Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Highlvl Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73092)

Vil 04-06-2006 17:44

Tak sie sklada, ze sorc expi teraz znacznie szybciej od ryca, do tego nie musi trenowac i majac pacc na koszty takiej gry tez nie narzeka.

Porownywac ryca i sorca nie ma sensu, z prostego powodu - mlvl nie wplywa tak na szybkosc expienia sorca jak skille ryca, powyzej 75/75 rycowi skille wpadaja co kilkanascie godzin (do tego pojedyncze awanse nie robia roznicy ) a w tym czasie sorc leci przed siebie z kolejnymi levelami stajac sie coraz silniejszy.

Robienie 90/90 na takim levelu jest smieszne.

Pietru 04-06-2006 19:10

Wszystko zalezy od skili i broni.:baby:

Xetasi 05-06-2006 11:41

Podsuńcie mi jakas miejscowke na lvl 25 65/65 4 m lvl Bs/C-helm/K-arm/p-leg/d-shield. Kaetdra odpada bo sie boje GS ktory tam moze byc, jak jeszcze mialem FS to nie bylo klopoty ale z bsem sami wiecie. wiec gdzie ?

Helixaw 05-06-2006 12:17

Nie musisz sie obawiac gsa ;) Na takim lvlu i z takimi skillami spokojnie sie wyuhasz i uciekniesz. Zreszta gsy bardzo rzadko tam sa.

chesek 05-06-2006 13:05

Ucieknie, jeśli GS nie włączy haste. A lurowanie GS'a jest możliwe - ostatnio widziałem jak 48 knight luruje GSy prawie obok Lorbasa.

Deaf Scream 05-06-2006 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chesek
Ucieknie, jeśli GS nie włączy haste. A lurowanie GS'a jest możliwe - ostatnio widziałem jak 48 knight luruje GSy prawie obok Lorbasa.

tylko ze niedaleko od tego npc gs znika:P wiec lurowanie tak daleko troche mija sie z celem.

a co do pytania gdzie isc..sproboj dwarf soldiery w kaz.. powinno isc w miare szybko z ich zabiciem.

Wojtini21 05-06-2006 16:27

Heh. W/g mnie h lvl knight to 60lv +. Tak więc ja knightem na 64lv (87/86) siedze se na tombach ok.25k/h + loot ok.10k samej kasy. Wiem, że więkoszość będzie pisała, że mało na 1h wyciągam, ale u mnie na serwie cieżko znaleść coś wolnego dobrego. Kiedyś (58lv) wstałem o 5 rano, wzioł 15bp uh + 5bp hmm i poszedłem na d lair w venore (bez dl'i) wychodziło ok.50k/h + ok.2-3bp uh/h, siedziałem ok.2.5h, loot wyszedł na ok.10k max, więc uhy się nie zwróciły, ale prawie 130k w ciagu nieco ponad 2h odpowiadało mi.

Po jakimś czasie (62lv) wybrałem się na północne dragi w Ankh. Także wstałem o 5 rano :P Wziołem 10bp uh + 5bp explo i poleciałem. Teraz moim celem były Dl'e. No i już pierwszy dl solo okazał się waste uh ... ;/ Ale co tam lezy tyle uhów ze wole szybko poexpic. Nie liczyłem straconych uhów i explo na dl'e i expa na godziny. Jednak gdy został mi nie cały bp uh i chyba 2-3 runy explo, zebrałem się i wróciłem. Exp po 1.5h wyszedł ok.80k Loot wyszedł na +, ponieważ poleciało mi DSM ;) Teraz nie mam czasu chodzic na takei wyprawy wole posiedziec na tombach, scarabach czy skoczyc na hunt hydr/dl/hero.

A wracając do expa sorcererm to moj brat na hydrach w godzine wbija spokojnie 70k, używając tylko wanda + exori vis + 1 ds. Siedząc całą sobote na hydrah wbił 69lv z 64lv, tak chyba widac róznice. Na drugi dzień na erig.net pisało że wbił prawie 1.2kk expa :)

Xavine 05-06-2006 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Tak sie sklada, ze sorc expi teraz znacznie szybciej od ryca, do tego nie musi trenowac i majac pacc na koszty takiej gry tez nie narzeka.

Porownywac ryca i sorca nie ma sensu, z prostego powodu - mlvl nie wplywa tak na szybkosc expienia sorca jak skille ryca, powyzej 75/75 rycowi skille wpadaja co kilkanascie godzin (do tego pojedyncze awanse nie robia roznicy ) a w tym czasie sorc leci przed siebie z kolejnymi levelami stajac sie coraz silniejszy.

Robienie 90/90 na takim levelu jest smieszne.

Zgodze sie z tym ze sorc robi najwiecej expa ale jednorazowo...spojrz na takiego h lvl knighta....wpada na vampy bierze po kilka na klate i gfb...exp leci tez zajebiscie....

Co ludzie by zrobili bez knightow....demon hunt np niemozliwy (up down ? ) ^^

Vil 05-06-2006 18:20

@wojtini:

Bylbym ci baaardzo wdzieczny gdybys przeszedl sie na godzine do Elf Fortress i napisal ile expa wbiles. Zalezy mi na liczbach.

Xybee 05-06-2006 18:48

Up@Na Elf Fortess Ja Osobiscie Wbilem 34k xp moj rekord puki co.

Xybee 05-06-2006 18:48

^double post >.<

Mishima Fanatic 05-06-2006 18:51

Sork lepszy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neevo
ja jakos nie narzekam na exp knightem (jezeli dobre skille) xD sorcem/drutkiem wiele ciezej expic .....

... knightem 85/85 to sama przyjemnosc ^^

ja mam moim hcarem co gram teraz 70/70 spoko sie expi ... ale skilluje .... 90/90 bedzie =]

Sork zdecydowanie szybciej expi się a zanim wbijesz skile 90/90 to sorkiem bardzo byś odskoczył z expem :mag: Mag RuleZ

Vil 05-06-2006 21:54

@Xybee:

cos slabo bo ja przed chwila prawie 32k wbilem w godzinke ;p

koszty - 6 uhow + zarcie.

Gallar 06-06-2006 08:05

@Mishima Fanatic: Skille 90/90 nie są wcale potrzebne do efektywnego expienia. 76/75 posiadam i nie narzekam ^.^

Ok. 30k/h expa na Elf Fortress mi wychodzi, więc nie jest źle, lootbagi?
Jak już musze robić to na mino (mino tower, w nocy lub rano, senja w dzień=P)...

Mithgar XX 06-06-2006 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
koszty - 6 uhow + zarcie.

Nie lepiej próbować manasy zamiast uhów? W skali godzinnego expienia taniej wyjdzie nawet i przy okazji trochę mlvl wskoczy ;d
Testowane przeze mnie8o

Sir Boleq 06-06-2006 16:45

Nie miałem doczynienia z prawdziwym h lvl knightem (jedynie co to moj 52 ;p)
Ale jak grałem knightem to expi sie naprawde szybko...knight z paccem moze naprawde ostro expic :)

Bocio 06-06-2006 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Conan Barbarzyncaa
Jeszcze jedno pytanie:
ja expie zwykle na katedrze i wbilem tam juz jak widac 36 lvl na pierwszym pietrze wybijam wszystko bez klopotu ale jak zszedlem na dol to na wejsciu sa tam jakies 5 dark monkow,5 assassinow,witch i jeszcze bandity jakies jedyna zaleta tego miejsca ze nikt tam nie expi 8o nigdy i czy oplaca sie zuzyc duzo uhow i tam sobie expic(czy to sie oplaci,czy nie beda uhy za bardzo zchodzily).

Exp tam jest niesamowity. Nie dość, że każdy się boi wejść (ja rozwalam wszystko na początku z gfb) to można lurować dark monki i assasiny pojedynczo, ponieważ są tam jakby takie pokoje i wszystko naprawdę łatwo wchodzi. Co prawda ja expiłem sorcem na 37 lv (teraz dragi, ale rzadko gram) z 330 hp. Włączałem mana shield, traciłem backpack manasów na około 10k expa.
Myślę, że knightem expiło mi by się tam o wiele łatwiej :)

Wojtini21 06-06-2006 19:39

@Vill

Jakiego masz knighta?lv,skille itp. I czy expiłeś na OF włącznie z warlordami czy questem ? A jakie eq i czy expiłes z dwuręczną bronią czy jedno.

Stożek 06-06-2006 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Nie lepiej próbować manasy zamiast uhów? W skali godzinnego expienia taniej wyjdzie nawet i przy okazji trochę mlvl wskoczy ;d
Testowane przeze mnie8o

Jasne... exurowac sie jak wpada na klate kilka scoutow + 2-3 archany, manasy dobre sa na scaraby, dworci, minosy etc. Na EF gdy biega sie na dragi +wiezyczke to nie starczy.

Vil 06-06-2006 20:30

po kolei:

@wojtini:

knight taki jak w profilu - 42 level, skille 75/77, w OF bylem dla zabawy ( 40k gotowki z ktora nie ma co zrobic = 11 bp uh = OF ). Nie martwiac sie o koszty lazilem z warhammerem bijac tylko i wylacznie leadery i zerki na powierzchni. Eq = c-set + jakies smieci. Nie oplacalo sie, szybkie tez to nie bylo ale odrobina adrenaliny nie zaszkodzi.

@stozek:

wczoraj wpadlem na EF pobawic sie troche ze scoutami i zauwazylem jedna ciekawa rzecz: przy moim patrol route tylko w 1 miejscu w calej fortecy dostawalem mocne baty ( tak ze musialem tam czasem uzywac uha ), wszedzie indziej - niezaleznie czy bylo tam 3 czy 4 scouty - uklad terenu pozwala zabic je na tyle szybko ze exura spokojnie wystarcza do leczenia.

Generalnie wydaje mi sie ze mozna jechac w EF z manasami, ale uhy i tak trzeba zabrac, a manasy niekoniecznie musza byc tansze niz uhy ( nawet po cenach sklepowych run ) bo oprocz rozrzutu w sile leczenia exury mamy dosyc powazny rozrzut w manie odnawianej z 1 fiolki.

@Bocio:

Dzieki, 1 noc na senji, zbiore kase i jade na te dark monki. Raport juz wkrotce.

Stożek 07-06-2006 16:13

Te dark monki&assasiany nie sa miejscem do expienia, uhy ida jak szalone; do tego jeszce Witche, ktorych jest tam b.duzo - potrafia zjechac najta z 800hp do deep red w kilka chwil. Exp jest wg mnie slaby, bo assasian i dark monk na moich skilach strasznie dluga potrafia wytrzymac.

@Vil
Zapewne chodzi o przedostatnie pietro wiezyczki gdzie jest tego cholerstwa doscyc sporo. Jednak manaski to nie dla mnie, bo ostatnio gdy przylagowalo mi neta to padlem pierwszy raz na moim pieknym najcie wlasnie dzieki kolegom elfiakom ;)

Felby 07-06-2006 21:56

Ja powiem tylko tyle, że jeśli umiesz expić, wiesz gdzie dobrze leci exp to każdą postacią możesz przeganiać inne.(w expie of course) I EO CHYBA jest tego przykładem.:confused:
BTW Kiedyś było powiedziane, że sorc najlepiej expi, kiedy to Cachero wystartował i pobił Bubble ^.- C ya in Tibia

Wojtini21 08-06-2006 13:26

Heh. Trzeba mieć czas i zapał do gry lub kilku ownerów :p Widać na erig.ent ze Bubble, Cachero czy Sermontis nic nie expią od dawana, a EO expi non stop. Widomo tez ze 8lv knightem ze skillami 100/100 nie bedizesz expił tak efektownie jak knight 100lv skille 80/80 ;)

Xavine 08-06-2006 15:26

Każdą profesją dobrze mozna poexpic...kwestia tego jak z kasa stoisz...kupujesz sd i cisniesz albo explo knightem....mozesz wychodzic na + lub waste....a co do EO to nic dziwnego...czlowiek ze zelaznymi nerwami...spojrzcie na skile 114 bodajze...

Theatony 11-06-2006 13:22

Dobra , wiec zacznijmy od tego.
Knightem na jakim lvl sie nie jest , gra sie latwo bez watpliwosci.
Jest to postac , ktora najszybciej mozna sie dorobic czego kolwiek , a zarazem dobra , dla ludzi ktorzy zaczynaja grac w Tibie.

Wysokopoziomowym knightem mozna zrobic przy masowym zuzywaniu runow po 100k+ expa na Godzine.
Nie jest to wymyslone przezemnie tylko udokomentowane.
Miejscem takim jest OF (Orc Fortress) przy masowym zuzywaniu GFB (Great fireball Runes.) Do kolejnego takiego miejsca mozemy zaliczyc DL (Dragon Lair) Gdzie exp plynie jak woda z kranu . A wiec to by było na tyle :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:32.