Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Isle to the north-tajemnicza wyspa na polnoc od Fibulii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=91013)

Stożek 26-08-2006 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrea (Post 956574)
Też tak sądzę. Wyspa istnieje, jednak dostać się na nią w obecnej chwili nie można.
Gilu, to może powiesz jak wróciłeś z tej wyspy?

Pewnie powie: na wyspie jest teleport, albo jednak jest tam NPC, ktorego nie zauwazylem wczesniej.

Dokers 26-08-2006 22:44

skoro jest kawałek, musi być i całość - zwoła się kumpli i poszukamy...

Dark Brozyn 27-08-2006 01:08

gilu jakby to była prawda to byś albo siedział cicho albo byś powiedział wszystko.

Xeradus 27-08-2006 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NinJa (Post 955974)
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki... gdyby tak rzeczywiście wiedział gdzie to i jak tam "dojść" to by albo siedział cicho i wykorzystywał to że prawie nikt (może ktoś by wiedział jeżeli i on wie) nie wie albo odrazu napisał.

Cytuj:

gilu jakby to była prawda to byś albo siedział cicho albo byś powiedział wszystko.
@Up
Myślisz, że jak powtórzysz po kimś to wyjdziesz na mądrego?

..::QRAS::.. 27-08-2006 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 952287)

Kiedys slyszalem, ze istnieje program dzieki, ktoremu mozna ogladac wiencej SQM niz pozwala na to normalna Tibia (ktos dal na forum ss'a z calym skarbcem w kaz albo pokojem mino maga na rooku a potem ludzie komentowali i jednoczesnie wspominali o tym programie). Wie ktos gdzie mozna to dostac albo czy to jest legalne?

Istnieje ale pozwala na przesuniecie obrazu o max 2 kratki wiec duzo to nie daje ;/

Stożek 27-08-2006 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 957928)
Istnieje ale pozwala na przesuniecie obrazu o max 2 kratki wiec duzo to nie daje ;/

Mysle, ze 2 tibijskie metry wystarczylyby aby obejzec chociaz brzeg wyspy-zobacz dokladnie jaka jest odleglosc miezy brzegami fibuli a duza wyspa a lbo jaka miedzy terenem na polnoc od tego GH do wybrzezy wyspy o ktorej mowi NPC.

Dark Brozyn 27-08-2006 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeradus (Post 957877)
@Up
Myślisz, że jak powtórzysz po kimś to wyjdziesz na mądrego?

szieeeea (10 znakuf)

Asthan 27-08-2006 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NinJa (Post 955974)
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki... gdyby tak rzeczywiście wiedział gdzie to i jak tam "dojść" to by albo siedział cicho i wykorzystywał to że prawie nikt (może ktoś by wiedział jeżeli i on wie) nie wie albo odrazu napisał. Bo po co ma pisać zagadkami? Żeby ludzie się pogłówkowali czy żeby zwrócić na siebie uwagę?

Czyli jesli niepoda ci rozwiazania calej zagadki ma siedziec cicho albo jak ci wskaze trop znaczy ze wymyslil to sobie a czy jestes pewien ze to co napisal jest klamstwem?

Up@
Co to mialbyc za post ?

kostooch 28-08-2006 09:25

wydaje mi sie, ze gilowi chodzi o rybaka windtrousera. niestety, nie moge tego npc nigdzie znalesc. opat klasztoru na isle of the kings wspomina o nim i udziela mi pozwolenia na korzystanie z przewozow cpt jacka (npc przewozi z wyspy na kontynent) oraz tajemniczego windtrousera, ktory nie figuruje na liscie npc eriga.

edit: omg, slepiec ze mnie -.-
typ, ktory przewozi nas z wybrzeza na isle of the kings to przeciez Dalbrect Windtrouser.
olol ;p.

druidek12 30-08-2006 09:15

A nie przyszło nikomu na myśl, że jedna z tych wysp może byc Wyspą GM? To tylko moje przypuszczenia, ale wg. wskazówek ona jest między Thais a Carlin. Na mapie między Thais a Carlin nie ma żadnej wyspy oprócz Isle of the Kings. Może jakiś niebezpieczny NPC coś o tym wie, np. Królowa Banshee? :D

Glarand 30-08-2006 10:35

:d

A moze tam nic nie ma? Kto wie 8o

Jakby sie tam dostac... hmm 8o

Stożek 30-08-2006 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12 (Post 962268)
A nie przyszło nikomu na myśl, że jedna z tych wysp może byc Wyspą GM? To tylko moje przypuszczenia, ale wg. wskazówek ona jest między Thais a Carlin. Na mapie między Thais a Carlin nie ma żadnej wyspy oprócz Isle of the Kings. Może jakiś niebezpieczny NPC coś o tym wie, np. Królowa Banshee? :D

Wyspa Gm'ow jest na mapie.
Na wyspie Gm'ow byli ludzie.
Wyspa Gm'ow jest nieopodal isle of the kings, do fibuli jej daleko.

Natomiast owe wyspy sa mniej znane nam niz wspomniana przez ciebie wyspa.

Dokers 30-08-2006 14:48

sorry, że się głupio pytam, ale słabo znam tą część świata Tibii: czy na wyspę GM może sobie chodzić każdy gracz? Czy tylko GM?

Xeradus 30-08-2006 14:52

@Up
A myślisz, że nazywała by się wyspą gie-em-ów gdyby wszyscy mogli na nia chodzić? Naprawde jesteś głupi czy udajesz?

@Down:
Właśnie pokazałeś, że nie udajesz

Dokers 30-08-2006 15:01

@up co się burzysz, ja słabo znam te tereny koło thais... pewnie ochrzanienie mnie sprawiło Ci nieziemską satysfakcję? :baby:

Matekneo 01-09-2006 22:27

Przekopał już ktoś dokładnie fibulę? Chociaż roty, orci i okolice?

Stożek 02-09-2006 07:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matekneo (Post 968554)
Przekopał już ktoś dokładnie fibulę? Chociaż roty, orci i okolice?

roty probowalem ale nie tak znowu dokladnie sqm w sqm, fibula tunel na -2 i -3 i nic.

Hawai 02-09-2006 19:15

Jak już mówimy o wyspach.. co to za wysepka na prawo od Draconii ?

Lord'Micu 02-09-2006 19:27

@up
Może to dziwne ale kumpel mi kiedyś powiedział, że tam podobno śa same Dragon Lordy i kilka Demonów(z których zawsze wypada MPA ale respią się tam co 2 tygodnie).Jakoś tam trzeba rozkopać tunel pod draconia(o ile jest bo tam nie byłem nigdy :p)i na koncu tego tunelu są drzwi a przy nich jakiś gość który sprzedaje klucz za 5k gp .Wiem, wiem zaraz wyskoczycie z postami, że kłamie albo, że wyssałem tą opowieść z palca ale poprostu pisze to co kiedyś powiedział mi kumpel. Być może to tylko stara legenda a możeprawda.

Stożek 02-09-2006 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord'Micu (Post 970257)
@up
Może to dziwne ale kumpel mi kiedyś powiedział, że tam podobno śa same Dragon Lordy i kilka Demonów(z których zawsze wypada MPA ale respią się tam co 2 tygodnie).Jakoś tam trzeba rozkopać tunel pod draconia(o ile jest bo tam nie byłem nigdy :p)i na koncu tego tunelu są drzwi a przy nich jakiś gość który sprzedaje klucz za 5k gp .Wiem, wiem zaraz wyskoczycie z postami, że kłamie albo, że wyssałem tą opowieść z palca ale poprostu pisze to co kiedyś powiedział mi kumpel. Być może to tylko stara legenda a możeprawda.

Ja powiedzialem "kumplowi", ze z black sheep wylatuje MPA-skutek byl taki ze hunter zabil go 11 razy.
BTW Fajnych masz kumpli.

Ta wysepka na prawo od draconii to kolejna ciekawa sprawa.

Hawai 02-09-2006 22:31

Micu, jaki ten twój kolega miał lvl ? :p

Lord'Micu 02-09-2006 22:57

Teraz ma chyba 75lvl albo 76 bo dawno go nie widzialem ale przed 3 tygodniami napewno mial ponad 70lvl wiec mozliwe ze sobie jaja robil bo wtedy mialem 8lvl i wychodzilem wlasnie pierwszy raz z rooka wiec moze mi chcial kita posadzic wiec nei bede sie z wami klocil :D. Ale nadal sądze, że gdzieś na tej wyspie są demony ale to, że klucz jest za 5k gp to chya nie :p

P.S. sorka, że was wsprowadziłem w błąd ale no cóżtak mi powiedział więc tylko to przekazałem

Hawai 02-09-2006 23:22

Twój kolega niezły bajkopisarz :]

Lord Wlodek 05-09-2006 18:39

Hmm ciekawe te wyspy popytajcie starych ludzi z Anticy.... oni benda widziec na tej wyspie był kiedys quest....tzn. zdobywalo sie tam klucz nic specjalnego tam nie ma.Tylko ff kilka dragów... klucz był potrzebny do pewnego questu na Edron...Nagoda byl Amulet of Life.... popytajcie u Ermo (sellowal te amulety moze on cos wie) aha na ta wysoe dostawalo sie przez MOLTS...
Chodzi mi o ta wyspe niedaleko Draconii

Możecie se mówic co chcecie ja wiem że mówie prawde wiec jesli macie wygadywac ze kłamie to lepiej nic nie piszcie....

Borpol 09-09-2006 21:52

Skąd wiecie że na tych wyspach przy fibuli nic niema? moze przy/za drzewem jest ukryta dziura? wpadniesz w nią i jesteś na ukry tej imprezce GM które jak zobaczą że ktoś je odkrył dadzą ci MPA, golden leg, golden helmet, golden boots itp:D żartowałem z tą imprezą ale zresztą...? kto wie...

Stożek 09-09-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Borpol (Post 980720)
Skąd wiecie że na tych wyspach przy fibuli nic niema? moze przy/za drzewem jest ukryta dziura? wpadniesz w nią i jesteś na ukry tej imprezce GM które jak zobaczą że ktoś je odkrył dadzą ci MPA, golden leg, golden helmet, golden boots itp:D żartowałem z tą imprezą ale zresztą...? kto wie...

Jaka "zreszta"? Chodzi Ci o ukryta dziore? (prakycznie wszystkie je ukrywaja...) Ukryta dziora na imprezie? hmm...

Powaznie: Niespodzianka byloby chociaz spotkanie na tych wyspach poison spidera ale GSem nie pogardze-jednak tyle juz osob gra w tubue a nikt o nich nie wie? Jest to wlasnie powod dla ktorego zrezygnowalem z kopania kilofem po tygodniu.

Totalizator the Wizzard 09-09-2006 22:39

tunelu pod fib nie ma chyba że z deep fibulki, pozostaje teleport lub npc (mało prawdopodobne)

Tunio 10-09-2006 21:37

Może troche odbiegam od tematu ale na początku była mowa o Simon The Beggar. Jak się go zagada o pracę, że jest biedny i takie sprawy w pewnym momencie będzie chciał od ciebie 100gp. Może on coś mówi więcej jak się mu je da? (sory że sam nie spróbowałem ale byłem pierwszy raz na fibuli i nie miałem kasy)

Ragnar666 11-09-2006 00:12

@up

hmm o ile dobrze pamiętam to on sprzedaje chyba łopatę... po bardzo 'promocyjnej' cenie ;)

Cenarius 11-09-2006 07:59

albo chodzi o klucz na fibule ^^

Stożek 11-09-2006 16:25

Jak pomoze sie simonowi w wyjsciu z biedy i odda sie mu 100gp, 100gp, 100gp i tak kilka razy to mozna za kilkaset gp mniej dostac klucz do fibula dungeon.

Knight Simon Dark lord 11-09-2006 19:04

up@ dokładniej to mu trzeba dać 100,500 i 200 gp z tego co pamiętam i wtedy da klucz do fibuli

mago 14-09-2006 22:38

Temat ucichl a ja trace czas na szukanie rozwiazania :D
Niestety z fibuli nie ma szans sie dostac obecnie nigdzie to juz przerobilem ...
Cos z tym plywaniem juz wczesniej duzo slyszalem : wiec albo Gilu powtorzyl jakis mit albo wie cos czego my nie wiemy.
Nalezaloby wiec sie zastanowic czemu tworcy skasowali gsa? Jesli tak to historia potoczyla sie dalej: tylko co sie stalo po wycieciu wwiesniakow .. Ona musi miec w takim razie dalszy ciag

Stożek 14-09-2006 22:57

@up Zaczynasz dobrze kombinowac-trzeba podejsc do tego od innej strony. Zamiast uzycia lopatologi i ganiac z lopata tudziez kilofem po Fibuli trzeba pomyslec "co sie stalo" z ta wyspa?
Postarajmy sie moze ulozyc jakis zwiazek pomiedzy tymi wydazeniami. Trzeba troche pofantazjowoac i ulozyc kilka hipotez.

Co moglo byc tego przyczyna? Moze to cos to nie byl GS (Simon na mlodego nie wyglada) a moze rybacy tak naprawde dalej zyja ale np mieli impreze i pomylili spirol z metanolem co spowodowalo zaburzenia w pracy mozgu, utrate zmyslow? Moze dostali ataku epilepsji (paraczka) i uznano ich za zmarlych pochopnie?

mago 14-09-2006 23:38

Tam byl gs.
Wchodzilo sie przez old tree na fibie.
Ale po kiego diabla zamyka sie cos z respem pojedynczego gsa to nie wiem - chyba ze zmienili zastosowanie : quest?

auhh 16-09-2006 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Wlodek (Post 975080)
Możecie se mówic co chcecie ja wiem że mówie prawde wiec jesli macie wygadywac ze kłamie to lepiej nic nie piszcie....

a moze nie klamiesz tylko 5g tak na ciebie wplynelo?

Marcin Palladyn 16-09-2006 19:59

Musi być tam dojście bo jeżeli by nie było to cipy by usunęły z simona... gadke o gs'ie i tej wyspie a więc musi być dojście ;p

mago 17-09-2006 00:37

Oprocz Calcanei te duze wyspy obok Fibuli to Fearies Heaven ( mozliwy blad w pisowni) istnieja one od czasu powstania Fibuli wiec huhu albo i jeszce dawniej - tyle wiadomo - bo watpie by ktos tam byl :D

Z ciekawszych wysp jeszcze jest Banor's Eye kolo lodowych wysp - mity rozprowadzane na forach brazukow mowia cos o excalibugu ;P

Stożek 17-09-2006 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mago (Post 991036)
Oprocz Calcanei te duze wyspy obok Fibuli to Fearies Heaven ( mozliwy blad w pisowni) istnieja one od czasu powstania Fibuli wiec huhu albo i jeszce dawniej - tyle wiadomo - bo watpie by ktos tam byl :D

Z ciekawszych wysp jeszcze jest Banor's Eye kolo lodowych wysp - mity rozprowadzane na forach brazukow mowia cos o excalibugu ;P

Widze, ze dobrze sie znasz na tych wszystkich pierdolach, mi niestety nie bylo pisane grac od czasow tibii 5 czy tam jeszcze wczesniejszych wersji a bardzo mnie interesuja obiekty takie jak te-niby nic a zawsze cos, nie jest to jakas potezna bron, rzadki przedmiot tylko zwyczajna wyspa gdzie kiedys, dawno (kilka lat w rl ;) ) Byl popularny dzisiaj potwor.

Brazylijskie mity-to tak jak nasz Excalibug i basilisk.

verone 19-09-2006 19:10

Swoją drogą jest wiele takich wysp np:
http://i78.photobucket.com/albums/j8...3_2006/lod.jpg

http://i78.photobucket.com/albums/j8...3_2006/dra.jpg

http://i78.photobucket.com/albums/j8...3_2006/dar.jpg

http://i78.photobucket.com/albums/j8...123_2006/t.jpg

a te wyspy koło Fibuli były tam bardzo wcześnie
http://i78.photobucket.com/albums/j8...06/karte31.gif
tibia - wersja 3.1

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:30.