Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Najlepszy Sorc w Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7755)

Gremlin 07-08-2004 07:09

Tez slyszalem to o Behemotach, ale nie bardzo w to wierze z prostego powodu:

Sorc zadaje kazdemu potworowi praktycznie ten sam damage z run, a wsrod lepszych potworow Behemoty maja najgorszy przelicznik hp/exp (4000hp, 2500 exp) - 20 BP SD starczylo by mu na ledwie 200k expa (20k w ta czy w tamta).

Pozatym na jego stronie ze screenami nie ma zadnych nowych screenow z behemotow.

Moim zdaniem expi gdzie indziej, ale mowi na Behemotach zeby Seltzer nie podlapal tego samego miejsca... a pozatym z behemotow jest bardzo podly loot - wiec latwo splacic dostawcow SD :)

Litawor 09-08-2004 14:08

Jednak się pomyliłeś, Gremlin. Właśnie oglądam screeny Ingeka na tibia.de/forum i wszystkie ostatnie lvle zdobył na Behemothach.:)

Sir Dzidek 09-08-2004 14:49

Jako iż gram na calmerze wiem conieco.
Ingek naprawde robi te lvle na behemotach, koledzy mu nie raz dawali bp of sd i przychodzili z 2 parami steel bootsów. Z jego wypowiedzi wynika, że niedługo (albo już) skończy grać w tibie.

Edit:
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=58403 <- przeczytajcie

Edit2:
Chciałbym dodać, że Ingek jako jedyny z wymienionych tutaj sorców zrobił annihilator.

Maniak Ziomek = ) 09-08-2004 15:10

ale jaja, to oni nigdy sie nie pozabijaja =/ jush predzej komp ktoremós siadnie albo se taskera ( makro )wlacza uhsahusahu.

Bebilon 09-08-2004 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior
GRATZ INGEK!!!
Offtopic: Bubble ma i moze 189lvl ale ma lipne skille...
Smoked(evizerate) ma juz skilla 105/104...
Bubble ze skillem smokeda by byla dobra ^^

Smoked to przeszłość typ jechał tylko na macro kiedys mial nawet hack a teraz usunieta postać.

Gremlin 10-08-2004 06:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Dzidek
Edit2:
Chciałbym dodać, że Ingek jako jedyny z wymienionych tutaj sorców zrobił annihilator.

Na Secura ekipa sorcow wykonala anihilatora w kilka dni po Calmerze
W skladzie:
Alfonzo
Werther II
Eohar
i chyba Moniq

Barts 10-08-2004 07:19

@ pojedynek bubble saltzer
zalezy na jakich zasadach jesli z wymuszonym pvp czyli bez zmeczenia exhausted to moze zaltzer by wygral (full many spam UE + pare SD)

Co do tempa expienia to powiem tak kumpel 115 master mowil ze samymi hmmami potrafi dziennie sciulac okolo 1 miliona k expa expiac 24h na demonach siada od 1 do 4 milionow zalezy jaki spawn i jaki resp na demonii nawet 5 milionow dziennie jak masz Sd i dobra passe

tomek654321 10-08-2004 08:38

a niezle skriny GRATZ

E , a gdzie ta walka ,niema jej ,zamiesc jakis film .plz plz plz :miecz: vs. :berserk:

Wom 10-08-2004 08:54

Setzer to jest Br..ma z tego co slyszalem, 4 ownerow..ingek ma 1 ownera..i moim skromnym zdaniem to ingek zasluguje na miano najlepszego sorca, bo on nie jest online 24/7, nie ma 4 ownerow ktorzy klepia runy jak nie sa na setzerze..wiec to w ogole nie podlegaloby dyskusji..i nie wyobrazam sobie z capem bubble i prawdopodobna zawartoscia uhow, nawet ze sovem w setzera hity wchodzily by za 70+..a i explo ze 100 na jej lvlu, a moze i wiecej..ue? sam przezylem triple ue od 102 sorca na 80 knechcie..nic strasznego, pod warunkiem ze nie masz nastawienia "uhne sie jak skonczy" lol ;)

Abdul 10-08-2004 11:39

Ingek z UE w chara walnie za okolo 800+/- a z SD ponad 420~ bubble ma kolo 2900 HP i leczy sie za 1000 wiec jesli chodzi o duel ingeka z bubble tobubble miala by wieksza szanse wygrac z powodu ze leczy sie wiecej niz on zadaje i ma duzo hp tylko ja sie dziwie jak ona annihilatora nie zrobila -.-

a behemoth ma chyba 3000 hp a nie 4000? na tibia.de pisze co innego i tu co innego >.<

Nesipeh 10-08-2004 12:47

Praktycznie wszyscy w tym temacie pisza, ze najlepszym sorkiem jest Setzer, a przeciez Ingek jest od niego lepszy! Setzer to lvl 160 i ma mlvl 70, a Ingek lvl 162 i mlvl 76, wiec jak by nie patrzec to Ingek jest troszke lepszy bo 6 mlvl to jest trosze roboty :P

Litawor 10-08-2004 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nesipeh
Praktycznie wszyscy w tym temacie pisza, ze najlepszym sorkiem jest Setzer, a przeciez Ingek jest od niego lepszy! Setzer to lvl 160 i ma mlvl 70, a Ingek lvl 162 i mlvl 76, wiec jak by nie patrzec to Ingek jest troszke lepszy bo 6 mlvl to jest trosze roboty :P

Brawo! Jak na to wpadłeś? To dopiero odkrycie... Co do tej roboty, to Ingek 5 mlvli zdobył na mana fluidach.

Nesipeh 10-08-2004 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor
Brawo! Jak na to wpadłeś? To dopiero odkrycie... Co do tej roboty, to Ingek 5 mlvli zdobył na mana fluidach.

Wystarczylo spojrzec na tibia.com i statystyki :P a tak powaznie to tylko dlatego to napisalem bo ludzie caly czas o Setzerze gadali, a ty odrazu do mnie jak do glupka... :(

energy_storm 10-08-2004 15:29

setzer jest niezly,widzialem filmik z jego hunta na dragi i dl-e. niezle wymiata

Lord Karik 11-08-2004 16:22

buuble górą!!!

Moim zdaniem bubble by wygrał. On ma więcej życia a wkoncu sorckowi kiedys by sie skonczyly runki, bubble ma wiecej capa na uhy.!!!

BUBBLE GÓRĄ!!! :]

Brix 20-08-2004 19:55

A teraz ja wam cos powiem ;)
Jeżeli chodzi o Setzer to niegra nim 10 ownerów :), gra nim 2 ludzi...Fabio i Felipe, są oni braćmi. I Setzer nie jest online 24 na dobe... Czasami jak ma wolne to gra moze 24 na dobe ale to jest rzadko. Fabio gra 3/4 h dziennie a reszte jego brat. Fabio ma 23 lat, a Felipe 21. Niemogą grać non-stop 24 na dobe bo chodza do pracy tak jak każdy normalny człowiek. Felipe jest wojskowym :] a Fabio ma 1.85m wzrostu i jest bardzo silny... jego sąsiadem jest gośc o nicku Devoraitor i to on jest moim the best tibia friend i to on mi to wszytko powiedzial jak macie jakies pytania to powiedzcie może sie go zapytam... ;)

Fire Brix/ Master Sorc/ Julera :D

__________________________________________________ _____________
Reputacja Plx!!!!!!!!!! :]

Tuor 20-08-2004 21:07

Bitwa potę.
Można to tak nazwać.
Gadałem z knightem na 11X lvlu.
i oto jego słowa.
" Who can win in this battle... hmmm. I think that nobody. Because if you are over 100 lvl it's very hard to kill you. Only sorcerers fight's are fasters... faster UE hotkey win... in fight sorc - knight - sorc wth mf have small hp, but enought to block 2-3 knight combo with rune. But knight with runes have smaller UHs... One mistake make crush one side. 2 good players will end this battle without winner."
To nei są jego dokąłdne słowa, bo te słysząłem dosc dawno, ale były mniej wiecej takie.
Tak wiec trudno wygrać w tak potężnych pojedynkach.
KAżdy ma dużo bp Runów.
i tak to wygląda.

Litawor 20-08-2004 21:15

Ostatnio Setzer rzeczywiście nie jest online 24/7, ale to dopiero od kilku dni. Przedtem kiedy tylko zajrzałem na tibię.com, on był online.

Rincewind 21-08-2004 14:52

Setzer juz przegonil Ingeka w lvlu wiec chyba on jest najlepszym sorcem

Uncle Warrior 21-08-2004 15:04

Ingek lv 162 mlv 76, Setzer lv 163 mlv 71 <---- Ingek r0x jednak te 5 mlv daje wieksze mozliwosci niz 1 lv ;\
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brix
A teraz ja wam cos powiem ;)
Jeżeli chodzi o Setzer to niegra nim 10 ownerów :), gra nim 2 ludzi...Fabio i Felipe, są oni braćmi. I Setzer nie jest online 24 na dobe... Czasami jak ma wolne to gra moze 24 na dobe ale to jest rzadko. Fabio gra 3/4 h dziennie a reszte jego brat. Fabio ma 23 lat, a Felipe 21. Niemogą grać non-stop 24 na dobe bo chodza do pracy tak jak każdy normalny człowiek. Felipe jest wojskowym :] a Fabio ma 1.85m wzrostu i jest bardzo silny... jego sąsiadem jest gośc o nicku Devoraitor i to on jest moim the best tibia friend i to on mi to wszytko powiedzial jak macie jakies pytania to powiedzcie może sie go zapytam... ;)

Fire Brix/ Master Sorc/ Julera :D

__________________________________________________ _____________
Reputacja Plx!!!!!!!!!! :]

no to jest ciekawe moze zara powiesz ze jestes jego ojcem co? ;\ czego to ludzie nie robia dla reputacji... ale najbardziej mnie rozwalil text z jego wzrostem no LOL xDDDDDD

Litawor 21-08-2004 16:27

Ale Ingek już nie gra i Setzer znowu jest najlepszy.

Uncle Warrior 21-08-2004 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor
Ale Ingek już nie gra i Setzer znowu jest najlepszy.

Jezu... Ingek GRA!!!!! Nawet w zalozyl temat w ktorym napisal ze nie przestaje grac w tibie po prostu odpoczywa i bedzie gral sobie LUZNO nie bedzie juz 24/7 ty spokojnie po paru godzinach dziennie ehhhhh... a co do tego nawet GDYBY skonczyl teraz to jego postac zostaje i jest najlepsza postacia tzn. lepsza od setzera -.-"

Litawor 21-08-2004 16:41

Dobra, jeśli nazywasz grą zalogowanie się na pół godziny raz na trzy dni, to Ingek gra. A jego postać nie pozostanie długo najlepsza, Setzer ma już 71 mlvl i 163 lvl.

Brix 21-08-2004 19:05

To z tym wzrostem napisałem po to bo moge ci powidzieć o nim bardzo dużo i nie wciskajcie mi kitu że Setzer to jakiś char ktorym gra 10 ( albo i więcej w mniemaniu innych) osób tylko po to żeby byc najlepszym magiem na tibi i tym samym zagrozić Bubble w najwyzszym lvl w grze... A tak po za tym nie pisze tych poostow żeby reputacje nabić tylko dlatego że mnie to wk***** jak piszecie że on ma milion sd makerów itp. itd. , chcialem wam troche rozjaśnić ale jak nie pasi to nie. I czy ja pisałem że jestem jego jakimś tam ojcem... pisałem tylko że znam jego sąsiada... X(

A text ,że po angielsku gadać nie umie to mnie rozwalił... no ludzie bez przesady rozumiem że nie lubicie br (ja też ich nie lubie) ale nie wszyscy są tacy... X(

Raul 21-08-2004 19:16

I kolejny level Setzera. Oby tak dalej coraz bliżej Bubble.

http://img.photobucket.com/albums/v1...madryt/spb.jpg

Nie wiem czemu na czerwono ale taki ma SS.

@down
Nie będę odrazu nie lubił Setzera tylko dlatego, że jest br. Po angielsku umie się prozumiewać bo kiedyś kumpel był z nim na queście i widziałem. A na Julerze kiedyś grałem i to długo i dlatego bardziej go lubię niż Bubble. I jestem za tym aby ją wyprzedził.

Litawor 21-08-2004 20:05

Ale czemu "oby tak dalej"? Ja tam większym szacunkiem darzę Bubble i nie przeszkadza mi, że to ona ma najwyższy lvl, a nie ten z trudem mówiący po angielsku PA. Gdyby to był Ingek to co innego.

verde 22-08-2004 14:24

A ja jestem za tym zeby wyprzedzil bubble bo sam jestem sorc i uwazam ze to najlepsza postac
zycze powodzenia ;)

Piomos 22-08-2004 19:50

Panowie, najpierw zagrajcie na Antice, a dopiero potem się wypowiadajcie. Setzer nie dogoni Bubble w lvl.

Kiedyś Bubble chciał wyprzedzić Wurzel (notabene leader gildii, do której należe :) ), jednak zrezygnował. Bubble "zdobywa" 2 mln experience w dwa dni, gdy Wurzel ten sam wynik osiąga w tydzień. W tym momencie Bubble ma 191 lvl.

Hail Wurzel, Hail Satori.

RozDusz 22-08-2004 22:22

tera setzler ma 162 lv hahaha i ja jest też z julery i aj myśle że on wygra ponieważ jest magem a magowie są napotezniejsi haha

Brix 22-08-2004 23:06

Ja tam wole zeby Setzer dogonił Bubble... ponieważ jestem sorcem i gram na Julerze. To jasne że jak ktoś jest knightem i gra na Antice to opowie sie za Bubble. =]

O i w tej chwili Setzer ma 164 lvl. =]

Litawor 23-08-2004 19:16

Setzer ją w końcu dogoni, przynajmniej ja tak uważam. Nie dlatego, że gram na Julerze, czy jestem sorcem. Ale zanim to nastąpi minie dużo czasu.Wurzel ma małe szanse, bo ma taki sam sword fighting jak Bubble i też jest knightem. Nie może zdobywać expa szybciej niż ona (chyba, że będzie znacznie dłużej grał). Setzer z każdym lvlem może zadawać większe obrażenia. Poza tym dzieli konto. Ale przecież nie prześcignie Bubble w ciągu miesiąca, to długo potrwa.

Sorcers of titania 23-08-2004 22:33

Bubble - niedość że piękna to jeszcze niezmiernie dobra !

Raul 24-08-2004 09:25

Setzer nie zwalnia:

http://img.photobucket.com/albums/v1...madryt/165.jpg

orzeldp 25-08-2004 00:37

Ciekawia mnie 2 rzeczy:
- Jakie mniejwiecej skile sa dobre dla maga, jakie skile maja omawiane postaci (magowie).
- Kim sa Ci wszyscy wysokolewelowcy? Czy oni juz nie widza swiata poza tibia? Starcza im czasu na normalne zycie, znajomych, rodzine?

Raul 26-08-2004 10:16

Kolejny:

http://img.photobucket.com/albums/v1...madryt/166.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:07.