![]() |
:] a mnie tylko denerwuje, ze niby http://www.tibia.com/library/?subtopic=magic maja byc wedlug tego co podaje sie na stronie glownej tibii podane levele, od ktorych mozna rzucac dane czarki. Z tego co sie zorientowalem, to piszecie, ze zmienily sie jedynie wymagane magic level zatem dlaczego na stronie glownej www.tibia.com pisze jak wol, ze zmienil sie wymagany experience level? :]. Kiedy pojawi sie odpowiedni update na stronce?
Co do samego updatu nie gram dlugo ale balans jak to balans, najbardziej beda plakac koxy bo teraz bedzie im nieco ciezej wypracowac nowy system koxa :] ale looz chlopaki Polak potrafi :> |
Co to??
Grafa extra!!!! Ale ten system many jest po... nierozumiem mam 24 lvl druta a hmm a nie moge zrobic ale uha to jusz tak. Palladyni dalej maja przesrane ale da sie zyc :D:D:D:D
|
Mój kumpel zabil ~8 dragów i wylotowal 2 wandy 33+ lvl :)
szczescie? glupota cipow? w sklepie sa po 15k |
Cytuj:
Czy to oznacza ze dodali jakies nowe tereny?? |
Cytuj:
U Djinna War Hammer można kupić za 8k, u ludzi za 1k? głupota? Grafa raz jak w pokemonach, a raz jak w ochydnym koszmarze(czyt. jaskinki na jakims polu) |
:|
Grafa SPox i Wszyko ale przesadzili trohe z ta mana :| mam 42 llv 50 m lvl i nie umie sd robic :| X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( jak ktos bedzie wiedizal ile many jaki lvl i jaki m lvl bedzie trzeba bedzie na sd to napiszcie mi na gygy 8688291
|
Dawajcie!!!
Wrzucajcie szybko opisy Różdżek!!! Potrzeba na Gwałt!!! Sądze ze nabijecie sobie niezle popularnosci jak tak szybko opublikujecie opisy.... :D Do dziela!!!
A propo sd sa od 45 lvl a hmm od 25 lvl... troche slabo, ale da sie przyzwyczaic :D <wandy sa wydziabiste :D> |
o em gie czytajac to ryje sie z kazdego posta =/ po co sie pytacie ile many na to a ktory lvl na to - istnieje takie cos jak spellbook w ktorym wszystko macie napisane ;/ "o jeju co ja bede robil do 25 lvlu nawet hmmow nie porobie" - po to sa rozdzki zeby inaczej wykorzystac ta mane i szybciej zdobyc ten 45. wystarczy wziac pare fluidow i 20 sorc moze sobie isc na guardy z sama rozdzka co jest duzo tansze niz bicie ich z hmmow nara =d
|
Jest Cooooooolll
Ten updatew jest cool ale wspulczuje troche sorcom i drutom bo troche przesadzili z tymi lvlami na runy ale ja gram knightem i jestem zadowolony xDDDDDD
|
tibia
ej no ja nie kapuje tego angilekiego tibia.com gdzie mozna kupic rozdzki do sorcera i za ile kasy tibijskiej niech mi ktos wytlumaczy jak cos to na email moj
[email protected] :( :o :confused: ;( |
:-|
No teraz bedzie bardziej ehmmm....... magicznie! Czarodzieje we wszystkich bajkach,filmach(Hej Hary Potter!) używali różdżek a w tibi nigdy ich nie używali! :-) Mana szybciej sie regeneruje to spox ale z tym robieniem run to cipy troche zj***li! :baby:
|
Cofka
Ja wbilem po update 71 lvl potem znowu wyłączyli servy loguje się i mam 70 znow :|. A pozatym odrazu po update poszedlem od mikolaja dostalem 8 laseczek lizaczkow po cofce zabrali mi to, poszedlem znowu dostalem 15 jablek. Dzia wielkie ;| X(
|
Imo
Update jeden z fajniejszych (jak do tej pory), chyba że coś mnie jeszcze zaskoczy... Przestańcie płakać to że na 20 lvlu nie bedziecie mogli wszystkich run robić to nie koniec świata -.-. Tibia nie polega na mana sittingu ciągłym pod depo... Jak już mówiłem i powtórze jeszcze raz: Cip soft idzie za postępem graczy a nie cofa się żeby podcierać dupe low lvlkom. To tyle na ten temat;)
P.S Wandy są zajefajne do pkowania ;) już sprawdziłem ;P |
:] Quest na Rod
witam odkryłem quest na snakebite rod :D idziemy do sklepu magicznegow Carlin[ Tylko Druidzi ] ( niewiem czy w innych miastach działa ) mówimy : hi , snakebite rod, i mamy ruzdzke do druta na 7 lvl :] pozdro 600 :cup:
|
Magic Lvl knightowi teraz leci bardzo szybko!! Wypas w jakies 30 min nabilem 1% z 4 na 5 m lvl wiec w porownaniu z tym co bylo wczesniej to jest naprawde szybko :D
@ Down Nie musisz sie powtarzac, jak ktos bedzie wiedzial cos wiecej to pewnie napisze. |
tibia
ej no ja nie kapuje tego angilekiego tibia.com gdzie mozna kupic rozdzki do sorcera i za ile kasy tibijskiej niech mi ktos wytlumaczy jak cos to na email moj
[email protected] :( :o :confused: ;( |
Cytuj:
Czyżbyśmy dożyli czasów kiedy to knight zacznie walić z SD? :P Chyba, że pipki... TFU! Cipki coś wymyśliły... :evul: @Edit: I manna rośnie w zatrważającym tempie. Nie nadążam z tymi czarami :D |
niachniach (dane z mojego spellbooka):
Spells for Level 8 utevo lux - Light : 20 Spells for Level 9 exura - Light Healing : 25 Spells for Level 10 exana pox - Antidote : 30 Spells for Level 11 exura gran - Intense Healing : 40 Spells for Level 14 exevo pan - Food : 120 Spells for Level 20 exura vita - Ultimate Healing : 160 Spells for Level 23 adori gran flam - Great Fireball : 480 Spells for Level 24 adura vita - Ultimate Healing Rune : 400 Spells for Level 25 adori gran - Heavy Magic Missile : 280 utevo res para - Summon Creature : 0 - jajo, to mnie troche martwi :](wczesniej tez bylo jajo w spellbooku dla summonow, bo nie zwrocilem uwagi :]) Spells for Level 27 adevo mas flam - Firebomb : 600 Spells for Level 31 adevo mas hur - Explosion : 720 Spells for Level 35 utana vid - Invisible : 440 Na www.tibia.com pisze wyraznie, ze czary zaleza od EXPERIENCE level, nie od MAGIC level zatem, magic level ma w tym momencie wplyw na sam damage-tak mi przynajmniej podpowiada logika. Co do update'u tibii - jest teraz zajefajnie, grafa lepsza (lol niech mi ktorys powie, ze poprzednia byla lepsza od "jakiegos pola"), expi mi sie druidkiem znacznie szybciej i przyjemniej, nie musze juz sie nudzic stajac i zbierajac mane na ultimate healingi :D. Rozdzek jeszcze nie przetestowalem :). To mial byc balans (sila wszystkich profesji ma byc mniej wiecej rowna), wiec o konserwach z sd mozesz juz zapomniec :] Pozdrawiam. |
nom te rożdżki i rods calkiem ciekawa sprawa natomiast ilość many na rune !? troszke ich poniosło. Do tej pory to knightci i palkowie expili bo sa silniejsi i wieksze lootbagi wynosili natomiast drutci i sorcowie robili plecaki run. A jak taki sorc na 23 lvl ma teraz zarobic na itemki i rożdżke? troszke dziwne jest to zmuszanie sorców i drutów do expienia przez CIPsoft... i tak knightci przecież wygryza nas z expowisk... no ale coż ;] moze tylko teraz tak mówie :) ale to raczej nie pomoga sorcom <40lvl... to tylko moja opinia :)
|
Na 1% z 4 m lvlu na 5 30 min to pomysl ile bedzie trzeba czasu np z 9 na 10... mozesz mi wierzyc ze naprawde duzo.... wiec chyba tym razem sie nie doczekasz knighta z sdkami w rekach... :p
A swoja droga to czy tylko mi sie wydaje czy jest problem z respawnem?? A przynajmniej u mnie... Juz z 30 min stoje przy jaskini z dragonem przy kazzo, a on nie chce sie pojawic... lazilem, zwiedzalem, wracalem a go dalej nie ma.... (gdyby byl tam ktos podczas mojej nieobecnosci to bym widzial 2 trupy bo jednego zostawilem wychodzac...[<--- to tak uprzedzajac niektore odpowiedzi B] ) |
ilosc many na runa jest bardzo dobra i w tym momencie druid czy sorc moze sie powaznie zastanowic czy mu sie oplaca sprzedac UHa czy SD jakiejkolwiek profesji. Zalozmy, ze stanie sie cud i na tibii ludzie zaczna uzywac mozgu. Jezeli knigh'ci nie beda mieli uhow to szanse na to, kto kogo wygryzie (rownolewelowy knight czy druid/sorc) sa wreszcie rowne (biorac pod uwage np. rozdzki, sile spellsow itd.)
I sorry ale taka wizja druida jak Twoja - sa do robienia runow lekko na ten przyklad jest dla mnie irytujaca bo z tej gry chcialbym wyciagnac cos wiecej niz klepanie plecaczkow pelnych runow zeby se potem jakis knight mogl spokojnie expic/lootowac/cieszyc sie gra. Balans zapowiada sie swietnie! Zwlaszcza dla profesji uzywajacych magii. Pozdrawiam. |
@up up
Popieram w zupełności. Cała przyjemność sorca leżała w tym, że siedziałam na bagnach, biłam się z snake'ami i spokojnie pykałam runki i gadałam z kolegami. A teraz? Nie mam zielonego pojęcia... @up Zależy. Przecież i tak szło się z kolegami gdzieś w świat na większe ekspienie, to była dużo lepsza zabawa, niż gra solo... Ciekawe, co teraz zauwazyłam, ze ceny run ze sklepów są adekwatne do tego jaką mannę i poziom sie w to wkłada, czyli teraz naprawdę są warte tej ceny... |
Czy ktos ma jakies informacje na temat powstania nowych swiatow?
|
wypas
wypas jakich malo jedyne co mi sie nie podoba to hmm od 25;/ sux gralem knightem do dzis a mialem sorca i sie ponownie na sorca przeżucilem :D
B) jeszcze jedno zasięg troche denerwuje;p |
Acha.. Wszystkim młodym sorcom radzę pogadac z Fransem (obgadajcie z nim dokładnie nowości w naszym update) - może was zaskoczyć miła niespodzianka ;)
Nie wiem, czy inni npc też się stali tacy przyjaźni :P |
No wiec jak widze, wiekszosc panikuje i to nie ta wiekszosc co powinna.
Musze zmartwic paladynow. Otoz im znowu sie oberwalo. Cipsoft zapewne wymyslil paladyna zeby miec sie nad kim znecac. Najpierw zabral spery i paladyn nie moze trenowac chociaz knight robi to caly czas tak jak robil to wczesniej. Teraz Paladynom zabrano polowe many na exura vita. Oznacza to nie mniej ni wiecej niz to ze paladyn wczesniej mogacy zucic 16 tych czarow po 80 many teraz przy tej samej ilosci many moze zucic ich 8 gdyz exura vita kosztuje teraz 160 many co przy jego walce na dystans ma kluczowe znaczenie. Cipsoft to zwykli zlodzieje. Nie po to sie meczy caly rok expa zeby teraz komus zabrano polowe sily leczniczej a to tak jakby zabrano 60% expa. Magikom dano w zamian glupie rozdzki zeby jakos im oslodzic strate exury vity a palom co dano ? Wiadomo, nic. Jawna dyskryminacja. Wiadomo nie od dzis ze w cipsofcie pracuja polglowki. Co bedzie w przyszlosci z paladynami? Zapewne beda ich wszystkie profesje lały jak krolika. |
Oj, przepraszam, prawie każdy pally służył jako PK, chyba wam się należało (95% osób, które mnie atakowało to palladyni). Za to wy możecie prać z dystansu ostro, a reszta jeszcze obrażenia przy walce w zwarciu...
@edit Acha, wie ktoś, czy różdżki są na określoną ilość strzałów, czy na stałe? :P Bo ja się tak zastanawiam, bo szkoda mi wymęczyć tekie piękne cacko (me zawsze marzyła o takiej różdżce XD) |
Eileen, ciekawe co by bylo jakby knightom zabrali polowe sily leczniczej UH?
A poza tym ja nie jestem PK i nie obchodzi mnie ze ty obrywasz od paladynow. To nie jest powod by zabierac wszystkim paladynom tyle mocy. Ci PK na low levelach i tak tego nie zauwaza a inni ktorzy ciezko pracowali na level za nich obrywaja. Paladyn nigdy nie mial szans z knightem bo knight ma wiecej udzwigu wiec sobie moze przeczekac palla ktoremu amunicja sie skonczy a potem go dednac a teraz jeszcze zabrali palom tyle zycia. To skandal ! |
Ta... Co jak co, ale knight zrobił się najbezpieczniejszą profesją... Spokojnie, jeszcze nie jeden update przyjdzie, im im się dobiorą do skóry :P
|
KUcze no teraz to ja czekam na nowy serw bo na tych starszych z ludzmi ktorzy juz sobie wyrobili hmm uhy i inne to ja bede nikim :(
|
Wszyscy piepszycie głupoty.
Moim zdaniem każda profesja więcej zyskała na tym update niż straciła. sorc - 4x tańszy mana shield, nie trzeba już podczas huntu używac run tylko są o wiele wygodniejsze (bo ważą mało) różdżki. Nie wiem dokładnie jak to wygląda od strony opłacalności w porównaniu do run bo gram knightem ale słyszałem że jeden strzał kosztuje 5 many (czyli na stare przeliczenie 1.25many). Czyli nic. Czary spontaniczne mniej kosztują. (tyczy się wszystkich profesji) knight - Mana się tak szybko odnawia że podczas huntu zużywamy o wiele mniej uh'ow bo możemy się leczyć przy pomocy exury. Oczywiście nie mam tutaj na myśli huntu na dl'ach warlockach etc.. Podczas pvp wystarczy wypić 2-4 manasy i full mana (exori plx) palladyn - czary o połowe lub 1/4 tańsze (głównie zyskali palkowie na vite), czyli mniejsze zużycie uh'ow. druid - w tym update moim zdaniem najmniej zyskał druid. To samo co u sorca. I oczywiście knight'ci i palkowie nie będą juz potrzebować takich ilości uh'ow jak wcześniej więc już nie będzie sprzedawania uh'ow za 3.2-3.3k/bp xDD Tak więc różdżki dla sorców a i tak knight najwięcej zyskał xDD |
Cytuj:
Zapraszam wszystkich na server aldora gdzie dominują polacy. Expowiska nie są tam przepełnione, a zawsze jest sporo ludzi na serverze tak więc potworki respią się dość szybko. Jest to wspaniały server aby spokojnie pocichu, bez obaw o PA rozwijać swoją postać. :) |
a mnie zastanawia jedno... teraz runki srzedawane przez graczy podrożeją? czy to tylko moje błędne myślenie? na moje oko, teraz więcej osób bedzie robiło runy sobie i zniknie troche ofert typu "sell 10 bp of hmm" z tibijskiego "rynku" =P
zalogowalem sie wczesniej oblukac tylko jak bedzie wygladalo tworzenie runek, no ale za niski lvl na hmm'a =P odnośnie update... graficzka naprawde superancka :D to się chwali, troszke sie pomota czlowiek i znow ogarnie sie w malym wielkim swiecie ;] |
A moja kuzynka chce szlak trafic bo nie moze hmmow robic i uhow :P Ale j i tak wezme druidka... Wandy, 4x mana.... co z tego ze drut nie bedzie mogl hmm jak bedzie mial wandy... bedzie mial czym bic jak niektorzy mysla ze druidy poszly na dno bez hmmow na 12 lvlu :mag:
|
Cytuj:
|
Wierzycie w cuda? Ja od tej chwili tak. Poszłma na roty, ot tak, przetestować różdżkę. Wzięłam ze sobą tylko linkę, łopatę, machete, wędkę, jednego uh i hmm'a. I wiecie co? Od kiedy odłożyłam cluba, a wzięłam różdżkę mogę wziąść ze sobą nawet 3/4 macki na sprzedarz :P,a zawsze to jakiś zysk. Teraz mam wolny cap na złoto, wormy i co tylko dusza zapragnie... :cup:
|
Hmmmm... właśnie zabiłem sobie beholdera, a tu niespodzianka :
You see a quagmire rod.It can only be wielded by druids of level 26 or higher.It weighs 26.50 oz.It emits clouds of poisonous swamp gas. ;) |
[quote=Voltiv]Wszyscy piepszycie głupoty.
Jasne, oprócz Ciebie! Nie gadaj o sorkach bo mnie @#$$% człowieku. Grałem 34 lvl sorkiem i teraz to na co pracowałem poszło się p..... A te wandy mozesz sobie wiesz gdzie wsadzić. W dodatku przed updatem idiota packa mu kupiłem /taki ze mnie ćwok głupi/. Jasne, po co sorkom runy, niech ćwiczą fista. I na koniec powiem że to po prostu oszustwo ze strony Cipsoftu w stosunku do sorków z pacem /bo w końcu płacili za możliwości jakimi dysponowała ta profa/. A mocno nieetyczne w stosunku do sorków Facków. X( |
Cytuj:
Btw. Komu by byly potrzebne uhy jezeli vita by brala 80 many, jeden manafluid i jestes uleczony - bardzo fair w stosunku do knightow. |
Wy sobie tak gadacie na temat zaklęć,wandów i rodów a ja mam prolem,bo gdy wczoraj sie zalogowałem to było wszystko oka a gdy dzisiaj sie lognołem to nie miałem zadengo przedmiotu który kupilem i dostałem od mikołaja,a w dodatku pojawiłem sie w swiątyni...Moze mi ktoś powiedziećco sie stało??? ;( 8o
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:52. |