![]() |
na cycach na pohu zrobilem 130k expa w jakies 3h
nup plx0r? |
200k Expa W 5h
Cytuj:
MASZ RACJE JA NA HYDRACH W 1H ZROBILEM 40K EXPA A TO NIE MALO!! Ale niestety czasami loot sie nie zwraca trzeba tam huncic :baby: z 5h moi kumple to i po 8 h tam siedzą . Rada na hydry ,, Bierz blokera kupuj runy i .... modl sie aby rh wypadl :king: " TO JEST MOJA NAJLEPSZA METODA NA EXP :p |
Cytuj:
|
Hellgate
Nie powiem Ci dokladnie ile tam sie robi expa/h, ale moge dzis sprawdzic jak bedzie wiecej ludzi na serwerze = szybszy resp.
Na pewno jest to oplacalne miejsce dla knighta. Powod? Malo ludzi sie tam kreci i czesto caly exp dla Ciebie. Expilem tam swoim knightem od 40 lvlu gdzies... ale tak jak ktos juz wczesniej powiedzial zainwestowalem troche czasu w skille. Dobrze by bylo zebys mial chociaz 70+/70+ + do tego dwureczna bron. Przy skillach 80/80 beholdera z d-lance mam na 2-3 hity czesto, ghoule na 1-2. Przy okazji zarabiasz niebanalne sumki wiec masz potem kase na runki i inne rozrywki ;) Mozesz tez zbierac loot, ale radze zbierac tylko vikingi + morning stary, no o 2handedach z beholderow nie wspominam ;) ale to chyba jasne 450gp po drodze nie chodzi. Lootbaga nie ma co robic chyba ze bedziesz tam siedzial naprawde 10h i masz zamiar potem wyjsc przez draconie ;) bo innej metody na wyniesienie stamtad lootbaga nie znam Ilosc zuzytych uhow = 0 ;) Jedyne na co musisz uwazac to dsy i elder beholdery ;) Ale chyba na tym lvlu to wiesz jak chodzic zeby nie zginac ;) Jak bedziesz bardzo chcial to moge Ci nagrac filmik z mojego expa pokazujacy jak chodzic ;) Pozdrawiam. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja jeszcze dodam do swoich wczesniejszych wypowiedzi, ze 20+k expa/h w tej jaskini z larvami robilem oczywiscie nie biorac loota i nie otwierajac w ogole zabitych larv.
Cytuj:
Cytuj:
|
Gdzie expić?
Hehehe, niestety w Ciemnej Katedrze Slimy odradzają się pojedyńczo i często ludzie na nich skillują :(
Jednak ja na katedrze od 17 lvl do 25 expiłem, gly kupiłem PACC to na Larwach i Scarabach walcze. |
No cóż. Ja radziłbym olać to żeby się utrzymać z dobrym lvlem na serwie... Kiedy ty będziesz trenił, oni będą zaciekle expić. Z czasem będziesz jedną z osób, która będzie miała jedne z lepszych skilli na serwie a oni jak już zrobią jakieś 60lvle+ to wątpię aby się takiemu chciało zacząć trenić, a jeżeli by się tak zdarzyło to wtedy być może ty będziesz expił i ich dogonisz. W sumie wychodzi na jedno.
Ja słyszałem, że w Tombach ponoć się super expi (za tp to chyba dla jakichś 70lvl+ pallków). Sam siedzę na Scarabach i od niechcenia robię 20k+/h. Zrób mniej więcej tak jak ja, zrobiłem skille 80/80 na lvlu 35, następnie zakupiłem PACCa i zacząłem expić. Wtedy się o wiele przyjemniej i szybciej expi. Co do Cyclopolis. Też mi mówią, że tam super, ale trzeba wiedzieć jak chodzić :P, inaczej to jest wieeeelka strata UHów. Minus Cyclo jest taki, że przeważnie chodzi tam full ludzi:/, ale gdy nikogo nie ma lub jest mało graczy to wtedy da radę spokojnie tam zrobić 40k+/h:). Moja rada: Olej ten ***any lvl i weź się za train ;) |
dzisiaj poszłem na katedre pierwszy raz w życiu okropnie sie bałem go każdy mówił jakie tam są straszne potwory monki giant spidery poszlem mialem 4 bp uh :) i sie okropnie bałem poszłem i co nie straciłem ani 1 uha nie widziałem monka ani takich tych i mówią niektórzy że są tam piętra może i są tam piętra ale jak sie tam dostać mam brać parcele?? czy coś prosze napiszcie mi na PRV
|
Scaraby chyba jest taki tomb na ankrahum czy jakos tak :P
|
Ja zrobilem w 10h 200k expa na tiquandzie, wszystko na polnoc od dp w Port Hope, nie liczac juz miasta malp. Dodam ze to bylo na 46lv, ze slabymi skillami i rs'em. Przez ten czas stracilem 2bp uh. Loota praktycznie zadnego, ale expisz prawie zawsze sam, a do wybicia masowo slimy, terror bindy i krokodyle.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
200 k exp na dzien to nie problem
Ja swoim 18 sorcem robilem po 60-80 k exp na dzien.Brałem troche gfb,hmm i wanda i biłem scaraby.Kasa ze scarabow zwracala runy a exp byl bardzo szybki.Gdy scaraby mi sie znudzily chodzilem na tomb z scarabami i ghoulami tam exp podobny.Mój rekord to 90 k exp na dzien na 18 lvlu :p ,a moim 50 pallem bez lagow robie ponad 1 lvl/10 h expie na poh,dark catedra,of,dragi.Robie lootbagi i wysylam i wtedy bolts/runy/manasy sie zwracaja z zyskiem.A co do knighta z takimi skillami moj kumpel 40 knight z pacc skille 70/68 na scarabach.tombach i of robil 1,5 lvla na dzien :D.Powiecie pewnie ze na of na takich skillach niemozliwe no ale sami sprobojcie wystarcza uhy+hmm+manasy+ kilka ringow.Moj kumpel bil zerki i lidery a jak sie zrobilo ostro(dużo ich na raz) to wtedy albo stealth ring albo exori i po sprawie.I tak robil prawie 200 k exp na dzien ;)
|
Z takimi skilami polecam POH! Ja na 27lvl ze skilami 67/67 (eq: c-arm, f-axe, medusa shield, k-legs, w-helmet) expiąc na cycach i slimach zużywam kilka uhów na godzina, głównie jak jakiś full-resp mino archers & guards % cyclops wyskoczy. Jeśli wiesz jak expić aby nie blokowac respa to wyciskasz 20-24k/h.
Mówicie, że na PoHu dużo palków biega - jak się ma 40+ na nowym świecie to wzbudza się respekt! (PA plx ;) ) Jeśli potrafi się przepędzać ze swojego exp place'a to niezależnie od tego gdzie się gra kosi się wiencej expa! Kolejny pomysł na exp - Fibula! Bijesz Beho a czekając na full resp - rotki, niezły zarobek, jednak nie sądze aby można tam wiencej niż 14k/h wyciągnąć. |
coz moim rekordem bylo >300k przez jakies 15h na scarabach ale to mozna tylko z bronia dwureczna bo inaczej powoli strasznie idzie.
jako ze owej nie posiadasz polecam tomba na prawo od ank (ten z duza iloscia glazow naokolo). tam bijac ghoule/sleletony i mumie mozna calkiem ladnie zaexpic z takimi skillami |
Cytuj:
tak czy siak polecam scaraby ^^ tam 200k expa to nie problem -.^ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Kiedys uwzieli sie na guardy, teraz na scaraby. Tym lepiej dla mnie, przynajmniej bede miec elfy wolne ;>
|
Tak 1 miejsce gdzie mozesz expic 20k/h slimy pod quardami w 2 cave po 10h =200k Ghostland dolna jaskinia za ds exp naweet do 25k na h + niezly loot
Polecam Ci te 2 miejsca:) Jeszcze dobrym miejscem jest POH cyce + slimy. Sprawdz te miejsca a napewno wyciagniesz 20k;) na h:) |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta: Chyba, chlopcze, baje wciskasz. Skoro nabiles 60-80k, potem kolejne 90, to spokojnie mialbys ~30lvl. Chyba, ze nabiles 60k expa, padles 4 razy, potem znowu 60k i tak w kolo... LOL nie wciskam kitow ja w 2 dni nabilem 20 lvl.Z tym że pierwszy dzien to przechodzenie roka glownie.Teraz moj master sorcerer ma 36 lvl,mialby wiekszy ale padlem nim sporo razy i gram innym charem teraz.A nabijanie takiego expa jest proste rano jak malo kto byl on obchodizlem 3 poziomy ze scarabami i larvami i ubijalem z wanda a jak sie zrobilo ostro to gfb+hmm.To prawda mialem kilka dedow.Do 20 lvla dedlem 3 razy raz bo jakis 50 pker z fe pkowal dostalem hita i ded,raz bo mnie kicknelo na tombie i mnie scarab dopadl a raz bo mnie zlagowalo i mnie 4 mumie dopadly ;/.A tak wogole jestem ciekawy jaki ty masz lvl :D |
No tak się wkręciłem że sprawdziłem!!
No i wczoraj z tego waszego gadania wziąłem mego knighta 39lvl - f-axe i pomaszerowalem sprawdzic czy da sie w godzine napstrykać 20K expa!
No i się pochwalę B) otóż w godzinę na terenie dla FACC nabilem 22K i uzbierałem 2.5K kasy w gotówce. Nie zbierałem lootu bo nie bardzo jest jak go z tej miejscówki wynieść. Ale co chyba najważniejsze nie straciłem ani jednego UHa Gdzie expiłem?? He he nie powiem! Ale zabijałem wyłącznie szkielety, rotwormy i ghoule. Pozostaje powzdychć: "gdzie te czasy kiedy mogłem przy Tibii spędzić 10h/dzien" to bym se levelik uciułał a tymczasem pozostaje szlifowanie skili AFK i czekanie do soboty bo wtedy to i ze 4 godziny wykraść na Tibię mogę 8o See You in game! |
Cytuj:
:D. Kiedys ryckiem z takimi skilami i eq robiłem 18+k/h expiac na Ghoust Land kolo carlin:D |
Rycem na hydry.. no niewiem.. można z d-lanc i hmm ale i tak trzeba blokera i shoterów... to na pewno najlepszy exp (według mnie )
200 k w dzień - tomb obok oazy, mój braciak ze skilami 72 sworda z gs w 12 h tyle nabil (troche uhów poszlo) |
a tomb pod riunami to jest na miekko 30k/h dla 75~ skilowego knighta
|
Hmm wiec tak czym wyzszy lev tym szybciej expisz 200K to jest pestka (kolo 300 smokow na cycko tez sie da wbic bez zadnego sharingu kwestia poswieconego czasu) znam tomba w ktorym mozna robic okolo 100K na 1h na niezym respie czyli kolo 650 osobach na serwerze tylko pojawia sie pytanie czy to sie oplaca? Wydaje mi sie ze lepiej expowac tak zeby w koncowym rozrachunku wyjsc na + bo w koncu obudzisz sie kompletnie bz kaski i bedziesz smigal po rotach zeby zarobic na bp uhow
|
Ja swoim ryckiem 30 lvl i 83/82 skille jak chce szybko zrobić lvl to ide na guardy. Oczywiście nie do jakieś kopalni z jednym poziomem guardów i mała ich liczba tylko np. miejsce koło crusader helmet quest. W godzine spokojnie nabije 20k expa a jak zbieram loot i sprzedam to wychodze minimalnie na +. Czasem nawet używam tylko mfów i exura bo staram się bić je pojedynczo. A używanie mfów i exura owocuje szybszym zrobieniem mlvl ;P . Eq to royal helmet golden armor k legi steel boots giant sword no i oczywiście aol. Co do smoków jest to interes mniej opłacalny chociaż zdaża sie wyjśc na + ale żeby dobrze expić trzeba mnie około 50 lvl.
|
Ja myślę, że wy trochę powariowaliście:faceoff:
można zrobić 200k expa w jeden dzień, ale ILE czsu na to trzeba poświęcić??:o trzeba być już uzależnionym, albo jakimś wyszutkiem społeczeństwa by siedzieć tyle przed kompoem:baby: |
Cytuj:
Dla niekórych może jest to dużo, ale są tacy co siedzą nawet po kilka dni prawie bez przerwy... 200k expa... nie jest to dużo, taki Seromontis robi spokojnie nawet 2kk dziennie ;) A wogóle nie rozumiem co masz do tych co siedzą przy kompie tyle godzin... nie powinieneś ich potępiać, bo każdy ma wolną wole i robi co chce - jak lubi psuć sobie zdrowie, niech to robi ( wszystko wporzo doputy nie robi krzywdy ludzią&zwierzętom) |
omg ja lewa reka robie 200 milionow expa na godzine, co prawda na otsie, ale czy to az tak wielka roznica?
|
Cytuj:
|
omg knightem 200k expa dziennie zrobic nie potraficie? n/c widac ze czkawka sie odbija zbyt czeste robienie lootbagow przy expieniu na slabych potworach, idziesz na tomby tam masz spokojnie exp 30+k/h jesli samemu expisz i masz 200k w 6 godzin, wcale nie trzeba caly dzien w tibie grac jak niektorzy mysla -.-
|
Po prostu kup PACCa i siedź cały dzień na hydrach :P
|
A wiec tak. Knightem na niskim levelu ciezko jest zdobyc tyle expa gdyz ciezkie i meczace to. Ja mam kumpla co na guardach w 1 dzien wbil 200k na 65 levelu. High levele chodza na dragi, of. Tam wspomagaajac sie gfb (na ofie) i hmmami (eq explo na kilka) na dragach idzie za***iscie szybko, no ale znow wychodzi tutaj level by wiecej walic z czarow. Juz super wysokie levele expia na demonii czyli warlockach. Tam idzie po 140k / h knightem. No ale od takiego dopiero 130 levelu mozna tam siedziec gdyz nizszym i traci sie mniej hp oraz mozna ubic 2 wl naraz co czesto sie zdarza na demonii. Co do innych profesji to pall na dobrym lev i skillami na pohu kolo 80k / h wyciaga. A sorc i druid moze huncic na dl`ach hydrach demoanch czy wyzej wspomnianej demonii. Wl sa bardzo oplacalne maja mniej hp niz expa daja. A wiec za kazde 1 zadanego dostajesz ponad 1 expa :P TAki sredni sorc na 70 lev moze spokojnie lac je z sd oczywiscie z blokerem. I wtedy tez duzy expa a kasowo sie raczej zwraca.
|
Cytuj:
|
dobra tomba scaraby 10h i wyjdzie 200k :) yyy.kazdro tam slimy guardy soldy i wychodzi 200k w 10h
|
Hehe moglibyśćie mi odpowiedzieć na pytanko?? Mam prawie identyczną sytuacje do zalożyciela tematu tylko niestety nieposiadam pacca gdzie i ile bym mugl zdobyc expa. Mam 40levelek skille70\67 k-arm,c-shield,fs,gs,plate legs,leather boots,i crusader helmecik.
|
@up
Duzo expa-Elfy obok Venore, ale nie zarobisz kasy prawie nic, a mozna nawet wyjsc na minusie Exp+troche kaski-PoH, jak trafisz na sytuacje gdzie nie ma duzo ludzi na cycach i slimach exp jest dobry, a kase mozna zarobic oboklo 1-2k na godzine (jak sie poszczesci) Kasa- Mintwail, Senja, ogolnie wszedzie gdzie sa mino mozna probowac na soladach, ale tam ludzi jak w psiarni ;) Oto co odpada i gdzie nie powinno sie expic: Dragi -niskie skile i lvl to pewna strata kasy! Dark Catedral -jest tam tyle ludzi ze mozna by zakladac gildie Mount sternum- w godzinach szczytu po 2 osoby na jednego cyca |
Cytuj:
Cytuj:
|
08 Apr 2006 +192,918 183 55
to jest moje osiagniecie knightem na poziomie 55 :) ze skilami (sux) duzo czasu sedzilame na scarabach/larvach wynioslem okolo 4-5bp z kasa 10 scarab coinsow 5 emeraldow i 7 ametystow :) wiec i loot dosc dobry :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26. |