Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Bez PACCA (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94429)

Cenarius 14-09-2006 18:15

taaaa właśnie chętenie też bym się doweidział, bo mam a planach zrobienie sorca ale w wiekszosci wypadków dostaje sorcem szału około 20 lvla bo te rot roty i dwarvy to już nimi rzy.... no wiecie :D

Stożek 14-09-2006 19:50

Na FACC area expic sorcem jest dosyc ciezko ale wg to powinno byc cos w tym stylu:
-trolle
-roty(Fibula, kopalnie-nie mowcie, ze tam jest tak tragicznie, bo nie ma duzo alternatywnych miejsc)
-slimy pod POH (dobre miejsce)
-slimy i roty w DC (ludzie troszke duzo)
-mintwail od 27 z monkiem/monkami robiac runy i taskajac lootbagi
-dragi z wanda +hmm +ds ewentualnie bloker (dzisiaj sa to raczej ekstremalne rozwiazanie)
-guardy i guardy ale tam najlepiej juz po 33-druidem natomiast spokojnie z volcanikiem

*Songo* 14-09-2006 19:53

Lol?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gallar (Post 985838)
@UP: ee co prosze?
Sugerujesz że autor tematu jest noobem?
Więc nie, nie jest. Mym skromnym zdaniem to on jest albo newbie, albo jest ciekaw opinii innych ludzi na ten temat.
Tematów na forum 'kto najlepszy' jest masa, więc czemu ten nie ?
I w sumie to to nawet dobry materiał do dyskusjii jest ; )

@Down: Ta? podaj Ty mnie jakies pomijając d lejra. Przyda sie szczerze mówiąc.

Nie sugeruje -.- mi o co innego chodzilo raczej nie przeczytales ze zrozumieniem =/ ...... najpierw przeczytaj pozniej oceniaj a nie...... =/ :lolo: :lolo: :lolo:

noobowaty mistrz 14-09-2006 20:19

Moze i jest ciezko sorcem bez pacca ale i tak expi sie szybciej od knighta :p

Stożek 14-09-2006 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987286)
Moze i jest ciezko sorcem bez pacca ale i tak expi sie szybciej od knighta :p

Teraz owszem, lecz kto wie co cipka za rok strzeli do glowy? Kiedys nikt nie przypuszczalby, ze sorcem mozna w jeden dzien bez trudu zrobic 25lvl.

P.S Ten moj nowy avat okropnie zamazany, nawet skreta nie widac w gebie Mietka.

noobowaty mistrz 14-09-2006 21:23

@up
Za rok skille beda lecialy 2 razy wolniej.

Piotrek Marycha 14-09-2006 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987416)
@up
Za rok skille beda lecialy 2 razy wolniej.

albo 2 szybciej :S

Stożek 14-09-2006 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 987493)
albo 2 szybciej :S

Albo usuna skile a od lvla benda zalezaly obrazenia. Wloza do gry 40 nowych broni kazdego rodzaju a ich sila bendzie wyrazona w procentach i rozna dla kazdego rodzaju potworow. Jakbym napisal rok temu, ze bendzie to co teraz to uznanoby to za zart primaaprilisowy.

noobowaty mistrz 14-09-2006 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 987511)
Albo usuna skile a od lvla benda zalezaly obrazenia. Wloza do gry 40 nowych broni kazdego rodzaju a ich sila bendzie wyrazona w procentach i rozna dla kazdego rodzaju potworow. Jakbym napisal rok temu, ze bendzie to co teraz to uznanoby to za zart primaaprilisowy.

Fajnie pomarzyc, co?

Stożek 14-09-2006 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987516)
Fajnie pomarzyc, co?

Dzisiaj rano nie wiedzialem, ze ide na piwo z kumplami. Popoludniu zachcialo sie piwa... i co? Przyszli do mnie z browarkami! Marzenie sie spelniaja.

Kiedys chyba pokusze sie o napisanie powiesci SF "Odyseja tibijska wersji 9 i pol" a za 100 lat benda mowic "Stozek-laureat literackiej nagrody GM'a, juz 100 lat temu przewidzial co stanie sie z Tibia"

noobowaty mistrz 14-09-2006 22:40

Za 100 lat beda tylko sorce lataly po tibii.

Juz moge odebrac nagrode nobla?

Stożek 14-09-2006 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987543)
Za 100 lat beda tylko sorce lataly po tibii.

Widzisz avata? Co mozna zrobic ze statuetka wazaca 2.5kg wykonana z metali kolorowych? Nie odbierzesz, bo juz na wino poszlo.

Vil 14-09-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987543)

Najwyzej Darwina..

Stożek 14-09-2006 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 987564)
Najwyzej Darwina..

Narazie nie zasluzylem jeszce aby zaslynac jako jej posiadacz-chyba. Wiec narazie tej tez mi nie odbierze.

Therus Mroczny 16-09-2006 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 985844)
Na guardach sie lootbagow nie robi, w ogole nie expi sie na guardach bo to scierwo. Nawet dla facc sa duzo lepsze expowiska.

Szansa doniesienia lootbaga z guardow do skrzynki z postmanem wynosi dokladnie 5,6%.
Szansa doniesienia lootbaga bez wykonanego postmana wynosi dokladnie 1,4%.

A np szansa doniesienia lootbagu w dowolnej tombie wynosi 94,3%.

Guardy sa po prostu zanubione do granic mozliwosci, sprobuj nie spotkac expiacego 13 druta. ;)

No prosze... Ja bez zadnych problemow donosilem lootbagi BEZ postmana moim pallem, lvl 30 w ciagu jakichs 4 dni~ i 80k z lootbagow. Zadnego koloryzowania, same fakty. Guardy = scierwo? Tjaaa...

Asthan 16-09-2006 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Therus Mroczny (Post 989044)
No prosze... Ja bez zadnych problemow donosilem lootbagi BEZ postmana moim pallem, lvl 30 w ciagu jakichs 4 dni~ i 80k z lootbagow. Zadnego koloryzowania, same fakty. Guardy = scierwo? Tjaaa...

Nieprzejmuj sie nim ja moim ryckiem dziennie moglem zarobic ponad 50k z lotu tracac z 3-4bp uhow

Therus Mroczny 16-09-2006 00:24

Wow! <erekcja>
No zablysnales kolego... "Rispekt, szacun"
Moge zarobic i 500k dziennie. Zauwaz ze loot jest bardzo losowy.
Btw, ostatnio na lizardach w jedna minute: Quaqmire rod, 4 halki, Sentinel Shield, Templar Scytheblade ;>

noobowaty mistrz 16-09-2006 09:21

Szacun dla worka :]

Mehh 17-09-2006 08:28

Druid . Dobry rod na 8 lvl - do expienia na trollach i rotach . Dobry Rod na 13 lvl - do expienia na cycach i orkach . EXTRA Rod na 19 lvl - Nim dobijamy do 40 i styka . Czary ? Vita , Adura Vita , Mana Shield , GFB , HMM , a pozatym sorcerer swoją najsilnieszą rune robi na dużo większym lvlu niż drut . SD sie niesprzedaje - coś jeszcze ?

Cenarius 17-09-2006 09:42

Lol

@Mehh
widać że się znasz sorc ma na początku sux wandy ale WoI rux wierz mi poza tym cena WoI to ok 2.5-4k na trade a templesta za tyle nie qpisz :p poza tym na wysokich lvlach i mlvl wavy sorca nie mają sobie równych e-wave albo choćby Great Energy Beam mogą nieźle przysolić. Runy sorc może robić praktycznie takie same poza uhani których qpienie w sklepie nie jest trudne SD nie potrzebne LooL? potrzebne i to badzo ale później dożo później np Demony Pk etc ;]

Mehh 17-09-2006 09:44

@up

miałeś 46 lvl sorcem ? więc sie zamknij ...

Cenarius 17-09-2006 09:45

miałem 53 więc sam się zamkni X(

Mikan 17-09-2006 09:57

xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WhiteWolf (Post 985586)
Było już wiele pytań typu "Kto najlepszy"? Ja chce sie zapytać która postać w tibi bez PACA jest najlepsza?

Np, mag bozbawiony wielu silnych czarów (np. UE) nie jest już tak chętnie brany an hunty/qesty :d

OmG co powiedziec ja caly czas mam pacc'a xD ale Ue to tylko do expienia przydatne a nie do pk bo Ue zabronione!!!!!!!!!przy pk!!!a do expienia mozna uzywac exevo gran mas vis POzdro

Gallar 17-09-2006 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mikan (Post 991273)
OmG co powiedziec ja caly czas mam pacc'a xD ale Ue to tylko do expienia przydatne a nie do pk bo Ue zabronione!!!!!!!!!przy pk!!!a do expienia mozna uzywac exevo gran mas vis POzdro

Rotfl.
Ta postać w profilu to znajomego czy z allegro ? A może w ogóle jej nie masz?
Zabronione powiadasz ; )
A teraz mi powiedz, kto mi zabroni uzyć UE w trakcie pk, hm?
Ty ? O jaaa.

Stożek 17-09-2006 21:01

Jak ktos ma byc noobem to niezeleznie czy wybierze sorca, druta czy najta to i tak nim bendzie w 2 lata zrobi 10lvl a jak ktos naprawde ma ambicje i potrafi grac to przeczyta co lepsza wypowiedz i bendzie sumiennie gral nawet zbesztanym przez wszystich knightem-mozliwe, ze knightem bendzie expil szybciej niz ktos grajacy druidem (przy czym druid bendzie stal pod dp i robil runy-koledzy z bloku tak robia to on tez musi)

Rivelan 17-09-2006 21:09

Według mnie najlepszą postacią bez Pacc jest knight ma duzo szybkich i tanich expowisk np.Elf fortess,Orc fortess,Guardy.Bez pacca nie istnieje druid i sork pozbawieni najlepszych czarow (exura sio,exori vis)Po środku stawki znajduje sie pall ktory aż tak pacca nie potrzebuje aczkolwiek przydaje się mu,bez pacca może expic bardzo dobrze na poh i d lair

Gilu90 17-09-2006 21:32

Ja uważam że najlepsza prof. dla osoby która nie planuje mieć PACC'a to Knight, expic mozna nawet do 100 lv (bardzo trudno) ale nie widze druta, ani sorca bez pacc'a, do 30 lv mozesz poexpic bez pacc'a ale juz pozniej troche trudniej. Co do Pall. można spokojnie na facc'u expic do 80 lv. : )

Krzys Nemptor 18-09-2006 15:01

Knight potrafi praktycznie tylko blokowac, do samotnej gry sie zupelnie nie nadaje bo z broni zadaje smieszne obrazenia.

Stożek 18-09-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzys Nemptor (Post 993259)
Knight potrafi praktycznie tylko blokowac, do samotnej gry sie zupelnie nie nadaje bo z broni zadaje smieszne obrazenia.

Knight nie powinnien blokowac wogole jesli ma to byc wyscig szczorow a do samotnej gry nadaje sie idealnie-nie musi przeciez koniecznie bic potworow majacych ogrmony def i duzo HP-wystarczy duzo cierpliwosci i zdrowego rozsadku a knightem mozna spokojnie nadganiac nietorych sorcow/druidow nie umiejacych grac.

Piotrek Marycha 18-09-2006 16:34

Wlasnie knight wcale nie traci tak malo, ma kilka czarow przydatnych dla pacca + dobre expowiska wlasnie dla knighta (scaraby, cycopolis) , jak dla mnie pallem mozna bez problemow grac bez pacca, ma OF, dragi wcale nie gorsze niz te w ank, Poh dla wiekszych troche lvli, guardy, itp z czarow to tylko utani hura

Rivelan 22-09-2006 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha;993418}
, dragi wcale nie gorsze niz te w ank

Chcialeś powiedzieć 10 razy lepsze.Dragi w venore są o niebo lepsze od tych w ankh.

Piotrek Marycha 23-09-2006 09:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rivelan (Post 999131)
Chcialeś powiedzieć 10 razy lepsze.Dragi w venore są o niebo lepsze od tych w ankh.

dla 75+ tak...

Eston 23-09-2006 11:44

Dla mnie bez pacc najlepszy knight i pal. Nie ma tego nudnego i powolnego odnawiania soul piontsow co u sorca i druta. Mam sorca to wiem. Ostatnio zaczalem robic knighta i nie jest tak klopotliwe granie nim co sorcem.;)

Cenarius 23-09-2006 19:20

ehhh może i nie ma SP ale są skille co skutecznie podważa twą teorie

Mehh 25-09-2006 08:53

@Eston

Mylisz sie ! Standart u knighta 20 lvl to 65/65 a u sorca/druta 25 mlvl .
Na 50 lvlu knight powinien mieć 80/80 a sorc 50 mlvl .W knighta wkładamy bardzo dużo czasu a sorcem to bot/siedzimy całą noc i gotowe :)

DDoS 25-09-2006 09:50

Z własnego doświadczenia.
Gdy nie miałem Premuim Account zrezygnowałem z grania druidem (podobnie by było z sorcem), przyczyniło się do tego:

- brak czarów ofensywnych (exori mort, exori vis)
- powolna regeneracja many
- powolne odnawianie Soulpoints

Jedyna możliwość expienie to wand / rod lub summony - nuda :P.

Knight:

- wytrenić do 60/60 i spokojnie można pobiegać po Mintwallin, to robiłem będąc na facc mojim wtedy 48 Knight 67/68 skille.

Palladyn:

- najbardziej mi odpowiadał, palek 42 lvl od zawsze Facc skill 70 bez problemowe expienie w Orc Fortess, Dwarf Mines, Mintwallin.

Podsumowanie:

Trochę poświęcenia czasu na wytrenowanie i najlepszy na facc jest Knight i/lub Palladyn.

Tasker 27-09-2006 11:09

najlepszy jest knight bo pacc niewiele w nim zmienia !!!

Jerkov Thundersword 27-09-2006 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tasker (Post 1005821)
najlepszy jest knight bo pacc niewiele w nim zmienia !!!

Niewiele:
-wolniejszy exp na terenach facc
-nie ma exori, co często się przydaje w pvp
-nie ma utani hur, które też często przydaje się w pvp
-nigdy nie będzie blokował takich stworów jak hydra czy też demon
-na 200 lvl jego najlepszą metodą expa będzie nadal hunt dragon lordów (który niekoniecznie musi się zwracać) B)

Tak naprawdę to najlepszy jest paladyn bez PACC. Huntuje w teamie jak i solo dosłownie wszędzie. Na wyższym levelu może z powodzeniem expić na dl i na high lvl (100-200) dl będą mu się zwracać bardzo dobrze, więc po co mu się przerzucać? Co do strat to przede wszystkim te kilka użytecznych czarów i tworzenie pb, ale pb można wylootować z dl :) Paladynowi czary nie są niezbędne- wystarczy wysoki dist i dobry mlvl na runki, to wszystko. A jeżeli DL mu nie wystarczą, może wyruszyć ze znajomymi na ryzykowny podbój Demony.

noobowaty mistrz 27-09-2006 23:12

Najlepszy bez pacc jest sorc i wasze lamenty tego nie zmienia. Z paccem tez jest najlepszy. (ewentualnie tak samo dobry jak drut)

Stożek 28-09-2006 22:08

Bez PACC najlepiej wybrac jest robotnika drogowego albo rzeznika i zarobic na PACC pracujac 2 dniowki -.-'
(ewentualnie dekarz ale po flaszce mozna opuscic miejsce pracy w niekatrolowany sposob)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:10.