Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Loot z Orshabaala i Demodrasa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=70633)

pawellon 13-04-2006 10:05

Orsha ubito 5-6 razy to jest pewne. Wiem że jednego bili na antice w 20 osob same 150lvl+ i wypadł thunder hammer i jakies duperele...

kostooch 13-04-2006 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawellon
Orsha ubito 5-6 razy to jest pewne. Wiem że jednego bili na antice w 20 osob same 150lvl+ i wypadł thunder hammer i jakies duperele...

Dupa. Na Antice Orsha nie bylo. Na Elysii spadl TH. Na Solerze ostatnio spadly Golden Legi i Teddy Bear.

Andrew 20-04-2006 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawellon

osscha zapijana 5-6 razy na miesiac, wiec to juz nie jest taki zadki stwor

a jak ktos chce tylko podac link do erig.net, albo skopiowac z tamtad informacje to lepiej niech sie wogule nie wypowiada

Vermyn 21-04-2006 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TraP
orsha zabito z 5/6 sztuk
loot to min. thunder hammer, g legi, mms
slyszalem tez, ze z jednego orsha ktos podkosil loota i do teraz nie wiadomo co wypadlo :( - d legi? great shield? :>

Wypadł teddy bear i jeszcze coś, jeśli sie nie myle to golden legs.

Wald_Kerius 21-04-2006 21:35

Golden helmet, sciema czy prawda?

Ostatnio Orshabaal padl na Zanerze, a oto co napisal bloker.

20:41 Begoldenator: 19:05 Teriax: 19:05 Savage Saint: 06:06 YOU SEE A GOLDEN HELMET (ARM:12). IT WEIGHS 32.00 OZ. IT'S THE FAMOUS HELMET OF THE STARS. (blokerem byl Savage Saint) 8o

Ciekawe czy to prawda czy ktos kogos wkrecil?:cygaro:

link do filmiku: http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/8119

Piesek Leszek 22-04-2006 15:29

:p

Poczytaj Tibia.pl potwory ;p a wogole ambitne solo nie pogadasz ;p xD nie miales chociaz ochoty sie na draga kiedys wybrac? dalbys rade ;p tylko kup jakas naginate chociaz...

____________________Immortal~_____________________ __________________

Best 2 reczna: 201 w Bandita
Best 1 reczna: 143 w War wolfa

Best solo: Dragon ;]

_Kondzio_ 22-04-2006 18:22

Loot

Znaczy z tego co mi wiadomo to ostatnio na Celescie z Orshabaala loot to Great Shield ;)

Chemik50 23-04-2006 12:16

Orshabaal: Gold, Energy Ring, Talons, Green Gem, Golden Mug, Great Shield, Thunder Hammer, Teddy Bear, Magic Plate Armor, Devil's Helmet, Black Pearls, Silver Dagger, Golden Legs, Mastermind Shield, Snakebite Rod, Two-Handed Sword, Small Sapphire, Strange Symbol, Mind Stone, Double Axe, Fire Axe, Boots Of Haste.

http://tibia.erig.net/Orshabaal - Link

Demondrass: 0-190 Gold, Dragon Ham, Small Sapphire, Dragon Scale Mail, ?

http://tibia.erig.net/Demodras - Link

Andrew 23-04-2006 22:16

Chemk twoja odpowiedz nie jest zadna odpowiedzia, prosze nie udzielaj sie jak nie masz nic do powiedzenia

Hardcore Pally 26-04-2006 14:57

na celescie same blyskotki z orshaa spadly...

Thor,hil,haw 28-04-2006 15:02

z orshabala wylotowalem
8 czarnych pereł
jedną taką dorzą parłe
Silver Dagger
700gp
i MPA ;)

Baju Master Sorcerer 01-05-2006 12:32

poniekond z sznownego pana demodrasa wypadają niezwykle żadko dragon scale legi i dreat shield...8o przynajmniej tak jest na większosci ots'ówB)

styku 01-05-2006 13:00

Cytuj:

poniekond z sznownego pana demodrasa wypadają niezwykle żadko dragon scale legi i dreat shield... przynajmniej tak jest na większosci ots'ów
Z trudem powstrzymuje się od komentarza...

Szczerze mówiąc to wątpie, żeby z Demodorasa wypadały DSLe. Fakt, jest mocny, ale żeby taaaaki loot?
Może po updacie wejdą nowe gatunki smoków...?<only dreams stupid!>

skryhull 02-05-2006 20:40

z orshabala lecą różne rary, możliwe że jest to sposób na upchnięcie mls gh great shield i innych rzeczy, jako że odkryto dopiero 40% questów a ludzie wolą załatwiać rzeczy siłą niż pomyśleć i poszukać

Tomek Samuraj 02-05-2006 21:05

http://static.erig.net/wiki/4/43/Great_Shield.gifGreat Shield
The shield is made of dragon scales.
Item Class:Shields
Attributes: Def:38
Weight:84 oz.
Loot value:? gp.
Dropped by:Orshabaal
Buy from: Players
Sell to: Players
Notes:This is the second best shield. It can only be located on Antica and otherwise not much is known. One can be seen in the treasure room behind Emperor Kruzak in Kazordoon. It is also a loot from Orshabaal.

(tibia.erig.net)

Xadam coś mówił o great shield,ale przecież mógł se robić z nas jaja byśmy nowe historyjki wymyslali o loocie z orsh-a i może tera czyta niezalogowany ten post i się z nas śmieje,ale to przypuszczenia

Lord kasztanowiec 02-05-2006 21:15

no i podobno z demodrasa DSL lecą :] na eterni tak gadali

Miszczu 02-05-2006 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzoKon
Kiedys przy bardzo starej Tibi wystepował ogromny bug.
A mianowicie chodzi o Demodrasa.
Ten bug sprawiał że każdy Pierwszy zabity Demodras po restarcie serva zostawiał Dragon Scale Legi.
Niestety (!?) bug usunieto z przyczyn wiadomych.

Moge tylko powiedzieć że takie "cacko" kiedyś "cackiem" niebylo.
Zawsze ekipy chcące zabić Demodrasa ustawialy sie przy wejściu do jego jaskini. Później reset i.... są legsy:D:D:D

PS. Kiedys sam takie mialem xD

PS.2 o tym bugu wiedziało baaaaardzo mało osób :p

1)Kolega ci to powiedzial ale wszystko poknocil.
Poprawka:Jest tak stronka o bugach jakie byly w tibji.Jeden bug byl bardzo podobny do tego jaki opisales.Chodzilo w nim o to ze z dla w dziurze na pochu wypadalo Great shield .
Pewnie za chwile uslysze nOOb plx.Ale taki bug byl.Oczywiscie cip-soft go zlikwidował.
Wracajac do tematu.
Na razie nie ma sensu sie w to zbytnio zaglebiac z Demodrasa na razie nic nie polecialo (przynajmniej nie zostalo udokumenotwane).
A z Orscha ? Bylo ich dopiero kilka a juz pokazaly ze potrafia dać czadu ;).

Crucio 02-05-2006 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drzamich
A skąd wiecie czy czasem z Orshabaala nie wypada niezwykle rzadko Magic Long Sword, Dragon Scale Legi, Golden Helmet i Golden Boootsy. Niestety tego chyba nigdy się nie dowiemy.

Widac ze grales na oTSach.

@ topic
Z bossow leca wszystkie itemy co z ich słabszych wersji, tylko ze w wiekszej czestotliwosci, + rary.

@Lord kasztanowiec
Bzduuuuuuraaaaa !

Knight mathoff 03-05-2006 11:03

Mogę was zapewnić, że na Antice nigdy Orsha nie było. Summonowaniem orsha zajmuje się GM, a, po 1, GM Anticę odwiedza rzadko. Po 2, jak odwiedza, to nie robi najazdów (potwornie rzadko się zdarzają).
Po 3, skoro wypadają te same rzeczy co z demka, <to pewne, to wypada jeszcze GS, devil helmet, fire sword? p ammy, etc. :)

dagothar 04-05-2006 19:11

Najazdy zdarzaja sie automatycznie i losowo. Zaden GM za nie nie odpowiada:)

Lord kasztanowiec 04-05-2006 19:38

ale orcha summuje bo gdy orch sie pojawia to i widze ~2-3gm =]

Skym4N 04-05-2006 20:20

Gdzieś czytałem, że Orsha może wypaść: Warlock (czy Warlord) Sword, Great Shield, Blue/Pink (czy Violet) Gem, Czarne Perły, Kasa, Taka Duża Czarna Kula, Thunder Hammer, Golden Boots, Golden Legs, MMS, MPA. To między innymi ;)
Z Demodrasa wypada to co z DL'a i Draga, rary nieco częściej ;)

Master of skarpeta 04-05-2006 21:11

Z tego co tu piszecie to nawet fajne rzeczy wypadły8o

Andrew 08-05-2006 16:20

O ile mi sie dobrze wydaje to na antice juz byl orshabaal i to chyba nie raz

Kochan 09-05-2006 23:01

Na Swiecię którym ja gram to wypadło z orsha troche ponad 30gp :P

poisoner 09-05-2006 23:27

Cytuj:

ale orcha summuje bo gdy orch sie pojawia to i widze ~2-3gm =]
LOOOL. GM jest tam po to, aby sprawdzac jak gracze sobie radza z tak silnym potworem i ewentualnie wprowadzic resp silniejszego, jesli orsha za czesto pokonuja. A jakby tak GM sie pojawil na ratach pod al dee to bys powiedzial ze je summonuje? Albo jakby sie pojawil przy horned foxie to tez powiesz ze summon? -.-
Cytuj:

Taka Duża Czarna Kula
You see a Taka Duża Czarna Kula?
Cytuj:

Gdzieś czytałem, że Orsha może wypaść: Warlock (czy Warlord) Sword, Great Shield, Blue/Pink (czy Violet) Gem, Czarne Perły, Kasa, Taka Duża Czarna Kula, Thunder Hammer, Golden Boots, Golden Legs, MMS, MPA. To między innymi
Teoretycznie moze wszystko wypasc, nikt nie wie, co dokladnie wypada a co nie.
Cytuj:

Z tego co tu piszecie to nawet fajne rzeczy wypadły
Widzisz, jeszcze tylko 150 leveli masz do zrobienia i ci wypadnie. Pracuj chlopie. ;)
Cytuj:

O ile mi sie dobrze wydaje to na antice juz byl orshabaal i to chyba nie raz
Taaa byl, byl wiele razy, tibii jeszcze nie bylo a juz orshabaal byl!

Punissherr 10-05-2006 22:14

:s

ja widzialem kilka filmikuw loot (demon shield , f-axe , green gem , thunder hammer , g-boots , great shield ) to all co widzialem moze cus jeszcze
P.S mpa jeszcze bylo :>

Abieqo 16-05-2006 17:54

Ja widzialem z 3 filmy z orshem

Z jedenego wypadl jakis shit : Fire Axe, Talony itd. Z drugiego wypadl mpa i mms i tez jakis shit w stylu black pearl's itd. Z trzeciego wypadlo .... mms i g legs. Szczerze watpie, zeby z orsha wypadal G helmet, Great shield. Jak sie nie myle to D Legy naprawde z niego wypadaja, ale potwierdzenia na to nie znalazlem, chociasz wciasz bede szuka, gdyz sam interesuje sie rarami i ze niedlugo zrobie fotoblockera o rarach, ale jak uzbieram wiecej fot z nimi xD B)

skryhull 16-05-2006 19:56

orshabal i ci bossowie to sposób na upchnięcie rarów jako że wielu questów nikt nie znalazł a przynajmniej nie zespoilował, a najłatwiejszym questem okazuje się... Annihilator! bo nie trzeba nic myśleć, tylko makro dobre albo szybka ręka, dużo uhów, dobry level, dobre statsy, no i jazda!
Przecież dla dobrego levelu nie trzeba nic myśleć, tibia to jest właściwie taki "średniowieczny quake" tylko strzelanie do ghuli, trupów, demonów, ale nie z bazuki tylko z sd i nie kałacha tylko z łuku... a punkty i zasady są te same prawie...
cip soft to zauważył i dał tym bezmuzgowym hi levcom co siedzą 10 godzin na dobe i więcej często na sharingu szanse na zdobycie tych rarów bez wysilania swych mikroskopijnych móżdzków

Magik van Kamikadze 16-05-2006 22:06

th fa fs i gs wiecej nie wiem pewnie duzoo rzeczy

Zeji 17-05-2006 18:57

Jakiś czas temu Orshabaal był na Asterze . Prawdopodobny loot który został ujawniony to tylko ... Stealth Ring . Bloker dostał z Meele cios za 1513 ^.^ , ale było 3 blokerów , jeden z nich jako pierwszy widział loota więc może coś podprowadził :P Wszyscy Shooterzy stali Daleko za rzeką

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:34.