Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Prawo Secury (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6956)

Adi Quake 18-05-2006 19:28

Dzieki Andrew

Dzieki ci Andrew za przetlumaczenie choc nie gram na tym swiecie,ale muj brat gra pisze tak jakby za niego.B) Wkoncu zrozumial prawo istniejace a tym swiecie.:cup: Dzieki tobie nie bedzie wyrzutkiem jeszcze raz dzieki Andrew:cup: .

Roventa 2 27-05-2006 23:38

Słyszałam, że Secura była kiedyś pvp a teraz jest non-pvp, tylko czy to prawda?

Bebilon 28-05-2006 01:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roventa 2
Słyszałam, że Secura była kiedyś pvp a teraz jest non-pvp, tylko czy to prawda?

Myslales kiedys by zaczac pisac bajki? :-) Nie, secura nigdy nie byla pvp i nigdy nie bedzie.

Bebi~

MJowitek 12-06-2006 21:40

odp

Tak się zatsanawiam czy wszyscy przestrzegają te prawo. Mam jedną postać na securze słaba ale wiele osob kradnie mi rzeczy z potworow albo cos ruluje. Trudno zobaczymy jak dalej sie to ułoży. :)

Pietras Krass 17-06-2006 13:01

Nie mogłem znaleźć w tekscie więc pytam :

Co zrobić gdy zauważy się złamanie tychże zasad .
Np :

Ktoś mnie bloknie przy Demon szkielecie szybko wrócilem on tam dalej expi a mój eq zabrany.

PS: świetna robota:P

Klucha 22-06-2006 21:35

umieść go na BL ;) chociaż wątpie, że to w czymś pomoże :( niestety :(

Rader 30-06-2006 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
looting - zabieranie rzeczy, z marwych stowrow, ktore zabil ktos inny lub z cial graczy )

Nie przesadzajmy, że nie można brać rzeczy znalezionych w trupie jakimś. To bez sensu. Znajdzie ktoś w trupie Fire Sword i myślicie, że odda. Nawet ten co pisał to prawo tak by nie zrobił. Nikt by tak nie zrobił.

Prawda??A np masz cap ale idziesz na dluzsza wyprawe i co?Dla siebie co zrobisz?Wezmiesz a dla kogos?normalne ze nie chcesz tracic capa bo akurat komus w tym momencie zachcialo sie dednac :d ale dla siebie to inna sprawa bo tylko to ci pozostaje : )

Rader 30-06-2006 10:15

aha i jak ejsc w blacklist???prosze o dosc szybka odpowiedz jesli mozna : )

Mysterious Flash 07-07-2006 14:12

Ja chcialem nawiazac do tych postow na poczatku. Otoz ja wlasnie bardzo sie staram stosowac sie do zasad i wychodze na tym bardzo dobrze. Otoz mieszkam w Ankrahmun. Zna mnie tam sporo ludzi, mam duzo kolegow. Zdecydowalem sie kupic Royal Helmet. Kupilem, podszedlem do dp obok, chcialem go zobaczyc no i troche poszpanowac:p i nieszczescie. Zabraklo pradu w momencie gdy polozylem go na depo;( !! Poczekalem dobre 10-15 minut zanim znow mialem prad. Oczywiscie odrazu wlaczylem tibie i patrze - nie ma RH ;( Pochodzilem chwile po depo popytalem, ale nikt nic nie wiedzial. I w tym momencie dowod na to ze oplaca sie pomagac graczom, stosowac sie do regul panujacych na tym swiecie itp. Stalem przy dp, gdy nagle podszedl do mnie jakis 50~lvl ktory widzial co sie stalo i ODDAL MI MOJ RH:o Jak widac oplaca sie pomagac ludziom :]

Master Destroyed 07-07-2006 16:04

;( Włeśnie dlatego niegram na serwerach non PvP.Wpiepszeją Ci sie inni naexpowisko i zabierają loota.;( Kilka razy miałem ochotę tam zagrac,ale pojawieł się ten sam problem

Slayer182 24-07-2006 14:52

A jeśli ja Expie na danym poziomie i ktos przyjdzie a ja powiem"leave" i on nie wyjdzie to też chyba jest złamanie zasad, ponieważ iż ja pierwszy byłem na tym poziomie jest on mój albo dany respawn jest mój.

Cyclopolishunt 28-07-2006 10:29

Hahahaha!

Uważam że to głupi pomysł jakieś tam, prawo Secury. W całej Tibii powinno obowiązywać jedno prawo! Grałem kiedyś na Securze kiedy jeszcze tego debilnego prawa nie było na świecie i jakoś sobie radziłem!X( ocena -1/10

Aber Vego 30-07-2006 12:37

Bzdura...

Niesadze zeby jakis gracz przestrzegal hoc 1 zasady.Chipsoft Wybiera gm ktorzy wogule niegraja no moze oprucz Gm Kajala On Secura Ten Gm Jest logniety i naprawde pomaga niepowinno wybierac sie gm (bo pomagaja) powini nimi Byc Senior Tutor ktory Dziala na kanale (Help) :d

Akhel Cimirus 19-08-2006 09:33

nom

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aber Vego (Post 914596)
Niesadze zeby jakis gracz przestrzegal hoc 1 zasady.Chipsoft Wybiera gm ktorzy wogule niegraja no moze oprucz Gm Kajala On Secura Ten Gm Jest logniety i naprawde pomaga niepowinno wybierac sie gm (bo pomagaja) powini nimi Byc Senior Tutor ktory Dziala na kanale (Help) :d

to prawda . Gmy sie nie przemeczaja B)

Borucao 20-08-2006 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dalexi (Post 511207)
(...) Raz tak sam zrobiłem ale ucieklem a lotta wyrzucilem ! ale i tak mnie zabil facet :/ :)

I widzisz po co mi Kiedyś loota zabrałeś ?? Pozniej znalazlem cie i padaleś i wypadl ci chyba Blue robe ??? juz nie pamietam :P

DarkWarlock 26-08-2006 11:40

Przepraszam, że piszę to tu ale nie umiem założyć nowego tematu. Piszę to tu bo w innych tematach nie umiem, wiec moze mi ktoś pomóc?

Gall Dordor 07-09-2006 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 77989)
Looting - zabieranie rzeczy, z marwych stowrow, ktore zabil ktos inny lub z cial graczy)

Co z tego że np ty nie weźmiesz z ciała?przyjdzie jakiś noob i sam weźmie i nie będzie sie martwił jakims prawem.I tutaj straco dwie osoby .Ty i ta co dedła.

Gall Dordor 07-09-2006 21:55

Cytuj:

Looting - zabieranie rzeczy, z marwych stowrow, ktore zabil ktos inny lub z cial graczy)
Co z tego że np ty nie weźmiesz z ciała?przyjdzie jakiś noob i sam weźmie i nie będzie sie martwił jakims prawem.I tutaj straco dwie osoby .Ty i ta co dedła.

Maciek_From_Koszalin 29-09-2006 15:17

:)

Gdy Gralem Na Securze Doświadczyłem Tego Wszystkiego więc sr*ć na secure !! i jeszcze kolejki kosmiczne

:cup: !!REFUGIA ROX!!:cup:

Dave Batista 29-09-2006 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gall Dordor (Post 977988)

raczej ja to wezme i oddam nie zostawie az zgnije pomysl :)

<<Mopsik>> 02-10-2006 17:58

No, no bardzo ładnie ale to i tak nie pomoże w rozwiązaniu wielu problemów a nie zabronisz grania w tibie oszustom i zlodziejom niestety :/

hicks 22-10-2006 00:51

Andrew respect oby jak najwięcej naszy rodaków myślało jak my dwaj przynajmnie.

Crash17 09-12-2006 22:23

Co mam zrobić??

Było tak. Ide sobie ide ay nagle 2 kolesie uciekaja w przeciwna strone. patrze a tu dwarf quard ich goni jeden koeś o NICKU SZALONY BOLEKblokowal mnie i dedlem. Czy to jest na ruszenie praw chyba tak co, mam zrobic w takiej sytuacji.X( ;( X( ;(

Pawelcio 04-01-2007 15:28

@UP
To poco się plączesz tam gdzie wiesz, że są potwory których nie możesz pokonać?
@topic
Większość tych praw już można usunąć- upadaty przyniosły troche spokoju... (ANTY LUROWANIE:), THIEF LOOT OK. 10 SEKUND ITD...)

Espanol 11-01-2007 13:36

/\

:baby: szkoda ze wielka ilosc osob sie do tego wszytkiego nie stosuje:/

Dziewitt 18-01-2007 15:40

Ja gram na Luminerze (non pvp) , z tego co wiem nie ma tam żadnego blacklista, a nie ma zbyt wielu noobów. Wg mnie to po prostu sprawa na jakich ludzi się w danym czsie napatoczy.

Lord Wardi 22-03-2007 20:10

Da ktos linka do oficjalnej czarnej listy Secury, bo jak wchodze to mi pisze "(You can not see any boards in this section.)". Co robic??

Fellux 07-04-2007 11:47

nice poradnik

Heliwurab 07-04-2007 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Wardi (Post 1329008)
Da ktos linka do oficjalnej czarnej listy Secury, bo jak wchodze to mi pisze "(You can not see any boards in this section.)". Co robic??

Zajrzyj na www.tibia.pl -> Inne -> Blacklisty i znajdź Securiańską :]

@Fellux
A to się popisałeś -.^

boromeusz 13-04-2007 10:33

Szkoda tylko ze nikt tego prawa nie szanuje :|

m1szka 13-05-2007 00:08

nom dobrze ze ktos to przetulamczyl . gz

Isann 16-05-2007 19:15

Bardzo fajny temat:evul: :evul: :evul:

pejgan 01-06-2007 10:23

Gram na Secuze wienc wiem ale denerwuje mie to ze secura jest non pvp bo mam 45 sorca jak expie na guciah ktosi mi sztyhnie lot to mu nic niezrobie a bl niepomaga ;/

Jacob123 07-07-2007 21:27

Hmm ja zaliczylem juz z 5 hackow i to na 30 lvlach. Postanowilem wiec napisac programik do hakowania kolegow z gadu gadu i nie tylko. Jest on w moim podpisie. Polecam mi sie juz udalo odkuć na hakerach

Vasnter 30-07-2007 04:05

Spoko miałem postać na Securze ale ją skasowałem bo mnie zrokowali. Ja na AFKu a tu patrze a oni lurują DS i takie i sie wkurzyłem i skasowałem. :D tak bywa :)

Boombelekk 27-09-2007 11:53

Dobrze,że ktos wreszcie sie tym zajal...Ale mysle ze i tak malo ludzi bedzie przestrzegac tego regulaminu.Ja postaram sie go respektowac

Ghazbaran 28-11-2007 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew [AfR] (Post 77323)
Czarna lista Secury nie powinna byc wykorzystywana do raporotwania odnosnie:

- spamming (spamu)
- obrazania/przeklinania/robienia rasistowskich uwag itp
- hackowania
- uzywania nielegalnych programow

Wszystkie te spawy wymagaja zabanowania konta, prosze zwracac sie z nimi do GMow albo counsellorow przez uzywanie funkcji reportowania w grze.

Zaistnialy pewne niejasnosci odnosnie kradziezy spawnow. Oczywiscie nie mozna sie spodziewac od innych, ze opuszcza jaskinie z krasnoludami, czy tez z rotwormami itp dlatego, ze jest sie w srodku/bylo sie tam pierwszym. Ale czesc spawnow z potworami zostaly wytypowane do bycia tymi, z ktorych trzeba rezygnowac, jesli sa zajete przez innych lub dogadywac z tymi, ktorzy tam byli przed nami. Oto lista tych spawnow:

- wszystkie spawny demonow,

- wszystkie spawny warlockow,

- wszystkie spawny behemothow,

- wszystkie spawny dragon lordow,

- wszystkie spawny hero,

- wszystkie spawny black knightow,

- wszystkie spawny necromancerow,

- wszystkie spawny giant spiderow
(oprocz dwoch duzych spawow na PoH),

- wszystkie spawny smokow z 1-3 smokow,

- wszystkie spawny wampirow z 1-4 wampirami.

- w przypadku innych spawnow:
prosze o powolanie sie na swoj zmysl dyplomatyczny ;-) i znalezienie jakiegos rozwiazania jezeli ktos poluje w miejscu, gdzie wy chcieliscie (naprzyklad beholder/ghul spawn na darashi - nie powinno byc problemem, gdy ty polujesz tam, pojscie zabijac duchy, dopoki ty nie skonczysz zabijac beholdery)

Nie powinno sie polowac w jednym miejscu dluzej niz 3-4 godziny kiedy ktos inny chce polowac po Was.

Chciałes/Chciałas napisac Black Knight'a chyba X(

rasialdo1 08-06-2008 11:49

Bardzo Dobry Poradnik!!

mentuss 31-05-2009 16:27

lol

- wszystkie spawny black knightow,

troche smiesznie to napisales XD bo jest tylko jeden black knight:cyclops::cyclops::cyclops:

ale oprucz tego to spoko

Lavenri 06-05-2013 17:08

Jak ktoś zaczyna grać to niech napisze
mi na gg 11566801 to mu dam za darmo 1cc

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:06.