Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Konkurs "Grand Tour Exp 2006"- Komentarze do konkursu. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61854)

Kudell 12-02-2006 10:53

Witam.Film Hades Hamilton został dodany po regulaminowym czasie.Nikogo nie obchodzi ze ktoś ma inny zegarek.Gracz mógł to przewidzieć i dac posta wcześniej.Prosze zdyskfalifikowac tego gracza ze względu na nie dostosowanie sie do regulaminowego czasu.Regulamin to regulamin trzeba sie do niego stosować i wziąść czasem pod uwagę ze nie można na styk dawac postów.Gracz mógł dodać film 10 min przed czasem i nie byłoby porblemu a tak niestety musi zostać usunięty z konkursu.

PiXik 12-02-2006 10:56

jeszcze jedno dużo ludzi zaczeło lubić tibia.pl bo zarejestrowali sie 12 lutego<wall>
co do filmów. kudellu kochany co mam pisać jak kolesie dowożą sobie lf,food,kase,eq;)z takim eq można zaszaleć.i nie pasujesz mi ty

Kudell 12-02-2006 10:58

Chyba nie zrozumiałeś tego tematu.Tu mają być komenty do filmów a nie jakieś twoje spostrzeżenia.Idź do spowiedzi jak ci cos nie pasuje.

Kudell 12-02-2006 11:38

Możesz wyjaśnić w jakim sensie ci nie pasuje? :>

Metatron 12-02-2006 11:39

Kudel ma racje

Kudell 12-02-2006 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metatron
Mam pytanie... W regulaminie pisze ze nei moge sie zalogowac na postac do czasu ogloszenia wynikow...Czy to sie odnosi do wsyztkich psotacina koncie czy tyko do tej ktora brala udzial w konkursie?

To dotyczy tylko postaci ktora brala udzial w konkursie :)

Xyrax Knight 12-02-2006 11:58

=,(

Kurde a ja se zwaliłem cały filmik.......;( .
Przedchwilą przypadkowo nacisnolem na postac konkursową z przyzwyczajenia i sie zalogowalem.....Poniewarz ona jest pierwsza na liście a główna postac przed tym była też pierwsza poprostu przypadek.;( Postać stała nie więcej niż 3s ale juz po jakichkolwiek wyrużnieniu czy cos takiego :/.
Poniewasz zapewne skoczy to sie DYSKWALIFIKACJĄ ;(

mattiz 12-02-2006 12:28

ale lole

ale z was lole narazie scianełem 5 filmów i w kazdym ten sam bład na poczotku kopiowaliscie tylko ten napis a trzeba było go odszyfrowac :D napis brzmiał >>>odlotowe<<< buhahahaha
ttyle sie nagrali i wszystko na marneB)

Erfors 12-02-2006 12:33

Fajny konkursik, ale regulamin nie został dopracowany

Powinno być regulaminowo ustalone że:
- spotkać sie z osobą przekazującą EQ mozna tylko raz, i jej pojawianie sie w kadrze filmu + dyskwalifikacja
- oraz liczba mozliwych do przekazania LF oraz Antidote rune i żarcia
(wtedy każdy by miał powiedzmy plecak LF i wszyscy mieliby równe szanse , a nie zostawiac decyzje Adminom czy plecak to za duza czy zamala pomoc , a jak ktos bedzie mial tylko pol plecaka to ok , a jak pol i jeden to juz dyskfalifikacja)

zrobiłem niecałe 10K exp , miałem tylko jeden LF, zrobiłbym spokojnie 11-12K ale pierwsza godzine miałem bardzo słabą (tylko 1,6K) i zapomniałem o torchach i musialem do miasta iść

Kudell 12-02-2006 12:52

Nie próbujcie wpływać na decyzje sędziów.Oni ustalali zasady i oni będą rostrzygać o zwycięzcach.Nikt nie może pisać że jak ktos mial 1,5bp lf to dyskwalifikacja.

Didier19 12-02-2006 13:08

Czy trzy minuty to tak dużo? (Hades)

Rozumiem że regulamin jasno określał że zgłoszenia do konkusu były do godziny 9:30, ale jakbyś ty sie czuł, jakby cie zdyskwalifikowali, przez te 3 minuty, a byłbyś w pierwszej trójce.Starałem sie ze wszystkich sił żeby zdążyć na czas, lecz wyszło jak wyszło, post był jeszcze otwarty, więc napisałem, co prawda 3 minuty po.Przykro mi z tego powodu, wszystkich, którzy czują się skrzywdzeni przepraszam. (Film skończyłem koło godziny 9), stąd te opóźnienie.:(

Kudell 12-02-2006 13:13

Sorry ale regulamin to regulamin.Mogłes jak najszybciej dac posta.Niestety.Zreszta to rostrzygną sędziowie :)

Del 12-02-2006 13:14

A co powiecie na temat Kici Hamilton (13k expa) ? Najwiecej expa, bez kumpli bez 100 bp life fluidow etc ;). Cicho, skromnie i najszybciej.

Kudell 12-02-2006 13:17

Myśle ze nie bylo to az tak bez pomocy.Zostawił jej ktoś eq i lf pod drzewem.To samo co u innych tylko bez widoku osoby podającej przedmioty.

pulas 12-02-2006 13:21

@Hades~

Trzeba bylo sie ruszyc, ja zrobiłem 12,759 i jestem 4, więc pownienem być 3 bo ty nie zdążyłeś na czas -.- Przykro mi, ale ja chyba bede 3, a jeżeli podarowane Ci zostaną te 3 minuty to będzie złamanie regulaminu. (tzn. teraz jest.. bo przekroczyłeś czas dodawania... więc twoje zgłoszenie powinno być odrzucone).

Pozdro.

Del 12-02-2006 13:22

tak eq bylo zostawione ale nie jest to zabronione w regulaminie prawda ? wiec... zreszta caly czas twierdzisz ze kazdemu kto nabil duzo expa ktos pomagal nawet jak nie ma go na filmi to i tak pomgadal nawet jak koles robil eq od 0 kase od 0 to nie ma bata ktos musial mu pomgac bo nabil duzo expa tak ? zabawne :)

Kudell 12-02-2006 13:28

Chodzi mi o osoby które dostały na wejście rzeczy a nie o wszystkich uczestników.Wiem że niektórzy zaczynali od 0 i myślę ze tak by bylo najsprawiedliwiej kazdy zaczyna od 0.

Tzaro! 12-02-2006 13:29

@Hades~
Według mnie jeśli masz troche honoru sam przyznasz o swoim złamaniu regulaminu.Jeśli chciałes expic ran to podczas savu mogles zhostowac fimik.Jeśli mu sie deruje te 3 minuty to nastepnej osobie ktora zamiescial o 9:34 tez trzeba bedzie draowac bo to tylko 1 min wiecej i tak dalej , aż dojdzie do 10 rano :P Tyle wdług mnie :D
Pozdro

Del 12-02-2006 13:30

tesz mi sie tak wydaje ale jezeli mozna byla zaczac z eq i l fluidami to dlaczego tego nie robic ? zreszta zebrac full eq z qestow to z 1h max ladujesz potem do charu ktory ma grac w filmi i po klopocie kupienie 10 life fluidow tez nie jest duzym klopotem 1-2h przygotowania i robisz 12k + bez problemu ^^

Kudell 12-02-2006 13:36

Hades~
Moim zdaniem hostowanie filmiku przez 30 minut jest technicznie niemozliwe.Mogles od razu po zakonczeniu filmu(mowiles ze o 9 skonczyles)zaczac hostowac film i nie byloby problemu.Moze zamiast hostowac od razu chwaliles sie kolegom na gg ile to ty expa wbiles i sie zorientowales o 9:20 ze czas hostowac.Zgadzam sie z Tzaro,ze jezeli tobie darowane beda 3 minuty to kazdemu nastepnemu graczowi spoznionemu o 5 lub 10 min itd.trzeba byloby darowac spoznienie.

mwlodi 12-02-2006 13:37

ehh...

słabo czytacie te regulaminy a potem wychodzą takie dziwne sytuacje :D

Kudell 12-02-2006 13:40

Jezeli w regulaminie napisane jest ze posty zglaszac do 9:30 to wiadomo ze trzeba sie tak ustawic zeby bylo najbezpieczniej i dac posta powiedzmy o 9:15.

pulas 12-02-2006 13:40

@up

Sory zioooom... ale ja umiem czytać regulamin... przeczytałem all 2 razy od góry do dołu.. wiedziałem ze shostować filmik zaraz jak skończe expić więc shostowałem... A jeżeli Hades~ hostuje filmik 5mb "30 min" to nie wiem co on musiał robić... Widziałem pare osob które dały przed 9 lub po 9 i mają spokój...Bo zamieścili swoje dzieło w regulaminowym czasie...

Pozdro.

mwlodi 12-02-2006 13:45

no i nic na to nie poradzicie, że dodał go 3 minuty później...musiscie czekać na werdykt modków ;)

pulas 12-02-2006 13:47

Wiem... ale to jest złamanie regulaminu -.- więc jeśli się coś łamie to się traci... takie jest moje zdanie. Miał czas więc mógł dodać all wcześniej a nie dał 3 minuty po i są problemy..

Tzaro! 12-02-2006 13:52

Przykro mi Hades ale sam sobie jestes winien.Mam nadzieje ze przyznasz sie do popełnionego błędu.Powodzenia w następnych konkursach i pamiętaj o regulaminnie.Czytaj 5 razy jak bedzie trzeba i zmieść sie w czasie.Jak nie w tym to w następnym konkursie może wygrasz.

mwlodi 12-02-2006 13:53

nie umiał się dostosowć do regulaminu no i nie wygra - proste :D
ja najlepszy nie byłem i nie nabiłem jakiejś ogromnej ilości expa, a też nie miał nikt pretensji o eq czy lf, które sobie sam kupowałem :P

Didier19 12-02-2006 13:56

Czytałem regulamin. (hades)

Różne sytuacje mogą się zdarzyć, w czasie ładowania filmu, miałem problemy, dlatego sie niewyrobiłem.Jeśli czas zgłoszeń był do 9:30, to dlaczego post niezostał zamknięty punktualnie o tej godzinie????.Ciekawe gdybyście byli na moim miejscu to czy byście tak surowo wszytko oceniali.Przyznaje sie do mojego błędu, lecz moim zdaniem zdrowa rywalizacja niepowinna sie opierać na tak surowych warunkach, zdążyłem sie wyrobić przed zamknięciem postu, więc niewiem o co wam chodzi.Niezgadzam sie z tym że jeśli ktoś mi pójdzie na ręke z tymi 3 minutami, to by musiał pójść na ręke także tej osobie co sie spóźniła 15 minut.Moim zdaniem wyznacznikiem czasu, powinno być zamkniecie postu.

pulas 12-02-2006 13:57

No! Wkońcu ktoś przyznał nam tutaj wszystkim racje ! Przecierz to oczywiste co mówisz.. "nie dostosował sie nie wygra proste" no jeszcze tylko wszystkoz alezy od pracowników Tibia.pl.

mwlodi 12-02-2006 14:01

Powiem szczerze, że mam to w d***e czy wygrasz czy nie :P
Regulamin jest regulaminem, należy go przestrzegać. Dla mnie to i tak już nie ma znaczenia :D więc GL 4 U:cup:

Kudell 12-02-2006 14:07

Hades~
Myślisz ze jestes dobry?Nikogo nie obchodzi czy miałes problemy.Chyba znowu nie przeczytales regulaminu.Niczyją winą jest ze po 4h siedzenia przed kompem musiales isc do toalety czy cos i akurat trafiles na dłuższe posiedzenie.Nie tłumacz sie problemami bo napewno nie tylko ty je miales.Poprostu nie dostosowales się do zasad obowiązujących w regulaminie i nie dodales filmiku w czasie regulaminowym..

mwlodi 12-02-2006 14:13

Starczy Wam...może wreszcie zrozumie, ze mu nie wyszło i tyle B)
Mogę Ci tylko życzyć szczęścia, że werdykt "JURY" będzie korzystny dla Ciebie :] Pozdrawiam...Włodi

pulas 12-02-2006 14:16

Nom zrobił błąd Hades~ no zobaczymy co Jury z tym zrobi... mam nadzieje, że zastosują się do regulaminu.

Pozdro.

Didier19 12-02-2006 14:25

Punktualność.

Skoro jesteście tacy punktualni, to czemu nic niepiszecie o graczu, który spóźnił się minutę???Wiadomo, zdobył mniej expa, i niema szans na wygraną, w przeciwieństwie do mnie, a może was zazdrość zrzera???Werdykt i tak pozostaje dla jury.

pulas 12-02-2006 14:28

@Hades~
Po co mamy się kłucić o tego Zioma. Wbił mało expa więc i tak nie bedzie brany pod uwage... i jego też powinni zdyskfalifikować nawet jeśli ma te niecałe 5k expa.. też złamał regulamin więc też powinien zostać zdyskfalifikowany.

Pozdro.

Rapidos 12-02-2006 14:29

Mam nadzieje, że zaliczą Hadesowi ten film, bo nie moge już patrzeć na te zawistne posty ludzi, którym sie nie udało być w trójce i teraz za wszelką cene próbują wpłynąć na werdykt tibia.pl. Skończył nagrywać film przed czasem i według mnie to powinno być wyznacznikiem.

Kudell 12-02-2006 14:29

Tamten gracz nie ma szans na wygranie więc chyba niepotrzebne jest pisanie o jego spoznieniu.A Hades~ mialby szanse na wygrana ale zabraklo mu 3 minut...

mwlodi 12-02-2006 14:30

@Rapidos

:D :D :D :D :D :D
dobre, postarałeś się ;)

pulas 12-02-2006 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rapidos
Mam nadzieje, że zaliczą Hadesowi ten film, bo nie moge już patrzeć na te zawistne posty ludzi, którym sie nie udało być w trójce i teraz za wszelką cene próbują wpłynąć na werdykt tibia.pl. Skończył nagrywać film przed czasem i według mnie to powinno być wyznacznikiem.

No chyba ty byka spadłeś? Nie rozumiesz tego, że on skończył expić koło 9... więc miał jakieś 30-40 min na dodanie posta...

Kudell 12-02-2006 14:33

Rapidos~
W regulaminie jasno jest powiedziane ze liczy sie godzina dodania postu a nie skonczenia nagrywania filmu.To co twoim zdaniem jesli skoncze filmik o 3 w nocy a zamieszcze go 40 min po uplynieciu danego czasu to ma byc zaliczone.Chyba grasz na Ots --.--

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:27.