Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   The Ruthless Seven i 7 mistycznych itemow (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=83540)

Pirate Cutthroats 09-08-2006 13:37

jesli to jest quest spolining to sorry czytac poki mozna :P
co do bazyliszka to mam kumpla na arcani co byl pod bazyliszkiem i widzial skrzynie
ale niestety nie mogl jej ostorzyc bo wazy ponad 4000 capa co w niej nie wiadomo

Pyro Aris 09-08-2006 20:55

ej a ta siodemka to wyglodaja wszyscy jak demony ? wiecie moze ?

Caer 09-08-2006 21:02

@Up:
Jak mamy to do jasnej anielki wiedzieć, jeśli jeszcze ich nie było w grze?;p

Nevernight 10-08-2006 00:00

Tak wszyscy wygladaja jak demony... Jest to bractwo demonow... a Morgaroth juz jest... respi sie gdzies pod new pacc area.. macie nawet filmik na tibia.de

Pyro Aris 11-08-2006 00:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nevernight
Tak wszyscy wygladaja jak demony... Jest to bractwo demonow... a Morgaroth juz jest... respi sie gdzies pod new pacc area.. macie nawet filmik na tibia.de

thx :D
chociaz cipsoft moglby zrobic tak zeby kazdy czyms sie roznil ,np kolorem albo jakis pancerz zeby mial :D

Caer 11-08-2006 03:20

@Nevernight:
A ty masz jakies wejścia w Cipsofcie, że wiesz jak one wyglądają?:> Bo z tego co mi wiadomo, to jeszcze 6 z nich nie było. Równie dobrze mogą to być wielkie, demoniczne króliczki zagłady ;>

Michalakmee 11-08-2006 16:57

Ja chcialem sie wypowiedziec co do excalibuga , moze i jest to rzadki przedmiot ale da sie go zdobyc z qesta ktory nazywa sie annhilator jest to bardzo znany qest ktorego mozna wykonac od 100 lev :) wiec watpie aby mial on cos wspolnego z rutlles seven

Diego'Odin 11-08-2006 17:44

a mózgu nie mogles zdobyc z questa ?

z Ani zdobedziesz SoV(magic sword),lub SCA(STonecutter Axe), Demon armor, aninhilator teddy bear

ten twoj excalibug to warlord sword mistyczna bron
wiec jak nie wiesz to sie nie odzywaj

matiiii 11-08-2006 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michalakmee
Ja chcialem sie wypowiedziec co do excalibuga , moze i jest to rzadki przedmiot ale da sie go zdobyc z qesta ktory nazywa sie annhilator jest to bardzo znany qest ktorego mozna wykonac od 100 lev :) wiec watpie aby mial on cos wspolnego z rutlles seven

spadlem z krzesla 8o

Mlecziii 12-08-2006 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nevernight

Filmik już dałem ale masz tu 2 raz:D
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/10570

kimil31 13-08-2006 20:17

Morgaroth pojawił już się na 3 serverach na Calmeze (polak 103ek), Antice (200lv ek który bloczyl, podobno by go pokonali ale większość nagrywała filmiki i mieli przez to debuga) , a trzeciego świata nie pamiętam, wiem że próbował go bloczyc Br który jako jedyny blokował 2 orschi.

Ferumbasa jeszcze nikt nie widział, ale na Antice (nie jestem pewien) był komunikat że na ferumbas tower coś sie ma wydazyć, widziałem ten komunikat ale go nie pamietam ani nie chce mi sie go szukać. Niestety nikt nie doszedł na tą wieże.

Ps.Ferumbas jest potworem którego na początku tibi wskrzeszał jeden z Cipów i nie był to potwór prowadzony przez komputer ale był to jakiś Cipek sterujący nim jak jakimś charem, Ferumbas chodził po thais i jego okolicach i może summonować pod swoje władanie każdego potwora jaki chce, niedawano na test servie został stwozony przez Gm'a ale już nie był sterowany przez czlowieka tylko tak jak wszystkie inne monsters, zdołano go tylko raz zabić na poh (loot mi nie wiadomy)

Evil Maul 13-08-2006 21:19

Na tescie pojawil sie tez Verminor powiem wam ze to cwana bestia sumonuje 3 swoich synów pod postacia larvy , scaraba i scorpiona ale sa bardzo potezni ;]

Pyro Aris 13-08-2006 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul
Na tescie pojawil sie tez Verminor powiem wam ze to cwana bestia sumonuje 3 swoich synów pod postacia larvy , scaraba i scorpiona ale sa bardzo potezni ;]

ale ta larva scarab i scorp sa bardzo potezni ?

MaveriC 13-08-2006 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawel Szpieg
Każdy w tyh wypowiedziah muwi że nieda sie zdobyć tego i tego a to guwno prwda morzecie pisać do mnie debile to wam powiem co z czego leci BORZE NOOBY np:
Winged Helmet-warlock
Demon Helmet-Quest
Horned Helmet- tego niewiem (gdzieś czytałem że na jakimś tescie był potwur niejaki"queen of banchese"i to z tego padało ale tego niewiem)
Soft Boots-są prawdo podobnie na rooku i komuś padło z demona
boots of waterwolking-na rooku podszebne do spike sword quest najwyszysz lvl na rook je właś nie am ale to mit
Great Shield-Demondras (jeszcze nie wylotowana prawdopodobnie)
Dragon Scale Legs-WIELKA NEWIADOMA (ale moim zdaniem demondras)
Demon Legs- orshaball to każdy wie
Power Arrow- kiedyś była dostępna z demonów ale nie wiadomo czy jeszcze są
Thunder Hammer-orshaball
Hammer of Wrath- na tescie padał z yeti lord
Warlord sword-Prawdopodobnie jest na niego Quest podszebny do tego anihilator tedy bear.
I to natyle macie pytania to piszcie wytłumacze wam.
I WY J****E JEŁOPY....POZDRO...:evul:

ty buraku to lepiej naucz sie jezyka polskiego zanim zaczniesz kogos obrazac
pozatym to ty piszesz najwiecej bzdur...wiec pomysl..poszukaj..a potem zacznij pisac!

Pacek 14-08-2006 08:43

ciekawe rzeczy wypisujecie każdy coś przypuszcza komuś się coś zdaje a prawda jest taka że jak zwykle wszystkiego dowiemy sie w praniu, bo kto przypuszczał że z orsha leci TH, tak samo z tego morgacośtam jak kilka razy zginie i sie ludzie pochwalą lotem który zapewne będzie słaby i raz może jakiś rodzynek sie trafi będziemy wiedzeć napewno. A z kąd wiadomo że Ferumbras jest silniejszy od Apocalypse, a może jest słabszy od królika nie wiadomo do póki nie spotka się jednego i drugiego i nie porówna, ot cipsoft stworzył kolejną legende ale do bazyliszka tej ruthles 7 to jeszcze brakuje sporo

Andrew 14-08-2006 14:45

Na pewno z tych 7 rzeczy nie są to itemki które lecą z faraonów, th wypada z orsha dlatego że bronie o pobnej mocy sov czy sca sa dostepne z anni, Warlord sword jest dostępny z questu, ma go kilka osób nie tylko starych wyjadaczy.
Co excalibuga są tylko legędy, ale wielu NPC o nim opowiada.
Ogulnie rzecz biorąc nie chodzi o przedmioty tylko The Ruthless Seven to sa potwory na Wiki Tibia są zamieszczone już 3 więc pewnie są już zrobione ale jeszcze w grze niedostępne.

Co do Morgaroth'a pojawił się on już kilka updeatów temu na TSie, jeżeli występuje na jakiejś z tych nowych wysp to pewnie na tej która przypomina wulkan

Ale potwierdzam, że dzięki teu urozmaiceniu gra staje się ciekawsza :D

Gumiceee 15-08-2006 13:34

jeśli chodzi o anii

w present box wszystko może być nawet DSL X(
a co do innych rares bubble powiedział że wszystkie itemy są do zdobycia
cipy to potwierdziły
tylko pytanie jest z czego to zlootować xD
ja słyszałem że ponoć idzie sie z 1000 iron of pieces i anihillator bear do spoconego cyklopa coś sie tam mówi i on ci robi warlord sworda !!
nie wiem czy w to wierzyć xD

Andrew 15-08-2006 17:24

możliwe, że to prawda - wiele osób ma warlord sworda, ale nikt nie chce poweidzieć z kąd

Tatasek 18-08-2006 05:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hamond (Post 874149)
..i 7 mistycznych itemow "
Napewno 7?? a takie jak
Warlord sword
Pharao Sword
Twin axe
Ravager's axe
Crystal Mace
Hammer of Wrath
Silver Mace
Demon Legs
Winged Helmet
Soft Boots
Unholy Shield
Great Shield
Boże ile by tu wymieniać ;p tak więc jest ich(itemów) więcej

lol crystal mace ,hammer of wrath ,twin axe,Ravager's axe lecom z faraonow -.-

ZenNeron 18-08-2006 09:21

Jak chyba wiekszość was już wie w Ferumbas Tower w skarbcu leżą wiele ciekawych i rare itemów jak np. Ceremonial Mask, Lich Staff itd. i mam pomysł jeśli te rzeczy sa w skarbcu to cza mieć do nich klucz i według mnie Ferumbas respi sie co kilkanascie dni i właśnie z niego wypada klucz sprobujcie sobie wyobrazić co jeszcze morze byc w tym skarbcu.

Totalizator the Wizzard 18-08-2006 10:23

@ up

słownik ortograficzny

Kamcio Pogromca 20-08-2006 02:40

Ok wszystko fajnie nowe potwory tylko ja sie pytam kto pokona takie coś?! Przecież jak narazie to nikomu nieudało sie solować orshaballa a co dopiero takie bydle co za 1 hitem zabieże 2000hp??!! z tego co wiem to jak narazie najwiekrzy lvl w całej tibi to ok. 282 EK ale i tak wątpie żeby se poradził solo z orshem :/ gościu nazywa sie Eternal Oblivion gra na świecie Amera

taki mały offtop:
według mnie powinni wprowadzić pare tych przedmiotów ale np. z bardzo trudnych questów albo żeby była bramka lvl-a że questo można wykonać od 200 lvla i że potrzebnych jest np. 16 po 4 z karzdej profesji 8o a do zabicia np. taki apokalipse

Mlecziii 20-08-2006 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamcio Pogromca (Post 944732)
Ok wszystko fajnie nowe potwory tylko ja sie pytam kto pokona takie coś?! Przecież jak narazie to nikomu nieudało sie solować orshaballa a co dopiero takie bydle co za 1 hitem zabieże 2000hp??!! z tego co wiem to jak narazie najwiekrzy lvl w całej tibi to ok. 282 EK ale i tak wątpie żeby se poradził solo z orshem :/ gościu nazywa sie Eternal Oblivion gra na świecie Amera

taki mały offtop:
według mnie powinni wprowadzić pare tych przedmiotów ale np. z bardzo trudnych questów albo żeby była bramka lvl-a że questo można wykonać od 200 lvla i że potrzebnych jest np. 16 po 4 z karzdej profesji 8o a do zabicia np. taki apokalipse

Bramka od 999lvl już istnieje :p

Stożek 21-08-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlecziii (Post 945205)
Bramka od 999lvl już istnieje :p

eee...zepsuta (zgadnijcie kto to zrobil).

Mlecziii 21-08-2006 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 947163)
eee...zepsuta (zgadnijcie kto to zrobil).

Oczywiście Cip pewnie jak ktoś będzie zblizał się do tego lvl dopiero zrobią ten teleport a tak to jest tylko motywacja do dalszego bicia lvl .

NicNIeWiedzący 21-08-2006 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gumiceee (Post 937674)
w present box wszystko może być nawet DSL X(
a co do innych rares bubble powiedziała że wszystkie itemy są do zdobycia
cipy to potwierdziły
tylko pytanie jest z czego to zlootować xD
ja słyszałem że ponoć idzie sie z 1000 iron of pieces i anihillator bear do spoconego cyklopa coś sie tam mówi i on ci robi warlord sworda !!
nie wiem czy w to wierzyć xD

ta ta panu podziękuje od kiedy bubble to facet?

Xeradus 23-08-2006 11:06

Mistycznych itemow jest 7 bądź 8
Golden helmet
Great Shield
Magic Longsword
Thunder Hammer
Dragon Scale legs
Golden Boots
Great Axe
i jeszcze Horned Helmet jeśli jest ich 8

I nie żaden Winged Helmet który ma tyle defa co Demon Helmet (popularnie dostępny i posiadany przez mase ludzi)

Jak wiadomo TH (nie Tokyo Hotel tylko T Hammer) poleciał już z Orscha. O innych itemach nie wiem być może na innych serwach też poleciały.

Co do Ferumbrasa to myśle że on jednak powróci jednak nie będzie on już robił takich masakr jak kiedyś, kiedy nie istniał pacc.

Ja jednak myślę że CipSoft powoli przygotowuje nas do końca Tibi - Do końca który każdy zapamięta do końca swoich dni, a nie poprostu wyłączą pewnego dnia wszystkie serwy.
Ktoś w tym temacie napisał że Tibia powstała z chaosu i w chaosie zginie. Nie trudno sobie wyobrazic jaki chaos by zapanował kiedy Cipy oznajmiły by że przestają sprzedawać pacca i że za sześć miesięcy Tibia zniknie na zawsze (wszedzie biegające rs-y, mpa na ziemi etc.), a dotego nieprzerwane ataki Ruthless Seven. Myśle że ten dznień kiedyś nadejdzie, nie prędko - może za 10, może za 15 lat. Cipowie nie będą życ wiecznie

...................................
A tak wogule to ten temat jest w złym miejscu

~Johny~ 24-08-2006 12:49

Morgaroth - Po tym Update pojawa się niekiedy na wyspie Gorma (Ta z wulkanem). Jest lepszy od Orshabaala, zabil Beduriona 200 ek (Morgaroth + 3 Demony)

SS :
http://i96.photobucket.com/albums/l1...agHunt0003.jpg

Ferumbas - Też dodany w tym update, jego siedziba jest w Ferumbas Tower.
Team na Eternii doszedł do Final Roomu, lecz większość padła na Ferumbasie.

Name: Carla Fehr
Sex: female
Profession: Master Sorcerer
Level: 152
World: Eternia

Aug 23 2006, 19:48:08 CEST Died at Level 153 by Ferumbras

SS :
Wejście...
http://i96.photobucket.com/albums/l1...rumbas0008.jpg
I Dead ..
http://i96.photobucket.com/albums/l1...rumbas0015.jpg

12:42 You lose 596 hitpoints due to an attack by Ferumbas
No to narazie trudno będzie zdobyć ten klucz...

Gilu90 24-08-2006 17:42

@UP:
Troche mnie wyprzedziles, ale czytalem caly teamat od poczatku : )

Tak Morgaroth juz po tym updacie wystempuje w jednym miejscu :) jeszcze chyba nikt go nie zabił. ale napewno wyleci z niego jakis pozadny itemek :)

Tom@$Z 26-08-2006 09:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 938050)
możliwe, że to prawda - wiele osób ma warlord sworda, ale nikt nie chce poweidzieć z kąd

Well, za czasów gdy grywałem na Amerze...

Słynny qmpel EO (Eternal Obi, jakby ktoś nie jarzył) wyskoczył jak opętany na utani granie z dp Ab, i po 2 minutach było można usłyszeć coś takiego z północno-wschodniej strony:

69:69 Will Hunting yells: You see a warlord sword. Bla bla bla bla.

Wszyscy potem tylko "O_o" ":O" a Willy tylko się wrócił z wieży cyca i...

...Pokazał na ćwierc sekundy starego ,jeszcze wtedy, sprite'a Warlord Sworda....

Dętka jak cholera, on miał wtedy chyba 140 lvl ~.~

Spiderman 29-08-2006 19:45

No to z tego co już wiemy to narazie ferumbras nie wygląda jak demon,
ale co z resztą ;/ wciąż nic niewiadomo

Lord-Jacko 30-08-2006 15:51

Jest jescze Verminor jak sie nie myle
http://i2.photobucket.com/albums/y47...r06/UO0006.jpg

Keel 01-09-2006 23:55

@Up

Tylko 464:|

Lord Wlodek 05-09-2006 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hamond (Post 874149)
..i 7 mistycznych itemow "
Napewno 7?? a takie jak
Warlord sword
Pharao Sword
Twin axe
Ravager's axe
Crystal Mace
Hammer of Wrath
Silver Mace
Demon Legs
Winged Helmet
Soft Boots
Unholy Shield
Great Shield
Boże ile by tu wymieniać ;p tak więc jest ich(itemów) więcej

Pharo sword byl i Ravager's Mace nawet na tym forum byl z tym ss a Demon legsy na Antice ma co 3 150 lvl +

@All

Za dużo OTS!

Berry 08-09-2006 06:58

@up jak coś Ravager's Axe.

Berry 08-09-2006 15:22

@up opcja "szukaj" nie gryzie... and słownik ortograficzny;]
@edit A i... co do tych quar - masz zamiar iść solować Predatora?:]

quiqqly 08-09-2006 17:06

Cytuj:

a Demon legsy na Antice ma co 3 150 lvl +
Niemożliwe człowieku.
Nieiwele osób posiada Demon Legsy, tak samo jest z Winged Hemetem. Już więcej osób posiada Golden Helmetów niż Winged Helmeta i Demon legsy razem wzięte.
Jest bardzo dużo Rarów.
A powiedzmy taki Crown? Kto go ma?
Gold Nuggets? Ktoś posiada?
Albo taki Golden Mace? No kto to ma?

Jest mnóstwo jakichś dupereli których nie posiada nawet namiastka tibijczyków.
Ale po prostu nie są głośno mówione bo uważamy że Rary to są tylko najlepsze rzeczy.

Gilu90 12-09-2006 21:47

Widziałem w tym temacie dużo takich zdań że Ferumbras'a nikt jeszcze nie widział : ) z tego co wiem ekipa z Eterni(moge sie mylic) prubowała go zabić, i z tego co wiem ten sk........el jest tak silny ze chyba wszyscy hlv z wszystkich swiatow nie zdołali by go zabic. z tego co wiem dostał 8 hitów z SD i wzieło mu moze z 2 % jego życia. :/

Caer 12-09-2006 23:47

Morgaroth też był nie do pokonania.

sat 13-09-2006 01:30

spokojnie spokojnie. zanim beda ci wszyscy bossi dostepni w grze, to low level bedzie na 250 lvlu. pamietacie co bylo jak sie pierwszy raz na globalu pokazal orsz? jak ledwo co go blokowal bodajrze 176 EK uhany przez gromade uhaczy?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41.