![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
podobnie jak oskarżył Luksus Ithil o kradzież SOV'a, którego sam zabrał. i podobnie jak ukradł 400k w runach i itemach z domku swojego providera o nicku Ofermod, kiedy się dowiedział, że providerowi kończy się pacc i nie będzie już robił dużych ilości run. co do pacc, pieniądze można cofnąć również, gdy się dostanie delete mając 180 dni niewykorzystanego pacc, o którym pisałaś. jeśli się kupiło za tibijską kasę, to ta kasa jednak nie wróci haha. jak cipsoft kara za takie cofanie pieniędzy, to ich sprawa. być może nie uświadamiasz sobie, że Tibia to ich gra. co do tego, że nie ma zasady mówiącej o delete za invalid payment, oto cytat z Tibia Rules: In severe cases removal or modification of character skills, attributes and belongings, as well as the permanent removal of accounts without any compensation may be considered |
Cytuj:
Sprawa? Jaka sprawa? Przeciez oni nie cofna swojej decyzji... Wiec nie wiem o jaka sprawe Ci chodzi. Poza tym to jest ich gra i moga robic co im sie tylko podoba ;) Zreszta tak jak dobrze Kommar zauwazyl ten malutki punkcik w tibia rules ;) |
Elo Koledzy
|
kafes zawsze glupio sie wita !
|
Haha
Hahuahauhah to dobrze ze Bax dostal deleta heh lan to tam mi obojetnie ale jest gitess chociaz i tak juz nie gram :D
|
Cytuj:
Około rok temu masz np. 3-4 razy wycofany pacc i teraz nagle za to dostajesz delete to jest poprostu śmieszne! Nie wiesz o jaką sprawę chodzi. Oki jak się zakończy o o niej napewno napiszę! Masz rację, że to jest ich gra - ale - to i tak nie zmienia faktu, iż zakupioną usługę lub towar sprzedawca musi dostarczyć! Nie wiem czy mnie zrozumiałeś? Więc podam Ci na przykładzie: Kupuję powiedzmy DVD i płacę za niego, więc jest mój tak? I teraz np. po 6 tygodniach przychodzi sprzedawca do mnie i zabiera mi to DVD! Inny przykład: Zamawiam kafelkarza, żeby położył mi płytki płacę za usługę, a po np. 5 dniach usługa nie została wykonana! I co z tym robię? Zapłaciłam usługa nie została wykonana-dostarczona!!! Sprawa w toku!!! |
Prawo nie działa wstecz? Gdzie wyczytaliście coś takiego, jest masa przypadków w których nowo ustalone prawo sięgać może wstecz. Pokaż mi ustawę w Konstytucji, która wzmiankuje o tym.
Nazywa się to Retroakcja i została zastosowana w ostatnim czasie przez Ministra Edukacji - Romana Giertycha, który ustanowił prawo o przyznaniu świadectwa dojrzałości osobom, które nie zdały jednego przedmiotu. Ustawa została wprowadzona po fakcie ale objęła tegorocznych maturzystów + chciał aby objęła jeszcze zeszłorocznych. Cipsoft ma prawo robić w takich przypadkach to co uważa za słusznę, gra jest ich własnością, naruszając regulamin stary czy nowo ustalony mają prawo zrobić co chcą. Trzeba się liczyć z konsekwencjami jakie idą wraz z kupowaniem Premium Account za walutę Tibijską / przez kogoś Kartą Kredytową / czy też samemu na własną ręke. Z Cipsoft nie wygracie oni mają dokumentację na to, że opłaty za Premium Account które zamówiliście nie doszły, to że kupiłeś i zapłaciłeś za następne Premium Account nie ma tu nic do rzeczy. Edit: Kupiłeś Pacc 4-5 razy z czego 3-4 nie zapłaciłeś = kupiłeś Telewizor na 6 rat, a zapłaciłeś 3. CipSoft może ci usunąć konto = komornik zabrać Telewizor. Life is brutal, full of zasadzkas. |
Cytuj:
Z tego co Ty napisałeś o kupnie z przykładem rat to się zgadzam z Tobą! Ale teraz ja Ci podam na Twoim przykładzie! Kupiłeś coś na 6 rat i tak: zapłaciłeś 5 rat wycofałeś 3 raty i zapłaciłeś znów 4 raty! Czyli komornik już Ci nic nie zabierze!!! I po tym czasie upłynął ponad rok i cały czs kupowałeś pacc i już nie miałeś wycofanego ani 1 raz!!! Co teraz o tym powiesz? I co jest jeszcze ciekawsze to to, że: Dzień w którym dostajesz delete masz jeszcze 12dni pacc (statego), a 14 dni przed tym zdarzeniem zakupiłeś pacc na następne 3 miechy! I w dniu delete miałeś pacc na 102 dni!!! BEZ ŻADNEGO WYCOFANIA! OKI Więc w takiej sytuacji skoro dają Ci delete konta to powinni zwrócić Ci kasę sami za pacca z którego jeszcze nie zdążyłeś zacząć korzystać! A tak wogóle to nie chodzi o to czy wycofałeś, czy problemy z kartą!!! Oj nie! Nie o to chodzi! |
Wycofałeś, a żeby grać dalej musiałeś wpłacić nową kasę na pacc, tak jak ktoś pisał już - ban do czasu wpłaty za nowe Premium Account.
Oni posiadają taką historię miałeś wycofanego Pacc kilka razy więc dostałeś deleted słusznie. Nie ma przepisu określającego ile wstecz nowe prawo może sięgać - luki prawne. A to czy kupiłeś chwile przed delete nowego Pacc nie ma żadnego znaczenia. a) Konta nie odzyskasz b) Jakbyś ich pozwał byś przegrał. CipSoft GmbH reserves the right to partially or completely modify this agreement at any time. CipSoft may change this privacy policy at any time. The Tibia Rules may be changed by CipSoft GmbH at any time. Payments may be revoked within 14 days after receipt unless the corresponding Premium Account has already been used. Czyli jeżeli się nie zalogowałeś i nie zostało doliczone do obecnego Premium Account. |
Cytuj:
A tak przy okazji zwracasz się do mnie jak do FACETA. Najpierw przeczytaj uważnie co napisałam to może wkońcu skumasz, że jestem kobietą!!! I nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać czy odzyskają co niektórzy konta czy nie!!! Pozdrawiam. |
ekhm...
wiecie ze Vienia Jak i reszte postaci na tym koncie zrookowano? znacie go pewnei z tibi.pl albo zkas inas lub z kas(jest na wielu zdjeciach z potworami) no coz...zal wszystkich skasowanych hight levli ~!R.I.P!~ :(
|
@up
no lipka :( ale to chyba nie ten temat |
Cytuj:
Pani już dziękujemy. Dowidzenia. |
@Doris
Wczesniej probowalas mi cos wytlumaczyc? To chyba raczej Ci nie wyszlo bo twoje przyklady hum troche nie pasuja. Poza tym co ma wiek do czyjejs wiedzy? I tak ogolnie twoje argumenty jak i proby nie wiem jak to nazwac ? Usprawiedliwiania? Sa do bani... Jestem podobnego zdania jak Czuk85: "Pani juz podziekujemy" |
@Doris
Jest możliwość pisania jakiś "listów" do Cipsoftu? bo gdyby dobrze przedstawić sprawe może jest szansa na odzyskanie konta. |
Cytuj:
Nie sądzę, że w tym wieku mógł znać się na prawie i mieć praktykę w tym kierunku!!! A już napewno nie jest radcą prawnym ani adwokatem lub..... Więc zrozum, że on napewno mało wie!!! Bye. Cytuj:
I również jest szansa na odzyskanie konta! Pozdrawiam. |
Cytuj:
Możesz pisać listy do CipSoft, ale odzyskanie konta to te 0,1% szansy :D. |
@Doris
Z tego co widac to jedyna osoba ktora malo wie jestes TY. Odnosnie odzyskania kont... Wedlug mnie Cipsoft nie cofnie swojej decyzji to sie juz stalo... Poza tym Doris moze zaczela bys w koncu edytowac swoje posty? A nie pisac post pod postem... Powinnas juz za to dostac pare ostrzezen... |
No wlasnie -WEDLUG CIEBIE
|
@Doris
Bardzo dobrze.;) Pozdro i powodzenia. |
Znam baxa nie od dziś i nie byl on największym PA na elysi. Jego kontoo zostanbie doblokowane w ciagu 4 dni takze zarabiscieXD.
|
eee
Ale Cip Soft'u nie obrazac
nie podoba ci sie to Cie tu nikt nie trzyma Ci co beda chcieli kupic pacc'a to go kupia Ci co kupoja pacc uczciwie dalej beda tak robic a co do kupna pacc'a??? to ja kozystam z Firmy Drom :) szybko i pewnie a co do delete to bardzo dobrze im 2 nOObkow mniej Doris jak czytalem te przykłady to myslalem ze sie przewroce ze smiechu np. z kafelkarzem ale ja mysle ze to wyglada tak Jestem Kafelkarzem(Cip) mam zlecona robote(pacc) ide robie dostaje kase(przelew karta) za ok.5 dni przychodzi zlecenio dawca i bierze mi kase ktora dał(cofka kasy) biore młot 5 Kg wpadam i robie demolke(delete) Bardzo proste i mam nadzieje ze nic sie nie zmieni decyzja była dobra poprostu miarka sie przebrala no i Zonk Ello Tonek:) |
nice
lajtowo jeszcze reszte td niech zbanuja albo zrobia delate acoont i bedzie miod w tedy elysia bedzie lepszym swiatem i nikt nie bedzie robil PA co mnie nie raz spotkalo mialem wlasnie placic panom z TD chetnie bym z nimi poprowadzil wojne pozdro Haila Elysia
|
mysle ze jedyna gildia ktora moglaby zrobic cos TD to zhentarim :D
cris lowe padl na gs muahahah |
na elysii powstala gildia Tenebras Finest ,w ktorej sa jedni z najlepszych graczy z serva <nawet chris lowe> :D w TD zostaly juz tylko 4 osoby bo reszta jest w TF :P nie wiem po co ta gildia zostala stworzona !
|
Oni maja pilnowac porzadku na Elysi. narazie sie dobze zanosi xD Bo Tras Lowe nie ma prawa grać =]. Wiec teraz jesli chcesz kogos zabic to musisz podac prawdziwy powod. Juz nie po pekujesz sobie Noob charami bo jest sie ktos dowie jaki masz main char to masz hunta od calego TF xD. Wiec narazie zanosi sie na rewelke.
|
:(
żal mi tych wszystkich, którzy ciężko pracowali na wysoki poziom i zostali skasowani, ale najwyraźniej zasłużyli:D
|
Cytuj:
|
a mi szkoda Bax'a to moj byly protector :p
Ps. Oni nie zostali zbanowani za oszukiwanie .... poprostu kupywali pacca za "TIBIA MONEY" i ludzie oszukiwali ich ... i w ten sposob kasacja plx -,- |
Aeternitas is back :D
|
Pomyślcie jak Wurzel skasowali 200+ knajt koles przez cale zycie w tibie gral ja bym sie załaamałł.. ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:15. |