Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   News prosto z iridi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82707)

Pharaun 30-06-2006 12:38

Nie tylko ty się z nim zgadasz, najgorsze jest to, że liczba graczy systematycznie rosła i wszystko szło w dobrym kierunku. Niestety znów 'wojenna zawierucha nawiedziła naszą piekną kraine' ;)

Danyth Knight 30-06-2006 12:40

Myle Ze Jesli Wygra "Swieza" Guild to W sytuacji Zagrozenia Mogą Stanoc inne Z tych Mocniejszy Guild Na Iridi Niechcem Zapeszac lecz Tak Moze Byc Niewiem Kto Wygra Tą Wojne Arc Juz Nieraz Mialo Wiele Zwrotow Akcji Noo Ale Guild Scota Jest Dosyc mocna ;/ No I Niema Chealino...

Valard 30-06-2006 14:26

No i jest wojana ;] Patrząc na skład gildi Scottego ma ona szanse wygrać, ale czy to zmieni świat na lepsze... raczej wąpie ;/

Jinikao 30-06-2006 15:29

Napewno nie bedzie lepiej

Maxxonek 30-06-2006 16:42

Przekonamy sie jak wojna sie zakonczy - nie ma co gdybac ;)

Danthorr 30-06-2006 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jinikao
Napewno nie bedzie lepiej

Będzie lepiej bo niebędzie już scottyego ^_^

Adolphus Elbragol 30-06-2006 18:01

Danyth, Ty naprawde masz 20+ lat? o_0
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danthorr
Będzie lepiej bo niebędzie już scottyego ^_^

Skoncz pisac, zacznij(cie) fragowac.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ripper
PA pewnie będzie takie samo. Zawsze tak jest. Niby gildia walcząca z gildią obecnie rządzącą to "wyzwoliciele" od PA

Powiedziane jest - ogien zwalczaj ogniem, hihihi. Jakiez to chrzescijanskie!
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rankor
Nawet jesli, to Danth raczej to oleje bo swoje glowne cele juz zdobyl (a przynajmniej tak mi sie wydaje). Poza tym wszyscy wiedza, ze Arc bez walki sie nie podda.

A kogoz do walki wystawi Arcanium? Kilku aktywnych graczy i bande pod tytulem retried&retarded?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TyranX
Doszly mni sluchy ze ostatnio DB znowu sie donsa

Odpi3rdol sie, albo pisz do mnie poprawnie.

Danthorr 30-06-2006 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol

To my robimy pz locki. A oni nie wychodzą z pz =D

Cytuj:

A kogoz do walki wystawi Arcanium?

Nie martw sie o to

Cytuj:

Kilku aktywnych graczy i bande pod tytulem retried&retarded?

Kashrius też jest 'retired', ale to nie znaczy ze nie może pomóc w wojnie ^_^

ripper 30-06-2006 18:16

Cytuj:

Danyth, Ty naprawde masz 20+ lat?
Błagam Cię. Powiedz, że tak Ci nie powiedział.
AHAHAHAHHAHAHAHAHAH xDD own3d

Adolphus Elbragol 30-06-2006 18:26

Danth, nie martwie sie, tylko przypieprzam do wypowiedzi Rankora. To roznica. =>
Imo, gracze, ktorzy sa retried oczywiscie moga pomoc lecz - widzisz - podobna sytuacje mielismy jakis czas temu (rok?). Wojna Independent vs Fusion bylaby do wygrania, gdyby nie to, ze duza czesc ludzi (nie, zebym byl lepszy - chociaz co mozna zrobic majac ~30 lvl palliego? =/) po prostu potraktowala to, jako pozegnalna bitwe. Taki urok retried ekip.

Hihi, az przypomniala mi sie akcja z Sheilonkiem.

Ripper, jakis czas temu byla naprawde wielka zawierucha na forum (i w pixelach) w sprawie jego i jego kolegow (wszelakich Szenlongow, madusikow, etc) i ktos cos takiego o nim pisal chyba. Nie pamietam niestety, czy to byl on sam czy ktos z jego ekipy. Prawda jest, ze kiedy nawyzywalismy ich od dzieci, bronili sie ze Danyth ma 20+ lat.

Madus 30-06-2006 18:47

Powiem krótko:
Madusik: 19lat
Szenlong De'Master: 21lat
Danytk Knight: 23-24lata ( niee wiem dokladnie ale jakos tak)

~Hail Free Iridia
~Madus

Lovah 30-06-2006 20:15

Cytuj:

Ten kto gra dłużej na Iridii i miał chociaż ten 70 lvl, to wie, że Scotty jeśli wygra wojne to będziecie świadkami największego abusingu jaki miał miejsce na Iridii. Bo kto inny abusuje członków własnej gildii? A to miało miejsce gdy był on w Arcanium. "hi i hunt here now". Nie mówie, że Arcanium jest idealne, ale większość tych waszych oszczerstw jest bezzasadna.
Miałem 42 lvl, czyli do 70 daleko i też wiem, że Scotty zrobi biggggg PA, ale swojego czasu DR/Arc~ także robiło duże ^^

Cytuj:

PA pewnie będzie takie samo. Zawsze tak jest. Niby gildia walcząca z gildią obecnie rządzącą to "wyzwoliciele" od PA itd, a tak naprawdę sami zaczynają PAbusować jak się dorwą do władzy. Po prostu - władza demoralizuje ;>

@down
Błagam Cię, k***a mać, nie zaczynaj tego tematu -.- Zeedytuj posta czy coś, bo się znowu gnój zrobi.
Ja tam wolę Arc niż rasistę/dzieciaka Scottiego, a także grających w ośmiu Jurkiem/Aure (zależy, który akurat nie jest hunted) dzieciaków czy też Frelle, powszechnie znany ze swojego PA.

Cytuj:

Nie tylko ty się z nim zgadasz, najgorsze jest to, że liczba graczy systematycznie rosła i wszystko szło w dobrym kierunku. Niestety znów 'wojenna zawierucha nawiedziła naszą piekną kraine'
Wole wojnę od PA. Wojna jest dobra, bo ogranicza mozliwosci PA.

Cytuj:

Danth, nie martwie sie, tylko przypieprzam do wypowiedzi Rankora. To roznica. =>
Imo, gracze, ktorzy sa retried oczywiscie moga pomoc lecz - widzisz - podobna sytuacje mielismy jakis czas temu (rok?). Wojna Independent vs Fusion bylaby do wygrania, gdyby nie to, ze duza czesc ludzi (nie, zebym byl lepszy - chociaz co mozna zrobic majac ~30 lvl palliego? =/) po prostu potraktowala to, jako pozegnalna bitwe. Taki urok retried ekip.
Indenpedent tworzyło Changes i DB. Db nie miało lvli, a Changes było już od dawna pokonane, co owocowało brakami w funduszach, przygotowaniu i taktyce. Sytuacja z Arc~ jest inna, bo od czasów Changes nikt z nich nie był hunted, mało tego - ciągle wygrywali wojny zwiększając zgranie, a także doświadczenie bojowe.

Pamiętam słynną bitwę na Darashii, gdy biegałem charem o nicku Fyzio Brylantowy Krasnoludek przy armii Fusion i wszystko co pisali kopiowałem Danthorrowi/Ezekielowi. Pamiętam też, gdy mogłem zablokować Cattę (tym samym wydając na nią wyrok), ale jako, że na niczym bardziej mi nie zależało wtedy niż na porażce Triadu, puściłem ją... dziś wiem, że to nic nie dało, ale czuję się dumny, że nie pokusił mnie l00t, a honor =D

Co do szans w tej wojnie... Fusion przyjęło za dużo lizodupów, którzy szukali szansy na dostanie się do Irydyjskiej władzy, nie patrząc na skutki... Gdyby Indenpedent wygrało tą wojnę to jednak PA niezbyt by się zmieniło. Trudno jednak to było wtedy przewidzieć - rzadzilo tylko Triad, a ludzie z Changes wszystko przegrywali... dziś z biegiem czasu widać co Changesi zrobili (Neo etc.).

Teraz rodzi się pytanie - czy jakakolwiek wojna mogła zmienić PA na Iridii?
Teoretycznie wydawać by się mogło, że SS vs DR... gdyby wygrali Polacy raczej PA by się dosyć mocno zmniejszyło...

Cytuj:

Ripper, jakis czas temu byla naprawde wielka zawierucha na forum (i w pixelach) w sprawie jego i jego kolegow (wszelakich Szenlongow, madusikow, etc) i ktos cos takiego o nim pisal chyba. Nie pamietam niestety, czy to byl on sam czy ktos z jego ekipy. Prawda jest, ze kiedy nawyzywalismy ich od dzieci, bronili sie ze Danyth ma 20+ lat.
Danyth chyba zapomniał co to szkoła.

Madus 30-06-2006 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lovah
Danyth chyba zapomniał co to szkoła.

Dobrze że ty o szkole nie zapomniałeś :D!!
A tak btw. Nie rozumiem czemu zaczeliscie najeżdzac na Danytha, czy on wogóle kiedyś siał PA albo coś w tym stylu??

~Hail Free Iridia
~Madus

ripper 30-06-2006 21:46

Cytuj:

A tak btw. Nie rozumiem czemu zaczeliscie najeżdzac na Danytha, czy on wogóle kiedyś siał PA albo coś w tym stylu??
PA moze nie szerzył, ale styl jego wypowiedzi nie pasuje do 20-latka, rotfl.

Jinikao 30-06-2006 23:29

Danth ma 16 jesli sie nie myle:] A ja 20 xDD

Adolphus Elbragol 30-06-2006 23:45

Lovah, i chwala Ci za to. Co do pa na iridii, czy gdziekolwiek - jestem realista. Zadna wojna tego nie zmieni.

Jinii, chodzilo mi o Danyth Knighta, nie Danthorra.

Madus, a czy zycie ogranicza sie tylko do pa i czegos w tym stylu? =<<<<<<<<

Rankor 30-06-2006 23:48

Cytuj:

Danyth, Ty naprawde masz 20+ lat? o_0

Nawet jesli to co? =)

Cytuj:

Widac jeszcze nie pora, taktyka Adeolph, taktyka.

Cytuj:

A kogoz do walki wystawi Arcanium? Kilku aktywnych graczy i bande pod tytulem retried&retarded?

Arc ma wystarczajaco duzo osob, zeby rozpieprzyc Murked i Scotty'ego (ktory na 75~ lvlu o malo co nie padl od naszych kilku noob charow i zostal ubity w motls podczas biegu na slepo)
Z reszta, gadasz jakby Murked mialo jakichs fachowcow do zabijania. Sami tez niczym specjalnym nie dysponuja.

@Ci co sie dopierdzielili do Danytha.
O ile dobrze wiem (a wiem dobrze) to temat jest o iridii a nie o stylu wypowiedzi grajacych na niej.

Lovah 01-07-2006 01:18

Wszyscy ownerzy Danytha może mają w sumie 24 lata =P

Cytuj:

Widac jeszcze nie pora, taktyka Adeolph, taktyka.
Rotfl, wygrywasz nagrodę Superjedynki za ten tekst...
(specjalnei w j.polskim)
20:04 Huxy: No chlopcy mamy nowa taktyke.
20:04 Chealino: Jaka?
20:04 Sesulo: Kazemy im placic po 30k a potem zabijamy ? =D
20:05 Huxy: Nahhhhh =P Nie fragujemy, bo jeszcze nie pora.
20:05 Sesulo: Lol ... Zostawiamy ich w spokoju, niech expią i nas zabijają, aight?
20:05 Huxy: Taktyka Adolf, Taktyka.

Cytuj:

Arc ma wystarczajaco duzo osob, zeby rozpieprzyc Murked i Scotty'ego (ktory na 75~ lvlu o malo co nie padl od naszych kilku noob charow i zostal ubity w motls podczas biegu na slepo)
Z reszta, gadasz jakby Murked mialo jakichs fachowcow do zabijania. Sami tez niczym specjalnym nie dysponuja.
To będzie wojna jakiej Iridia jeszcze nie widziała, dwie małe drużyny... tu się będzie raczej liczyło zgranie, doświadczenie ewentualnie bot, nawet masslogi mogą mieć znaczenie, przy tak małej ilości osób. Wiadomo - wojny się sneakami nie wygra, ale kilka trzeba zrobić, żeby pokazać że nie mogą swobodnie expić.

Cytuj:

Lovah, i chwala Ci za to. Co do pa na iridii, czy gdziekolwiek - jestem realista. Zadna wojna tego nie zmieni.
A właśnie, że zmieni, choć niekoniecznie na Iridii, gdzie wszyscy robią z Tibii Quake'a. Na Galanie czas kiedy nie było Patriots/Messiah można uznać za spokojniejszy. Podobnie jest teraz na Nebuli, no można tu dodać kilka serverów gdzie wojna zmniejszyła PA - Arcania na jakiś czas, Berylia po wykopaniu Kh.

Banditos 01-07-2006 10:21

co do beryli to kh juz wróciło i panuje serwem

Valard 01-07-2006 10:45

Kłótnie o wiek, może jeszcze poporównujcie wzrost, obwód bicepsu itp. (niezawsze wiek równa się poziomom wypowiedzi)??;)

Rankor 01-07-2006 11:02

Cytuj:

Rotfl, wygrywasz nagrodę Superjedynki za ten tekst...
(specjalnei w j.polskim)
20:04 Huxy: No chlopcy mamy nowa taktyke.
20:04 Chealino: Jaka?
20:04 Sesulo: Kazemy im placic po 30k a potem zabijamy ? =D
20:05 Huxy: Nahhhhh =P Nie fragujemy, bo jeszcze nie pora.
20:05 Sesulo: Lol ... Zostawiamy ich w spokoju, niech expią i nas zabijają, aight?
20:05 Huxy: Taktyka Adolf, Taktyka.

Bynajmniej nie chodzi tu o expienie i zabijanie. Tylko o cos co sie nazywa poparcie ludzi/ ilosc osob ktore sa zdolne do gry (co w przypadku Arc nie jest pewne bo kilka znaczacych osob nie moze grac)/ info o sojuszach. Gadasz jakby ten kto pierwszy zaatakuje/ zafraguje wygra cala wojne. Przypominam, ze w poprzedniej wojnie Arc tez na poczatku niezle dostawalo w d*pe.

Cytuj:

To będzie wojna jakiej Iridia jeszcze nie widziała, dwie małe drużyny... tu się będzie raczej liczyło zgranie, doświadczenie ewentualnie bot, nawet masslogi mogą mieć znaczenie, przy tak małej ilości osób. Wiadomo - wojny się sneakami nie wygra, ale kilka trzeba zrobić, żeby pokazać że nie mogą swobodnie expić.

Takie ocenianie jest bezsensowne, glownie dlatego, ze te 2 male druzyny moga w ciagu jednego dnia moga urosnac do 2 duzych druzyn =)

Danthorr 01-07-2006 12:41

"Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" To powiedzenie śp. Górskiego doskonale można odnieść do wojny Arc vs. AO.

Lovah 01-07-2006 14:09

Cytuj:

"Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" To powiedzenie śp. Górskiego doskonale można odnieść do wojny Arc vs. AO.
Przeciwnik moze grac swoje, fakt faktem, ze trzeba do niego dostosowac swoja taktyke, ale nie jest to tak jak myslisz. Nawet choćby przeciwnik był najlepszy da się go pokonać.

Cytuj:

Bynajmniej nie chodzi tu o expienie i zabijanie. Tylko o cos co sie nazywa poparcie ludzi/ ilosc osob ktore sa zdolne do gry (co w przypadku Arc nie jest pewne bo kilka znaczacych osob nie moze grac)/ info o sojuszach. Gadasz jakby ten kto pierwszy zaatakuje/ zafraguje wygra cala wojne. Przypominam, ze w poprzedniej wojnie Arc tez na poczatku niezle dostawalo w d*pe.
Nie w poprzedniej, a kilka wojen wcześniej czyli Arc vs. IF/NR. Ten kto pierwszy zafraguje nie wygra, ale ZNACZNIE ZWIĘKSZY SWOJE SZANSE NA TO.

Cytuj:

Takie ocenianie jest bezsensowne, glownie dlatego, ze te 2 male druzyny moga w ciagu jednego dnia moga urosnac do 2 duzych druzyn =)
To była ocena na chwile obecną, jednak trzeba pamiętąć - im więcej członków tym większe prawdopodobieństwo szpiega.

Cytuj:

Kłótnie o wiek, może jeszcze poporównujcie wzrost, obwód bicepsu itp. (niezawsze wiek równa się poziomom wypowiedzi)??
No właśnie, przykład Danytha to perfekcyjnie potwierdza =D

Madus 02-07-2006 18:48

Gz Anni

Dzis 2.07.2006 okolo godziny 16.30 kolejny raz zostal wykonany Quest Annhilator:

16:32 Danyth Knight: 16:32 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30). It weighs 99.00 oz. You feel the power of this mighty axe.:cup:

16:33 Shamala: 16:32 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30). It weighs 99.00 oz. You feel the power of this mighty axe.:cup:

16:35 Yamahati: 16:32 You see a magic sword (Atk:48 Def:35). It weighs 42.00 oz. It's the Sword of Valor.:cup:

16:37 Fiaera:16:32 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30). It weighs 99.00 oz. You feel the power of this mighty axe.:cup:

Gratulacje !!!!!! :cup:

Danyth Knight 02-07-2006 18:52

[quote=Lovah]Wszyscy ownerzy Danytha może mają w sumie 24 lata =P

Heh Odrazu jak ktos ma 100+ to juz sheruje pff zazdroscisz mi tego ze mam ten 102 i sam go wbilem heh widze ze ostro zazdroscisz skoro wypisujesz takie brednie a co do mojej pisowni nigdy niebylem dobry z polaka ale za to z matmy jestem nice i jesli cos ci nieodpowiada wcale niemusisz tego czytac ;]

Lovah 02-07-2006 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danyth Knight
Heh Odrazu jak ktos ma 100+ to juz sheruje pff zazdroscisz mi tego ze mam ten 102 i sam go wbilem heh widze ze ostro zazdroscisz skoro wypisujesz takie brednie a co do mojej pisowni nigdy niebylem dobry z polaka ale za to z matmy jestem nice i jesli cos ci nieodpowiada wcale niemusisz tego czytac ;]

Nie chodzilo mi o to ze sharujesz, tylko to był raczej żart odnośnie Twojego stylu pisania, ale proponuję już zakończyć ten temat, bo rzeczywiście trochę przesadziłem, w końcu to nie moja sprawa.

Massior 03-07-2006 10:30

Reke:
Jul 03 2006, 08:00:08 CET Killed at Level 78 by Bezok
Frixy:
Jul 03 2006, 00:15:45 CET Killed at Level 120 by Sesulo and by Dous Elwor

Reke już nie jest w murked. Czekamy na dalsze frags ;)

ripper 03-07-2006 11:08

Gz :> Są jakieś filmy z akcji?
Btw, mam małą prośbę dla osób walczących. Czy moglibyście kręcić filmy z akcji waszych gildii? Zawsze miło obejrzeć coś z Iridii.

Pharaun 04-07-2006 00:25

Jul 03 2006, 22:57:58 CET Killed at Level 108 by Danthorr
and by Kashrius da'Roc
Jul 03 2006, 23:01:10 CET Killed at Level 122 by Huxy
and by Kashrius da'Roc
:lolo:

Banditos 04-07-2006 00:38

update!-fragi dodane

Banditos 04-07-2006 09:31

hmm tych fragów nie dodaje ale mogą się wam spodobać:

Monstaar
Jul 03 2006, 21:40:57 CET Killed at Level 59 by Royal Frelle
Jul 03 2006, 21:37:08 CET Killed at Level 61 by Royal Frelle

ripper 04-07-2006 13:39

Gz fragów. Jakieś filmy? ... Obejrzałbym to chętnie.

Oxygenonek 06-07-2006 22:32

Siemanko

ahh iridia od kiedy pamietam tam zawsze jest wojna... i tak bedzie zawsze...

może ktoś pamięta bartez terrorysta??

jakiś noobek teraz gra bartezem zrokował go prawie :P

ma 32 lvl

może kiedyś wruce ale nikt z znajomych chyba juz tam niegra :PP

Jinikao 07-07-2006 14:19

Danth walczysz z PA to sam nie rob PA!! nigdy wiecej nei wpier_dalaj sie na hydry kiedy siedzi tam moj brat...

Danthorr 07-07-2006 14:54

Bo?

Nie ja go wyjebałem więc najpierw wykmiń jaka jest sytuacja a potem mnie oskarżaj. <3

Bez~ 07-07-2006 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danthorr
Bo?

Nie ja go wyuwielbiam jeść bananyałem więc najpierw wykmiń jaka jest sytuacja a potem mnie oskarżaj. <3

Bo jajco ciulo

nie zabijaj naszych kumpli padalcu bo wykonam twoich xD

Jinikao 07-07-2006 23:06

Danth <3<3<3<3 xdDDDD i tak Cie kocham ale koniec ze schylaniem sie po mydło xDDD

Banditos 08-07-2006 13:09

dodalem do tematu fragi z 2 wojny Last Position vs Betrayed

Perrault on iridia 08-07-2006 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Banditos
Hmm jak widzicie poraz kolejny został usuniety nasz temat

Piszcie tu nowości tylko bez kłótni ;p

I stało sie kolejna wojna ;] Arcanium vs Murked

-War deklaracja:http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1284757

Fragi:

Frags Made by Arcanium:

-Frixy
Jul 03 2006, 00:15:45 CET Killed at Level 120 by Sesulo and by Dous Elwor

-Reke
Jul 03 2006, 08:00:08 CET Killed at Level 78 by Bezok

-Zielper'archer
Jul 03 2006, 22:57:58 CET Killed at Level 108 by Danthorr
and by Kashrius da'Roc

-Scotty Starburst
Jul 03 2006, 23:01:10 CET Killed at Level 122 by Huxy
and by Kashrius da'Roc

Frags Made by Murked:
-Sesulo
Jun 29 2006, 15:27:13 CET Killed at Level 112 by Saroth Talyn and by Bufus Xon.

-

__________________________________________________ __________________________________________________ _______________

2 Wojna:
Warfrags[Last Position][ 1 ] vs [Betrayed]:
Deklaracja:http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1294596

Frags Made by Last Position:
-Meblung on Iridia
Jul 07 2006, 22:48:40 CET Killed at Level 36 by Efesos
-

Frags Made by Betrayed:
-
-

czy jestescie tacy glupi czy nie umiecie ocenic tego ze dead meblunga(mojego kuzyna) zacza wojne ale nie liczy sie...a jesli on sie liczy to my liczymy na stary frag na don toro...

co do wojny Arc vs murked to pewne ze arc wygra...zauwazyl ktos ze na iridi nie ma nigdy 600 osob online+? nawet 500 zadko jest...bo nikt juz tu nie chce grac przez wojny;/

Anum 08-07-2006 17:13

The "war" is over...pff...
Co do liczenia meblunga jako fraga...
Meblung on Iridia
Jul 07 2006, 22:48:40 CET Killed at Level 36 by Efesos
War declaration:
07.07.2006 23:24:01
więc ja kto mógł być "war" frag jak nie było wtedy jeszcze deklaracji?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:29.