![]() |
: |
Bosh.. ludzie wasze rozmowy to takie pier...nie o szopenie.. bez kitu.. zastanowcie sie nad tym co piszecie... jezeli masz postac w tibi... to sie jej trzymaj a nie wkladasz lapy tam gdzie nie potrza... kazda postac ma wlasnego wlasciciela... i tylko on moze decydowac o jej dalszym rozwoju.. moze sobie ja zdeletowac... kupic pacca... od kogo chce i za ile chce... was to nie powinno za specjalnie interesowac... sry za to.. ale sie czuje jak na straganie... sluchajac rozmow starych bab plotkujacych o kazdym i na kazdy temat.. troche przystopujcie... a jezeli nie pasi komus cos o firmie Droma.. to ryj w podloge i szorowac zebami... bo wasze wypowiedzi napewno nie pomoga jego firmie...
No skonczylem.. jak tak dalej pojdzie to szybko wyladuje w szpitalu przez was... uff moje cisnienie .. xd ~Misi3Q :> |
Odjebcie sie od Droma !! co wam da to 10 zl jak tu mozna kupic legalnie i pewnie na 100% !!
Myslicie ze forum i stronke macie za free ? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Witam.
Cipsoft łamie regulamin! Tak uważam, ponieważ w regulaminie tibi nie było nic o wycofywaniu premium acc! Nie było również nic o tym, że jak się wycofa raz czy więcej pacc to można dostać delete konta! To nie jest uczciwe ze strony Cipsoftu! Jeśli zmienili regulamin to powinien obowiązywać od dnia zmiany a nie rok wstecz!!! A w najgorszym wypadku gracze powinni być ostrzeżeni i dostać bana na 30 dni. Ale Cipsoft woli wprowadzić coś nowego w regulaminie i skasować konta dla zabawy chyba. Dla nich nie liczą się ludzie tylko pieniądze!;( |
a dla kogo się nie liczą pieniądze? oni mają prawo zmieniać zasady regulaminu...
|
Hehe Panowie ale wy jesteście naiwni. Sposób gościa z Allegro- (nie próbujcie tego w domu) sprzedaje tanio pacc (granica opłacalności=0) ma kartę kredytową zamawia ci pacc ty płacisz (no przeważnie jest odwrotnie czyli ty płacisz i on ci zamawia pacc) no ty się cieszysz wystawiasz sprzedawcy pozytywa on sprzedaje sprzedaje i tak wszyscy są zadowoleni do czasu kiedy gościu nie zadecyduje wycofać kasy. Wszyscy kupujący mają po banie a sprzedający hyhy ucieszoną twarz i pełen portfel (i nic sobie nie może zarzucić w końcu wystawiliście mu xxx pozytywnych komentarzy jest superchruper sprzedawcą :P) Oczywiście niektórzy sprzedają normalnie z 2-3zł zyskiem na paccu ale ja bym nie ryzykował. Najlepiej mieć własne konto i kartę (tak mam ja i problem z głowy) w przeciwnym wypadku poprosić starszego kolegę/rodziców zawsze taniej i bezpieczniej. Jeśli nie ma wyjścia lepiej parę zł dorzucić i kupić u Droma bo to jest legalna firma i napewno bez wałków.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
@Matek
moze ich boli to ze drom jest uczciwy ? ; s dunno @Wurzel - jak nie wiecie to sie nie wypowiadajcie. Dostal delete ze reportowal kolesia ktory na bocie wbil 50 lvl cipsoft mial na to wyjebane. Wurzel postanowil zrobic nowego chara wbil nim na bocie 50 lvl i dal wpis na forum ze on - Wurzel - potrafi wbic 50 lvl na bocie a cipsoft tego nawet nie zauwazyl... ot cala prawda. |
Cytuj:
Mało jest ludzi uczciwych, którzy na 1 miejscu postawiliby, że ludzie są ważniejsi! Masz rację mają prawo zmieniać regulamin! Ale powinien wchodzić w życie od dnia zmiany!!! A nie rok lub nawet więcej wstecz!!! Myślę, że może teraz mnie zrozumiałeś. Tak? |
Powiem tak wielką głupotą jest możliwość wycofywania pacc'a.
Można zrobic coś takiego : Tworzysz konto (facc) nabijasz kilka leveli i nagle zachciewa ci sie pacc'a. Robisz 2 konto i z tego konta robisz pacc'a dla 1 konta np. na 360 dni PO 350 dniach stwerdzasz ze tibia ci sie nudzi i nie chcesz w nią graćnp. po to aby pograć w World of Warcraft. Więc aby odzyskać kaske na abonament w wow'ie wycofywujesz pacc'a odzyskujesz pieniądze a tamten char dostaje bana i cieszysz sie teraz z zabawy z innej gry. I tutaj nie mam pewnosci czy odzyskuje się calą kase za pacc?? |
Bo Drom to kanalia jest! Strona powinna być w czerni i bieli, najlepiej na darmowym hostingu. Forum winno być założone w serwisie fora.pl, a Drom powienien przestać się panoszyć. Co mam na myśli? Przede wszystkim zmianę podpisu na "pokornie całuję w pośladeczki i mam nadzieję, że ten pacce, które wam za darmo wysłałem dojdą jak najszybciej :(".
Dalej, różne wariacje, pozostawiam to waszym spaczonym MuZgĄ. PS Jak znam tych podłych drani z tibia.pl oni dalej będą wam organizować konkursy, nadzorować konkurs sms i dawać pewność bezpiecznego zakupu pacc, AAAAA! Będą rozwijać Wiki, organizować konwenty, będą bawić się w różne projektu typu Tibia Earth, nie, nie zniosę tego dłuużej...! ;( |
Franek z Wąchocka sieje zgroze!
|
Straszne!
To ja mam taki pomysl, kupilem sobie 2x pacc 90dni na chara ktory w tym momencie jest mi do niczego nie potrzebny, rok nie minal wiec moge wycofac wplaty i dostac ponad 180zl z powrotem. Za co zostane ukarany jedynie delatem zrookowanego konta! Potworne! Nikt nie bedzie mnie gonil mimo ze wszystkie namiary na mnie posiada cipsoft ?!
btw: Cipsoft powinien otworzyc rachunek w polskim banku i nikt by nie musial korzystac z posrednikow. |
Cytuj:
|
Cytuj:
btw tez zaczalem grac w WoWa |
Cytuj:
Pozdrawiam |
może i...
moze i drom robi sobie reklame ale żby kupować pacca na allegro bo tam jest tańszy o 5 zeta??? bez jaj ale allegro to wylęgarnia oszustów i tyle... szkoda tylko ze cipy 8o nie biorą pod uwage że kogoś oszukano... od razu banuja i tyle... niech cofna im kilka lvli i odbiora pacca... po co od razu banuja ???X(
nie mam pacca, jak cos to kolo grudnia |
Cytuj:
taa allegro to wylegarnia oszustów , chlopie ALLEGRO to normalny sklep internetowy , w ktorym za oszukanie mozesz wyladawać w SĄdzie, wiec nie moów ze to wylegarnia oszustów matole-.- |
Cytuj:
|
LOL
Napisalem w nocy posta ze DR. niemowi prawdy mowiac ze jesli ktos sprzedaje pacca na allegro to oszukuje panstwo bo tak naprawde z kazdej transakcji allegro pobiera prowizje a potem rozlicza sie z tego z fiskusem....... Post zostal usuniety ciekawe dlaczego Niemozna mowic ze moderator niema racji co to wogule za forum jest... Ten post pewnie zostanie usuniety ale przeczyta go kilka osob:D :D :D |
Cytuj:
|
Chcecie zobaczyc kto zostal z "delejtowany?" www.tibia.com -> Forum -> GameMasters -> I tam bedzie temat w stylu "Cipsoft delete chars! ";]
|
Cytuj:
Allegro odprowadza podatek od swojego zysku. Dostaje prowizje z ktorej odprowadza podatek w wysokosci zapewne 19%. Ale to jest podatek ALLEGRO, a nie podatek od tych ludzi ktorzy sprzedali przedmioty. Ludzie ktorzy nie placa podatku od zysku sa w tym kraju nazywani przez prawo przestepcami i zlodziejami. I czy to tak ciezko zrozumiec? Wiec przestan gadac chlopie glupoty, a idz sie lepiej poducz troche. |
Cytuj:
IMO Jak Matek powiedział, żal wam wszystkim dupe ściska, że ktoś wpadł na pomsył sprzedaży pacców przed wami, że komuś chciało sie przekopywać przez sterte papierów by zarejestrować firme i jeszcze się rozliczać z zysków oddajać sporą ich część na poczet kaczorów, zamiast iść na łatwizne i robić to przez allegro. |
sprzedajac na allegro placi sie dosc wysoka prowizje w ktora wliczony jest podatek potem allegro rozlicza sie ze swych dochodow z fisk... podejrzewam ze gosc sprzedajacy na allegro tez ma od paca gora 10zl po wszystkich oplatach tak jak ty...
wiec niemow mi ze jesli ktos sprzedaje na allegro jest przestepca i okrada panstwo bo to nieprawda jesli by tak bylo jak mowisz juz napewno dawno temu uzad skarbowy dobral by sie do dupy wszystkim super sprzedawca |
Cytuj:
Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Napisalem wczesniej ze nie wszyscy na allegro to zlodzieje(sam tam czesto kupuje rozne rzeczy od zaufanych firm), ale jest takich osob duzo. Duzo firm tez oglasza sie na allegro i normalnie placi podatki, ale nie powiesz mi ze 16 letni Franek, ktory jest w mysl prawa niepelnoletni, a sprzedaje pacce na allegro bo ma juz karte, tudziez jego rodzice maja i nie placi ani grosza panstwu, do tego nie wiadomo kim on jest, bedzie dla ciebie uczciwym kontrachentem. Wiec po raz kolejny mowie: wroc do podstawowki, przerob lekcje o czytaniu ze zrozumieniem, albo wogole czytaniu bo mam wrazenie, ze wogole nie czytasz tego co pisze i dopiero wtedy wroc na forum. |
O ile mnie pamiec nie myli pacc mozna odwolac do 24 h
|
Cytuj:
Pozdrawiam up: Drom - niepełnoletni nie mają prawa sprzedawać na alegro. Dziwie sie, że tego nie wiesz;) |
Cytuj:
|
mam pytanie
czy ktos tez ma takie cos ze mu przy logowaniu wyskakuje test server login itp.
nie moge sie wlogowac;( ;( ;( ;( ;( profesja:knight skille:56\57 level:27 najlepsza recz w depo:crown shield ukradlem hheehhee best solo demon skeleton best team dragon |
options -> network -> wyłącz test serwer login
|
Cytuj:
|
Jak wycofac wplate?
Sprawdzilem w banku jak łatwo wycofac wpłate za pacc. Wystarczy wypelnic specialny formularz w ktorym oswiadczamy ze "transakcja nie zostala wykonana przeze mnie i nikogo nie upowaznilem do jej wykonania. Nigdy tez nie dokonywalem zamowienia telefonicznego ani pocztowego, a takze nigdy nie otrzymalem zadnych towarowa ani uslug, ktore przedstawia powyzsza transakcja". Mozliwe ze taka reklamacja zostanie uznana i dostaniemy kase z powrotem. Jesli "ktos" nam wyda wiecej pieniedzy (ponad 150euro) to bank odda kase.
Takie to proste..... najwyzej za oswiadczanie nieprawdy lub korzystanie z cudzych kart platniczych pojdziemy do wiezienia. Nawet TEN OSZUST Z ALLEGRO (co nie placi podatku i zus) SIE NIE SCHOWA -.- btw prowizja od pacc na 90 dni na allegro wynosi okolo 3.15zl plus koszty aukcji (2-10zl) pozdrawiam |
Drom az razi mnie w jaki sposob sie reklamujesz..
A wszyscy ci co liza ci dupe sa na poziomie twoich reklam. Moze jeszcze zrobisz jakies "bilbordy"? Wiadomo ze trzeba sie zareklamować, ale że aż tak? Swoja drogą, skoro robią to nielegalnie a ty tak bardzo nie lubisz konkurencjii i lubisz miec monopol ( ktory i tak masz,i gratz za to ale to nic trudnego pod patronatem org i pl~ ) to dlaczego tego nie zglosisz na policje badz tam gdzie sie to powinno zglaszac? bo co? w ten sposob wykosisz konkurencje. a mowiac ze malo na tym zarabiasz tez mnie lekko smieszysz, no ale coz, skromnym trzeba byc. |
OMG
Dr ty dalej nierozumiesz..alegro placi podatek od siebie czyli tak jak mowisz ale im wiekszy dochod allegro tym wiekszy podatek a ci co sprzedaja na allegro sa czescia tej jednej ogromnej firmy dzieki ktorej to oni zarabiaja i ona na nich zarabia ,regulije podatki i zalatwia wszystkie formalnosci........ Moge powiedziec jedynie tyle ze kupowalem paca u ciebie i problemow niebylo potem zaczolem kupowac na allegro bo bylo taniej i tez problemow niebylo dlamnie to wszystko jedno ..tylko wkurza mnie to jak pisales ze ci co sprzedaja na allegro sa ludzmi okradajacymi panstwo bo sa niezarejestrowani i nieplaca podatku co jest bzdura totalna bo jak juz napisalem allegro czy tam inna tego typu firma obslugiujaca aukcje internetowe zalatwia w pewnym sensie to za nich Pozatym nieczepiaj sie ludzi czytania ze zrozumieniem...wystarczy pisac jasniej tak zeby kazdy wiedzial ze chodzi ci o janka kowalskiego co ma 14lat a nie o goscia co milion rzeczy sprzedal i to co robi bierze na powaznie Zreszta juz koniec ...niebede sie z toba klucic bo to wsumie twoje forum ty tu mozesz reklamowac swoja firme wiec koncze temat.. |
hmm czytam czytam i niebardzo mi sie to podoba ale wedlug mnie powino byc tak "moje pieniadze moja sprawa " oni powini sie cieszyc ze ludzie im placa za gre a nie jeszcze im usuwac konta bo cos niewypalilo a moze oni na chlem niemieli heheh :P i co dostali bana za to ze na chlem niemieli a mieli to na tibie wydac oj oj niebardzo mi sie to podoba Cipsoft powino miec wiecej wyrozumjalosci dla graczy.
|
Cytuj:
|
Jak na allegro cos sprzedajesz to allegro.pl poda cie do fiskusa tylko wtedy gdy sprzedaz cos za kwote wieksza lub rowna 1000 zl. A tak to allegro placi podatek za swoj zysk. A pobieraja oplaty ze wystawinie aukcji danie fotki, pogrubienie itd
|
I tak wole kupować za kase w tibi robie to już od 2 lat :P a jak nie to na allegro.
A ztym łamaniem prawa to akurat ktoś się przejmie :D pozatym z kupowaniem za kase to więcej problemów niż za kase w tibi. Bo jak zwykle pani w banku musi coś pochrzanić. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:05. |