![]() |
Holstein ma dziala na przodzie i z tylu
Flaga niemiecka obecnych Niemiec 0.o? wzorowalem sie ze zdjecia podczas ataku na Wetserplatte i byla tam flaga niemiec. Nie umiem robic lepiej duuzych obiektów :< |
up@ rohen:
-nie widze żadnych dział :/ a powinny być o takie(na szybko walnołem ;P ): http://img86.imageshack.us/img86/8926/shqk2.png -i kominy nie są w lini prostej :/ -nie wiem jakim cudem mogła tam być flaga niemiec dzisiejszych :/ Może to jakieś zdjęcie repliki statku albo modelu? nie wiem nie wiem... -skoro nie umiesz robić to nie rób ich dużo. Ale moim zdaniem holstein nie wyszedł fatalnie. Ma dużo błędów technicznych ,dużo niedociągnieć i wygłąda jak angielski statek pasażerski xD ale jestem pewien że można było spaścić dużo bardziej ;] Rób dalej! |
Te dziala co zaznaczyles na czarno to pod nimi sa wlasnie ich repliki bardziej zaokraglone.. :P.
P.S Czy wybuch (jak z UE) dobrze pasuje do wybuchu granatu polskiego? (min.2 kratki max 4 kratki) |
teraz widze te działa... omg :/
Ja narysowałem tylko 2 ale powinno być ich myśle ze 4 w sumie ;] A co do granatu: UltimateExplosion?! Zdeka za duże myśle... ja bym zrobił wybuch an 1 kratke, który rani też stojących obok. Jak jużchcesz robić wybuch grafą z tibii :/ Lepiej by wyglądało jak byś zrobił wybuch w jakimś programie. Proponuje pixia ;D |
No no lepiej.
Dam ci rade: -Nie rób lecących pocisków (ewentualnie żółte smugi), a zrób ogień przy strzałach z broni. -ogranicz napisy! Zamiast każdemu kolesiowi imie i nazwisko, napisz tylko nazwisko albo sam pasek z życiem. Ten niki wszystko zasłaniają. -gdzies tam masz podwójne zdjęcie. |
niby dobre,ale to dlatego że nei mam się do czego przyczepić :P
Ale wiesz pewnie co mnie wkurza,że się bronili,a nie powinni ale dobra.... |
Wiem wiem bede musial napisac o tym krótką informacje
LUDZIE PROSZE KOMENTUJCIE... |
No tak ladnie ladnie...coraz lepiej...przy nastepnych walkach zrob okopy czy cos... bo bedzienaprawde lepiej...
8/10 =] Moje oceny ida w gore... =] Jesli chodzi o te dziala to w8.. jesli chodzi o pancerniki, to one mial czesto np. 2 dziala 560mm z 10 300mm etc. wiec one powinny byc fortecami a nie statkami z 2 dzialkami po 100 mm >.< Jesli chodzi o flagi jak gralem w eurpe universalis II wojna swiatowa to moje jednostki mialy flage niemiec normalna taka jak teraz wiec o co z tymi flagami wam chodzi? :> |
Fajnie ci to wyszlo. Nie jest to moze arcydzielo pod wzgledem techniki ale i tak pieknie. 8/10
|
dlaczego rekrut czci hitlera? nie rozumiem tego...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Kaczynskiego? Raczej byli wierni hitlerowi, szczegolnie ci pierwsi co zaatakowali...moze to byly oddzialy ss^^To tylko rohen wie =] |
a gdzie sie podzialo "mein Führer" ? : ((
|
Coz dzisiaj nie bedzie kolejnej czesci bo nie mam czasu jutro powinna sie pojawic dajcie wiecej komentarzy no ludzie ;/
|
No cóż... Nie wiem co o tym fake'u myśleć... Taki... Niepasujący do Tibii... A poza tym mógłbyś się choć trochę trzymać realiów wojennych... No przecież ci Niemcy tyralierą atakujący... Błagam! No i ta bomba... Uranowo-termojądrowa...
6/10 |
Dzisiaj pewnei wyjdzie dalsza czesc :), na razie czekam na komentarze
|
Cytuj:
|
@UP
Cos czuje ze ludzie tylko wchodza do mojego tematu i szybko z niego wychodza... to nie te czasy 2 -lata temu gdy bylo pelno komentarzy (czasem glupich ale dawaly w kosc)... Dzisiaj ciesza sie tylko fake robione w GIMPIE... a gdzie ta dziewicza wyspa Paint :(... |
Powiem tak: a gdzie w erze konsol nowej generacji i potężnych komputerów amiga i stary, dobry Dos? Sam widzisz, ze sie skończyły (choć niezbyt mnie to cieszy. Uwielbiałem grać z kumplem na starej Amidze 500), tak samo jak czasy painta. Teraz fabułę można olać (ZBRODNIA!), ważne efekty i radocha.
Mimo to, ja nadal lubię poogladać proste fake'i. Twój nie jest taki, ale podoba mi się. Komentarzami się nie martw, jeszcze będą. |
POLACY NIE MIELI MAUSEROW!!!!! To niemcy mieli mausery 98kar!!! Popraw to, bo tacy jak ja moga sie wtracic! I mausery to byly strzelby przeladowywane co kazdy strzal, posiadajace 5 naboji w magazynku! Nie widac tam zadnych przeladowan, ani ladowania.
Nie wystawie oceny. |
Nie mam pojęcia jakie bronie mieli polacy, ale wiem, że w pierwszych dniach okupacji niemieckiej prawie się nie bronili. Mausery mieli niemcy. Snajperzy na statku? Nie wiem kiedy i kto wpadł na podobnie głupi pomysł, ale musiał być pijany. Statek cały czas kołyszą fale, więc nie da się dobrze celować, a jesli o tego dołożysz efekt trzęsących się rąk ludzi to już hey...
Ogólnie fajne :) Alternatywna historia. |
Cytuj:
|
@Kolo
To cie musze zmartwic ;) http://www.1939.pl/uzbrojenie/polski...ota/index.html (od 1800 do 1939 zobacz broń) |
Cytuj:
|
|
No ladnie, tylko cos malo =\
|
^.-
No na pewno Niemcy vs. Polacy ustawili by się na przeciwko siebie 15 metrów w dwóch liniach i centralnie by se strzelali -.- . Ja rozumiem że mają kamizelki i hełmy... Ale tak "ogromna" odległość i trafić w siebie by nie umieli ^.-? Chyba przegiołeś... Acha, i gdzie są twoje słynne Modły x| ?? Fake słaby, wolałbym już obejrzeć se film niższej kategorii... -.- Chyba już raczej lepsza była część pierwsza... Ty to zawsze masz talent. Zawsze coś odp...isz. |
Ot, zawiłe są drogi historii... Mam tylko jedną prośbę, nie rób niczego w stylu Return to Castle Wolfenstein, albo innego pokręconego filmu z jednym super-duper-gostkiem. Zapowiada się na ciekawy fake (może troszkę alternatywnej historii?) i przykro by było, gdyby coś się zwaliło.
Póki co idzie Ci nieźle i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Co by tu można było zmienić?: - długość odcinków (dłuższe, nawet kosztem częstości ukazywania się) - sceny bitew (dorób im jakieś osłony, rozprosz. Takie skupisko ludzi można rozwalić za pomocą dwóch granatów, albo serii z MG42) - bez przegięć, jak snajper na statku (tu potrzeba równowagi i spokoju) Ocena: 7/10 |
Cytuj:
nie kazdy musi robic takie fake jak ty.... |
Cytuj:
@Kasztaniczek: Spoko thx wiesz Crowalowi od zawsze sie nie podobał mój fake II WS więc nie zwracaj na niego uwagi taki jest juz... |
Cytuj:
|
Rohen,myślałem że twój fake ma duże szanse przeżycia,ale tym odcinkiem i poprzednim zawiodłeś mnie :(
Nie próbuj gadać do Crowala że taki jest,ale on powiedział całą prawdę. Stali siebie na przeciwko,taka walka trawała by 2-3 sekundy-.- Trzeba dodać jeszcze do pól bitwy jakieś osłony,krzaczki,zniszczone mury itp. Prosze wszystkich ludzi strasznie broniący tego fake'a(szczególnie kasztaniaczka)jego plusy. (argument,że to jest 2WŚ jest beznadzieny...mam kilka gier,filmów i to mi wystarcza) |
Cytuj:
A czy ja bronie? mowie to co mysle, moge plx?1!!11 Bys przeczytaj chociaz jakas ksiazke, a nie tylko gry i filmy ponad polowa w grach i filmach jest fikcja... |
@up: tak sie składa że już czytałem kilka książek o tym....
sorry za offtopa @Down: Niby czemu? Dobrze wiem jaką niemcy kraje Allianckie oraz Z.S.R.R. miało wtedy sytuację. To,że lubie filmy o tym oraz gry to nei znaczy że wierzę we wszystko co tam jest -.- |
Cytuj:
srry za offtopa :p |
Plusy? No dobra, tu Ci co-nieco napiszę:
+ grafika wcale nie jest taka zła, a brak przesycenia efektami GIMPu wcale nie razi (przynajmniej mnie), a jest oznaka, żę autor wcale nie idzie na łatwiznę i nie stawia oprawy graficznej, jako głównego powodu istnienia fake'a + historia wcale nie ma być wiernie oddaną, a jest alternatywną, więc autor sie stara pokazać nam swoja własną wizję + autor przyłozył sie i dowiedział czegos o rodzajach uzbrojenia i bitwach, jakie miały miejsce, a nie wymyśla + może i są braki w oprawie, ale autor się dopiero uczy i sam proces nauki zasługuje na pochwałę + fake dopiero się zaczyna, wiec ma czas na rozwiniecie skrzydeł Zadowolony? |
@UP
Szczerze tak :P |
Minusy:
-wnętrze tego s-h troche lipawe... :/ pusto jakoś i nie wygląda ja kokręt wojenny (moży były takie "komnaty", może sie myle ;P ) -brak akcji w tym odcinku -tylko jedna sceneria :( -nie pisze sie: gustaw says: dfh fjgnd fk jdfng dflkg f Gustaw says: th fgh fh fth fth fth fth hft podwójnie gustaw says jest niepotrzebne. W next części mają być bombowce =] Nie spaść tego! ;] |
Jak dla mnie to trochę nie na miejscu.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13. |