Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Pogromcy Mitów - Minotaur na Górce (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80401)

Pan Klocek 09-05-2007 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1421210)
09.05.2007 Dzis dnia okolo godziny 19 00 jak zawsze sobie expilem ... Zwiedzialem w tym celu cala Pacc Arena. Nagle dotarlem do miejsca z Minoskiem na Pacc Arena ... I postanowilem powalic go z Fist Fightinga. Siedzialem sobie na GG i przegladalem www. Az tu nagle weszly mi 3 hity raniace minoska, odpowiednio za 3, 2 i 4. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt iz ow hity weszly mi przy skillu 20. Wiec jak to jest mozliwe ?? Nikt wczesniej nie bil ow Minosa bo kilka chwil wczesniej to ja go zabilem a kilka chwil pozniej sie zrespil i wtedy zaczelem na nim trenowanie ...

Wiec cos tu sie nie zgadza z teoria Pana K ... Szczescie ??

Dlaczego Ty na każdym kroku próbujesz podważać to co ja mówiłem/mówię?
Może miałeś szczęście, a może ja miałem pecha? A może teoria o tym że im mniej ludzi na serverze tym wolniejszy resp ale potworki twardsze jest prawdziwa? Biłem go w nocy więc mogło tak być.

Nie wiem.

Próbowałem wcześniej ale nie mogłem zranić mino w gobo hell. Później hity w niego wchodziły, co prawda dużo większe niż w tego na górce....

Ja nawet nie wiem do czego zmierzasz? Temat jest o obaleniu Mitu. Mit obalony. Co tu więcej dyskutować?

Scobel 09-05-2007 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1421333)
Dlaczego Ty na każdym kroku próbujesz podważać to co ja mówiłem/mówię?
Może miałeś szczęście, a może ja miałem pecha? A może teoria o tym że im mniej ludzi na serverze tym wolniejszy resp ale potworki twardsze jest prawdziwa? Biłem go w nocy więc mogło tak być.

Nie wiem.

Próbowałem wcześniej ale nie mogłem zranić mino w gobo hell. Później hity w niego wchodziły, co prawda dużo większe niż w tego na górce....

Ja nawet nie wiem do czego zmierzasz? Temat jest o obaleniu Mitu. Mit obalony. Co tu więcej dyskutować?

Ja tylko podejmuje rozmowe, nie trakoj tego jako proba "Napadu" na ciebie, bo uwazam ze masz wiedze i chce ja tez dobyc dla siebie. A chodizlo mi o to ze gdzies UP spierales sie ze od 25 skille mozna go zranic ...

A zanim doszedlem z ow minosem do konca-az se odposcilem, to zranilem go jeszcze 8 razy.

Skwara666 09-05-2007 22:58

No no mi sie podoba nareszcie ta rzecz jest wyjasniona thx klocku dla ciebie za zmarnowane lf i cenny czas xD. Fajnie jak np. bylbys tego mino charem "Jamie Hyneman" albo "Adam Savage" bil-dla niekapujacych: wlaczcie sobie discovery channel o 19:cup:

kuba1324 09-05-2007 23:03

@Scobel.
Zabić można nawet na 10 skillu, ale wtedy walka będzie trwała ~cały dzień, zmarnujesz na to ~kilkaset life fluidów, a z 10 pkt fista wbijesz na ~20.
Klockowi chodziło o to, że na tym 25 skillu, minotaur będzię w miarę często obrywał, a więc czas trwania i strata lf znacznie się zmniejszy.
(~) dane oczywiście 'na oko'.

Scobel 10-05-2007 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kuba1324 (Post 1421657)
@Scobel.
Zabić można nawet na 10 skillu, ale wtedy walka będzie trwała ~cały dzień, zmarnujesz na to ~kilkaset life fluidów, a z 10 pkt fista wbijesz na ~20.
Klockowi chodziło o to, że na tym 25 skillu, minotaur będzię w miarę często obrywał, a więc czas trwania i strata lf znacznie się zmniejszy.
(~) dane oczywiście 'na oko'.

Chodzilo mi o ten fragment:
"Przygotowania do bicia Minosa:
- Wytrenowałem fist fighting do 25 skilla. I tu mamy tez kolejny mit. Otóż niektórzy twierdza że wystarczy 20 skill żeby zabić minosa. Na 20 skillu to ty go możesz jedyne pogłaskać .
- 35 rybek powinno wystarczyć (tak wtedy myślałem)
- plecak life fluidów" Cytat Pana Klocka z poczatku tematu.

I cie zdziwie bo bilem dzis potem z nudow raz jeszcze minoska i ... 21 lev reki zbilem go do zoltego, prawie juz red hp i ... i dalem spokoj ale poszly tylko 2 LF i fooda duzo i to wszystko. Wiec mysle ze zabil bym go z maks 5 LF w okolo 2-3h.

Pan Klocek 10-05-2007 00:44

No masz racje, to tylko udowadnia że minos minosowi nie jest równy. Czyli kolejny mit obalony "wszystkie potworki maja takie same staty - z tych samych gatunków" ^^

To co pisałem, czas, ilość otrzymanych obrażeń i ilość fluidów jest autentyczna. Świadków też wypisałem, to tak jakby ktoś chciał podważyć to, że sytuacja miała miejsce :P

EDIT
A próbowałeś z Mino na górce? Może rzeczywiście on jest twardszy XD

Mowicz 10-05-2007 10:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1421869)
No masz racje, to tylko udowadnia że minos minosowi nie jest równy. Czyli kolejny mit obalony "wszystkie potworki maja takie same staty - z tych samych gatunków" ^^

To co pisałem, czas, ilość otrzymanych obrażeń i ilość fluidów jest autentyczna. Świadków też wypisałem, to tak jakby ktoś chciał podważyć to, że sytuacja miała miejsce :P

EDIT
A próbowałeś z Mino na górce? Może rzeczywiście on jest twardszy XD

A czy nie chodzi o to ,że raz masz szczescie a raz nie?:)

Scobel 10-05-2007 11:43

Mino na gorce nie probowalem, jakos odziwo wogole mi to do glowy nie wpadlo :D. I nie chce obalac tego ze ty wykonales ta zadanie bo w to akurat wieze od poczatku. Dzis znowu pykalem minosa, weszlo mniej hitow do krwi w niego ale jednak :). A jak zbiore fooda i boxy to dorwe tego na gorce.

Wedle mnie duzo zalerzy do momentu w ktorym zadamy pierwszy cios. Sa taki "pustki" w obronie potworow ze jak sie w nie trafi to szybciej i czesciej zadaje sie im ciosy do krwi.

_Berry_ 10-05-2007 12:35

Gratuluje przyżycia 1h 50min z Minoskiem. Dla mnie bajki o mitach juz się dawo skąńczyły. Zużyłeś bardzo dużo pieniędzy na life fluidy. Mam nadzieje, że to szybonadrobisz...

Shinodin Barthez 10-05-2007 15:02

@up

...wiesz jaki czas temu ta akcji się działa ??

Scobel 10-05-2007 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinodin Barthez (Post 1422307)
@up

...wiesz jaki czas temu ta akcji się działa ??

Wiesz ze to caly czas aktualny temat ?? Nie kazdy gra w tibie od xxx lat.

Pan Klocek 10-05-2007 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _Berry_ (Post 1422167)
Gratuluje przyżycia 1h 50min z Minoskiem. Dla mnie bajki o mitach juz się dawo skąńczyły. Zużyłeś bardzo dużo pieniędzy na life fluidy. Mam nadzieje, że to szybonadrobisz...

Trochę lf dostałem od kolegów i "gapiów" :)

A nadrobiłem to już ho ho ho z taaaaką nawiązką :)

Shinodin Barthez 10-05-2007 19:16

Właśnie panie Scobel mi chodziło o nadrobienie...nie o samą akcję -.-
_Berry_ myślał/a że to się działo niedawno

Ciufcia 10-05-2007 23:25

Tak apropos tematu. Ostatnio dużo osób pisze, że zabiło minoska z fista, to sobie myśle - nie będe gorszy.
Walka trwała 1h i 50m, zeszło 71 lf. Loot: bag, plate shield.
Skill fista: 24

Pozdro.

Mowicz 11-05-2007 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 836054)
Witam wszystkich serdecznie.
Wczoraj późnym wieczorem, moi przyjaciele i ja, postanowiliśmy obalić ten od wieków krążący mit o Mino on the Hill ( Minotaur na Górce).

Treść Mitu:
Jeśli zabijesz w pojedynkę minotaura na górce, gołymi rękoma to wypadnie ci z niego klucz do pokoju z mino magiem/pokoju Toma, albo w ogóle cos istotnego dla qesta ze spike swordem.

Gołymi RĘKOMA a nie Ręką i tarczą - Mit NIE OBALONY!!Nie dokonałeś TEGO ponieważ miałeś tarczę!!

Zylkolak 11-05-2007 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mowicz (Post 1423919)
Gołymi RĘKOMA a nie Ręką i tarczą - Mit NIE OBALONY!!Nie dokonałeś TEGO ponieważ miałeś tarczę!!

Nie ma to jak czytanie postow z pierwszej strony juz to pisalem spozniles sie o niecaly rok no ale ok.

Morderff 11-05-2007 15:44

No więc wyćwiczyłem 24 fist i poszłem z gołymi rękoma, walka trwała prawie 2 godziny lf zeszło około 130 i nic nie poleciało.

Mowicz 12-05-2007 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 1424129)
No więc wyćwiczyłem 24 fist i poszłem z gołymi rękoma, walka trwała prawie 2 godziny lf zeszło około 130 i nic nie poleciało.

A biles z tarcza czy bez

vns.rlz 12-05-2007 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mowicz (Post 1423919)

Ciekawe ile by trzeba miec firsta aby go ujebac bez tarczy o_O

Scobel 12-05-2007 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vns.rlz (Post 1426653)
Ciekawe ile by trzeba miec firsta aby go ujebac bez tarczy o_O

Tyle samo co z tarcza, pytanie raczej powinno brzmiec ile pojdzie LF :)

Morderff 12-05-2007 22:11

Tak walczyłem gołymi rękoma bez tarczy a lf zeszło 150 a nie 130 sry.

RookMister 09-08-2007 13:47

Niebęde cie tu wypowiadał ale powiem : Spujszcie do tyłu jak stojicice na wierzy z minosem .................................................. .................................................. ........................................ brak częsci tekstu

SmOoTHas 04-11-2007 18:16

ja slyszalem ze ten "mit" to to ze musisz pokonac go golymi rekami bez arma szilda itp.

Marcin24 04-11-2007 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SmOoTHas (Post 1729856)
ja slyszalem ze ten "mit" to to ze musisz pokonac go golymi rekami bez arma szilda itp.

Wykonane. <znaczki>

FreQok 26-01-2008 22:41

Gz

Elo :):) Wreszcie Mit owalony. Gratulacje Dla Pana Klocka :cup::cup::cup: ALE ktos w innym temacie zakladal ze wyleciala ci taka dziwna axa z tego minosa i cos tam pisalo i ze jest dla ciebie bardzo cenna ;) Na jakim to jest swiecie??!!:confused:

Avallach 26-01-2008 23:16

@up
a moze spojrz na date tematu?

Disseny__ 27-01-2008 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monere (Post 836447)
mi się wydawało, że jestem największym miciarze w tibi ale jednak nie. ty jesteś większym pirwsze słysze o tym micie poza tym level 1 nie potzrebowałby 70 lfów no może trzoszke przesadzam na pewno nie ma nic takiego z kluczem lub czymś innym bo wiele razy zabile tego minosa sam i wile razy tam zużyłem 5 lfów mam 11 level na rooku i wystarczy mi 5 lfów. Chociaż muszę przyznać, że na zwykłego mino w podZiemiach idzie mi 3 lfy to jest dziwne troszke ale nie uważam żeby było to związane ze spike swordem albo mino magiem albo ghoulem poza tym dp mino maga sie dochodzi tylko z paccem jesli ten mit jest prawdą a wydaje mi się że tak kopiemy pickiem nad maze of fury i wlazimy po prostu tak mi sie wydaje ze to prawda i tam jest albo labirynt do maina i z t5amtąd bots of ww albo na końcu jest 10 minosów i boots of waterwalking wracamy i idziemy po spike tam sie nagle ziemia zapada i wpadamy do mino maga potem teleporter i teleportuje nas do ogni i jak użyjem tego teleportera to ognie na zawsZe gasną zabieramy spike sw bo wyspa nam powoli znika i tyle

Człowieku . ! Ty sobie spróbuj zabić mino z 25 fista . ^^ . życze powodzenia . xD
A co do tematu to grats . ! Ja nawet nie wiem gdzie ten mino jest . :P

Trompac 27-01-2008 17:50

Ja słyszałem, że musisz być bez eq. Klocek sprawdź to pls. GZ za wytrwałość.

Kajzer 16-07-2008 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trompac (Post 1866237)
Ja słyszałem, że musisz być bez eq. Klocek sprawdź to pls. GZ za wytrwałość.

od kogo tak słyszałes?

Gofin 16-07-2008 17:55

Uh... nie dość że archeolog to jeszcze... no! Nie będę przeklinał bo mi Bozia język odp****.

Dark Alphadron 18-07-2008 13:43

Poza tym mit "mino bez eq" obalony przez Rookgaard.pl - więcej na stronie lub w Tibiawiki.

Toperz 18-07-2008 14:16

Nie wiem po co to sprawdzanie. Tibia nie jest grą na tyle zaawansowaną, by wiedzieć, czy zabiliśmy Miotaura z fista czy ze sworda, ona tylko wie, że Minotaur, gdy skończy mu się hp, powinien zdechnąć.

Minotaur na górce, być może wypada z niego coś unikatowego, ale czy go zabijemy z fista czy normalnie, wszystko jedno. A już napewno czy z ekwipunkiem czy bez.

playboy 20-07-2008 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 836054)

MIT OBALONY – BUSTED!!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vantage (Post 836133)
Gratuluje Klocku przede wszystkim wytrwałości, jednak mit był już obalany (np. przeze mnie :P )

niekoniecznie obalony musieliście sie namęczyć z ubiejaniem jegio więc może sprubujcie te drzwi poporostu otworzyć bez kluczaB)

Dark Alphadron 20-07-2008 16:58

Było sprawdzane. I nie klnij na forum.

czina 31-07-2008 16:59

zeby zdobyc ten klucz musisz go zabic nie uzywajac zadnego eq:p

Morderff 31-07-2008 17:02

@up
Nie masz racji...

kuba1324 31-07-2008 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez czina (Post 2208011)
zeby zdobyc ten klucz musisz go zabic nie uzywajac zadnego eq:p

Filmik pod tibie 7.92...
http://rapidshare.com/files/13387261...ofist.rec.html

Machiavell 03-09-2008 02:19

Pan Klocek pisal ze potworki sa twardsze lub slabsze.

Jak to udowodniono wiele razy, i udowadnia sie do dzis mimowolnie nawet czesto nie wiedzac ze sie udowadnia... mobki maja predkosc knigta + pallka... a w czym?
One skilluja xD wytrenilismy kiedys Bug w taki sposob, malo tego, mobki nawet nie musza blood hitow zadawac, na codzien knightci i pallkowie widza jak Slime na nich skilluje dochodzac do coraz to wiekszej celnosci oraz obrazen 100+ a na poczatku nie trafial wogle.

Otoz zmierzam do tego ze minos przy takim dlugim biciu z pewnoscia sie dobrze wyskillowal hehe, dlatego na poczatku idzie ladnie a potem lf jak glupie sie pije.

EDIT: Dobra... a teraz mi powiedz co złego jest w pisaniu w tematach jakie mi się spodobały z tytułu? Teksty typu "archeolog, temat stary, po co odkopujesz, po co odświeżasz" sa zbędne, takie czynności sie są złe i nie widzę w tym niczego złego, tak samo nie popieram odzywek typu "nie mogłeś edytować?" gdyż poprostu gdy pisze się kolejną odpowiedź to temat nie znika i wiadomo jest, że ktoś się nim interesuje a w przypadkach edit edit temat może być swieża bułeczka ale nie wychodzi na wierzch bo ktośtam woli potępiać pisanie nowych postów.

Tyle... niech sie temat zakopie skoro i tak nie potrzebny.

RookeR 03-09-2008 18:08

@up

Lubisz odświeżać tematy? Czy nie masz co robić o drugiej w nocy jak ustawiasz bota lub expisz...

Pozdrawiam =]

Rocket Slayer 03-09-2008 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Machiavell (Post 2256530)
Pan Klocek pisal ze potworki sa twardsze lub slabsze.

Jak to udowodniono wiele razy, i udowadnia sie do dzis mimowolnie nawet czesto nie wiedzac ze sie udowadnia... mobki maja predkosc knigta + pallka... a w czym?
One skilluja xD wytrenilismy kiedys Bug w taki sposob, malo tego, mobki nawet nie musza blood hitow zadawac, na codzien knightci i pallkowie widza jak Slime na nich skilluje dochodzac do coraz to wiekszej celnosci oraz obrazen 100+ a na poczatku nie trafial wogle.

Otoz zmierzam do tego ze minos przy takim dlugim biciu z pewnoscia sie dobrze wyskillowal hehe, dlatego na poczatku idzie ladnie a potem lf jak glupie sie pije.

Wow, you're amazing... dude

@topic

Niech topic idzie w zapomnienie! :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:52.