![]() |
"wyszlem z rooka"- gz
w sumie to nic nie pomogles. jak by na przyklad wyszedl na swiat gdzie nie masz kolegow innego chara a swiat jest non-pvp to bys sie zes**l. i po co speary? kamyki przy dobrym discie tem moga byc a i lzejsze sa, no tak tylko jak kupic kamyki, lepiej wydac 30k na speary i trenic po 17h (i powiesz jeszcze ze nie jestes nalogowcem ¬¬ a ty robisz cos poza tibia? bo 24-17=7 czyli akurat na sen) ogolnie bieda.
|
@UP: Nie, nie jestem.. jesli raz na kilka miesięcy zrobie sobie ostry tydzień to myślę że nic złego się nie stanie...
|
Mój trening
Ja treniłem do 45 dista a potem do tombu poszedłem expić i jest git. Robie sobie strzały na bierząco mlvl rosnie dyst rosnie jest super a trening do 45 dista zajeło mi ok~3-4 dni trenąc 2-3godziny :P
|
ja na swoim palku mam 43 dista a skillowalem do 40, na tombie sie expi bardzo fajnie i expiac jakies 1-2h zrobilem juz 3 skilla :)
|
hehe widac rozne pogladay
@magnus~ ile ty sperow wzieles liczas ze serio 17 h skilowales? 1000? jesli tak to grtz i kumam a i jak bez bota tak siedziales, czyli caly czas przy kompie, to grtz, wielkie grtz. mi by sie znudzilo |
Cytuj:
|
@UP: No przecieś SP się na arrowsy zużywają... jedno 'exevo con' = 1 soul point.
|
Nie muszirz kupować spearów w sklepie.Przy najmniej ja tak robilem.
Ja zaczolem trenic dista od 10 do 60 robilem to w ten sposób. kupywalem kamienie za 3gp 1 trenowalem w tedy na rotach przy 40 discie zaczolem trenowac ze spearami na slimach w carlin jak mi sie konczyly speary to bralem 20gp i szlem na folde po speary jak uzbieralem 20 poszlem dalej trenowac i tak caly czas az do 60 dista. |
Pisze tu zeby nie zakladac nowego tematu ;]
Mam pytanko... gram na swiecie non pvp mam 44 dist na 11 lvl 1pytanie: Czy to dobry skill jak na moj lvl (i server) a jak nei to jaki powinien by? 2pytanie: Na czym mog sobie teraz syzbko spokojnie (bez blokera) skillowac bo trole, roty sa zaslabe. Z gory thx za pomoc ;] |
@UP:
W sumie jesli to Twoja pierwsza postac to nie ma zle. Ogolnie - to zalezy od gracza czy mu sie wygodnie z danym skillem da... 43 na 11lvl na n pvp.. Dobij 45 i jak sie uprzesz to mozesz juz do 20-25lvlu normalnie grac.. Na czym trenic ? Yhm.. a bo ja wiem... na pvp to monk only, ale na n pvp.. Ja na non pvp mialem max. 60 dista, trenilem small stone'ami na trollach.. Sorry za brak polskich liter.. znow cos padlo.. |
Czym moge pojechac szybko Distance? Strzalami czy spearmi ? zalezy mi na czasie
|
Nie zadawaniem glupich pytan.
Sperami lub srzalami lub small stone's lub bolt lub cos ta jeszcze :) |
ja wlasnie zrobilem sobie postac , w 6 dni mam 16 lvl 6 mlvl i 53 dista, na poczatku jak wyszlem z rooka to myslalem ze to nie ma sensu gra palem, skile slzy szybko ale kasa szla jeszcze szybciej no i w akcie desperacji poszlem do kazo .... i jest super:P na tym lvl biore 15 spearow troche grzybow i line i gonie na soldiery!! na defie siekam je po 20 i leci niezly loocik, zwraca sie razy 2 razy za speary i do tego leci exp i skill!!
|
ja wlasnie zrobilem sobie postac , w 6 dni mam 16 lvl 6 mlvl i 53 dista, na poczatku jak wyszlem z rooka to myslalem ze to nie ma sensu gra palem, skile slzy szybko ale kasa szla jeszcze szybciej no i w akcie desperacji poszlem do kazo .... i jest super:P na tym lvl biore 15 spearow troche grzybow i line i gonie na soldiery!! na defie siekam je po 20 i leci niezly loocik, zwraca sie razy 2 razy za speary i do tego leci exp i skill!!
PS: omg ja wogle nie wyobrazam sobie gry z nie-łamiącymi sie spearmi!!! no dosłownie marzenie! biore se 2 speary i siup 5 godz na monku ! omg w bani sie nie miesci :P |
Ba...! Moj kolega to dopiero skille zrobil =]. (Pozdro for you Attilius!) Juz na 9 lvlu mial bodajze 70 a na 20 lvlu (juz niemogl sie doczekac expienia ;D) 80/80.
Mowil mi, ze na speary wydal gdzies kolo 60 k :S. W sumie to all mozliwe... Spear albo sie wylamie po 1 rzucie albo po 100... |
Hmmm.. ciekawe.
Mój kumpel zrobil 64 dista wydal podobno 14k na speary. A tak na marginesie jaki jest % lamania sie spearow jesli by ktos wiedzial byloby to mi bardzo uzyteczne. @down ja cos kiedys czytalem na tibia.com byla taka sonda i tam byl podany % cos kolo 14% |
@UP: Nie ma żadnego '%'.. złamać sie może po pierwszym rzucie lub po setnym...
|
skill
Własnie czytając ten temat skilowłem palkiem i mnie pk zabilX(.
Po dedzie mam 73 dist 32 lev. Jak myślicie nie musze już skilowac, czy kontynułować trening bo tak bardzo hciałem mieć ten 75 dist :( PS je*** tych skur******* PKX( |
nie ma % w spearu to jest czysto losowe tak jak sila uderzen (nie czepiac sie) czy loot z danych potworkow. Zalezy od szczescia
|
Hmmm.... to ja teraz moze zapodam moja teorie dot. spearow.
Jesli np. mamy 100 kartek papieru, 14 z nich malujemy na czerwono reszte na niebiesko ;p. Potem robimy losowanie. I od razu razu widac ze mamy 14% na to by wylosowac czerwona kartke a 86% na wylosowanie niebieskiej kartki. Tak samo jest ze spearami, tylko komputer uzywa wiekszy liczb(14,xx%) i uderzenia ze spearow dzieli na lamiace sie i nie lamiace sie. Co wy na to ?? |
a ja na to jak na lato :)
hmm nie zgadzam sie z tym co napisales, poniewaz jak robilem swego obecnego palka to z dist 10-14 zuzylem 23 speary a nastepnego dnia 23 spearymi poszly od 14-23 wiec jest roznica. A pozatym te niby 14 % to jest % czego? lamania sie? to bezsensu jest tak szczerze |
Tak szczerze to to jest czysta logika nie da sie jasniej.
Wszystko masz wytlumaczone up. Jesli tego nie rozumiesz to juz nie moja wina. @down Bardzo mozliwe. |
Podwójny post, prszę o usunięcie tego ;)
|
Cytuj:
Ten koleś napisał, ze świat non-pvp. Użytkowniku, czytaj uważnie. Speary po to, bo są 5x tańsze, chociaż co racja to racja, kamienie dużo mniej ważą. Nie trzeba trenić 17h odrazu. Ja (chociaż sam treniłem tlyko do 40) wiem, że bierzesz sobie 100 kamieni, idziesz na respaw 3-4 rotó na zadupiu, i podnosisz kamienie jak zabijesz rota-100 wyleci. Nikt ci nie każe kazdego kamienia podnosic. A dlatego zadupie, bo czesto jakis noob nie tylko zabija rota, ale i kradnie kamienie : P A teraz prote obliczenie matematyczne. 100kamieni, atak co 2 sekundy = 200 sekund = 3 minuty 20 sekund. Czyli raz na te trzy i pół minuty podnosisz kamienie. Wielki mi wysiłek, przy skillowaniu najlepiej robić lekcje ;) |
Nie wiem czy juz było, ale zadam pytanie :]
Mam swoim palkiem 63 dista ( wiem malo ), po raz pierwszy gram palem, wczesniej gralem knightem i msorcem. Na full attack za mocno bije monka, ustawilem na full def tez mu zabieram roznie 40-1 hp a czasami speary trafiaja w jego zbroję. Czy taki trening jest ok ? Czy lepiej ustawic na balanced i pilnowac monka, zeby nie padl ? Dzięki ;) |
Te znikajace speary i ban za bota to wogle durnota -.- taki knight moze odejsc od kompa i bic dwarfa z daggera a Pall niedosyc ze zaszybko rozjebie dwarfa to 1 znikna speary to 2 duzo waza to 3 i jak ci znikna to lecisz do miasta po nowe i kasa na to leci to juz 4 cipy powwinny same zrobic ze podnosi i nieznikaja zeby bylo wyruwnane X( Znikajace zostaly zrobione po to zeby nieskilowali za duzo z botem a knight to moze -.- wlaczy bota na zarcie i nikt sie niezczai X( Niech przywruca nieznikajace speary i niech samo podnosi albo tez niech obrzucą gównem knighta zeby bylo mi lżej 8o SRY ZA BŁĘDY :cup: niechcialo mi sie wciskac alt LOL
|
Po co tyle wydawac?
Ja mam 10 palla i skille 40/29 i na speary nic nie wydalem. Mam postac w venore a kolo wenore jesc amazon camp. chodze nia na valikrie a z nich wypada spear. :-)
|
Cytuj:
Nie musisz pilnować monka. |
Cytuj:
Człowieku ty chyba na głowe upadłeś |
@Azuram: dlaczego, przepraszam?
Jak WY* gracie po 5+ h dziennie to nie jesteście uzależnieni, ale kiedy Ja zrobie sobie raz na pół roku 'ostry tydzień' to jestem idiota, tak? *wszyscy Ci którzy się czepiacie.. |
Cytuj:
|
a Mi sie podoba ;]
|
Ziom ja mam 93 Dista i 31% do 94 dista i Daje sobie rade ziom palem jest najlepiej grać a wiesz czemu bo takiego knighta jak ty to moge roz.....:] w 5 min a sorca troszke trudniej by bylo ale tez bym zabil z sd go Pall Rox !!
Pal jest Najlepszo profo bo moze z runek korzytac z ktorych knight nie moze i po drugie skiluje sie szybciej niż knightem ....... I po 3 knightem praktycznie szukasz slimow do trenienia :P a se palem ktos postawi monka lub jak sam masz 27 lvl to se na mc postawisz i trenisz i trenisz !!!!! Ale Plakiem mozna na poczatku wydac troszke kasy na trenienie ale potem od 25 lvl masz luzik :D i jeszcze jedno przez tydzien pozesz pozbierac z 7 zl i kupic kase przez allegro :D jak nie zjesz chrupek lub loda :D to nie zdechniesz ! Pozdro xD Cye |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:04. |