Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Spider chain mail (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76802)

Skorpion 13-05-2006 14:59

Jesli ek na 100lvl jest w stanie zsolowac demona to ow to pryszcz. Ubicie jej nie jest wielkim problem jesli tylko wie sie jak paladyn hlvl (100+)+time ring + utani hur moze ja ubic bez problemu ek przy 120lvl tez nie powinno sprawic problemu wystarczy ja odpowiedni ustawic (tak aby gs niemogly dojsc)

skryhull 13-05-2006 15:34

""Czemu brzmi nietibijsko? A dragon scale mail? Tibijsko brzmi? >.<""

no niby czemu? i gdzie tu logika?
Smok ma łuski, a pająk skorupe czy co, więc skąd spider chain mail? bardziej by pasowało jakieś "spider corpse armor" czy co, a ten obrazek armora z tego co wiem to sie nazywa Cowl i jest rarem z jakiegoś questu a wcale nie jest taki dobry, to jest coś jak red robe albo ball gown- niewiele o tym wiadomo, jest rare i nikt tego nie nosi na sobie bo ma słaby armor, ale w domkach już prędzej...
i czemu niby jakaś pajęcza kolczuga miałaby być lepsza i cięższa i bardziej solidna od zbroi z łusek smoka? czy ten kaptór wygląda porządnie? bo mi sie kojarzy z jakąś szatą elfów albo ludzi lasu
poza tym, może bardziej spostrzegawczy i cwani już zauważyli...
Ile czasu w grze istnieje The Old Widow? A ile czasu w spritach tibi mamy "Cowl" (czyli rzekomy Spider chain mail) ?
On istniał jeszcze 2 czy 3 updatey przed faraonami i bossami jak old widow!

Iks.de 13-05-2006 15:54

Heh,
poczekamy do niedzieli i zobaczymy czy to prawda, może jest taki ciężki bo to hełm i armor w jednym? :p

xedhgyr zezathyn 13-05-2006 16:21

kto mówi ze ten kaptur to cowl??tak jest na otsachalew rl tibii jeszcze go niebyło
chodziaż rzeczywiście niezabardzo wygląda na spider chain maila
ale skąd niby erig.net miałby wiedzieć który to spr??
na pewno zgadywali
jest jescze jak w pokazanym w tym temacie faku spr którego ludzie nazywają
native armorem albo znany z otsów elven armor
a jak powiedział iks.de moze to być połącznenie hełmy z armorem
no ale do niedzieli będzie z tego xxxxxxxxx temat o gdybaniu
zdaje mi sie że wtedy ogłosząże to jaja tak jak z wand of banuta
niestety, pozostaje nam tylko czekać, a spammerom gdybać

Crucio 13-05-2006 16:52

Fajnieby bylo, gdyby to wygladalo jak stary DSM ; d (http://i2.photobucket.com/albums/y17...ana/images.jpg)
Jezeli ktos ma postac na Saphirze, to prosze:
Niech pojdzie i zrobi screen ^-^'.

Always hunted 13-05-2006 17:32

HEY HEY!! CZY KTOKOLWIEK PRZECZYTAŁ MOJEGO POSTA I ZAGLĄDNĄŁ W LINK, KTÓRY TAM DAŁEM?? NIE? NO TO JESZCZE RAZ!!

TA ZBROJA Z KAPTUREM TO NIE SPIDER CHAIN MAIL !!!!
TU MACIE PRAWDOPODOBNEGO SPRITE SCM:

http://www.mytibia.com/spr/6708.gif

A TU DRUGI PRAWDOPODOBNY SPRITE

http://www.mytibia.com/spr/1883.gif

OCZYWIŚCIE, JEŚLI TA ZBROJA ISTNIEJE....
To nie są hacksite -.-
Linki musicie skopiować do tego paska gdzie macie adresy, inaczej nie zadziałają.. przynajmniej jest tak u mnie...

Tłumaczenie nazwy:
Spider Chain Mail jako Pajęcza Kolczuga Paskowa (tak, były kolczugi paskowe, dziwna nazwa, wiem.)
Więc nie próbujcie wmawiać na siłę ludziom, że ta zbroja z kapturem to ten armor... macie wyżej 2 prawdopodobne sprite, jeśli ta zbroja istnieje...

PS: Skryhull, pająk ma skorupę? o.O Ja zawsze myślałem, że tylko jakąś grubą skórę, a tu coś takiego... o.O

skryhull 13-05-2006 18:12

tak pająk ma taką jakby skorupe o ile wiem, wszystkie owady i robale a przynajmniej większość są tak "skonstruowane" że w przeciwieństwie do człowieka który ma kości w środku, otoczone resztą to owady mają taki swój "pancerz" a w środku flaki...
jakbyś nie dowierzał czy co to zobacz na pajęczyne :P jak tam wpadnie mucha czy co to pająk ją normalnie zje ale nie tak jak na przykład ty se zjesz kurczaka i wywalisz kości tylko przebije pancerz, wpuści jak, a potem jak już wszystkie flaki się pod wpływem jadu rozpuszczą to "wypija zawartość muchy"
:D więc ten armor w tibi to może być wypatroszony odwłok Starej wdowy (the old widow)

Always hunted 13-05-2006 18:16

up: wypatroszony odwłok Old Widow? :D heh, miała 1hp i sama se wypatrszyła, zaniosła do kowala/kogośtam zrobiła armor i zdechła :P

I tak powstaje loot o.O

I wiem, to się nazywa pancerz chitynowy, ale jest jeden zonk. Pająki sa pajęczakami, nie owadami :(

skryhull 13-05-2006 18:20

no są, ale też mają takie skorupy jak owady, skorpiony i kraby też...

szymon287 13-05-2006 18:49

omg... ludzi tibia to tylko gra, wiec gs/ow moze miec nawet spodnie (spider leather legs) -.-" macie problem zagadajcie do ludzi z tego serwa niech pokaze na trade albo czekajcie do niedzieli (pewnie napisza MAMY WAS!) -.-

Thomasi 13-05-2006 19:05

jak juz ktos wyzej napisal(ale widac nikt tego nie zauwazyl ikazdy pierdzieli farmazony dalej o tym czy pajak chodzi w spodniach, skorupie czy skarpetkach...)

ta "zbroja" bardziej przypomina kaptur...wiec helm...wyobrazcie sobei jakby to wygladalo jako armor+ do tego helm byloby to zupelnie bezsensowne bo chyba nikt nie potrzebuj 2 nakryc glowy i to jedno mialoby robic za armor:]jezeli to bylby owszem ten armor to najodpowiednijej bylby gdyby zastepowal on takze helm ale wtedy jego armor (16) wcale by nie pomogl:D jezeli by to byl arm+helm

wiec czekamy do niedzieli:D

Iks.de 14-05-2006 00:01

Ale ja jestem mądry 8o :creature:, thanx autografy wyśle faxem, a tak na serio to jestem ciekaway co z tego wyjdzie :p, mam nadzieje, że szwedzi nie robią nas w "jajo".

Kozi Hetfield 14-05-2006 00:28

ymc

Jak dla mnie to ktoś z No pain sobie moze kończy gre i zwabi sobie ludzi i ue walnie an pożegnanie :D, albo poprostu chcą kogoś zwabić pod CC i go "przytulić" a w to że coś takiego istnieje nie uwierze :P ( a co do tej grafiki to oWn3D ;) ). Pozatym Driquette by padł przy old widow xD

Podraz. 14-05-2006 10:53

@Always hunted
Twoje linki nie dzialaja i zamiast sprite'a otwiera sie glupia strona reklamowa internet optimajzera -.-

Knight mathoff 14-05-2006 11:13

W ogóle to wszystko jakieś... dzikie jest. Spider Scale Mail nie możę być kapturem... czemu? A w Diablo chociażby graliście? Tam były "mail"... zawsze zbroje. Mail, to jest właśnie swego rodzaju zbroja. Z tym, że ta "zbroja", na screenie... faktycznie po pierwsze nie wyglądała za bardzo na zbroję. Po drugie... skoro "scale mail" to powinna być bardziej podobna do scale armora (twardsza, powinna wyglądać solidniej), niż do green tunic...

Ale to tylko moje czyste domysły.

Ps: jeśli ta zbroja faktycznie została zlootowana z The Old Widow... to może z Demodraska też jakiś ładny rarek leci... Tylko czekać aż ktoś go wyciągnie... :p

Always hunted 14-05-2006 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz.
@Always hunted
Twoje linki nie dzialaja i zamiast sprite'a otwiera sie glupia strona reklamowa internet optimajzera -.-

huh? napisałem, że trzeba je skopiować do paska z adresami, inaczej nie zadziałają!! :confused: Czytaj całe posty plxxxx

@up
Proszę, zaglądnij do mojego posta, skopiuj oba linki do paska "Adresy" w okienku internetu, tam gdzie w chwili czytania tego masz http://forum.tibia.pl/........ i pooglądaj oba sprite...
To coś z kapturem to podobno jakichś Cowl, czy coś....
PS: nie Spider SCALE Mail, tylko Spider CHAIN Mail !!!! już trzeci raz daję tłumaczenie,

PAJĘCZA ZBROJA PASKOWA !!!!(Były takie w średniowieczu, oczywiście nie z pająków...)

Rycek Piotrek 14-05-2006 17:17

Na moim świecie (Calmera) koles mowil ze ma to cos... mial mi pokazac ale sie ywlogowal... ma to w domku na darashii... niech ktos da jakiegos realnego ss'a

Samuelos 14-05-2006 17:43

Spider Chain Mail, "chain" można na siłe zinterpretować jako pajęczyne (ang. cobweb) - jak widać jest to bardzo na siłe ;>. Haha, tak na poważnie to dzisiaj o 18 dowiemy się wszytkiego...

Trichondrius 14-05-2006 18:17

no zaniedługo sie dowiemy ,jeszcze puł godzinki ;)))
Ale sądze że to jakiś trap będzie ;)

Ps.
Czego umnie pisze że Samuelos napisał posta o 17:43 jak jest 17:30 ?
Edit:a muj post jest napisany o 18:17 a naprawde został o 17:30~?

Łuk4sz 14-05-2006 21:21

No i gdzie screen lub filmik?Wogóle koleś ma to spider chain mail?Czy to wogóle istnieje?Chyba koleś nie robi se jaj.

Czekam na screena lub filmik.

xedhgyr zezathyn 14-05-2006 21:33

niebędzie
na forum napisali że "jeden paskudny ziomek akurat dzisiaj im ukradł"
jakie to dziwne...
robią sobie jaja i im to naprawde nieźle wychodzi, wand of banuta wysiada

Skym4N 14-05-2006 22:08

Nie podoba mi się coś ta nowina... znaczy się mało wiarygodna. Do puki nie zobaczę na własne oczy w rl Tibii albo w spisie armorów na tibianews.net / tibia.pl nie uwierze... A co do:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brahmaparusha
Udalo mi sie znalezc cos takiego:

http://static.erig.net/wiki/3/31/Spider_Chain_Mail.gif

Item Class: Armors
Attributes: Arm:16
Weight: 172.00 oz.
Loot value: ? gp.
Dropped by: The Old Widow
Buy from: Players.
Sell to: Players.
Notes: One of the best armors in whole tibia.

To jest całkowicie co innego jak Spider chain mail, znam to i wiem, że napewno to nie jest to !

pawepek 14-05-2006 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xedhgyr zezathyn
niebędzie
na forum napisali że "jeden paskudny ziomek akurat dzisiaj im ukradł"
jakie to dziwne...
robią sobie jaja i im to naprawde nieźle wychodzi, wand of banuta wysiada

Bo tego gówienka naprawde nie mieli... poprostu znalezli na jakiejs stronie z legendami tibijskimi i walneli wała a tibijczycy (w tym i ja:D) dali sie zrobic jak dzieci... :D

Always hunted 14-05-2006 23:37

nie mówiłem? ale i tak pewnie wszyscy będą mieć w dupie mój post....

Skrzat 14-05-2006 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trichondrius
no zaniedługo sie dowiemy ,jeszcze puł godzinki ;)))
Ale sądze że to jakiś trap będzie ;)

Ps.
Czego umnie pisze że Samuelos napisał posta o 17:43 jak jest 17:30 ?
Edit:a muj post jest napisany o 18:17 a naprawde został o 17:30~?

Zamias u powinno byc O a zamiast zaniedlugo powinno byc za niedlugo

Raczej gosciu chrzanil bo dzis niedziela a nic nie ma :/

Slyth 15-05-2006 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrzat
Zamias u powinno byc O a zamiast zaniedlugo powinno byc za niedlugo

Raczej gosciu chrzanil bo dzis niedziela a nic nie ma :/

nie zamaist u powinno być ó...

Teo 15-05-2006 12:11

długo pisze sie przez U
http://so.pwn.pl/slowo.php?begin=d%B3ugo <- lina do slownika

skryhull 15-05-2006 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Samuelos
Spider Chain Mail, "chain" można na siłe zinterpretować jako pajęczyne (ang. cobweb) - jak widać jest to bardzo na siłe ;>. Haha, tak na poważnie to dzisiaj o 18 dowiemy się wszytkiego...

no możliwe że chodzi o armor z pajęczyny coś jak mają kokony jedwabników albo jak pająk składa jajka i je otacza siecią... ale takiego czegoś nie widziałem w spritach! i nie nazywało by się CHAIN! to jest to samo co wand of banuta! jaja se koleś robi

A tak wogule to ten "ziomalski kaptórek" to jest COWL i nie tylko na otsach, na tibia.de tak pisze, a do tego... sprawdźcie se gdzieś co to jest cowl!
To jest taka szata dla mnichów z kaptórem itd, chyba chodzi o habit ale głowy nie dam, było to w jakimś słowniku angielskim (i wyszło na to że jest to już niezbyt używane słowo) niektórzy mówią że to kominiarka... :D możliwe...
a może trzeba szukać u mnichów, bo przecież na isle of kings jak sie wejdzie na najwyższe piętro to są monki jak na każdym i trza płacić, i są tam jakieś drzwi do których "nie ma" klucza (a nawiasem mówiąc to pare osób ma i sie przyznało, ale nie zespoilowało skąd, w tym jedna znalazła wywalony w depot w thais!) więc może tam trzeba szukać? a ball gown? a red tunic? na pewno skąś sie da wziąść! tylko skąd?
Wiele questów jest nieodkrytych...

~>Salmon<~ 15-05-2006 17:56

:Dna forum.tibia.com znalazlem takie cudo ^^:
http://s47.photobucket.com/albums/f1..*****e_widow.jpg
http://s47.photobucket.com/albums/f1...achthaus/Misc/ <W tym albumie mozna zobaczyć wiele rarów m.in Amazon Armor ;D

StalMan 15-05-2006 18:43

mi to wyglada na troche przerobiony dwarven armor ...

Ertil 15-05-2006 19:04

Wg mnie to fake....2 hity tylko wyrwał a pozatym wniskuje że niby sam zrobił skoro nikt z nim niestoi...Fake

boorex 15-05-2006 19:25

@up

Z tego wcale nie wynika ze dostal tylko 2 hity O.o

Jalokowy_ 15-05-2006 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ertil
Wg mnie to fake....2 hity tylko wyrwał a pozatym wniskuje że niby sam zrobił skoro nikt z nim niestoi...Fake

Pierwszym msg na default jest: "You are posioned".
tu chyba nie znaczy ze wczesniej nie byl hitów?:)

Zarkadius 15-05-2006 19:32

2 hity a skad to wiesz?

przeciez mogl sie uhac co to za problem...X(

Evan Pall 15-05-2006 20:39

To nie fake ;) gdzies mi sie to juz o oczy obilo nie wiem dokladnie gdzie wiec nie moge potwierdzic :) ale wiem ze to nie fake :)

skryhull 15-05-2006 21:38

The Spider Chain Hoax (updated by James the Mage)
It seems the "new" Spider Chain Mail was nothing more than a hoax. Come Sunday 18:00 CET, it was claimed the armor was stolen and could not be shown to the public.
If you're looking for the idea of where they got the idea of 'Spider Chain Mail', it might be best to have a browse through the 'The Noob' comic strip.

to jest z tibianews

a nie mówiłem że to może być fake i że nazwa brzmi nietibijsko?!?
bo niby czemu pająk miałby mieć lepszą skorupe czy armor od dragon lorda? i ten armor co jest na ss to nie wygląda lepiej od dsm, no lepiej to może ale nie żeby był twardszy! ehh...

Lasooch 15-05-2006 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skryhull
a nie mówiłem że to może być fake i że nazwa brzmi nietibijsko?!?
bo niby czemu pająk miałby mieć lepszą skorupe czy armor od dragon lorda? i ten armor co jest na ss to nie wygląda lepiej od dsm, no lepiej to może ale nie żeby był twardszy! ehh...

A czemu miał by nie być twardszy? >.<' Pamiętaj, że to jest świat magii, fantasy i te sprawy... obojętnie, i tak mógłby taki armor się w Tibii znaleźć^^

Camel_m 15-05-2006 23:19

słowa pewnego pana z astery

Cytuj:

21:43 Tanganika: ten gosiu co pokazuje jest z honery
21:43 Tanganika: a armor wypadl na saphirze
21:54 Tanganika: na dobitke ze tamten scren to fake to jest to ze waga konczy sie na .0 po kropce a od ostatniego uptade sa . 00

PeJ~ 15-05-2006 23:32

nie ta kolejność z You are poisoned. Powinno byc 170.00 oz. Marny fake

Def 15-05-2006 23:40

wiedizalem ze to fake!! ten ring.....hahahaha co za sciema!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08.