![]() |
OMG... Większość ludzi piszących w tym temacie albo mają problemy ze wzrokiem, rozumowaniem, albo udają głupszych niż są. Chciałbym rozwiać pewno wątpliwości:
1) weighing to 'ważąc' np. Ania ważąc więcej od Asi jest od niej cięższa, to opiera się na podobnej zasadzie jak w języku polskim. 2) Kejw Rat jest najgorszym noobem z noobów z tego względu, iż nie dojż że dokucza newbiom (broń boże nie mylić z noobami!!!) to jeszcze spamuje tematy (lac. nóbificus spammerus tematus) 3) Nie wątpie, że jest to fake, lecz nie uważam także go za prawdę. 4) Co do tych kamyczków na dziurze, to może być podobna sprawa jak z bear room na rooku, z tą dźwignią i kamieniem zasłaniającym drzwi. Tylko po co to? Może teleport teleportuje obok bazyliszka (czyli pozostajesz w tym samym pokoiku) a wyjść można jedynie zasłoniętą dziurą (może odsłaniać ją jakaś dźwignia, nie wiem. 5) Tu sie wszystko opiera na gdybaniu xD:baby: |
Można już zamknąć ten temat?
Na tibianews.net już od wczoraj pisze że to fake był. |
a szkoda fajnie by było tam być
|
fake'o podobne ale nie wiem do konca
|
Cytuj:
|
Moze i to fake a moze nie. Ale jesli ktos tam wszedl to spoko:dance: .
Ale czy nie uwazacie ze robienie fakow to najglupsz rzecz jaka mozna robic??? |
takie coś widziałem na pewnym ot'sie
|
Cytuj:
bp tesz wazyc moze z 1k oz (sorry za brak polskich liter ale sie spiesze:P) |
Cytuj:
nóóby umieja wejsc w miejsca do ktorych zaden normalny gracz niewejdzie umieja sie przesliznac przez dziurke od klucza a kiedy sie zaczaja na ciebie tos przepadl bo zaraz uslyszysz powalajace zdanie... "free items blex" poza tym czy niedziwne jest ze 120 lvl biega bez aola ? i drugie ci co maja tam mape odkryta zobaczcie zasadnicza roznice tam gdzie jest bazyliszek sa 3 zolte kropki (dziury) i kolo ostatniej po skosie V< na fake masz jeszcze jedna zolta plamke a na mapce w rl tibi nie brawo dla tego pana bo bardzo sie staral jednak oszustwo zawszej wyjdzie najaw |
lol
Imo fake, mowicie ze nie dali by na tej stronie fake :
http://www.tibiamx.com.mx/sections/i.../foto0150.html No jezeli nie to w koncu zdobyli dsl...^^ |
ehh... Kejw Rat gada w kolko fake bo basilisk napewno nie summonuje 5 beholderow bo taki quest to latwizna :P predzej by summonowal 5 behemotow albo demonow :D
PoZdRo :cup: |
Jak na moje oko to fake. To jest jeden z questów, który został zablokowany pewnie, choć głowy za to nie dam.
|
Ja uważam, że to fake. Po piewrwsze tak jak wyżej inni mówili a z tą wagą. Po drugie wątpie żeby bazilisk wyglądał jak wąż, bo w takim wypadku hero moglby wyglądac jakk troll :p . Myśle że zrobili by nową grafike na niego. No i czemy beholdery anie demony? W końcu ma byc taki silny. A czemu dopiero po "hi"? Dostałeś jakąś odpowiedź np : You're n00b, you'll die xD. :p Ale pytam serio.
|
To JeSt FaKe ! Na tibinews mowili o tym -.- ten kto to robil pomylil sie dosłownie o jedna kratke w górze :)
|
Cytuj:
http://img80.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw.jpg tutaj na mapie są pokazane żółte przejścia, a tutaj http://img98.imageshack.us/my.php?image=basilisk8xz.png tak jak w real tibi jest o jedną żółtą kropke mniej o co to chodzi?? Czyżby teleport sie respawnowal czasami?? |
Quest może być cały czas aktywny, ale napewno jest bardzo złożony i "Nieliczni" może go odkryli jak dla mnie to trzeba włączyć jakis teleport za pomocą którego da sie tam wejść :p
|
Moim zdaniem tylko Chuck Norris potrafiłby przejść tego questa o ile istneje ten quest B)
|
Cytuj:
To wielka zagadka.B) |
Nawet Czak niw zrobi tego questa, gdzyż jest to fake.
Slowo "weighting" jeszcze moge przyjac do widomosci gdyż jest to po prostu czas Continous, ale po wadze a "it is too heavy" nie zadnego znaku interpuncyjnego a CIPki nie zrobilyby takiego bledu. Jak mawia moja manera od niemca "alles klares" :D |
Nie wiem czego sie czepiacie? Moim zdaniem to nie jest fake. A co do tych beholderów czemu nie 5 demonow? Quest jes trudny sam w sobie na to wyglada nie trzeba zabijac czegos poteznego tylko dlugo myslec. Tak z tego wynika.
|
Cytuj:
A teraz odrzuca polaczenie;s Cytuj:
śmierdzi mi tu, ale moze mi norton wariuje... edit: orty i te sprawy;p |
Cytuj:
|
100% fake. Ludzie... są takie błędy. po "oz" nie ma kropki a powinna być bo to skrót. do tego pisze weighing a powinno wieghts... popatrzcie jak jest w Tibi... A jak już mam powiedzieć że to quest do zrobienia to tylko na jakimś OTS.
|
Ja też coś dodam jak wiadomo kazdy nuubek moze zobaczyc bazyliszka ale zastanawia mnie czemu bazyliszek nie atakowal tego najta a z pewnoscia wiem ze jest to potwor a nie npc poniewaz gdy skilowalem na slimah widzialem jak bazyliszek cos na czerwono pisal :PP
I kazdy wie ze bazyliszek zanjduje sie tam gdzie slimy w kazo owystarczy troche postac przy scianie a zaraz sie pojawi ;p |
Cytuj:
|
Mi to nie wyglada na fake.Przede wszystkim dlatego, ze dorobil jakos okno z ekwipunkiem...troche impossible.Chyba ze zedytowal tibia.pic.Mnie dziwi tylko bazyliszek.Myslalem ze to jakis potezny i spasly wezo-smok a tu mamy cos wielkosci muchy, ktora mozna bez problemu zdeptac...X( I tak troche dziwi mnie ta waga tego baga.Jesli to jest bag, a napewno jest to tak troche za duzo wazy.Cos czuje ze wybiore sie do kazo...
|
omfg ludzie "weighnig" zamiast weights i wszystko jasne. Prosze modków o zamknięcie tego załosnego tematu
|
@Hunter of Mystery
Tak, bazyliszek wygląda jak snake. @Matekk fst bolt Basilisk to NPC. Czemu? Spróbuj go atk na battle. "You may not attack this person". Czyli NPC. A na czerwono mówią minoski (archer albo mage) z pobliskiej kopalni. Jest tu kilka kosmetycznych błędów, a twórca JUŻ się przyznał, że to fake. Nie ma o czym dyskutować. P.S. Z tą wagą jest dobrze; zgodnie z czasem Present Continous powinno być 'weighing' zamiast 'weight'. Jeśli nie znacie się na angielskim po prostu powtrzymajcie się od komentowania -.- |
powracając do tematu, ostatnio czytałem sporo legend o tym Bazyliszku, i praktycznie w każdej są pewne odmienne rzeczy napisane.
Według przesłanek Rzymskich i Greckich bodajże, bazyliszek przypominał węża (jaszczurkę połączoną z wężem), strzegącego wielkiego skarbu. Z tymże, ten skarb to nie pokoik w Kazz tylko coś w pobliżu Bazyliszka. Z kolei podania polskiej legendy mówią o tym, że Bazyliszka dało się zabić za pomocą lustra (co w mitologiach rzymskiej i greckiej nie było możliwe) a sam Bazyliszek miał nieco inne ciało. Nie strzegł on, żadnego skarbu i zamieniał w kamień. Natomiast jeszcze inne legendy mówią o tym, że Bazyliszek to istota magiczna, pochodząca z walk o krasnoludach, a jego wielka siła leżała w jego rozmiarach. Zabić go dało się tylko poprzez zrozumienie języka węży, jakikolwiek inny język użyty przy jego obecności oznaczał śmierć. Wychodzi na to, że legenda Tibijska to połączenie wszystkich legend naraz, bo gdyby twórcy gry opierali się dokładnie tylko na jednej teorii, byłby to quest zbyt prosty. Szukam dalej może coś jeszcze zdołam znaleźć :P |
Ej ludzie ja was nie rozumiem. Tyle razy juz jedni pisali ze koles sie przyznal ze to fake, a drudzi dalej pisza: "a moze to quest", "moze jednak nie fake" itp. Wystarczy popatrzec na obydwie mapki. Zaznaczylem na zielono blad. Mapka Druida to jest z rl Tibia, a Knighta to ten fake.
http://img131.imageshack.us/img131/9269/mapki0cp.jpg |
Cytuj:
|
bazyliszek
fake jak nic chociaz hmmmm...
moze nie :( |
to jest fake
pokuj z bazyliszkiem ktoś z tibia.xx.pl przeskanował botem i okazało się że tam nic takiego nie ma jak teleport a bazyl jest dla picu, ale te drzwi...może da sie je jakoś otworzyć? |
heh...
Nie wiem co o tym sadzic, moze to zrobiona fotka na otsie...
A moze takie cos istnieje (Archiwum X) Nie wiem co o tym sadzic :o Serio |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06. |