Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tajne pomieszczenie z bazyliszkiem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=67892)

Michałeq 07-03-2006 17:42

OMG... Większość ludzi piszących w tym temacie albo mają problemy ze wzrokiem, rozumowaniem, albo udają głupszych niż są. Chciałbym rozwiać pewno wątpliwości:

1) weighing to 'ważąc' np. Ania ważąc więcej od Asi jest od niej cięższa, to opiera się na podobnej zasadzie jak w języku polskim.
2) Kejw Rat jest najgorszym noobem z noobów z tego względu, iż nie dojż że dokucza newbiom (broń boże nie mylić z noobami!!!) to jeszcze spamuje tematy (lac. nóbificus spammerus tematus)
3) Nie wątpie, że jest to fake, lecz nie uważam także go za prawdę.
4) Co do tych kamyczków na dziurze, to może być podobna sprawa jak z bear room na rooku, z tą dźwignią i kamieniem zasłaniającym drzwi. Tylko po co to? Może teleport teleportuje obok bazyliszka (czyli pozostajesz w tym samym pokoiku) a wyjść można jedynie zasłoniętą dziurą (może odsłaniać ją jakaś dźwignia, nie wiem.
5) Tu sie wszystko opiera na gdybaniu xD:baby:

Stern 07-03-2006 20:28

Można już zamknąć ten temat?
Na tibianews.net już od wczoraj pisze że to fake był.

Tahrus 07-03-2006 20:55

a szkoda fajnie by było tam być

Todix Dain 08-03-2006 13:52

fake'o podobne ale nie wiem do konca

Kajzer 08-03-2006 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goofy
Jaka kratka? Jaki kamień?? Pod posągiem rycerza jest kupka kamieni, a po prawej i bazyliszka i posagu nic nie widać na drugim screenie, chyba ze ci chodzi o taki kamien na podłozu... to moglo zostac niezmienione podczas update na jednym z serwerów, takie niedociagniecia sie zdażają...

chodzi o kamien narysowany na texturze nie jest to przedmiot tylko kolko na square metrze na ktorym stoi basilik (dokladnie po prawej stronie basiliska)

knajcik100% 08-03-2006 14:49

Moze i to fake a moze nie. Ale jesli ktos tam wszedl to spoko:dance: .
Ale czy nie uwazacie ze robienie fakow to najglupsz rzecz jaka mozna robic???

Tahrus 08-03-2006 15:09

takie coś widziałem na pewnym ot'sie

gameee 08-03-2006 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcydemon
rycerz 120lvl:
Z Rookgaard wyszedłeś mając 185 życia, 35 many oraz 470 capacity
Obecnie masz 1865 życia, 595 many oraz 3270 capacity

a wiec jest tyle capa żeby unieść tego baga. [pominmy reszte eq która pewnie waży DUŻO] ale zwróćmy uwage na ilość HP. max to 1865. na scenie pyl pasek w ok. 80% pelny. a 80% z 1865 to napewno wiecej niz pokaana na screenie wartosc-983. oczywiscie mozna tez dodac to cale eq, 3~~ capa ktore zostalo... ale po co jak i tak widac ze to fake. :)

a bp to on niema?
bp tesz wazyc moze z 1k oz
(sorry za brak polskich liter ale sie spiesze:P)

Pawlosz 08-03-2006 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejw Rat
Jak to sie nie da skoro ja tam bylem? To co ja cudem tam wszedlem? Wbrew zasadom tibi? Bo jakos udalo mi sie tam dostac

nóóby umieja wejsc w miejsca do ktorych zaden normalny gracz niewejdzie umieja sie przesliznac przez dziurke od klucza a kiedy sie zaczaja na ciebie tos przepadl bo zaraz uslyszysz powalajace zdanie... "free items blex"

poza tym czy niedziwne jest ze 120 lvl biega bez aola ?
i drugie ci co maja tam mape odkryta zobaczcie zasadnicza roznice tam gdzie jest bazyliszek sa 3 zolte kropki (dziury) i kolo ostatniej po skosie V< na fake masz jeszcze jedna zolta plamke a na mapce w rl tibi nie brawo dla tego pana bo bardzo sie staral jednak oszustwo zawszej wyjdzie najaw

frick 08-03-2006 19:38

lol

Imo fake, mowicie ze nie dali by na tej stronie fake :
http://www.tibiamx.com.mx/sections/i.../foto0150.html
No jezeli nie to w koncu zdobyli dsl...^^

Holly Master 21-04-2006 10:45

ehh... Kejw Rat gada w kolko fake bo basilisk napewno nie summonuje 5 beholderow bo taki quest to latwizna :P predzej by summonowal 5 behemotow albo demonow :D

PoZdRo :cup:

Vermyn 21-04-2006 13:02

Jak na moje oko to fake. To jest jeden z questów, który został zablokowany pewnie, choć głowy za to nie dam.

JoK3R 23-04-2006 03:35

Ja uważam, że to fake. Po piewrwsze tak jak wyżej inni mówili a z tą wagą. Po drugie wątpie żeby bazilisk wyglądał jak wąż, bo w takim wypadku hero moglby wyglądac jakk troll :p . Myśle że zrobili by nową grafike na niego. No i czemy beholdery anie demony? W końcu ma byc taki silny. A czemu dopiero po "hi"? Dostałeś jakąś odpowiedź np : You're n00b, you'll die xD. :p Ale pytam serio.

Evil Maul 23-04-2006 09:31

To JeSt FaKe ! Na tibinews mowili o tym -.- ten kto to robil pomylil sie dosłownie o jedna kratke w górze :)

Bredek 23-04-2006 10:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepo.o
Ja sadze ze to raczej nie fake, porownac mozna 2 niezalezne (chyba x) ) screeny:
http://img80.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw.jpg
http://img98.imageshack.us/my.php?image=basilisk8xz.png
Chociaz pewne watpliwosci budzi to co mowi bazyliszek: czy npc moga wymowic imie osoby ktora jest w poblizu/rozmawia z nim?
Moze orientuje sie ktos gdzie sa te Deeper Mines z drugiego screena? Wydaje mi sie ze w kazo ale nie jestem pewien.
edit: juz wiem gdzie :D :
"yeap, just go to the inner kaz mine and go north of the "beware of the basillisk" sign down the hole at the slime mini-mine. Go south there and you can see the basillisk on your battle window. You can't attack it so that should prove that it's an NPC"

UWAGA TO RACZEJ FAKE DLA ZAINTERESOWANYCH ZOBACZCIE:

http://img80.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw.jpg tutaj na mapie są pokazane żółte przejścia, a tutaj
http://img98.imageshack.us/my.php?image=basilisk8xz.png
tak jak w real tibi jest o jedną żółtą kropke mniej o co to chodzi??
Czyżby teleport sie respawnowal czasami??

Jirayia 23-04-2006 16:42

Quest może być cały czas aktywny, ale napewno jest bardzo złożony i "Nieliczni" może go odkryli jak dla mnie to trzeba włączyć jakis teleport za pomocą którego da sie tam wejść :p

luke$$$ 25-04-2006 22:24

Moim zdaniem tylko Chuck Norris potrafiłby przejść tego questa o ile istneje ten quest B)

Vandoz 25-04-2006 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JoK3R
Ja uważam, że to fake. Po piewrwsze tak jak wyżej inni mówili a z tą wagą. Po drugie wątpie żeby bazilisk wyglądał jak wąż, bo w takim wypadku hero moglby wyglądac jakk troll :p . Myśle że zrobili by nową grafike na niego. No i czemy beholdery anie demony? W końcu ma byc taki silny. A czemu dopiero po "hi"? Dostałeś jakąś odpowiedź np : You're n00b, you'll die xD. :p Ale pytam serio.

Grzebalem w mitologi. Wynika z niej, ze bazyliszek to pól waz, pol smok o przenikliwym spojrzeniu. Moze ma postac weza a wali z ognia jak smok.
To wielka zagadka.B)

Kabzia 26-04-2006 11:11

Nawet Czak niw zrobi tego questa, gdzyż jest to fake.
Slowo "weighting" jeszcze moge przyjac do widomosci gdyż jest to po prostu czas Continous, ale po wadze a "it is too heavy" nie zadnego znaku interpuncyjnego a CIPki nie zrobilyby takiego bledu.
Jak mawia moja manera od niemca "alles klares" :D

Radament Hellfire 26-04-2006 14:26

Nie wiem czego sie czepiacie? Moim zdaniem to nie jest fake. A co do tych beholderów czemu nie 5 demonow? Quest jes trudny sam w sobie na to wyglada nie trzeba zabijac czegos poteznego tylko dlugo myslec. Tak z tego wynika.

Memphis 26-04-2006 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norton
Program Norton Internet Worm Protection wykrył i zablokował próbę włamania.
Wlamianie: ICC Progile TagData overflow.
Intruz: www.tibiamx.com.mx(69.72.187.145)(http(80)).
Poziom zagrożenia: Wysoki.
Protokół: TCP.
Zaatakowany adres IP: a co was moj ip obchodzi;p
Zaatakowany port: 1287.

A zdjecia jak nie widzialem tak nie zobaczylem...

A teraz odrzuca polaczenie;s
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozilla
Połączenie zostało odrzucone podczas próby kontaktu z serwerem

www.tibiamx.com.mx

śmierdzi mi tu, ale moze mi norton wariuje...

edit: orty i te sprawy;p

Vandoz 26-04-2006 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kabzia
Nawet Czak niw zrobi tego questa, gdzyż jest to fake.
Slowo "weighting" jeszcze moge przyjac do widomosci gdyż jest to po prostu czas Continous, ale po wadze a "it is too heavy" nie zadnego znaku interpuncyjnego a CIPki nie zrobilyby takiego bledu.
Jak mawia moja manera od niemca "alles klares" :D

Powiem ci jedno. Cip- Soft to ludzie. A ludzie popelniaja bledy. Co ty myslisz ze oni sa jakąs alfą i omegą?? Mam wrazenie ze to aktywny quest.

Amoresso 27-04-2006 11:26

100% fake. Ludzie... są takie błędy. po "oz" nie ma kropki a powinna być bo to skrót. do tego pisze weighing a powinno wieghts... popatrzcie jak jest w Tibi... A jak już mam powiedzieć że to quest do zrobienia to tylko na jakimś OTS.

matekk fst bolt 27-04-2006 22:30

Ja też coś dodam jak wiadomo kazdy nuubek moze zobaczyc bazyliszka ale zastanawia mnie czemu bazyliszek nie atakowal tego najta a z pewnoscia wiem ze jest to potwor a nie npc poniewaz gdy skilowalem na slimah widzialem jak bazyliszek cos na czerwono pisal :PP

I kazdy wie ze bazyliszek zanjduje sie tam gdzie slimy w kazo owystarczy troche postac przy scianie a zaraz sie pojawi ;p

Zlodziej Yamakashi 28-04-2006 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejw Rat
Jak to sie nie da skoro ja tam bylem? To co ja cudem tam wszedlem? Wbrew zasadom tibi? Bo jakos udalo mi sie tam dostac

Jak tam doszles? mi sie zdaje ze tylko ten knight wie jak tam sie dostac bo on tylko zrobil ten "quest" ;)

Hunter Of Mystery 29-04-2006 11:10

Mi to nie wyglada na fake.Przede wszystkim dlatego, ze dorobil jakos okno z ekwipunkiem...troche impossible.Chyba ze zedytowal tibia.pic.Mnie dziwi tylko bazyliszek.Myslalem ze to jakis potezny i spasly wezo-smok a tu mamy cos wielkosci muchy, ktora mozna bez problemu zdeptac...X( I tak troche dziwi mnie ta waga tego baga.Jesli to jest bag, a napewno jest to tak troche za duzo wazy.Cos czuje ze wybiore sie do kazo...

Thor m. 30-04-2006 13:43

omfg ludzie "weighnig" zamiast weights i wszystko jasne. Prosze modków o zamknięcie tego załosnego tematu

Michałeq 30-04-2006 14:47

@Hunter of Mystery
Tak, bazyliszek wygląda jak snake.

@Matekk fst bolt
Basilisk to NPC. Czemu? Spróbuj go atk na battle. "You may not attack this person". Czyli NPC. A na czerwono mówią minoski (archer albo mage) z pobliskiej kopalni.

Jest tu kilka kosmetycznych błędów, a twórca JUŻ się przyznał, że to fake. Nie ma o czym dyskutować.

P.S. Z tą wagą jest dobrze; zgodnie z czasem Present Continous powinno być 'weighing' zamiast 'weight'. Jeśli nie znacie się na angielskim po prostu powtrzymajcie się od komentowania -.-

Kerin Tale 30-04-2006 14:51

powracając do tematu, ostatnio czytałem sporo legend o tym Bazyliszku, i praktycznie w każdej są pewne odmienne rzeczy napisane.

Według przesłanek Rzymskich i Greckich bodajże, bazyliszek przypominał węża (jaszczurkę połączoną z wężem), strzegącego wielkiego skarbu. Z tymże, ten skarb to nie pokoik w Kazz tylko coś w pobliżu Bazyliszka.

Z kolei podania polskiej legendy mówią o tym, że Bazyliszka dało się zabić za pomocą lustra (co w mitologiach rzymskiej i greckiej nie było możliwe) a sam Bazyliszek miał nieco inne ciało. Nie strzegł on, żadnego skarbu i zamieniał w kamień.

Natomiast jeszcze inne legendy mówią o tym, że Bazyliszek to istota magiczna, pochodząca z walk o krasnoludach, a jego wielka siła leżała w jego rozmiarach. Zabić go dało się tylko poprzez zrozumienie języka węży, jakikolwiek inny język użyty przy jego obecności oznaczał śmierć.

Wychodzi na to, że legenda Tibijska to połączenie wszystkich legend naraz, bo gdyby twórcy gry opierali się dokładnie tylko na jednej teorii, byłby to quest zbyt prosty.

Szukam dalej może coś jeszcze zdołam znaleźć :P

OjO 01-05-2006 11:42

Ej ludzie ja was nie rozumiem. Tyle razy juz jedni pisali ze koles sie przyznal ze to fake, a drudzi dalej pisza: "a moze to quest", "moze jednak nie fake" itp. Wystarczy popatrzec na obydwie mapki. Zaznaczylem na zielono blad. Mapka Druida to jest z rl Tibia, a Knighta to ten fake.
http://img131.imageshack.us/img131/9269/mapki0cp.jpg

poisoner 01-05-2006 11:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goofy
Już nie takie tajne!! Ktoś do niego wszedł... a może to fake? nie rozumiem po meksykańsku :P Zamieszczam link do ss
http://www.tibiamx.com.mx/sections/i.../foto0149.html
Piszcie co o tym wiecie!!

Wiem, że to 9999999XXXXXX temat o bazyliszku, ale prosze o niekasowanie go.

Sorki, link poprawiony :D

Nie ma to jak nabierac niedorozwinietych uzytkownikoof forum

Przem Pascal Pall 01-05-2006 19:00

bazyliszek

fake jak nic chociaz hmmmm...
moze nie :(

skryhull 01-05-2006 19:47

to jest fake
pokuj z bazyliszkiem ktoś z tibia.xx.pl przeskanował botem i okazało się że tam nic takiego nie ma jak teleport a bazyl jest dla picu, ale te drzwi...może da sie je jakoś otworzyć?

Master Elvis 03-05-2006 07:16

heh...

Nie wiem co o tym sadzic, moze to zrobiona fotka na otsie...
A moze takie cos istnieje (Archiwum X)

Nie wiem co o tym sadzic :o Serio

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06.