![]() |
Faktycznie jest to klucz, potrzebny pierwotnie do wykonania Desert questa. Ktoś musiał kiedyś dużo czasu spedzić na rozwiązaniu tej zagatki :) , teraz kiedy już wszyscy znają jej rozwiązanie wykonuje się tylko zakończenie.
Wyobraźcie sobie nasze miny, kiedy dowiedzieliśmy się, że nadgodę już raz otrzymaliśmy ;( . A żeby dostać klucz trzeba było zainkasować (przynajmniej) 500gp. Słyszałem, że tych kluczy ktoś uzbierał aż osiem 8o w tym jeden kryształowy, a to wcale nie muszą być wszystkie :D |
I znowu nic....
Opickowałem całe pomieszczenie , tam gdzie spike sword quest oraz pomieszczenie nad nim, ale nic nieznalazłem, myslałem że platforma na której są 3 fire devile i dźwignia bedzie dostępne gdy wykopie dziure nad nią lub pod nią, moje przypuszczenie było takie że jakbym przesunął dźwignie na platformie z fd to pojawiłby sie teleport, i teleportował by nas do banshee. Niestety mój pomysł niewypalił;( .
|
Wole szukać 50 lat.
Cytuj:
Mam już nowy pomysł i bede szukał tak dlugo aż coś znajde..... |
OdkryŁem Po CzĘŚci Tajemnice :p
WIEM CO SIE KRYJE POD PUSTYNIĄ
MIASTO!!!!!!!!!!! JEST TAM OPUSZCZONE MKIASTO MOZECIE TO SPRAWDZIC ZA POMOCĄ TIBIA EARTH NAJEDZCIE ZA POMOCA TIBIA EARTH TIBIA.PL NA DESERT I ZEJDZCIE NA 8 POZIOM POD ZIEMIA CO WY NA TO?????? MIASTO WYGLĄDA JAK NA POWIERZCHNI WOKÓŁ NIEGO JEST WODA SPRAWDZCIE http://www.tibia.pl/earth.php SZYBKO POPATRZCIE ;]:) |
@Up
Lol? Przecież to Mintwalin... I jest nie pod pustynią tylko pod Thais. |
hmm
ALE PRZYJRZYJ SIE
Tam można sie dostac z deserta mona tam dojsc popatrz na prawo od miasta jest droga na deserta ^^ |
@up
Do Mintwalin się nie przechodzi z żadnego deserta. Jak nie wiesz jak dojść do miasta minotaurów to masz tutaj. |
Ja mam 6 kluczy:/ Nie wiem co tam można robić ale nie pasuje mi jedno miejsce do którego nie moge sie dostać mianowicie niedaleko panpipe quest są takie skały a dalej droga tylko jak przejść przez te skały? Jak wiecie to napiszcie ;p
|
Czy ktos by mi mogł pokazac screena z banshee ? dokladnie gdzie jest z nia pomieszczenie ? wiem ze nieda sie ta odstac ale przez sciane widac ja podobno :p to tez cos pomoge z kolega a raczej jego charem xd
|
No wiec ja, idac na deserta pomylilem drogi :p. po przedarciu sie przez slimy i berserki, w pobliżu fire devila znalazłem pomieszczenie w kształcie prostokatu. Dookola jest korytarz o szerokości 1sqm a na rogach pomieszczenia sa różne (chyba) fieldy, lecz mozna je spokojnie ominac. Do pomieszcezniea prowadza drzwi które są "locked". w środku znajduja sie 4 teleporty ustawione w rzędzie. Wie ktos moze jak sie tam dostac i dokad prowadza teleporty?
|
Re:
Piasek sie kryje pod pustynią8o a tak na poważnie to desert qest :S
|
Może moja wypowiedz to w pewnej formie QS ale...
w Hall of lost door(czy jakoś tak) cztery ołtarzyki i na każdym z nich każda prof. musi położyc spike sworda. Wtedy w pokoju pojawiają się magic walle i oddzielają graczy do pokoju z knigtem przybywa 1 banshe 2 zerki do roomu z drutem 1 banshe i 2 monki do pokoju z sorkiem 1 banshe i 2 arcanisty a do pokoju z palem 1 banshe i i 2 huntery. Ale UWAGA: banshe można zabić dopiero po zabiciu 2 innych monstrów jeśli wszyscy dedna banshe trupy bansh zamieniają sie w teleport. Wszyscy się telepają.znowu do 4 pokoi . kazdy ma 5sqm. w każdym jest teleport którym można się przeteleportować przed dziurkę na pow. pustyni. Są tez drzwi zamkniete ofc.a za nimi(zdziwko) Winged helmet! Wim ze to zakrawa na QS więc danie screenów byłoby przesada. Podpowiem że klucz do Hall of lost door można dostać w bardzo prosty sposób! Szukajcie! |
Ja to mam takie niezręczne pytanie (nie wiem czy zgodne z regulaminem):
-jak wyjść spod pustyni, bo wiem jak wejść, ale tą samą droga się nie można wydostać. Prosił bym o dokładny opis lub podanie mapki. Z góry dzieki. |
Watpie zeby to byla prawda.
Cytuj:
|
@Dragmax
Bredzisz. Teleporty w Hall of the Lost Doors prowadzą do 4 różnych pomieszczeń (BEZ żadnego kombinowania z spike swordami itp.). W tych pomieszczeniach można znaleźć wskazówki, jakie przedmioty musi każdy voc położyć w Desert Quescie... no i trochu potworków. Nic więcej. |
ale z was tlumoki !! zeby niewiedziec co jest podpustynia... :baby:
przeciez to wiadome !! pod pustynia sa podziemia i mozna tam expic na potworkach sa miedzy innymi - fire devile, slimy, nawet orc zerk aha wiem tez co jest pod pustynia na ankh a wiec. sa tam duzo bardziej lepsze stworki bo to miejsce dla pacc (czytaj. pak) czyli - poczawszy od larv i scarabow skaczywszy na najlepszych faraonach wiec to bylo takie trudne? aha pod niekotrymi pustyniami sa jeszcze rozne questy, poczawszy od desert qwesta do helmet of the acient qwest! aha... zeby pujsc na pustynie w ankhrahum lub na darshi trzeba miec premium account (czyt. premium akount) mozna kupic je na www.tibia.pl albo na www.allegro.pl <(tutaj cenny sa o wielle tansze) ale polecam kupowanie paka na www.tibia.pl Uwaga! Isntieje mozliwosc kupienia premium akounta u konkurenji - link jest taki sam jak link tibia.pl tylko ze przed ".pl"stoi "org" (pod zadnym warunkiem niepolecam tej strony) to by bylo na tyle o mojej wiedzy |
Cytuj:
|
[quote=Secol]ale z was tlumoki !! zeby niewiedziec co jest podpustynia... :baby:
przeciez to wiadome !! pod pustynia sa podziemia i mozna tam expic na potworkach sa miedzy innymi - fire devile, slimy, nawet orc zerk zapomniałeś dopisać ze są też tam minotaur archer i banshee .Mnie w dezie interesuje tylko do czego służą te wszyskie dzwignie :D . |
[quote=Mlecziii]
Cytuj:
|
Ja tu zagladam;]
Ja tu zagladam ponieważ sam chce sie dowiedziec co jest pod pustynia.Ja jak chodzilem tam to tylko spodkalem kilka fire devilow i ledwo co ucieklem ;] nie znalazlem zadnego klucza i nie wiem o co chodzi z ta biblioteka!Pomocu plsss;( ;( ;(
|
ByŁem W Bibliotece Pod Desertem :p
JEŻELI WAS TO INTERESUJE TO BYŁEM W BIBLIOTECE POD PUSTYNIĄ BYLO OTWARTE I JEST TAM MNUSTWO CIEKAWYCH KSIĄŻEK JAK NAPISZECIE ZE CHCECIE TO WAM JE WKLEJE ;p
|
tu bym sie kłócił że tam exp mizerny kiedyś przed updatem można było zejść głębiej. Jast to pewne że jest tam poziom z dziesiątkami ds'ów a to co wiemy o podziemiech na Desercie to tylko jakies 30% calych podzemi. Jest niueomal pewne że jest jakis sposów na zeście do niższych poziomów czkolwiek są tam zapadnie i magic walle które mogą być usuniete przez zagadanie z npc/przeciągnięcie dzwigni lub wykonanie jakiegos questu. Naturealnie są to tylko przypuszczenie ale poziom z ds'ami i wiedza o dalszych poziomach desertu jest udowodniona i pewna :P
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tabliczka pokazujaca droge jest po to zebys nie zbłądzil wykonujac rozne questy. Labirynt to czesc questu. Pokoj z 4 teleportami to czesc questu. Biblioteka jest po to zeby czytac tam ksiazki i dowiadywac sie informacji potrzebnych do wykonania questow. Npc nekromanta jest po to zeby z nim porozmawiac i dowiedziec sie porad dotyczacych questow. I nie sa to dziwne rzeczy tylko kazda z nich mniej lub bardziej dotyczy wykonywania questow. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Bylem w bibliotece
gdy wybieralem sie na panpipe quest przechodzilem obok drzwi do biblioteki i zobaczylem, że są otwarte gdy dostalem się do środka ujrzałem pólki wypelnione książkami screena niestety nie zrobilem ale moge zamiescic screena owych książek z depo a oto ich zawartości:
księga 1 Notes about gharonk language ... On the third day in this city, an adventurer came back from his travellings. He looked like he hadn't had something to drink for days; his cloth were dusty and full of sand. I can only guess, what happened to him or which places he visited during the last days. As soon as I saw him (I was the first to find him - what a luck, what a honor! Without my help, I think he would have died of thirst!) I tried to communicate with him, but he always just repeated the words: "Orzog! Nag Orzog! Atul! Atul! Nag mob mula! Atul!" I didn't know, what he meant, but it wasn't of importance at this moment. After giving him something to drink, he recovered quickly. Maybe I try to talk to him again tomorrow... księga 2 ... This is the sixth day. It seems, the inhabitants start trusting me and begin to communicate with me. I found out about colours and their words in gharonk. "Red" means "narz", the word for "green" is "buzgob", "orolu" is "gold", "shura" stands for "blue" and "urbum" is the gharonk word for "yellow". Furthermore, I found out the words for "yes" and "no". "Yagla" means "yes", "glub" means "no", but it's also the word for "none", "not", and so on. I just wonder why they keep on calling me "gar". Did they give me a name? księga 3 Dangers of Adventures by Netlios Volume III The first potential source of danger I want to discuss is fire! Of course, fire is necessary to survive wilderness - to cook our food, to have light, to warm ourselves in a cold and dark night... But always take care: Fire doesn't help us all time! Let me give you an example: One of our explorers was wounded badly, because he stepped into an open fire he made himself to cook some fish he just cought in the nearby river. Of course, this was the end of his journey; it was shorter than the travellings of the joungest among the five adventurers. księga 4 "On different Fluids, 3rd publication" by Arisophlus The most common fluid is water. It's blue and opaque, you can't miss it. You can drink it; usually it does not have any affections on the human body, but if the water comes from a very special place it is said to have healing powers! i ostatnia Researchpaper 02-56 A The work on the cat-eye spell is progressing well. Soon we will be able to reproduce this spell that is used by several of the elder races. Once this has been accomplished we will finally be able to see in the dark without attracting unwanted attention. The problem is to stabilise the spell so it can be maintained during a predictable period of time. Also, the hurtful effect of sudden light to the spell caster must be palliated. przysięgam, że tych książek bylo o wiele wiele więcej, ale nie miale m wystarczającco capa na wszystkie miłego czytania i tłumaczenia :] |
@Didrier19
moze zamiast picka trza uzyc szpadla tak jak sie to robi na pustyniach pacc area zeby otworzyc dziure ;) zbadalem duza czesc podziemii i mysle ze dolne poziomy zostaly po prostu zamkniete..chodzilem patrzac na tibia earth i nie moglem znalezc drogi do kilku miejsc..chyba ze dzwignie (widzialem tylko 2) maja faktycznie zastosowanie @up tresc wszystkich ksiazek jest na tibia wiki http://tibia.erig.net/Desert_Dungeon_Library @edit trafilem z kluczami do biblioteki i oprocz ksiag sa tu 4 pola podobne do tych przy vocation quescie..mozliwe ze to po prostu czesc starego desert questu i zeby uczestnikow przeniesc dalej ktos musial pociagnac za dzwignie. Mysle ze hall of lost doors, biblioteka i dzwignie sa po prostu pozostalosciami :p choc moge sie mylic...mam tylko 5 kluczy :) |
Hehe
Ja się tam zaklinowałem i poszlem na FD żeby mnie dendąłB)
|
Może warto dać troche światła na to co się kryje pod pustynią
A więc są tam 3 questy 1szy quet najprostrzy to jest panpipe quest - wymaga 1 klucza łatwo zdobyć i do zabicia tylko 1 fire devil i pare spiderów 2gi quest to jest desert quest.... To co teraz jest wykonywane jest tylko last roomem a żeby do niego dojść to droga byłaaa huhu strasznie długa a kończy tą starą część (czyli bez last rooma) miła wizyta przy tabliczce żeby nie było że są to powtarzania moich poprzedników dam smaczek :) http://cloudsite.ovh.org/screenshots/desert/paladin.jpg Kluczy na vocation questa jest 4 i są one średnio poukrywane poza 1 który sprawił duuuuży problem i troche kaski kosztował (podp. necromancerzy kochają zadawać pytania) no i 3ci quest... w bibliotece jest kładka na która jak wejdziemy to na spike sword queście przy dragu znika krata... zapewne są jeszcze gdzieś dzwignie bądź kładki które to otworzą i coś się tam znajduje ale co tego nie wiem pomóżcie mi to i ja wam pomoge ;) |
Po Chrismas Update 2007 tibia.pl poszerzyła mapkę Tibia Earth o pustynie,a szerzej o jej podziemia. Zajrzyjcie sobie.
|
@up
Spamer. Na pustyni jak i pod nia nic sie nie zmienilo*. * - oprocz kosmetycznych poprawek podziemi. Cytuj:
o tym pokoju chyba jest mowa: http://i103.photobucket.com/albums/m...ikeswordzi.jpg jak na razie to nie wiem, po cholere stoi tam ten przelacznik..musi pojawic sie jakis mostek czy cos: http://i103.photobucket.com/albums/m.../levernass.jpg co kazda profesja musi wziac na quest, zeby go skonczyc, jest napisane na tabliczkach: http://i103.photobucket.com/albums/m...rcteleport.jpg http://i103.photobucket.com/albums/m...ekteleport.jpg http://i103.photobucket.com/albums/m...idteleport.jpg pokoj palka jest pokazany pare postow wyzej. dodam jeszcze, ze do zdobycia jest 6 kluczy - z wiadomych wzgledow nie opisze, jak je zdobyc. Powodzenia w poszukiwaniach! /Boter |
@up
A to czasem nie jest stara długa wersja desert questa ? Która teraz jest inna ? |
Tak, to stara wersja desert questa. Teraz każdy gupi wchodzi na strone ze spoilem i ma w niecałe 5 minut 10K, a jakby iść normalnie (zbierając wszystkie klucze itp) to trwałoby "odrobinę" dłużej.
|
Cytuj:
/Boter |
Cytuj:
Wkońcu droga do Bazyliszka miała skąd iść? Z PoHa... To lekki QS, ale cóż... PoH, Podziemia Desertu... Było coś takiego w jakiś książkach o Bazylu. :) Jeszcze później przeczytam cały temat i napiszę coś sensownego. |
@up
jest tylko problem, bo z podziemi pustyni znam wszystkie zejscia i wejscia i zapewniam cie, ze nie prowadza na zaden poh czy do bazyliszka. jak kogos to obchodzi, tu ma filmik z eksploracji z calego deserta. http://www.megashare.com/86146 7.9 Cytuj:
nie! |
Cytuj:
Te opisy na tibia.pl to sobie wsadz... czlowieku wiezysz w te teksty?? BO niby skad oni by to wiedzieli!?!? Te opisy sa tylko strzelone przy itemach ktore sa trudne do zdobycia... prawdopodobnie tylko poto aby powstawaly takie tematy... |
a ja sie zaciekawilem pewnym temacikiem na tibia.br ;)
polecam oblukac sobie fotki na pierwszej stronie. http://forums.tibiabr.com/showthread...%20-%2086k%20- |
Hah jeszcze jakbys to przetlumaczyl to by bylo cudownie ~~ Zdjecia zdjeciami, ale o co chodzi to nie mam pojecia T_T
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:23. |