Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jak grać knightem by nie zginąć (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65499)

Gemo 06-04-2006 15:04

Skile!

Siema jezli jesteś knightm to wiadomo ze musisz skilowac i to jak najduzej moim zdaniem knight bez skili min.70 to jest gówno.B)

-Maciek Mur- 16-04-2006 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Moddox
@up
o.O 50/50 na Slimy? Po 10 minutach wychodzisz z red hp xD Chyba, że masz rh, dsm, c legs, sb, demon shield i p ammy ^^ Trochę przesadziłeś, mój kolega ze skilami 60/60 wytrzymywał max 30 minut. Potem musiał czekać na hp, exurki nie starczały, żeby długo skilować. Na slimach opłaca się skilować od 65/65 i z eq: crus helmet, knight set, c shield, scarf i kapciuchy. Nawet z takim sprzętem slime wbije się czasami za około 40 hp + troszeczkę wolniej rośnie shielding, ponieważ dosyć często nawala w zbroje omijając tarczę. Wyobrażam sobie to ze skilami 50/50 z i plate setem <rotfl>

Twój kolega chyba blkował 5 slimów na raz. ja spokojnie trenie na slimach ze skilami 53/51

Bondi 21-04-2006 19:31

Ja na rooku wcale nie skillowałem jak wyszłem na maina na 8lvl skillowałem na trollach a póżniej na dwarfach. Czy to dobre rozwiązanie?

murhaja 23-04-2006 02:47

na początek kup sobie dwarven shield, scale armor, brass legsy no i oczywiscie jakas slaba bron, idziesz na trolle, jak bedziesz mial skille ze 30/30 możesz iść na roty, nabij z 15 lvl i później trenuj:D
i pamiętaj że tylko 2 potwory na raz moga cie atakować trzeci będzie bez problemu trafial
a co do trenowania na slimach ze skillami 53/51 to jakis żart ja trenowałem na slimach ze skillami 70/70 c-armor, w-helmet, v-shield oczywiscie na full def i co prawda żadko ale czasami slimy potrafilmy mnie zjechać że na chwile musiałem się wycofać...

Ojczul1 24-04-2006 10:15

Najlepiej zrób tak nabij na Rooku skille 80/80 i jakies 100k kasy wyjdiesz kupisz bsa/f axe(zależy czy wybrałeś sworda czy axe)Demon shileda d lance/gs jak nowy swiat to zamiast demonki vamprike.

<<<Kiemi>>> 24-04-2006 15:52

Ja proponuje zrobic tak:
Jezeli wychodzisz z rooka ze skillami powiedzmy: 15/14 to idz na trolle z mieczem/axem/clubem ktory ma maxymalnie 13/14 ataku, bedziesz zadawal obrazenia po 2-3-4. Skilluj z ta bronia do 45/45... Jezeli osiagniesz te skille, zmien bron do trenowania (miecza/axe/cluba) do max 10 ataku i mozesz pojsc trenowac na Rotwormy i skillowac tam az do 60/60...Jezeli chodzi o dalsze skillowanie, wez Knife'a/Sickle'a/Scythe'a i pojdz do "Browarni" w kazordoon na dwarfy...mozesz tam skillowac do NAWET 80/80...w tym czasie mlvlujac osiagniesz 4 mlvl (Na uhy).

Nico 24-04-2006 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demon_furii
Wiem, że nie mam jeszcze knighta, ale grałem nim. Wynik prosty - ciągle mnie wszystko zabijało (z wyjątkiem szczurów;) ). Zwykle, gdy wychodzę z Rooka mam skille 15-16(atak) / 13-15(shielding). Więc proszę was o pomoc! Głównie chodzi mi o to, co kupić sobie na początek, na co chodzić itp.

1.Wychodzisz z rooka
2.kupujesz minimalne eq np. p set
3.trenisz na rotach/bearach/dwarfach/trollach do "godnych" wedlug ciebie skili
4.jak juz osiagniesz te "godne" skile to idziesz zaexpic (na paccu radze-roty na darashii, duza ilosc, dobra kasa, lot sprzedac mozna) praktycznie dalej trenisz no i chodzisz na lepsze potworki :D np. guardy dobry loot/kasa.exp
btw: 20 lvl (knight) skills"60/60 minimalnie

Mysterious Flash 24-04-2006 23:14

@OffTop
Ja mam pytanie, nie chce zakładać nowego tematu, gdzie lepiej skillować, na Daramie czy na Edron? Gdzie jest więcej rotów? I czy żeby sobie poexpić z lepszymi skillami i 4 mlvl, opłaca sie wracac na faccland do kazordoon na dwarfy soldiery? Pewnie tam duzo noobow wybijajacych Ci monstery.... A moze zamiast soldierow/guardow na scaraby ankrahmunowskie?. Mogły by byc na pacclandzie kopalnie dwarfow tak jak na facclandzie, bylo by mniej noobow. Moze jest takowa :P:evul:
@topic
Odpowiedz na Twoje pytanie juz padla:P Sugeruj sie opiniami milych uzytkownikow forum.

Moddox 28-04-2006 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Maciek Mur-
Twój kolega chyba blkował 5 slimów na raz. ja spokojnie trenie na slimach ze skilami 53/51

Śmieszny jesteś... :baby:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez murhaja
a co do trenowania na slimach ze skillami 53/51 to jakis żart ja trenowałem na slimach ze skillami 70/70 c-armor, w-helmet, v-shield oczywiscie na full def i co prawda żadko ale czasami slimy potrafilmy mnie zjechać że na chwile musiałem się wycofać...

No widzisz Maciusiu (Co sie staO? xD). Nie tylko ja twierdzę, że z 50/50 na slimach to Mission Impossible.

Vil 28-04-2006 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Moddox
No widzisz Maciusiu (Co sie staO? xD).

Macka nie ma w pokoju ...

Thouri 07-05-2006 13:45

skille\slimy

....Widzie ze wiekszość ludzi to albo nooby albo niegrali nigdy knightem...
Gram w tibie juz jakis czas i wiem troche o treningu skillach itp.
Od 18 lvl skille 50-50 trenie na slimach po update mana knightowi leci szybciej więc skillowanie jest dużo prostsze. Niektórzy z was pisal że slim po 10 minutach zjechal was do red hp... itp.... Jest to praktycznie niemozliwe ja z srednim eq tylko dobrym shieldem <crown shield> nie mam wiekszych problemów ze skillowaniem nawet po2-3h na slimach. I prosze niepiszcie takich bzdur ze mozna skillowac tylko z zauwielbiam jeść bananyistymi skillami i bardzo dobrym eq bo to poprostu nie jest prawda, jak niewiecie nic o tym to poprostu sie niewypowiadajcie ....

Moddox 07-05-2006 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thouri
....Widzie ze wiekszość ludzi to albo nooby albo niegrali nigdy knightem...
Gram w tibie juz jakis czas i wiem troche o treningu skillach itp.
Od 18 lvl skille 50-50 trenie na slimach po update mana knightowi leci szybciej więc skillowanie jest dużo prostsze. Niektórzy z was pisal że slim po 10 minutach zjechal was do red hp... itp.... Jest to praktycznie niemozliwe ja z srednim eq tylko dobrym shieldem <crown shield> nie mam wiekszych problemów ze skillowaniem nawet po2-3h na slimach. I prosze niepiszcie takich bzdur ze mozna skillowac tylko z zauwielbiam jeść bananyistymi skillami i bardzo dobrym eq bo to poprostu nie jest prawda, jak niewiecie nic o tym to poprostu sie niewypowiadajcie ....

I po kilkunastu godzinach treningu masz skile 60/55, potem 65/60, aż wkońcu się zrównają przy 100/99... Co ci po tym, że "wytrzymujesz" ze slimem, jak on ci co drugi hit wali na zbroję? Noob plxOr?

sanninio 02-01-2008 23:03

na i z czym?

Niech ktoś mi pomorze. Chciałbym się dowidzieć na co i z czym chodzić 30 knightem ze skilami 61/59.

PROSZE O POMOC!!!:(

Gornik14 05-07-2008 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sanninio (Post 1823591)
Niech ktoś mi pomorze. Chciałbym się dowidzieć na co i z czym chodzić 30 knightem ze skilami 61/59.

PROSZE O POMOC!!!:(

lol takie skille?? ja na 55 lvl mam 80/80 i skillowalem na cyklopach,wez sobie najgorszy miecz czy tam czym walisz oraz jak najlpeszy shield army itp i skilluj..bo shielding i bron ci tylko wtedy rosnie jak co 30 uderzen walniesz blood hita a w dodatku cyce(radze wziasc 2 na raz)musza cie walic take zebys mial takie chmurki tylko ;P
knight bez skilli jest jak sorc bez mlvla ;( mozesz miec skille takie jak teraz masz i chodzic do 70 lvla na kopalnie i inne ciekie lub mozesz na 40 na gsy chodzic czy dragi ;PP twoj wybor (polecam DC bo teraz na nim expie)

Taxman 05-07-2008 20:01

X(X(Dziekujemy ARCHEOLOGOWI X(X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:12.