Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Przeprosiny CipSoftu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76464)

Ashlon 09-05-2006 15:51

Robicie z igly widly - przeprosiny to byl ich obowiazek za to, ze przez ich nieuwage ktos mogl pomyslec, iz udostepniaja oficjalnego bota i mogl pasc ofiara hacku.

Adri Thio 09-05-2006 16:31

nie czuje żalu

Niewydazylo sie nic takiego a ci któzy przesadzaja ze niemaja jzu zaufania ich problem kazdemu moze sie zdarzyc wyslac cos Glupiego w tym przypadku Bota
a pomyslcie czy wy nieuzywacie makr ?? w duszy sie cieszyliscie ze byl tam boot a forum obrazacie ich !ŻĄL! X(

pijany rolnik 09-05-2006 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zummer
To po 3 dniach skapli się że reklama jest o bocie, omg. No cóź cał CipSoft, no ale wybaczamy ;p;p.

Nie, skapli sie odrazu tylko było napisane "usunelismy to jaknajszybciej było to mozliwe"

@Adri Thio

No comment ----------------.-----------------""""""""""

DJ Blackout 09-05-2006 16:41

OK wybaczam przeprosiny przyjete brawo dla cipsoftu!!!Trzeba przyznac spisali sie na medal jak na dobra firme przystalo:cup: he he he he he he he he

rads0n 09-05-2006 17:26

Gratulacje dla cip... za co ? :P Jak mozna po 3 dniach odkryc ze na stronie jest banner do bota, chyba ktorys z nich przez przypadek wlaczyl tibia.com

@edit

"usunelismy to jaknajszybciej było to mozliwe" -- moim zdaniem usuniecie bannera nie trwa 3 dni...

skyleon 09-05-2006 18:38

Raz może sie zdarzyć , dziękujemy i wybaczamy8o

Harry Xin 09-05-2006 19:16

Przesadzacie!

Cipsoft przeprasza dosyć często (zawsze, gdy musi zrobić "cofkę serwa"). Więc gadanie, że po raz pierwszy przyznają się do błędu jest oczywiście jednym wielkim kłamstwem! Poza tym większość stron o tibi przeprasza, gdy okaże się, że podane zostały błędne informacje (tibia.com, tibiabr.com, erig.net i tibia.pl również).

P. S.: Chociaż ostatniego freeza na Aldorce w zeszłym tygodniu (prawie 5 minut) pracownicy Cipsoftu przegapili. Ja na szczęście przerzucałem itemy w depo ale około 600 osób padło. Tu "cofka serwa" moim zdaniem była niezbędna.

D Rookmaster 09-05-2006 20:34

Nobb question

Ej ,a co to jest freeze?
Pytam tak serio.
Może innym może wydać się do głupie że o to pytam bo to jest "oczywiste", ale ja gram na rooku i nie często tam się takie rzeczy zdarzają.

mlodysiwek 09-05-2006 20:45

No ich powinnoscia bylo przeprosic. GZ To tak jak na stronie papierosow malboro byla reklama plastrow nikotynowych :P:P

Varetix 09-05-2006 20:47

No przynajmniej sie z tym uporali.
A co do poniektorych, CipSoft nie raz przepraszał.
Pamiętam jak w zeszłyem roku była z czymś afera, wtedy też przepraszali...

vizjereia 09-05-2006 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez D Rookmaster
Ej ,a co to jest freeze?
Pytam tak serio.
Może innym może wydać się do głupie że o to pytam bo to jest "oczywiste", ale ja gram na rooku i nie często tam się takie rzeczy zdarzają.

Freez to taki dluuuuugi nieprzyjemny lag ktory trwa kilkanascie sec lub jak kolega wyzej napisal 5min :P.W czasie freeza nie mozesz sie ruszac uhac ani nic robic musisz czekac az on minie i jest to niezalezne od twojego polaczenia internetowego.Freezy wystepuja stosunkowo rzadko (lagi sa czestrze :)).

Fatevux 09-05-2006 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harry Xin
Cipsoft przeprasza dosyć często (zawsze, gdy musi zrobić "cofkę serwa"). Więc gadanie, że po raz pierwszy przyznają się do błędu jest oczywiście jednym wielkim kłamstwem! Poza tym większość stron o tibi przeprasza, gdy okaże się, że podane zostały błędne informacje (tibia.com, tibiabr.com, erig.net i tibia.pl również).

P. S.: Chociaż ostatniego freeza na Aldorce w zeszłym tygodniu (prawie 5 minut) pracownicy Cipsoftu przegapili. Ja na szczęście przerzucałem itemy w depo ale około 600 osób padło. Tu "cofka serwa" moim zdaniem była niezbędna.

Tak Cipsoft przeprasza bo tak jest client zaprogramowany (po jakiś cofkach na servie pisze info przed listą postaci i tam przepraszają - automat), ale na stronie to odkąd pamiętam to jest PIERWSZY RAZ !

PS.: kto ma screna tego banera (bo to teraz kurde rare item jest ;p) ?

poszukiwacz przygód 10-05-2006 00:15

heh... ja nawet nie zwracam uwagi na te reklamy... ale co tam :D wazne ze podolali temu :0 zeby potrafili :D pozdro cipsof :D tak 3mac :D

seedee 10-05-2006 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
paść ofiarą hackerów.

No dalej wielkie brawa!
Hacker bad
Cracker pewnie good

lol :D

widze, ze oni tez sie niczego nie nauczyli...

coo84 10-05-2006 09:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
Postać ta jest starsza niż reguła zabraniająca tworzenia takich nicków, a już od czasów rzymskich wiadomo że 'prawo nie działa wstecz' (co napisał już kolega wyżej, tyle że w raczej złym kontekście, bo zasada zabraniająca oszukiwania była obecna wcześniej niż pojawił się ten banner).

Chodzi o to że to oni sami jakby "zdjęli" tę zasadę, pozwalając na reklamę bota na tibia.com, więc przez 3 dni ta zasada była "disabled" jakby;] Przepraszam bardzo, ale teraz nie mogą się czepiać ludzi używających rzeczonego bota(tzn mogą, ale to byłoby brzydkie i niesmaczne...)

N4zgul 10-05-2006 14:59

Za co to przepraszać i tak wszyscy na botach jadą.

Varetix 10-05-2006 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez N4zgul
Za co to przepraszać i tak wszyscy na botach jadą.

Ma racje :D Kazdy prawie zapieprza na bocie =] Ja uzywam black ice do lowienia, ale to tez uzywanie bota ;D

PriMeK 10-05-2006 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Relosu
gram juz ponad 3 lata i jeszzce nigdy nie bylo oficjalnych przeprosin od cip softu nice i gz dla nich ze poczuli sie do tego(lepiej pózno niz wcale)

Z tym sie zgadzam tez gram okolo 3 lat w tibie i nigdy nie widzialem zadnych przeprosin od cip softu =\

D Rookmaster 10-05-2006 15:47

I po co to było??

Hehe, ale wogóle gduby nie przepraszali toby mnie ludzi się na nich obraziło że takie coś dali bo bardzo mało osób to zauważyła:D

Ostry7 10-05-2006 16:25

Śmieszna sytuacja, nie ma co...

Dan the Automator 10-05-2006 16:34

A za tibie przeprosili?

I tak im nie wybacze!

pijany rolnik 10-05-2006 17:19

Mnie najbardziej smieszy to w tej całej sytuacji ze wiekszosc osob niewiedziała o tym bannerze a po przeprosinach Cip~ (:)) ci ktorzy niewiedziali o tym bannerze ( a widzieli newsa na tibia.pl) zaczęli pisac "straciłem zaufanie do Cipkow 1!111!" wiec wychodzi na to ze przeprosiny sie nieopylily :)

Harry Xin 10-05-2006 18:51

Znowu nieprawda!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fatevux
Tak Cipsoft przeprasza bo tak jest client zaprogramowany (po jakiś cofkach na servie pisze info przed listą postaci i tam przepraszają - automat), ale na stronie to odkąd pamiętam to jest PIERWSZY RAZ !

Po update, na którym zostały wprowadzone wandy i rody trzeba było zastosować cofkę serwa, bo wyszedł na jaw ten bug z domkami. I wtedy na tibia.com były odpowiednie przeprosiny. Ci co mają lepszą pamięć przyznają mi rację. Żebyście lepiej skojarzyli podpowiadam, iż to wtedy Cipsoft przyznał wszystkim z PACCem 1 dzień PACCa dłużej, gdzyż bardzo wielu z nich poświęciła pierwszy dzień na udekorowanie swojego domku. :p

seedee 11-05-2006 09:11

up@

Dec 13 2005 Compensation for Reset Dec 14 2005 Dec 15 2005

juz nie tyle co za dekorowanie domku, ale z jakiej racji mam tracic 1 dzien pacca
z powodu ich błędów...

Damroky 11-05-2006 13:20

Kolejny Update

A ja spokojnie czekam sobie na kolejny Update, he he :)
I znowu będą musieli przepraszać nas wszystkich ...:confused:
Ale co tam, przecież bledy się zdarzają, co nie. Więc myślę, że nie ma co się więcej rozwodzić nad tym tematem..... będzie kolejny.

Ghoo 11-05-2006 19:32

Ej ludzie bo dzisiaj napisal do mnie GM i nie wiem o co mu chodzi pomorzcie :(

18:30 GM Iscen on Harmonia: Teleporting is ILLEGAL, if I catch you red-handed, a banishment will follow!

Drutec 11-05-2006 20:47

Hah

spoko ja sie nie gniewam xD... btw. fajny ten bot ^^. <joke>;)

Rosi 11-05-2006 21:00

Hah :D przeprosili pierwszy raz ;D
Ktoś tam napisał Haker bad a cracker pewnie good czemu Haker do cholerki jasnej nie hakuje znaczy hakuje ale on nie niszczy wylukuje czesciej luki w systemie włamuję się nic nie robiąc natomiast cracker niszczy co popadnie daje booty hakuje strony ludzi :] wiecie już wiec nie mowcie na hakera ze on hakuje wam konta tibi -.- Ghoon czy jakos tak pytałeś się bo ci cos gm napisał -.- po pierwsze nie ten temat a tu masz trasalator rox ;D18:30 Iscen GM na Harmonia: Teleporting jest ILLEGAL jeśli łapię cię czerwony-podać/podawać, banicja nastąpi! jak sie nie myle robiles teleport a to zabronione :] Pozdro Cipów i innych :*

Garino Ardielowan 11-05-2006 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rosi
Hah :D przeprosili pierwszy raz ;D
Ktoś tam napisał Haker bad a cracker pewnie good czemu Haker do cholerki jasnej nie hakuje znaczy hakuje ale on nie niszczy wylukuje czesciej luki w systemie włamuję się nic nie robiąc natomiast cracker niszczy co popadnie daje booty hakuje strony ludzi :] wiecie już wiec nie mowcie na hakera ze on hakuje wam konta tibi -.- Ghoon czy jakos tak pytałeś się bo ci cos gm napisał -.- po pierwsze nie ten temat a tu masz trasalator rox ;D18:30 Iscen GM na Harmonia: Teleporting jest ILLEGAL jeśli łapię cię czerwony-podać/podawać, banicja nastąpi! jak sie nie myle robiles teleport a to zabronione :] Pozdro Cipów i innych :*

Gratz0r blax0r grejt translatora. Banicja -> ROTFLMAO.
Poprawnie przetłumaczone, brzmi to tak - "Teleportowanie jest nielegalne, jeśli złapię Cię na gorącym uczynku, zostaniesz zbanowany".

Dziękuję, do widzenia.

pijany rolnik 15-05-2006 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghoo
Ej ludzie bo dzisiaj napisal do mnie GM i nie wiem o co mu chodzi pomorzcie :(

18:30 GM Iscen on Harmonia: Teleporting is ILLEGAL, if I catch you red-handed, a banishment will follow!

oznacza to ze trzeba sie troche nauczyc angielskiego albo poprostu jestes zamlody na tibie :) powiem tylko zebys nieprzesadzal z teleportacją :)

Cypilis 19-05-2006 16:51

Niech mnie teraz przeproszą

Wie ktos co mam zrobić, gdy podczas logowania sie w tibie wyskakuje info:

Cannot connect to a login server.
Error: Connection refused.
All login server are offline. Check www.tibia.com for more information.

Co sie stało? Od czasu update nie moge sie zalogowac na tibie...ściagnalem juz 3 razy nowa wersje i nadal wyskakuje mi to samo...moze ktos pomóc?
gg: 9409435:(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:51.