Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Wymyśl konkurs - komentarze (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=96523)

Kulikos 30-09-2006 12:35

Heh :D fajny pomysł był z pieczeniem chleba, łowienie ryb też niczego sobie. Bot w dłoń i jechane ;p
Cytuj:

Wedlug mnie konkurs literacki to zly pomysl-wiekszasc ludzi od razu eliminuje sama siebie przez ortografie (look posty) oraz niekiedy takie fantazjowanie ze lepiej nie mowic;p
Wow, w takim razie konkurs graficzny odpada, bo nie każdy ma talent, konkurs który wymaga pomyślunku też, wyobraźnie też nie każdy posiada =.=
Myśle że mój pomysł jest ok, ale pewnie nie wygra bo jest wiele innych, ciekawszych ;x

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...6&postcount=16 <--- :x

Hajpero 30-09-2006 13:34

Czyli ja jeszcze nie odpadłem na wstepie:-)

krzint 30-09-2006 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 1010435)
Wow, w takim razie konkurs graficzny odpada, bo nie każdy ma talent, konkurs który wymaga pomyślunku też, wyobraźnie też nie każdy posiada =.=
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...6&postcount=16 <--- :x

ej niby ldaczego konkurs graficzny odpada??? Byl juz na tibia.pl konkurs graficzny i bylo calkiem duzo dobrych prac ,a pomysl tez byl dobry. Najlepszy jest konkurs gdzie:
- wykonanie pracy zajmie kilka godzin a sprawdzanie kilka minut
- Wymaga kreatywności
- i gdzie trzeba pokazać, że ta nagroda jest akurat dla nas

Jaryn 30-09-2006 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzint (Post 1010529)
ej niby ldaczego konkurs graficzny odpada??? Byl juz na tibia.pl konkurs graficzny i bylo calkiem duzo dobrych prac ,a pomysl tez byl dobry. Najlepszy jest konkurs gdzie:
- wykonanie pracy zajmie kilka godzin a sprawdzanie kilka minut
- Wymaga kreatywności
- i gdzie trzeba pokazać, że ta nagroda jest akurat dla nas

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1010511)
Ogolnie idealny konkurs wymagal by:
Duzego wkladu pracy przy zgloszeniu.
Utrudnien przy oszukiwaniu.
Bycia latwym i szybkim w ocenianiu :)

Więc tu w ocenianiu byłby problem :P. Każdy ma inny gust. Większość głosów może by wystarczyła, ale... Będzię się czuć ten niedosyt.

Uther92 30-09-2006 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shurgal (Post 1010965)
Siema!!!

Ja wymyslilem Piłke Tibijska!!!

Zasady sa podobne jak w pilce noznej!!!

Zasady:
1. Jedna drużyna składa sie z 1 trenera, 1 zastepce trenera, 7 garczy i 3 rezerwowych.
2. Boisko ma wymiary 200x90 (kratek).
3. Sa 2 bramki.
4. Srodek jest na srodku xD.
5. Jest jedna piłka.
6. Jest 1 sedzia głowny, 2 bocznych i 1 trechniczny.
7. Kazda druyyna ma ten sam kolor (moze byc 3 kolorowa ale tak samo), ale bramkarz musi sie wyrozniac.
8. Kazda osoba ma ten sam ekwipunek czyli np. bohy itd (nikt sie nie wyroznia).
9. Sa dwie połowy po 10 min kazda.
10.Gra jest ferplay.

Co do gry to pilki sie lapie i przeciaga.

KONIEC ZASAD

Oby najpepsza druzyna wygrala!!! xD

PS: Niewiem czy taki konkurs moze byc poniewaz dto by trzeba bylo zrobic na OTSie ;/

Data pzryłaczenia odrazu dyskwalifikuje i jeszcze to PS omg -.-

Biovital 30-09-2006 19:42

QUOTE=Biovital;1011055]Było o filmach ale nie było o nakręceniu przygody .

Ale do żeczy :

Chodziło by oto aby odegrać sztukę fimową taki teatr ( najlepiej w teatrze Carlin ) ale można też łazić po świecie .

Zasady
- Jeden kamerzysta który nie bierze udziału w filmie ( Ten co wszystko kręci )
- Ludzie odgrywają różne sceny np. Walka z hydrą ( można się poranić jeśli świat pvp xD ) lub ucieczka przed tarantulą ... oczywiście wszystko musi się trzymać kupy tzn. musi być wstęp itd..
- ludzie mogą używać zaklęcia creature ilusion aby się muc zamieniać w potworki .
- Wszystko nagrane na tibi.Cam

Zwycięzcy
- Oceniane będą : Jakość filmu tzn. Fabuła itd...

Adik Pedziwiatr
Secura

Wybierzcie mnieee

EDIT:
O jejku ! Nie doczytałem regulaminu ! Dopiero teraz zobaczyłem , że może być jedno zgłoszenie :O ;( Mam nadzieje , że przez to nie zostane wyrzucony z konkursu :(

Acha i jeszcze jedno pisało że można wziąść udział jeśli było się zarejestrowanym przed 28.09 a ja się w ten dzień zalogowałem - mam nadzieje że uwzględnicie moje zgłoszenia :|

Niech jakiś modek mi odpowie - Sorki za OffTopic[/quote]

A co sądzicie o tym :D Mój pomysł ( A i niech ktoś odpowie na edita ;( )

krzint 30-09-2006 19:53

Troche duzo czasu tibia.pl dala na ten konkurs moim zdaniem powienien trwac do 6 pazdziernika. NIe moge sie doczekac kolejnego konkursu :D

Seele 30-09-2006 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Biovital (Post 1011055)
O jejku ! Nie doczytałem regulaminu ! Dopiero teraz zobaczyłem , że może być jedno zgłoszenie :O ;( Mam nadzieje , że przez to nie zostane wyrzucony z konkursu :(

Acha i jeszcze jedno pisało że można wziąść udział jeśli było się zarejestrowanym przed 28.09 a ja się w ten dzień zalogowałem - mam nadzieje że uwzględnicie moje zgłoszenia :|

usuń jeden pomysł który zgłosiłeś

a co do rejestracji..ja uważam że jeżeli zarejestrowałeś sie w dniu pisania newsa i jeżeli tam było że PRZED tym dniem to znaczy że PRZED

Biovital 30-09-2006 20:27

Usune dwa posty ze zgłoszeniami :)

Może uwzględnią , jak się zarejestrowałem to tego jeszcze chyba nie było ale nie jestem pewien ....

Dzienx .

A tak nawiasem co myślicie o mojim zgłoszeniu ?

Vilgefortz 30-09-2006 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seele (Post 1008637)
moim zdaniem on był pierwszy więc to jego post będzie wzięty pod uwage...wkońcu każdy moze bardziej rozbudować jakiś fajny pomysł i nie udowodnisz tego...

tak samo sie bałem gdy ja pisałem moje zgłoszenie ^^

łatwiej jest przeczytać inne tematy niż pisać na ślepo a potem żałować. ja właśnie tak zrobiłem.

urlich grzes 30-09-2006 21:57

Cytuj:

Bardziej Realistyczna Tibia.

Zadanie :

Należy napisać co powinno wejść do tibi po kolejnym update z 7.81 i kolejnych wersji 7.8+ do wersji 7.9. Czyli np. W wersji 7.9 do tibi powinno wejść "THIRST (pragnienie)" i podac uzasadnienie o co w tym powinno chodzic, czyli tak jak wyżej podany przykład "THIRST" podobne do stamine tyle że jak sama nazwa wskazuje powinno to dotyczyć tego że postać co 10 godzin powinna się napić wody (wkońcu do czegoś ta woda w tibi powinna służyć)

Ocenianie :

*pomysłowość ulepszenia tibi
*realistyczność
*najbardziej możliwe upodobnienie tibi do świata realnego tak aby niesprawiało to trudności dla graczy

Mam nadzieje że rozważycie mój pomysł na konkurs

James Anger / Refugia

Trudno tego nie zauwazyc, taka czcionka zes to walna ;p

Vilgefortz 30-09-2006 22:08

w gruncie rzeczy to jest ponad 20 stron postów powielających ze 20 różnych pomysłów, przedstawionych trochę inaczej, lub całkowicie takie same. np te stosy konkursów literackich z przygodą, dziesiątki o wymyśleniu mapki, parę o uotfittach czy addonach itd...

swoją drogą ta zasada, że nie wolno paru pomysłów napisać to taka sobie jest. każdy może sobie drugie konto na tym forum założyć...

karłowaci 30-09-2006 22:11

:)

Myślicie ze konkurs z piosenką ma jakieś szanse??

Vilgefortz 30-09-2006 22:27

a który? tak jak już wcześniej pisałem jest ich duuuuużo....

karłowaci 30-09-2006 22:38

chyba jest tylko jeden konkurs z piosenką (mój jest na stronie 15)

Vilgefortz 30-09-2006 22:56

pierwszy jest na drugiej stronie...

drugi na czwartej....

a trzeci na dwunastej...

potem jeszcze tego trochę jest.

aha. nie liczyłem konkursów na wiersz

pulse 30-09-2006 23:14

Dobry wieczór.
Moj pomysł na konkurs powiedzmy z piosenką nie dotyczył piosenki na temat tibi ogolne lecz piosenka o swoim bohaterze, swojej postaci opisująca jej wzniosłe czyny.
Pozatym opcja z zakazem powtarzanie pomysłów pod grożbą bana jest taka sobie ma tyle samo plusów co minusów gdyż nie każdy sprawdza forum tibia.pl co 2 minuty patrząc czy są jakieś konkursy więc w taki sposób pewne osoby są bardziej stratne.
Z drugiej strony blokuje możliwośc zbędnego nabijania postów, i powielanie 592579035 razy tych samych pomysłów.

Dziękuje za uwagę,
Wyrazy szacunku
Floorpunch

Vilgefortz 30-09-2006 23:35

na takiej zasadzie można też uzasadnić dziesiąty "pomysł" na robienie mapki.
"ale ja pisałem o robieniu miasta a nie nowej wyspy..."

ale to w gruncie rzeczy to samo, czy konkurs będzie dotyczył piosenki o postaci, czy samej tibii...

krzint 30-09-2006 23:53

moj pomysl tez skopiowali
DENNY PLAGIAT
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=200

Vilgefortz 01-10-2006 00:22

Twój pomysł ma jedną zasadniczą wadę. ktoś kto dopiero co wyszedł z rooka nie zrobi lepszego screena niż otoczony demonami czy innymi faraonami 100lvl...

Hajpero 01-10-2006 00:31

zauwaz, ze kolo demonków czy na expie dragów nie ma takiej różnorodności potworków jak na przyklad na bagnach kolo venore.

zalozmy ze idziesz na demony... chwycisz demona, FE, DSa ... i co?... i tyle:-) ew przyzwiesz jeszcze dwóch jakis leszczy (zanim Cie demony nie zabiją:-)

a na bagnach masz snake, butterfly, 2 rodzaje trolli, witche, roty, amazonki, szczurki itd....

Rozumiesz już do czego zmierzam? Ciężko byłoby złapać dużą ilość stworów koło demonków czy faraonów i jeszcze powiedzieć hasło i stanąć twarzą do kamery. Masz to przeżyć, a nie zginąć:-)

No i oczywiście najważniejsza myśl(której nie doczytałeś :-). Napisane jak wół, że aby wyrównać szanse tereny dla pacc ODPADAJĄ:] czyli twoje demonki i faraonki też:-)
Tak więc wydaje mi sie że szanse są dość wyrównane. Dlatego nie uważam ze to jest wadą

Widzisz... wygrywa ten, który uchwyci najwiecej, a nie ten który uchwyci największą ilość expa na ekranie. Tu jest pies pogrzebany:-)

Vilgefortz 01-10-2006 00:41

jeśli tak to zwracam honor:)))

Biovital 01-10-2006 00:47

Powtarzam moje pytanie co uwarzacie o mojim pomyśle ?

Teatr z najciekawszą wymyśloną przygodą nakręconą na tibia.Cam.

Może być dużo zabawy i wymaga chwili namysły żeby zrobić coś fajnego i ciekawego . Wkońcu konkursy nie są tylko dla nagrów także dla zabawy :)

Pozdro

Mój post ze zgłoszeniem jest na 20 stronie chyba ...

Hajpero 01-10-2006 01:10

Biovital... naprawde myslisz ze jury obejrzałoby wszystkie te głupawe filmy?(bo na pewno nie kazdy film mialby cos wspolnego z prawdziwym przedstawieniem)

Poza tym ktoś już wcześniej napisał, że to ma wymagać wysiłku od graczy i niewielkiego wysiłku od sprawdzających!!.

I na koniec. Wiesz co to jest gust? dla jednego moze sie podobac film humorystyczny , drugiemu - horror czy melodramat:P.
Jak sobie wyobrażasz wybranie najlepszego filmu (zakladając ze kazdy trwa godzine) przez kilku ludzi, którzy na dodatek musieliby obejrzeć jakies 400h filmu (co daje ponad 2 tygodnie oglądania BEZ PRZERWY!!!!!) i wybrać ten najlepszy?

Aż mi sie przykro zrobiło na myśl o modkach, którzy mieliby to wszystko oglądać...brrrrr

Gust czyni człowieka niezależnym - zapamiętaj sobie:)

No i moja opinia: Odpadłeś na wstępie:-)

Vilgefortz 01-10-2006 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZYNEK (Post 1011623)
gdyby sie zdarzylo ze wygram poprosze pacc na postac o imieniu Motius ;p

nie zdarzy się bo nie podałeś świata na którym grasz....

Flash Devil 01-10-2006 08:54

Two Questions;p

Elo ludzie mam dwa pytania,mianowicie:
1)Jak wam się podobba moj pomysł?B) musze poprostu wiedzieć;)Jest na jednej z ostatnich stron
2)Mam pytanie w formie pacca.Jak mam np. jeszcze pacca na 84 dni i sobie gram i nagle (jak wygram:cup: )dostaje drugiego pacca na 90.To moge zrobic tak ze jak zkonczy mi sie ten pierwszy pacc za 84 dni to aktywuje sobie tego drugiego?Porsze napiszcie!

Vilgefortz 01-10-2006 09:09

raczej mało ten twój pomysł orginalny. ludzie, ile można pisać ciągle o tym samym...

krzint 01-10-2006 10:36

o zauwazylem ze ktos dal chyba 30 zgloszenie konkursu literackiego :D

karłowaci 01-10-2006 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krayson (Post 1008344)
Witam!

Według mnie powinien być konkurs na najbardziej odjechany domek (ozdoby itd.) Nie musiał by być to koniecznie domek alee... może być tez kombinacja rzeczy np: Fire Sword a na nim Bright Sword i jakiś amulet i żeby to ładnie wyglądało...

Wtedy użytkownik dodał by tylko screena i gotowe ;)

I tak nie wygram ale co mi tam...

To to chyba nie zbyt dobry pomysł bo tylko gracze z pacc mogli by brać w nim udział :)

Skym4N 01-10-2006 11:07

Ja nie rozumiem tylko jednego...
Jest sobie taki użytkownik, konto zrobione 1-3 dni przed konkursem. Pisze byle co, na drugi dzień widzę - mój pomysł. Po porstu great. Jeszcze nie ma nic o tym, że post był zmieniany...
Jestem pewien, że jako pierwszy pokazałem swój pomysł, bo przed tym przeczytałem wszystkie posty przed. Ale go olewam, widać, że nowy i pewnie myśli, że może wszystko.

A oto plagiat mojego pomysłu na późniejszych stronach (nowy przeczytał i skopiował, a starszy pewnie nawet nie zaglądnął :D);
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1009965)
3 ADDON
jak wszyscy wiemy cipsoft wprowadzil 2 addony zamiast 3 no więc konkurs polegal by na dodaniu jak najciekawszego addona do obojętnie której postaci(tylko ta postac musi juz miec 2 addony)
4 zuty postaci i gif jak postac chodzi

Uther92 01-10-2006 11:20

Jeżeli byłeś pierwszy to twój pomysł będzie wzięty pod uwagę a plagiatorzy zbanowani.

LorUm 01-10-2006 12:06

Zgadzam się z wami, za dużo literackich :(
Dlatego dałem konkurs na zdjęcie 8o

Biovital 01-10-2006 12:44

Do mojego pomysłu dodałek kilka żeczy tzn. max 30 minut i przykład szybkigo ropoczęcia .

ALE tylko sie zalogowałem i już patrza plagiat !

Jakiś koleś ( zara nick podam ) zaczerpną mojego pomysłu i również napisał o teatrze - Ale i tak ja byłem pierwszy !

Vilgefortz 01-10-2006 12:48

z plagiatorami trzeba się pogodzić:( . Dostaną bana i po sprawie:)

~>Salmon<~ 01-10-2006 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tristan33 (Post 1012200)
Ja mam taki pomysł, żeby zrobić konkurs na nowe itemki. Miecze, topory itp.

Takie zgłoszenia jak to powinny byc od razu kasowane.Nie dośc że juz było z 10 razy to jeszcze wykonanie pozostawia wiele do życzenia:p

simon66 01-10-2006 20:37

fajny ; ) ten 2 mogł by być bardzo ciekawy...

ja swoj zrobię juz niedlugo bo moj 1 wymysliłem o teatrze ;/ a nie zobaczylem ze juz taki jest i skasowalem posta wczesniej nie wspominam juz o tych co jeszcze raz powielają ten pomysł ; P

Pozdrawiam ; )

Biovital 01-10-2006 21:17

: Pan Spongyfhy :
Czy nie możesz samemu pomyśleć ? A nie kraść pomysły innych użytkowników ? W tym przypadku mnie :cup: Chciałbym cie powiadomić że za plagiaty będą bany ( tak słyszałem :baby: )

Hehe ... wierszyk o tibi . Czemu nie . Jak by xtomixx wygrał wziął bym udział ( Jednak wole żeby mój pomysł z teatrem wypalił ) Bo czemu nie ? Pomysł fajny i jak sam zaznaczył takich konkursów nie było .

P.S Sorki że znowu się o te plagiaty czepiam wiedząc , że ci co je robią dostaną ( pewnie ) bany , ale mnie to wkurza X(

Ps2 Obym wygrał ,bo nie wygrałem nic wartego więcej niż 30 zł - a pacc się przyda :D :D :D :cup: :cup: :cup:

P.S3 O zobaczyłem dopiero ten drugi konkurs xtomixxa - hehe fajne mogło by być - Ma się ten dar przkonywania - a jakby się z modkami udało zaczą bym namawiać ludzi do kupowania mi paccy :D :D :D

Spongyfhy 01-10-2006 22:00

@Biovital
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Biovital (Post 1013122)
Czy nie możesz samemu pomyśleć ? A nie kraść pomysły innych użytkowników ? W tym przypadku mnie :cup: Chciałbym cie powiadomić że za plagiaty będą bany ( tak słyszałem :baby: )

Oskarżanie mnie o plagiat jest nie na miejscu. Nie czytałem wszystkich propozycji na konkurs, więc nie jestem pewien, czy MÓJ pomysł (nad którym myślałem cały dzień i który w całości jest moim dziełem) już się wcześniej pojawił, czy też nie, a już na pewno niczego od nikogo nie zgapiłem i żednego pomysłu nie ukradłem. Dopiero po przeczytaniu Twojej wypowiedzi przejrzałem temat ze zgłoszeniami i rzeczywiście, zauważyłem propozycję podobną do mojej. Podobną, ale nie taką samą. Myśle więc, że nasze propozycje mogą być rozpatrywane oddzielnie, biorąc pod uwagę różnice między nimi oraz fakt, że każdy wpadł na swój pomysł sam.

@Down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karłowaci (Post 1013283)
Ale nie każdy specjalnie zagpil pomysl innego. Poprostu zobaczyl na tibia.pl ze jest konkurs i dal zgloszenie nie czytajac innych

Zgadza się.

EDIT: Po przeczytaniu licznych komentarzy dochodzę do wniosku, iż pomysł i tak nie ma zbyt wielkich szans na zwycięstwo, więc gdy tylko wymyślę coś nowego, edytuję posta z teatrem.

karłowaci 01-10-2006 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vilgefortz (Post 1012104)
z plagiatorami trzeba się pogodzić:( . Dostaną bana i po sprawie:)

Ale nie każdy specjalnie zagpil pomysl innego. Poprostu zobaczyl na tibia.pl ze jest konkurs i dal zgloszenie nie czytajac innych
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Biovital (Post 1013122)

Hehe ... wierszyk o tibi . Czemu nie . Jak by xtomixx wygrał wziął bym udział ( Jednak wole żeby mój pomysł z teatrem wypalił ) Bo czemu nie ? Pomysł fajny i jak sam zaznaczył takich konkursów nie było .

P.S Sorki że znowu się o te plagiaty czepiam wiedząc , że ci co je robią dostaną ( pewnie ) bany , ale mnie to wkurza X(

Ps2 Obym wygrał ,bo nie wygrałem nic wartego więcej niż 30 zł - a pacc się przyda :D :D :D :cup: :cup: :cup:

P.S3 O zobaczyłem dopiero ten drugi konkurs xtomixxa - hehe fajne mogło by być - Ma się ten dar przkonywania - a jakby się z modkami udało zaczą bym namawiać ludzi do kupowania mi paccy :D :D :D

watpie aby twoj pomysł wypalil bo modki chyba nie beda sciagaly 1000 filmikow po jakies 40 min
Chyab ze w poscie napisalem ze ten teatr ma trwac 5-6 min

PiXik 01-10-2006 22:25

żeby wziaść udział w konkursie późniejszą porą,trzeba poczytać dużo zgłoszeń+zapamiętać jakie były i wymyślić coś nowego,nikt nie mówił,że będzie łatwo,pewnie twardzi zostaną tylko... jedna sprawa:ja wymiękłem przy którejś tam stronie:(po prostu zobaczyłem moje pomysły w zgłoszeniach;)
życze powodzenia każdemu!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:16.