![]() |
Cytuj:
Jak niemasz nic ciekawego do napisania to niepisz - bo przez takie posty tylko sie ośmieszasz - i wychodzi twój poziom intelektu. @Topic Ja już chyba to gdzieś pisałem .. ale co tam .. napisze jeszcze raz .. Depo na rooku ?? czemu nie .... ale ... pod kilkoma warunkami: 1. Musiało by być płatne - tak jak domki na mainie - najpierw by się kupowało możliwość dostępu do skrzynki - powiedzmy 5 - 10k - a potem płaciło by się co miesiąc pewną sumę - powiedzmy 1 - 2k. 2. Możliwość kupienia sobie dostępu do depo była by możliwa dopiero od jakiegoś lvl-u - powiedzmy 20 - 25 - w ten sposób byłby odsiew tych ludzi co sobie robią rookstayera tylko dlatego żeby się nim pochwalić, że ma on lvl 15 na rooku (WOOOOw aż taki duży ?? O.o - :P) - a tak poza tym nim niegrają - od tych co zostaja na rooku żeby pomóc innym i mają jakieś cele. 3. Niebyło by listów, parceli, skrzynek pocztowych - bo poco ?? 4. Depo było by to pomieszczenie, a raczej część Trade Room-u pod Biblioteką i Oracle - tam są 4 stanowiska podwójne - depo zajmowało by 2 z tych 4 i byłby to jakby osobny pokój z bramką lvl-owo/jakomś tam (wykrywającą czy zapłaciłeś za dostęp/miesiąc oraz czy masz odpowiedni lvl). Jak zrobie ss to wstawie jakby to wygladało. |
nie oplaca sie ktos zbiera rzeczy ma 8 lv i co wszystkiego nie udzwignie no i co ?????????????? DEPO NA ROKU TO BEZ SENS WSZYSTKIEGO SIE NIE UDZWIGNIE X( X(
|
Rook jest po to, zeby zapoznac sie z gra przed mainem. Jest to w pewien sposob turotial, gdyz jesli jestes nowym graczem, pokzuja Ci sie wskazowki (taki wykrzyknik w prawym gornym rogu). Rook jest po to, zeby nauczyc sie grac i przejsc na main.
A jesli sie Wam nie podoba, ze nie ma dp na rook, to pogadajcie z Sunrise, on jakos nie narzekal. |
Czemu MÓj Tak Popularny Temat ZszedŁ Na 2 StronĘ!!!!!!!!!!!!
O Kurde! Panowie Moderatorzy! ProszĘ Was O PowrÓt Mojego GorĄcego Tematu Na 1 StronĘ!!!!!!!!!!!
|
ma byc :}
super by bylo depo na rooku potrzebne jest jestenm za tym :}
|
Jestem na tak !!
Głosuje na tak ponieważ uważam że jak ktoś uzbierał bardzo dużo kasy i zginął to po prostu odechciewa się grać musi być i już !!
|
Ja naprawde mysle ze by sie przydalo!
Mozna by je wykupywac za 200gp (zeby kazdemu starczylo) i mogłoby miec naprzyklad 6-8 miejsc.
|
Cytuj:
A jak zarabiam? Hatchety, studded helmety i oczywiscie honey flowery ktore jak sie cos z nimi zrobi to mozna sie wzbogacic o 150 gp :) wiecej nie powiem bo quest spoiling. |
Ja tylko załuje, ze na rOOku nie ma parceli ;) ale bym mial sprzet, 2 h i juz mnie na roku nie ma ;)
Pozdr |
Depo ? Na Rooku ? Lol. Nie widze w tym sensu. Rook był robiony o myśli takiej wyspy przetrwania. Przechodza tylko najsilniejszy, słabe kapiszony idą grać w coś innego. Taka osoba musi sobie dawać rade, w cięzkich warunkach, wyczuwać sytuacje, umieć nawiązywać kontakty z ludzmi, tak żeby jak coś ci się stanie, ten ktoś przypilnowął ekwa. I co najważniejsze nauczyć się grać. A nie budować swoje własne domki. To wtedy by się narobiło. Nobo poco iśc do maina, jeżeli możemy mieć wszystko co jest tam na Rooku ? I jescze znamy cąły teren. Co do Dp, to można by to jescze inaczej zrobić. Jeżeli chcemy coś chować, powiedzmy na 1 dzień - 400 gp. 2 dzień tyle samo. Żeby takie pierdoły które giną, mogły czuć się bezpiecznie.
jeżeli kogoś uraziłem słowem Pierdoła to przepraszam... |
Depo na rooku.
Jest potrzebne dla: Rook srayerow (moze za wplata 500gp dostaje sie klucz do skrzynki)
Dla newbie, ktorym wyjscie z rooka zajmuje miesiac (tak jak debilom z mojej klasy) |
Lepiej żęby depo było na rooku. Jesteś słaby a znalazłeś dobre przedmitoy i co ? Idziesz na coś a tu lag/kick albo co inne. Idziesz orci cie blokuja w przejsciu. I wszystko w piz**. Jak masz duzo kasu kilka brass helmów, viking helmów i inne pierdoły, dostajesz deada i wszystko idzie. Rook jest po to aby nauczyć się grać i tym bardziej depo być powinno
|
Gromko The Master Of Magic
Tak! X( Ja miałem to samo X( Tylko że gonił mnie orc spearmen 2 wilki 3 spidery i 1 snake na 6 levelu X( DEPO NA ROOKU JEST POTRZEBNE!Tylko nie z pocztą... 8o
------------------------- Gromko Striker 10 lev SorCerEr Magia rUlEz! |
Hmm..
@Sonda Zagłosowałem na nie czemu zobaczcie na dole.. @Topic Więc hmm depo nie jest potrzebne na Rookgardzie jest to jedyna wyspa która nie ma depo w CAŁEJ TIBI znam jeden,sposób jak nie stracić swego lootu [Nie wiem czy moge powiedzieć więc powiedzcie czy mogę :D :P] Pozdrawiam Tibijczyków na całym świecie [Oprócz brazil -,-"] ^^'' |
po co takie glupie tematy zakladacie?
wasza decyzia nic itak nie zmieni a co do zrobienia sobie depa samemu nic prostrzego zakladamy druga postac na tym samym acc jesli mamy pac to idziemy w jakies spokojne miejsce obydwoma charami po kolei jeden sluzy do trzymania stfu a drugi do grania zucasz na ziemie eq relog i podnosisz swoj eq innym charem nawet tibia mc ci nie potrezbna do tego -.- czyli jest to legalne |
Cytuj:
I to rozwiazanie problemu. |
moim zdaniem jezeli braknie ci twojego ukochanego depa jakie mozesz posiadac po wyjsciu z rootgarda to tak jak powiedzial ,,rupevef of hiberna'' stworz nowa postac i nieskuluja ja nic ona jest jak depo na nia przezucasz przerozne rzeczy lecz jednak czasami mozesz miec ich za duzo i w tym przypadkyu stworz nastepna a jezeli jestes maniakiem to najlepiej zrob se z 10 postaci na zapas:D
Pozdro!!! |
Depo na rooku(dla drybrycha)
Pomysł z depo niby niezly, ale jak później to wszystko na maina przeniesc?
Cap, Cap, Cap.... X( |
Sorry ale według mnie to kolejna niepotrzebna rzecz. NA rooku sięsiedzi z 1 max 2 dni, a i gine żedko. Złota tez sie niewiele nosi: z 1-2 k max przy wychodzeniu.
Więć deppo na rooku mówimy NIE! |
Heh... dp, nie, nie było by tego klimatu.
Ale może dp dla lv. 15+ ??? TAK! To jest super pomysł, dp dla rook stayerów. Ja mam jednego stayera ( majn mi sie znudził ) i przydałoby się... a poza tym mam swoją "Skrzynke Depo". :] |
Cytuj:
ZMIENIAM ZDANIE!!!!!!!!!!!!!DEPO NA ROOKU BYLOBY KOMPLETNYM GÓWNEM!!!! |
^^
poco depo komus na rooku jak mozna sobie zrobic depo chara, chyba ze cipy zronili questa na swoje depo
|
Oj i to bardzo
Depo owszem, ale tylko dla Rookstayerow od jakiegos tam lvl...
dp lub pasy depo to ma kazdy ale po co sie meczyc?! podchodzisz do depo i cyk masz:P |
jaaasne! depo na rook potrzebne ale jak ono ma działać? no tak jak na mainie ale czy jak bedziesz szedł na mainia do itemki z dp rooka pujdom do depo maina?
|
lol po gówno tylko by mniej itemków z noobuw wypadało i już widze 100 ludzi rzucające sie na 8 skrzynek :P
|
x
Cytuj:
|
Ja jestem za tym zeby depo było, bardzo czesto capa brakuje,ale nawet jesli to to niemozliwe bo cipy nie lubią rookstayerow (a depo to bardziej dla rookstayerow na rooku).Więc by nie dali.
|
Nie dadzą depo, bo potem masa noobków będzie zapominała itemów z depo na Rooku idąc na maina i będą żale i spamy na Helpie o odzyskanie backpacka studded shieldów. I tam przez pół roku do następnego update'a.
|
Depo może i przydałoby się ale rook w moim mniemaniu coraz bardziej upodabniał by się do maina. Grając tutaj oczekuję wyzwań między innymi związanych z brakiem owego depo. Robienie depocharów, czy ukrywanie swoich itemów w ,,tajemniczych miejscach'' to także ciekawego rodzaju wyzwanie..
|
Po co odswierzacie tematy sprzed 3 lat. Depo na wyspie o nazwie "Rookgaard" nigdy nie bedzie. Temat powstal bo ludzie (od zawsze do czasow powstania banku) mieli problem z przetrzymywaniem hajsu. Bo kiedys nie bylo kolejek tylko trzeba bylo wpisywac ciagle passy az sie postac wloguje i jak tu przerzucac itemki i kase wiec nikt nie myslal i depot charkach, chyba ze sie mialo PACC'a. Co do tematu to po co depo na rooku? Robisz nowego charka wbijasz 5 lvl wrzucasz itemki na niego i po problemie. Jakby zrobili depo noobki zajmowaly by miejsca tak jak w Trade Room'ie.
|
Depo na Rooku to głupi pomysł...Chociaż czasem można się zdenerwować jak nie masz capa i z bólem musisz zostawić loota z jakiegoś huntu...Nie jestem za Depo na Rooku!!
|
Zagłosowałem na tak bo nie pomyślałem ale jednak jestem żeby nie było depo bo z roka zrobi się zaraz main
nie cieszy cie gdy widzi trupa a w nim pełno żeczy8o:D |
Dp
Sądze że depo na Rookgaardzie to chory pomysł.. Pisze posta na forum bo czekam na hp mojego Rookera, przed chwila trapnąłem pare osób (ymm nie wiem czy moge to pisac)i naprawde jak pisze kolega z góry widok ciała a w nim 700gp+2wolf paw+carlin sword cieszy.. Gdyby było dp to ten n00b nie miałby nic poza bp lina i łopatą.
Kolejną sprawą jest to że rook straciłby urok=/ (dp chary i te sprawy, ciagle kombinowanie =) ) Pozdrawiam ;) |
Trzymajcie se na drugim charze rzeczy przełóżcie w bezpiecznym odludnionym miejscu.
|
Tak...tak dajcie jeszcze na rooku , domki , runki m lvl i Demony<lol>
CipSoft nie będzie robił depo na rooku ponieważ było by jeszcze więcej pseudo-rookstayerów (tych noobków którzy sie podniecją wiekszymi hitami) , a jak wiemy CipSoft ich nie lubi. Pozdrawiam , Saniushy ;) |
Cytuj:
Cytuj:
Czemu ogólnie sie przyjęlo ze CipSoft nie lubi Rookstayerów? Zauwazcie na UpDate zimowe 06'. 1. Dlaczego dodal addony na rooku? Skoro równie dobrze mogl uniemozliwic to i dac taka mozliwosc tylko na mainie? 2. Dlaczego zostaly dodane dwa bossy. Przyznam... Munster jest dla 1-8 lev. Ale Apprentice Sheng, raczej dla nas Rookstayerów... Moze sie z tym wielu nie zgodzic, bo jak wiemy walka z nim idzie jak bułeczka z masełkiem. Ale przeciez malo który 1-8 level nosi przy sobie mikstury uzdrawiające... których brak uniemozliwia mu pokonanie owego bossa, chyba ze w duzym teamie. Czyli praktycznie rzecz biorąc rowniez Sheng jest dla Rookstayerów. 3. Ostatnie UpDate, które zwiększylo hity dla Paladynów i Knightów. Tu mozna by bylo rzecz, iż na Rookgaardzie bylo to wprowadzone przypadkowo... a jednak jakby glebiej na to spojrzec, to przeciez mialo to dotyczyc tylko Knightów i Paladynów... A jak wiemy Rookstayer sie do nich nie zalicza, bo w dalszym ciągu jest No Vocation. Czy choćby przez te 3 zmiany... CipSoft chcial Nas Rookstayerów wyploszyc z tej wyspy? Ja wiem... gdyby chcieli to zrobic, to wpadli by juz dawno napewno na pomysl... aby od 8 levela exp za potworki nie byl by wliczany juz na Rookgaardzie... albo ze owy gracz po osiagnięciu 8 levela bylby automatycznie teleportowany do pokoju z wyrocznią i musialby przymusowo opuscic tą wyspe. CipSoft tak nie zrobil, i to jest znak... Moze nie akceptuje Rookstayerów, ale wcale nie czuje do nich nienawiści. Moim zdaniem tylko i wylącznie to jest sprawa PACC'ów kupowanych przez nich. Pozdrawiam Darushu. |
Depo na roku to beznadziejna. Cały urok tej wyspy traci się. A parcele na rooku to zupelna klapa.
Jestem przeciw dp na roku! |
Po kiego grzyba depo na rooku?
Masz racje Sysunia
Po co wam depo ??? :D Przeciez macie bank do ktorego mozecie wplacac ile wam sie podoba http://foteka.pl/mini/991026907e0c3f...967b51ab71.jpg A itemsy??? ktore znajdziecie ,zdobedziecie z questu badz wylootujecie? Przeciez nie bedziecie z nimi wszedzie chodzic ,no i je sprzedacie :p LoL :D po co wogole rozpoczelismy ten temat Niedlugo pewno bedziecie chcieli aby na Rooku były czary :D:D:D :mag: |
ale w sumie jak ktoś tam powiedział <nie chce mi sie cytować;P> to eq jest raczej bezwartościowe chyba ze ktoś ma chain arma , kase można zostawić w banku , a eq moża zawsze nadrobic w razie deda , ale wlaśnie przydało by sie schować te duperele typy wendke albo coś tam jeszcze:D
można sobie zrobić jakiegoś chara żeby nam trzymał te duperelki <ja tak zawsze robie> |
Dp2
Cytuj:
Cytuj:
Jeżeli troche odbieglem od tematu-przepraszam. Pozdrawiam ;) @edit btw zobaczcie screena w moim podpisie, taki rokslayer z tego trapowanego(10lvl xD)a nie mogl sobie z rotem poradzic..ehhh [błąd zamierzony] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:08. |