![]() |
A pamietacie historie o Orshaabaalu? i jego kolegach? cos o ruthless Seven czy jakos tak(sorry nie znam dokladnej nazwy)7- grobow,7-typow ktorzy najprawdopodbniej maja juz kaplice..moze laczony quest rook-main?nie chodzi mi tu o tunel a moze o quest do ktorego wykonania konieczne sa 2 osoby...
|
Cytuj:
JEZELI NIEROZUMISZ TO JA CI WYTLUMICZ ;] Wiesz gdzie jest wieża orków z Spermanem ?? ( Jezeli nie to masz problem ;( ) Powiedzmy ze tam jestes obok tej wiezy, omijasz ja i idziesz w góre ( nie pietro w góre tylko... hmmm.... NA PÓŁNOC ::p ) Tam jest takie dzewko, te drzewko zasłania dziure ( zeby tam wejsc trzeba miec lopate ) JUŻ WIESZ O CO MI CHODZIŁO ^^ ( Za literufki pżepraszam :) ) Jeżeli bede miał czas to dam ci fotke z tego miejsca... |
Czlowieku, tu ludzie nie pytaja GDZIE sa te groby tylko czy cos jest z n imi nie tak (quest). Wiec sie dziwie po co ty opisujesz droge do tych grobow. Moze zanim cos palniesz to przeczytasz reszte postow co? to chyba nie jest takie trudne.....
|
Hmm dzisiaj krecilem sie kolo wejscia do tych grobow i cos zobaczylem.
Otoz kolo tego wejscia a dokladniej na prawo od niego stoi 9 kamieni < miejsce gdzie sie spearman respi > i po srodku lezy mniejszy kamien a na nim zobaczylem cialo martwego wilka ( o ile wiem to na taki kamien nie da sie nic polozyc ) wiec to cialo musi cos znaczyc ;p a druga rzecz to niek tu nienapisal ze na jednym z siedmiu grobow respi sie skull , to chyba tez cos znaczy ... |
@up:
Ciekawe spostrzeżenie ^^...może do zagadki należy włączyć też ten krąg? (9 kamyków)... |
billy1993 mozesz mi podac swoj numer gg
|
@Iska
Ja tez to zauwazylem, ale tam jest 8 kamieni nie 9. Chyba ze liczysz ten maly po srodku. Zauwazylem tez ze 7 takich samych kamieni jest na innych szkieletach, tych kolo troli.... ale to pewnie zbieg okolicznosci.... |
Ja uważam że to lipa. 7 grobów; na każdym No written on. Jakaś czaszka se leży. Żadnego tunelu nie można zrobić. No i?
|
A ja ogólnie uważam, że to może być prawda, przecież Rook jest pełen tajemnic.
CHARAK !!!!!!:Ork: |
Cytuj:
|
Te 7 grobów wcale mnie nie ciekawi.To jest bezsensowne i głupie.Sorka,ale to prawda.Po co to komu?To miejsce pewnie nie tylko Ty sam znasz.:D
|
Ech...
Chłopie chodzi o to ze moze ta zagadka wyjasni ze mozna przejsc z rook'a na main za 2 lvl ! JA w to wierze, twoja sprawa jak nie wierzysz to poco sie udzielacz ? omG ja zrobilem sobie postac i chce pomuc w wyjasnieniu tego !
Pomoge wam tylko musze troche poczytac na ten temat ...X( |
Loodzie skończcie temat .sprawa się wyjaśniła . był to dobry pomysł żeby tam pogrzebać, ale tam nic mniema pod spodem są podziemia do których można wejść od al dee . Niema żadnego przejścia tajnego i tyle czas przeszukać inne miajsca , przekopać pickiem całego rooka pogadać z npc o amber itp to się może coś znajdzie . Zycze owocnych poszukiwań sam też szukam ostatnio mino hela pickiem kopałem (nic niema:( tego sie spodziewałem).Klocek , First Doom , i inii do roboty hehe.
|
@Kajt
Caly czas pracuje i szukam :D teraz bede mial pacc wiec zasieg moich prac bedzie wiekszy :] |
Cytuj:
Indiana Jones podoba mi sie to okreslenie 8o zawsze lubilem ten film |
Sam jestem ciekawy dalej czekam na info... :)
|
Wejdźcie tam gdzie stoi drangor, przesuncie się na kwadrat z lewej, wyłączcie torcha i przejdzcie raz w góre, raz w dół, zobaczycie, że tam jednak coś świeci.
Pozdrawiam |
Instynkt mam pyt bo ty coś naprowadzasz ale czy wiesz coś więcej na temat tych rzeczy ?? CZy to ma sens??
|
Jestem nowy!
Witam jestem nowy na forum i bardzo się ciesze że się zarejstrowałem!
Zauważyłem że macie tu ciekawy temat więc spróboje czegoś poszukać chociaż już nie gram to dzisiaj chyba zrobię nową postać i po węsze. :) Jeżeli zobaczycie jakieś literówki to nie wypminajcie mi tego! |
"There are so many secrets hidden in my areas that never ever where found, only the obvious things seems to attract peoples attention and possibly distract it from other things that would be too obvious else ;o)"
Knightmare dla Tibianews Heh jeśli myślicie, że rozwiążecie jakąś zagadkę to się mylicie, ale żeby nie było paniki;) próbujcie rozwiązywać "many secrets", mimo wszystko wierze, że coś się rozwiąże (gdybym myślał inaczej nie grałbym w rookgaardzie:p ) PS:wg mnie tylko ludzie z anticy znają odpowiedź na NIEKTÓRE zagadki. |
hm...
8o NA czesci dla pacc w dziurze ze skeletami (tam gdzie sa 3 dziury) jest zawalona droga i tabilca "Maze of Fury" a spike sword to "Sword of Fury" moze to cos znaczy...8o
|
.......
Cytuj:
ale została zawalona ponieważ quest PODOBNO został zamknięty!:] |
Te groby są tam po to żeby ukazać ze ktoś tam zmarł. Są groby są szkielety więc to ma wyglądać tak jakby te szkielety wychodziły z grobów. Albo miały tylko stwazac nastroj w jaskni ze szkieletami zeby sie milej expilo.
I kopanie w nicnic nie da:baby: chyba ze starte czasu |
hmm...
Wybiore sie tam z kumplem i wezmiemy ze sobom picka, może coś znajdziemy. Ale mi sie wydaje ze to ma jakiś ukryty w sobie sens. Bo moim zdaniem, zbieg okoliczności jest mało prawdopodobny. Więc czytajonc te psoty, postanowiłem sam sprubować. Życze wam i sobie powodzenia w dalszych poszukiwaniach. |
Cytuj:
|
@up x2
Nie slayer tyko stayer... Co do spika - mówią że każdy item w tibii da się zdobyć... |
@up
Slayer po angielsku to znaczy zabójca, czyli Rookslayer-rookowy zabójca. @topic Może trzeba tam położyć 6 dedów takich respiacych sie na mapie jak np. przy spearmanie. PS.:Nie mówić, że gadam głupoty itp., to tylko moja teoria jak ci sie nie podoba to nie bierz jej pod uwagę. Pozdro |
Cytuj:
|
Hmm mam pare pytań. Nie chce tutaj bezsensownych odpowiedzi od ludzi którzy nie mieli lvla 10 na rooku. Pytania być może naprowadzą nas na jakikolwiek ślad.
1. Ciało wolfa (100oz.) na kamieniu + spike sword. Czy na kamieniu można położyc cos innego ? np. ciało wolfa na kamieniu od spiek sworda gdy on zniknie/lub nie 2. Skull lub inna rzecz - czy można ją połozyc na kamieniu od wolfa/ss'a? 3. Czy można cokolwiek wrzucic przez kraty do dzwigni Toma? Nie sprawdzac mi tutaj czy mozna wrzucic cluba tylko np. ded wolfa, skulla a moze banana,apple? 4. Ile występuje owoców na rooku? byc moze trzeba polozyc 1 owoc na każdym grobie (lub innej wartości - nie koniecznie grobie) 5. Zabity dragon (copper shield quest) + trolle na cmentarzu w Carlin - tunel ? 6. Strażnik miasta i jego opowiesci o wyrywaniu kawałków miesa swoim ss'em a nastepnie o tym ze ktoś mu go ukradł 7. Amber powraca z maina na rooka w celu wykonania jakiejś misji. 8. Ghoul + MM (o ile historie są znane nikt nie potrafi połaczyc tego w jedną całość) i 3 groby gdy idziemy na katana quest 9. 7 grobów + 7'demka terroru (wiem to raczej mylne skojarzenie ale inne mi nie przychodzi do głowy) 10. Pracownik nad Obim (dixi? czy ten drugi) który ukradł ssa i uciekł a zły kapłan? zamienił go w ?królika? (nie chodzi o Cipfrienda ale o tego na pacc zone) Być mzoe komus uda połaczyc sie to w cos sensownego. Ja sie na dzien dzisiejszy poddaje - a co :P Mam wakacje |
x
@team_pk_druid
1 Po zdjeciu ciala nie mozna polozyc nic na kamieniu, nawet tego samego ciala z powrotem. 2 Jak wyzej. 4 Jablko, wisienka, banan, podobno rowniez pomarancza. (nigdy nie widzialem) 8 Bylo dziesiatki razy. Jakos dzis nie jestem w stanie niczego z tego forum dokladnie przetrawic. Ale podpunkt 9 to juz fantazja :P Wiem, ze niewiele pomoglem...... ide spac |
7 to magiczna liczba tibii. Na rooku wszedzie jest 7demek a namainie nie wiem dokładnie ale też. (7 demkowych lordów) tibijskie 7 to nasze 666?
|
#up
7 to "anielska" liczba:p #down Moze Knightmare jest pobozny :p # 2down idz waśc, wstydu oszczędź. |
albo boska/światowa/najbardziej liczbowata tibjaska liczba :p
ps: dla mnie dobro jest negatywne :P Zuo pozytywna :) |
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
Obejrzcie o pomyslcie |
widzałem te miejsce a czasem nad tym światełkiem jest studnia??
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ad2. To samo co wyżej... Ad3. Przez kraty nic nie wrzucisz... Ad4. blueberry, carrot, apple, banana, cherrie, pomarańcz na starych serwerach, chyba wszystko Ad5. prędzej tunel do smoka kolo Thais albo do latarni Ad6. Strażnik nie opowiada historyjek o wyrywaniu mięsa o.0 tylko o siekaniu cyklopów, TYM BARDZIEJ NIE MÓWI NIC O KRADZIEŻY SPIKE SWORDA! Ad7. Amber to podróżniczka, poszukiwacz przygód i największy wojownik na Rooku Ad8. Imiona na grobach nie występują nigdzie indziej w Tibii, nawet w książkach których mam sporo, nie ma tych imion. Stawiam na to że to jeden z "ester eggs" w Tibii, może to koledzy Godów z Cipsoftu? Ad9. o.0 Ad10. NIKOGO TAM OPRÓCZ DIXI NIE MA! TO BYŁ BŁĄD W TŁUMACZENIU I GŁUPIE TEORIE NOOBÓW. I na miłość Crunora NIKT NIKOGO NIE ZAMIENIAŁ!! Skończcie już z tą debilną wyssaną z palca skretyniałą historyjką! Myślę że odpowiedziałem wystarczająco zwięźle ;) EDIT @DOWN Mam już zrobiony szablon do raportowania takich ludzi, poważnie mówię. Pisze również podanie do Tibia.pl aby w regulaminie zamieścili punkt, dzięki któremu będzie można karać ludzi za imbecylizm, debilizm i kretynizm. |
Prze 7 grobów mozna zdobyć klucz do minomaga- czyli spike sworda
|
Cytuj:
|
No to teraz trochę offtopu.
Siódemka w przenośni oznacza nic innego jak boskość, doskonałość, kosmos. Nie jest to wcale wymysł Tibii, tylko świata starożytnego... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie bierz się za coś o czym nie masz pojęcia. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:45. |