Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Dbo2 - Dragon Blaze Online 2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94303)

Tomcio Pall 16-09-2006 12:37

Ciekawe kiedy on. Z chęcią sobie bym pograł. Lubie bardzo Dragoon Balla. Nawet forum o nim zalozylem gdzie sie walczy itp.(Moge podac adres).

Neo_pl 16-09-2006 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 989311)
:D musze w to zagrac
choc nigdy w zyciu nie ogladalem dragonbala to wydaje mi sie ze gierka moze byc ciekawa a ze ss widzie ze ta gra ma cos w sobie :)
mam pomysl jak mozna zbierac kase na server
mozna wporwadzic sms'owe oplaty za konto premmy np. 2-3zl i bedzie gicior :P

To by się kłóciło polityką gry, ma być ona całkowicie darmowa a dotacje składają gracze którym gra się spodoba , istnieje tez oczywiście dotacja sms wzamian się dostaje info o dbo2 [ http://dbo2.pl/smsinfo/ ]

P.S.
moim zdaniem jeżeli gra będzie popularna to nawet znajdzie sponsorów.

FellanK :
Udajesz że wszystko wiesz o dbo2 ale czytając z twoich postów mało wiesz

..::QRAS::.. 16-09-2006 13:55

Ja nie moge nawet pierwszej misji zrobic aby dac jakiemus ziomkowi dzbanek mleka tak jest miasto pomieszane... ;/

Tomcio Pall 16-09-2006 14:01

Nie wiemcie czemu server cały czas off?

kakusiek 16-09-2006 14:04

wejdz na www.dbo2.pl to sie dowiesz dlaczego jest off

Fivapo 16-09-2006 14:04

@Up
Z tego co slyszałem miał byc dzisaj update od 10-12 ... no ale coż zleksza sie spóznia.Chyba że już On?

kakusiek 16-09-2006 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FellanK (Post 983706)

moze juz dzis(16.09.2006)bedzie serv przypuszczam ze od 16 bedzie juz mozna grac

gdybys przeczytal cale forum to bys wiedzial ze bedzie o 16 !!pierwsza strona pierwszy post ostatnie 2 linijki

Zenuś 16-09-2006 16:08

juz po 16 a tu nic :/ chyba DBO2 nigdy nie ruszy :(

FellanK 16-09-2006 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 989649)
To by się kłóciło polityką gry, ma być ona całkowicie darmowa a dotacje składają gracze którym gra się spodoba , istnieje tez oczywiście dotacja sms wzamian się dostaje info o dbo2 [ http://dbo2.pl/smsinfo/ ]

P.S.
moim zdaniem jeżeli gra będzie popularna to nawet znajdzie sponsorów.

FellanK :
Udajesz że wszystko wiesz o dbo2 ale czytając z twoich postów mało wiesz

nie pisalem ze wszystko wiem...nie moge juz czekac...kiedy on ten serv postawi zawsze stawial o 16

Driud Szreder 16-09-2006 16:47

z waszych postuw wynika ze gra spoko jest tylko juz 16:45 a strona nadal nieaktywna kiedy wreszcie wlacza te strone???;( ;(

kakusiek 16-09-2006 17:03

kiedy to wreszcie ruszy caly dzien czekam zeby w to zagrac!!

Aeglos Tribunal 16-09-2006 17:09

ehhh ja też czekam i nie mogę się doczekać miejmy nadzieję , że zrobią to jak najszybciej

Neo_pl 16-09-2006 17:29

Jak wyjdzie jutro to ja będe happy !!

Już w czwartek pisało "Przenosiny na nowy server,zapraszaamy za kilka godzin" a teraz to !! Moim zdaniem rohal zrobił to aby server był równo za 2 tyg <niby> a i tak nie mial dedykowanego ... i teraz czeka aż go dostanie i się wygłupił. Nie można mu wierzyć bo już nie raz zmieniał date , forme i wogóle ! Jego zaufanie u mnie już niedługo będzie zerowe X(

Misiaczka 16-09-2006 17:35

Lolz :/ czekam i czekam i doczekac sie nie moge jest juz dawno po 16:00 a tu dalej nic :/ server offline kiedy wkoncu bedzie online :/

FellanK 16-09-2006 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 990049)
Jak wyjdzie jutro to ja będe happy !!

Już w czwartek pisało "Przenosiny na nowy server,zapraszaamy za kilka godzin" a teraz to !! Moim zdaniem rohal zrobił to aby server był równo za 2 tyg <niby> a i tak nie mial dedykowanego ... i teraz czeka aż go dostanie i się wygłupił. Nie można mu wierzyć bo już nie raz zmieniał date , forme i wogóle ! Jego zaufanie u mnie już niedługo będzie zerowe X(

no bez kitu ile to mozna juz czekac musi byc jutro... ;P wogole czemu tak wolno to idzie

Zenuś 16-09-2006 20:20

FellanK napisz cos wiecej o DBo2 jakie sa rasy(czy cos tam), funkcje, opisz mape(duza, mala) , ile miast i takie tam :D
i daj pare SS jesli masz
:p
z gory thx

MetiuII 16-09-2006 20:28

Kurde wczoraj i dzisiaj caly dzien czekalem i wszystko w leb strzelil ...:(
znajac zycie jutro tez sie niedoczekamy :P lepiej idzcie pograc w mugena :O

propo mugena jesli ktos ma jakiegos fajnego niech spakuje i wrzuci na rapida, bede wdzieczny :)

FellanK 16-09-2006 22:24

sa 4 rasy androdiy,ludzie,sayanie i nameczanie specjalizacje:
Ludzie moga naprawiac przedmioty
Androidzi moga wysysac energie Ki
Sayanie moga tylko sie przemnienic w ssj'y
Nameczanie moga jako jedyni robic mikstury
a o mapie nic nie powiem bo zbytnio po niej nie chodzilem ;pp

kakusiek 16-09-2006 22:45

ja zostane Sayanem i jako pierwszy osiagne ssj4:p

Mogl bys wymienic jakies przedmoioty czy sa jakies questy ,najlepszy potwor itp...

FellanK 16-09-2006 23:13

sa questy nie znam najlepszego potwora a itemow jest malo ;/

Adow Adan 17-09-2006 00:03

czekałem na niego całe wakacje. gdy ściaglem i zaczałem grać to myślalem ze zemdleje. Takie wymagania(1GH ,200 mb,256 ramów, 56 grafy) a taką grafiką to ja w DB na emulatora GB na kompie grałem. a moze nawet lepsza byla tam grafika. nigdy nie domyślalem sie ze jest gorsza grafika w jakims mmorpg niz tibia. ale często sie myle :) niestety. jestem wielkim fanem DB ale ta gra moim zdaniem oddala mnie od DB. sry ale jak coś polak zrobi to nie zawsze dobrze. :confused:

kakusiek 17-09-2006 08:20

FellanK jak ty robisz te screenshoty z dbo2.

FellanK 17-09-2006 08:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kakusiek (Post 991110)
FellanK jak ty robisz te screenshoty z dbo2.

tego ss'ka zrobilem 5 dni temu przyciskiem "Print Screen" nad strzalkami masz ;p

Zenuś 17-09-2006 08:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 991004)
czekałem na niego całe wakacje. gdy ściaglem i zaczałem grać to myślalem ze zemdleje. Takie wymagania(1GH ,200 mb,256 ramów, 56 grafy) a taką grafiką to ja w DB na emulatora GB na kompie grałem. a moze nawet lepsza byla tam grafika. nigdy nie domyślalem sie ze jest gorsza grafika w jakims mmorpg niz tibia. ale często sie myle :) niestety. jestem wielkim fanem DB ale ta gra moim zdaniem oddala mnie od DB. sry ale jak coś polak zrobi to nie zawsze dobrze. :confused:

no to zagraj w GRAAL 4 tam grafika razii w oczy :D
ja osobicie sam chce przekonac sie jak ta gra wyglada no ale jak narazie nie mam okazji :(
:p
--------------------------------------
brawo dla pana Neo_pl :Ddobra robota
a moze jakies info kiedy gra ruszy??

Neo_pl 17-09-2006 08:46

FellanK widać że niezbyt dużo czytałeś o tej grze i nie zadużo w nią grałeś :

Copytight by rohal &reg;
Androidy
Android jest urządzeniem humanoidalnym, skonstruowanym tak, aby w jak największej mierze przypominał Człowieka. Nie trzeba być wybitnym technikiem, żeby od razu wiedzieć jaką przewagę posiada ta rasa nad ludźmi.. i odwrotnie. Typowimi przykładami androidów są kolejne numery, #13 - #20.
Najważniejsze unikalne cechy androidów:

- Androidy nie głodnieją.
Dzięki temu, że zasilają je stale ładujące się baterie, Android nie ma naturalnej potrzeby zaspokajania głodu. Zysują tym ogromną przewagę – nie muszą zdobywć pożywienia aby zaspokajać głód – jedynie po to, aby naładować bioreceptory, jeśli mają uszczerbek na HP.

- Jako jedyni, mogą poznać zdolność Energy KyushuNiewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, jak ważna jest to technika. Absorbcja energii – wprawnie posługiwana nie tylko może zablokować ataki przeciwnika, któremu zaczyna brakować Energii KI, ale co najważniejsza ładować jej zapas dla naszego wojownika.

Minusy rasy:
- Największym minusem, jest brak możliwości transformacji, takich jakei są np. u Saiyan. Android może jedynie wspomagać swoje działania odpowienimi aurami, które są znacznie słabsze niż transformacje u wspomnianych Saiyan.

Ludzie
Mieszkańcy Ziemii, charakteryzuja się niezwykłą różnorodnością, jeśli chodzi o zadania jakie są wstanie wykonywać. Jako jedyni, mogą jednocześnie doskonale władać każdym rodzajem broni, jak również i kluczem, śrubokrętem, czy innym narzędziem, przeznaczonym do naprawiania, czy tworzenia nowych rodzai broni.
Najważniejsze unikalne cech ludzi:

- Jako jedyni mogą poznać zdolność Technika.

Ludzie będący niezwykle wprawnymi technikami, jako jedyni potrafią naprawiać przedmioty. Zdolność ta jest niezwykle ważna, gdyż każda broń podczas używania niszczy się. Ludzie dysponując narzędziami, z różnym powodzeniem są wstanie je naprawiać

- Jako jedyni, mogą poznać zdolność Henso-Jutsu

Ludzie, dzieki swojej naturalnej przebiegłości i zwinności, potrafią poznać technikę ninja, polegającą na kamuflowaniu się w terenie. Dokładny opis tej zdolności, w dzile Zdolności.

Minusy rasy:- Największym minusem, jest brak możliwości transformacji, takich jakei są np. u Saiyan. Człowiek może jedynie wspomagać swoje działania odpowienimi aurami, które są znacznie słabsze niż transformacje u wspomnianych Saiyan.

Nameczanie

Rasa zielonych nameczan, pochodząca z planety Nameck przede wszystkim charakteryzuje się niespotykanym spokojem umysłu. Nameczanie potrafią szybko zgrodmadzić wokół siebie wiele Energii Ki. Dzięki specjalnej budowie ciała, są wstanie bardzo szybko się regenerować.
Najważniejsze unikalne zdolności nameczan, to:

- Jako jedyni mogą poznać zdolność Sai Sei.
Sai Sei, oznacza szybką regenerację życia. Nameczanie nie muszą jeść, czy używać mikstur. Wystarczy, że kosztem Energii KI użyją tejże zdolności.

- Jako jedyni mogą poznać zdolność Tworzenia Mikstur.
Nameczanie są doskonale znani jako cenieni uzdrowiciele. Dzięki olbrzymiej wiedzy, potrafią ze zgromadzonych ziół tworzyć potężne mikstury, od tych uzdrowiających HP i regenerujących Energię KI, po te stale zwiększające moce wojownika.

Minusy rasy:

Nameczanie dzięki swej ogólnej dość wiotkiej budowie ciała, nie mogą używać ciężkich zbroi i pancerzy.

Saiyanie

Rasa legendarnych wojowników, pragnących mieć we władaniu wszystkie planety. Saiyan charakteryzuje niespotykana siła, potrafią zmieniać stadia, zysukjąc tymsamym jeszcze większą moc. Typowy Saiyan jest buntownikiem, którego jedynym przeznaczeniem jest walka.
Najważniejsze unikalne zdolności Saiyan:

- Jako jedyni mogą transformować się w aż 5 stadiów.
Saiyanie potrafią transformować się w kolejne stadia Super Wojownika, od SSJ, przez USSj, aż po ostateczne SSJ4. Ulegając kolejnym transformacjom, mnożą swoją siłę oraz umiejętności bojowe.

Minusy rasy:
Najpoważniejszym minusem rasy, z czego mało osób może zdawać sobie sprawę, jest nieposkromiony apetyt tych wojowników. Saiyanie w dwukrotnie szybszym tempie niż inne rasy głodnieją. Muszą więc stale uzupełniać swój poziom głodu, co dla zwykłego wojownika jest bardzo żmudnym zajęciem.

Co do mapek : Narazie nie sa moze one jakos bardzo urozmaicone i różne od sibie ale można je rozróżnić (na WoW nie ma co liczyć)

Co do qestów : Jest ich dosyć duży jednak zazwyczaj polegają na :Powiedz tamtemu tamto, daj tej to , przynies mi to itp. (napewno będą urozmaicone;) )

Co do najlepszych potworów: Będą to stworki Cell , freeza , czy inny stworek z dbz. Będą one się respiły mniej więcej jak bossy w tibi jednak <chyba> nie będzie komunikatu.

ka91mil 17-09-2006 08:56

to znaczy ze gra juz dziala ?bo bardzo chcialbym zobaczyc

Tomcio Pall 17-09-2006 09:02

Kiedy to załacza. Zraz zaczne grac w mu(ale i tak nie wiem jak grac na globalu. Jak ktos wie to niech napisze na gg: 1669739). Juz sie nie moge doczekac. :)

kakusiek 17-09-2006 11:23

cos sie dzieje z serwerem moze dzisiaj juz bedzie bo nie wyskakuje juz ,,Trwaja prace konserwatorskie dbo2 wraca za kilka godzin" tylko

Not Found
The requested URL /site/portal.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.37 Server at dbo2-pl.kreart.com.pl Port 80

Zenuś 17-09-2006 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kakusiek (Post 991473)
cos sie dzieje z serwerem moze dzisiaj juz bedzie bo nie wyskakuje juz ,,Trwaja prace konserwatorskie dbo2 wraca za kilka godzin" tylko

Not Found

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.37 Server at dbo2-pl.kreart.com.pl Port 80

albo juz wogole nie bedzie gosciu poprostu zrezygnowal i tyle :P

MetiuII 17-09-2006 11:36

U mnie dalej pisze ze prace konserwatorskie trwaja... Tak czy siak dzisiaj tez watpie zeby bylo :P No coz moze w nastepnym tygodniu :P

FellanK 17-09-2006 12:09

"Not Found

Apache/1.3.37 Server at dbo2-pl.kreart.com.pl Port 80"no i to znowu!... ile mozna czekac!!??X(

Tomcio Pall 17-09-2006 12:24

Ja pier****!! Ile można czekać!! U mnie to samo co u kolegi up!!

kakusiek 17-09-2006 12:31

powinno byc dzisiaj bo robia cos na serwerze bo niepisze juz trwaja... wydajke mi sie ze bedzie dzisiaj o 16 bo fellank mowil z zawsze serv wlacza o 16

Gangrel 17-09-2006 13:13

Panowie, koniec spamu. Jeśli jeszcze ktoś napisze "ile można czekać" dostanie warna. Czekać trzeba tyle, ile trzeba, albo dać sobie spokój.

Erinex 17-09-2006 13:36

UU cieniasy :PP mi tam chodzi wporzo tylko ze offline...

Aeglos Tribunal 17-09-2006 13:45

@UP:

Ale stronka działa ? :P czy nie ? wogóle to jaki adres teraz będzie ? x]

Neo_pl 17-09-2006 13:50

Ehh nie denerwować się. Wyjdźcie na dwór, wyszalejcie się, wróćcie do domu , odróbcie lekcje i potem sprawdzicie czy już jest dbo2 :)

P.S.
Napewno będzie dbo2 bo wątpie żeby rohal był taką szują i zagarnoł do kieszeni wszystkie dotacje ;) <Chociaż wszystkiego można się po ludziach spodziewać ...>

P.S.2.
Moim zdaniem będzie w połowie lub podkoniec przyszłego tyg.

FellanK 17-09-2006 14:03

racja...lepiej wysjc na dwor pograc w gale niz siedziec w domu na cisnieniu az takim ze kompa mozna rozwalic ;d poczekamy i bedzie

kakusiek 17-09-2006 17:30

ma ktos jakis kontakt z autorami tej gry!jak tak niech napuisze i sie spyta kiedy ta gra ruszy!!

Zbi 18-09-2006 08:22

Strona

Gra zapowiada się ciekawie....
O strona działa 8o www.dbo2.pl :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.