

A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!!

Pozatym ja nikogo nie obrazam i nie mam takiego zamiaru bo nie na tym to polega dlatego nie rouzmiem skad te wulgaryzmy .Uwazam jedynie ze sposob w jaki zostala opracowana ankieta jest niewlasciwy gdyz jest to jawne sugerowanie co kto ma zaznaczyc...

Mimo wszytsko pozdrawiam serdecznie uzytkownikow oraz Moderatorów forum jak i cały zespól Tibia.pl

Oxygane 10-12-2005 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Chromos

Jak cena moze nie wzrosnac skoro pieniadze przechodza w takim wypadku przez kilka rak a kazdy chce wziasc ich troszke dla siebie?? Dlaczego mleko od rolnika kupowane jest za 50gr za litr a w sklepie ponad 3zl?? BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...

Tylko można zarobić 5 zł i wydać je na dobra dla siebie, a mozna zainwestować w konkursy i rozwoj strony, tak jak robi to Drom.

Cytuj:

A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!!
Ta? A sprawia całkiem inne wrażenie.

Sir Chromos 10-12-2005 23:41

Cytuj:

Tylko można zarobić 5 zł i wydać je na dobra dla siebie, a mozna zainwestować w konkursy i rozwoj strony, tak jak robi to Drom.

Ta? A sprawia całkiem inne wrażenie.

No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co?? Przeciez po co maja zarabiac mniej skoro i tak maja napewno spoko gotowki z ludzi ktorzy dokonali zakupu Pacc-a i w zwiazku z tym Cena Najprawdopodobniej wzrosnie wiec temat sie zamyka bo mi wlasnie o to chodzi ze pisza aby zaznaczac cos nie dla dobra ludzi jak to moze zostac odczytane tylko po to aby ZAROBIC tak ZAROBIC I dlatego własnie myśle ze tak nie powinno byc poniewaz wprowadzanie w bład nie jest etyczne bo nie bede sie rozwdzil nad aspektem prawnym bo nie mam ku temu odpowiedniej wiedzy.

I skoncz z insultowaniem Phoe kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac.

Pozdro

Oxygane 10-12-2005 23:48

Joł ziom pozdro pozdro!

Czy do Twojej świadomości, nie moze dojśc, że jeśli wiecej osob zaglosuje, iż wolą kupowac pacci od resellerów (wyjaśnie to słowo bo pewnie nie rozumiesz - posredników), to Cipsoft bedzie starał się zawrzeć z nimi jakąś umowe, między innymi z firmą Drom. Prawdopodobnie zostanie obniżona cena Pacca, tak aby pośrednił mógł na tym zarobić. Znając życie i Droma ceny na tibia.pl pójdą w dół, ponieważ nie jest on osobą, którą chce sie wzbogacić wszelaki możliwy sposób. Zrozumiałeś chlopcze, czy jeszcze jaśniej Ci to wytłumaczyć? A poza tym, to nie staraj sie pisać na siłe w taki wyszukany sposób, bo niestety Ci to nie wychodzi. Polecam także zapoznać się z podstawami interpunkcji.

Sir Chromos 11-12-2005 00:02

Cytuj:

Joł ziom pozdro pozdro!

Czy do Twojej świadomości, nie moze dojśc, że jeśli wiecej osob zaglosuje, iż wolą kupowac pacci od resellerów (wyjaśnie to słowo bo pewnie nie rozumiesz - posredników), to Cipsoft bedzie starał się zawrzeć z nimi jakąś umowe, między innymi z firmą Drom. Prawdopodobnie zostanie obniżona cena Pacca, tak aby pośrednił mógł na tym zarobić. Znając życie i Droma ceny na tibia.pl pójdą w dół, ponieważ nie jest on osobą, którą chce sie wzbogacić wszelaki możliwy sposób. Zrozumiałeś chlopcze, czy jeszcze jaśniej Ci to wytłumaczyć? A poza tym, to nie staraj sie pisać na siłe w taki wyszukany sposób, bo niestety Ci to nie wychodzi. Polecam także zapoznać się z podstawami interpunkcji.

echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy. I ZROZUM ja nie oskarżam Droma o to że kłamie i i mówi zaznaczać to bo chce się "nachapać" tylko o to ze np podobna cała kasa idzie na konkursy sprzęt itp a ja widze ze wszytsko chodzi jak by było postawione na 486 a konkursów też jak na lekarstwo . To raz
A dwa mi sie tylko nie podoba pisaie że zaznaczcie to i to i to i to bo do cholery każdy zaznacza co chce a mi się takie nakazywanie kojarzy z komuna albo radiem maryja i dlatego mam takie odczucia a nie inne jak napisałem w poprzednich postach. To dwa
A co do ugody to najpierw musza się dogadać a to nie jest łatwo ponieważ Cip-y bedą chciały aby najpierw wykazali ze ewentualna obiżka cen nie spokoduje mniejszych wpływów ponieważ liczba ludzi kupujących pace wcale nie musi sie zwiększyc bo ile obniża cene? 3% to przy kwocie 90+zl jest naprawde symbliczna sumą....

I prosze skończ obrażać ludzi bo to świadczy tylko o Tobie.... I najlepiej rozstańmy się w pokoju i spokoju bo każdy z nas ma odmienne zdanie i nie dojdziemy do porozumienia więc chciałem zaproponować rozejm jeśli oczywiście wyrazisz taka chęc....

Kthxbye

Oxygane 11-12-2005 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Chromos
echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy.

Rotfl. Poki co to rozmawiamy na polskim forum i kutlura wymaga, aby pisać poprawnie. Jesli sądzisz, że nie masz z tym problemów, to radze Ci sie udać do poradni po zaśwadczenie o dyskleksji, może Ci sie to przydać w dalszym życiu. Ale wracając do tematu. Konkursów jak na lekarstwo? No zgadzam się, ale wystarczy policzyc. Zorgranizowanie jednego konkursu kosztuje... no policzmy... dajmy takiego z nagrodami w postaci trzech paccow bo 90 dni. 3 x 90 = 270 złotych, zgadza się? No i jedziemy dalej, na jednym Paccu Dromader ma zysk... no niech bedzie te 5 zł. 250 dzielone na 5 daje nam 54 pacci, które Drom musi sprzedać, aby zorgranizować jeden konkurs. Jak wiemy z doświadczenia nagrody zwykle są bardziej okazałe (czyt. pacc na dłuższy czas). Widzisz, a sprzedanie takiej ilości pacców troche trwa, jakbyś troche pomyślał, sam byś do tego doszedł. Teraz następna kwestia. Drom każe Ci głosować tak? Jakbys uważnie czytał, wiedziałbyś, że on jedynie sugeruje najlepsze rozwiązanie. Nikt na nim nie straci, a zyskać możemy wszyscy. Jakbyś był jeszcze bardziej uważny kilka postów wyżej, Drom napisał, że stara się rozwiązać problem hostingu, na co potrzebuje odpowiedniej ilości funduszy, zapoznaj się np. z www.choopa.com widzisz ceny? Serwer o porównywalnych parametrach jak posiada tibia.pl posztuje 2000 $ na miesiąc. Strona stoi na trzech takich maszynach, ale i tak jest to za mało. 2000 * 3,5 * 3 daje nam 31500 zł i jest to koszt miesięcznego utrzymania strony, może zasponsorujesz? Mam nadzieje, ze wyciagniesz jakies wnioski z dzisiejszej lekcji matematyki.

Sir Chromos 11-12-2005 00:28

Cytuj:

Rotfl. Poki co to rozmawiamy na polskim forum i kutlura wymaga, aby pisać poprawnie

Wiesz życze sobie aby wszyscy na tym forum pisali tak poprawnie jak ja...

@topic
Ok szkoda czasu na spzreczanie sie bo jak mówiłem ja mam swoje zdanie Ty masz swoje i nie przekonają mnie zadne Twoje argumenty ani żadne Twoje obliczenia ( widze skończyłeś conajmniej ekonomie albo matamtyke bo Twoja wiedza w tym zakresie jest przeogromna [ a szczególnie dział mnozenia opanowałeś do perfekcji....])
A co do sprzetu to naprawde za taka sume i sprzet o takich parametrach powinien chodzic zdecydowanie szybciej i efektywniej.

Życze spokojnej nocy...... i jak to mówia HAIL TIBIA.Pl ! B)

Azeroth Lee 11-12-2005 00:58

CipSotf mugł by wprowadzić na rynek pacc'a na 30dni (przykładowo za 7-8 euro).
Napewno wiecej by zarobili niż dotychczas.

$corcerer 11-12-2005 01:34

Przegięliście pałę, klocki.
Cytuj:

A powiedz mi, z łaski (nie laski) swojej, CZYM TO SIE RÓŻNI? Bo niestety, jestem tak bardzo ograniczonym młotkiem, że nie potrafię tego pojąć. Od kiedy do zakupu TOWARU potrzeba osobowości prawnej? OD KIEDY? Jakbyś nie zauważył, to PACC jest TOWAREM. Niczym innym. a Drom kupuje ten TOWAR i sprzedaje go dalej. Tak jak każda hurtownia. Teraz pytanie za złotych pięćdzieśiąt: czy byle dzieciak może iść do hurtowni i kupić sobie TOWAR? takiego, powiedzmy lizaczka? Nie? a niby czemu? Bo nie ma osobowości prawnej? dobre! :D

Cytuj:

Oznacza to ze dla szarego zjadacza chleba cena pacc wzrosnie. Imo w newsie powinno byc napisane iz cena pacc moze wzrosnac, ale jak sie pofarci to wyludzicie od nich znizki. A obecnie to jest ze moze sie zmniejszy a moze i nie, a tak naprawde to sie jeszcze zwiekszy. (Tak tak widze roznice miedzy wzrostem kosztu ze wzgledu na sprzedawanie przez posrednika a bezposrednim wzrostem cen)
Czekaj czekaj, bo nie czaje. Czyli jak opcja Reseller wygra, to CipSoft specjalnie podniesie ceny tylko dla resellerow? Czy rozumuję dobrze? Jeśli tak, to za przeproszeniem, chrzanisz jak poroniony. Wiesz czemu? Bo niestety, mój piękny, niejesteś w stanie sprawdzić kto JEST resellerem, a kto NIE. A jeżeli podniesie cene dla wszystkich, co jaden kij, na kogo zagłosują, nie? Więc po co chrzanisz?
Cytuj:

Utrzymanie servera obecnie chyba nic was nie kosztuje od kiedy za wszystko buli fpp.pl. Pozatym polecam zapoznanie sie z hostingiem firmy np Servage ktora oferuje bardzo przyzwoity hosting za male pieniadze. (Chyba ze wolisz zeby maszyna stala w 2 pokoju wtedy rzeczywiscie pochlonelo by to duzo pieniedzy)
Czytałeś wymagania? Przeanalizowałeś koszta? Nie? to wróć. Tak? czytaj dalej.
FPP buli za wszystko. Fajnie. to mamy tak to zostawić? Jak królewicze z bajki? Nie pomyślałeś że hostują nas za FRIKO? za NIC, DARMO, ZERO, /dev/null ? I że w KAŻDEJ chwili mogą na nas się wypiąć? powiedzieć ładnie "s*******ajcie", zrobić rm -rf / na serwerkach i całą stronę szlag trafi? domene kupili oni. forum (vBulletin 3.0) kupili oni. WSZYSTKO jest w ich rękach, FPP ma keya do boarda, ma serwery, ma wszystko. czy jesteś w stanie ogarnąć swoim mózgiem, jaki ruch jest na tych serwerach? dla przypomnienia: TRZY RAZY dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczu. Nie wiem czy wiesz, ile to kosztuje, ale jeszcze dodam ci do tego tyle, że najprawdopodobniej kompy są połączone w klaster, który w godzinach szczytu NIE WYRABIA. Dotarło? NIE WYRABIA. Chrzanić to, że FPP.PL jest jednym z największych hosterów osiągalnych w polsce. Jasne. Oni to nic. masz lepszą ofertę za darmo? Nie za darmo? okej. Ty płacisz. Nie? a czemu? my powinniśmy? a z jakiej racji? Że niby mamy wam podać wszystko na szczerozłotej tacy? szczerze? chrzanie takie podejście. Jest troche normalnych ludzi, siedzą u mnie na kanale. Forum może przestać istnieć, wali mnie to. Przebywanie tutaj sprawia(ło) mi frajdę. Poza paroma pacanami, którzy myślą, że jak sobie napiszą że mają xx latek i objadą każdego to będziemy za nimi z tacą biegać.
Jakoś was przeżyłem, a bez was będzie mi tylko lepiej.
Jeżeli jeszcze nie dotarło, to powiem ci, że nie beierzemy żadnych pieniędzy za to, że sziedzimy na fotum, sprzątamy po was, pomagamy wam i użeramy się z wami. tak, to też do ciebie, czytelniku. A dostajemy w zamian? meee, beeee, kukuryku. Żygać mi się chce, jak to czytam, wiesz?
Cytuj:

Ox (btw, dzięki) to jest inaczej. Wiesz, im większe łącze, tym krótsz fallus. Panowie mają chyba Neo+ 1024 :D
Cytuj:

Jasne stary, co to jest, 1500+ użytkowników naraz, pikuś, to moje 286 jest szybsze.
Nie wiesz, o czym mówisz.
Cytuj:

BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...
Toż przecież Drom już maca te PACCe od dawna, a jakoś dopiero teraz cena automagicznie wzrośnie. Gdzie tu, kutfa, logika? Moje IQ nie nadąża za Towim, wybacz mi. Czy możesz mi to wyjaśnić jeszcze raz? Tak powoli i krok po kroku?
Cytuj:

F kópie raźniej, a pozatym kópy nikt nie ruszy.. bo śmierdzi? Swoją drogą, już dwóch takich "undergroundowych" ziomkuff dwóch było. Czyżbyście powrócili? Janek, to ty?
Cytuj:

No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co??
Tą cześć tekstu droma o Prowizjach pobierancych przez System V przespałeś, pominąłeś czy zlałeś z góry na dół?
Cytuj:

wprowadzanie w bład nie jest etyczne
A na co do cholery idzie cały budżet dzałów marketingowych? Kampanii wyborczych? Jeszcze może mi powiesz, że powtarzanie kłamstw nie czyni ich prawdą?
Cytuj:

I skoncz z insultowaniem Phoe kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac.
Krytykować to my, nie nas, co? I co jeszcze?
Cytuj:

echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy.
Nie, wcale (patrz na zdanie :>)

I jeszcze bonusowo:
Cytuj:

01:47:13 <@Vall> http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...6&postcount=41
01:47:22 <@Vall> Ten koles jest chory.
01:49:34 <@Vall> nie no serio. Ten koles ma niby 21 lat?
02:00:29 <@Vall> Nie no, takich ludzi jak tych dwoch gosci powinni za jaja powiesic
02:02:55 <@Vall> Scorcerer: ich to chyba podnieca, ja bym po prostu zignorowal
Opinia osoby postronnej - Dzięki Vall za pozwolenie umieszczenia tego tutaj. Jak chcecie sobie pogadać jescze, to zapraszam na #tibia.pl, o ile Ghost nie wydłubie wam serc łyżeczką, bo coś ostatnio znerwicowany jest.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:30.