Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Siedziba Orshaabala (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99186)

Vienek 28-10-2006 00:20

pomysł fajny, ale bez tych demonów i orshaabalów.
ogólnie chodzi mi o jakiś nowy teren typu zniszczone miasto ale nie coś w podobie POHu bo tam raczej dużo miasta nie ma :P
a jak ktoś szuka boskiej siedziby jakiegoś dobrego potwora zapraszam do zakupienia pacc i zwiedzeinia Ferumbras Citadell

Kamcio Pogromca 28-10-2006 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zotemut (Post 1039780)
Np. pod pohem.
Z 10 demonow u bramy :D
Pozniej gdzies tak na 400 kratek korytarz, (dlugosc) w ktorym tez sie roi od banshee, demony itp.
W final room 3 Orshe.
Ciekawe???

tak tak tak 3 orshe... sprubuj 1 ubić a co dopiero 3 walną ci combo za 4000hp i ded

Prrincer 28-10-2006 07:32

heh fajny pomysl... :)

Avrerk 28-10-2006 10:30

Mmm.
Ciekawe.
Ale 1 orsh, i reszta banshee itp :P

Tomciu 28-10-2006 10:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zotemut (Post 1039861)
Moze byc TAK:
Quest na Magic Long Sword
Tzeba sie przeprawic przez 100+ demonow (nie na raz) i innych badziewi xD
A przed finall rom, pokoj z fermubrasem, a pozniej w innym room inny pokoj z 5 orchami. Na koniec 10 orchow w finall room ^^

@Eternal by rady nie dal xD

OTS ROX CO Nie ?YEAH!
co do pomysłu spodobal mi sie ale zeby w tym miescie Orsch respil sie tak jak na edron :>

sparkman 28-10-2006 10:52

Kurczę, nie mogę czytać tych postów niektórych... Jak może być gdzieś 3 czy 5 Orshabali? Przecież to BOSS, stwór UNIKALNY, więc skąd niby jego kopie? Klonowanie jakieś czy co? A już najbardziej dobił mnie ten kolo co o swoich pomysłach na na MLS questa pisał - stary, pomyśl trochę, pograj, wtedy coś napisz...
A tak co do reszty - wiadomo, że demony raczej dla FACC nie będą, ta gra charytatywnie robiona nie jest i nikt z CIPsoftu takiej atrakcji z ręki sobie wyrzucać nie będzie. Zresztą jako informatyk świetnie ich rozumiem i zrobiłbym tak samo. Z drugiej strony teren nowy dla FACC by się przydał, może być coś na wzór osady z Diablo + podziemia, wprawdzie nie 16 lvl w dół, ale zagospodarujmy te które są, może się kończyć np. bosem w stylu Arcybiskupa Lazarusa (jakiś boss Warlocków czy coś). Chyba bardziej realne i możliwe do zrealizowania niż "Ejjj... Dajmy tunel na 90k kratek (długości oczywiście), w środku 5k demonów, brama i 15orshy a potem jeszcz pakiet banshee i 30 orshy na finał"? Myślenie logiczne nie boli...

Avrerk 28-10-2006 11:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sparkman (Post 1050980)
Kurczę, nie mogę czytać tych postów niektórych... Jak może być gdzieś 3 czy 5 Orshabali? Przecież to BOSS, stwór UNIKALNY, więc skąd niby jego kopie? Klonowanie jakieś czy co? A już najbardziej dobił mnie ten kolo co o swoich pomysłach na na MLS questa pisał - stary, pomyśl trochę, pograj, wtedy coś napisz...
A tak co do reszty - wiadomo, że demony raczej dla FACC nie będą, ta gra charytatywnie robiona nie jest i nikt z CIPsoftu takiej atrakcji z ręki sobie wyrzucać nie będzie. Zresztą jako informatyk świetnie ich rozumiem i zrobiłbym tak samo. Z drugiej strony teren nowy dla FACC by się przydał, może być coś na wzór osady z Diablo + podziemia, wprawdzie nie 16 lvl w dół, ale zagospodarujmy te które są, może się kończyć np. bosem w stylu Arcybiskupa Lazarusa (jakiś boss Warlocków czy coś). Chyba bardziej realne i możliwe do zrealizowania niż "Ejjj... Dajmy tunel na 90k kratek (długości oczywiście), w środku 5k demonów, brama i 15orshy a potem jeszcz pakiet banshee i 30 orshy na finał"? Myślenie logiczne nie boli...

W dalekiej przyszlosci to sie przyda. Takich 10 350lvl+ mialoby wyzwanie.

Withord 28-10-2006 11:39

W dalekiej przyszłości możliwe, że będzie cały THe Ruthless Seven albo i nawet wszystkie 5 bract demonów. A pozatym Bossowie nie mogą sie powtarzać. To by zepsuło gre.

sparkman 28-10-2006 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avrerk (Post 1051036)
W dalekiej przyszlosci to sie przyda. Takich 10 350lvl+ mialoby wyzwanie.

Ale co się przyda? 10 Orshów czy podziemia? Zresztą tych dziesięciu 350+ lvl na pewno nie będzie od razu na jednym serwie...

Pirus 28-10-2006 18:27

ten co to wymyślił to jakieś rąbane dziecko neo~ i ots'a... :/

Zotemut 05-11-2006 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirus (Post 1051728)
ten co to wymyślił to jakieś rąbane dziecko neo~ i ots'a... :/

Ten co to napisal to POrabane dzieco PO!?
Nabijacz postow -.-
Ja przedstawilem tylko swoj pomysl.
Nie gram na Ots'ach <czytaj all posty down*e!>
Zazdroscisz mi wyobrazni? ^^

@Down
Co za down.
To nie OTS.
Co szkodzi jakby byly takie podziemia? -.-

Always hunted 05-11-2006 15:58

chłopie, za dużo OTSów... orshabaal jest jeden, a takie zagęszczenie demonów to chyba tylko w najniższym dole piekieł, a nie w Tibii... upadłeś na łeb -.-

Godfather 06-11-2006 08:08

Pomysł beznadziejny... Jakby było takie miasto to Orsh nie dość że przestał by być bossem tylko zwykłej rangi potworem, ze zwykłym respem... Takie miasto było by dość efektowne ale raczej nie jest nam do szczęścia potrzebne.:evul:

Akhel Cimirus 06-11-2006 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zotemut (Post 1064661)
Ten co to napisal to POrabane dzieco PO!?
Nabijacz postow -.-
Ja przedstawilem tylko swoj pomysl.
Nie gram na Ots'ach <czytaj all posty down*e!>
Zazdroscisz mi wyobrazni? ^^

@Down
Co za down.
To nie OTS.
Co szkodzi jakby byly takie podziemia? -.-

ty tylko obrażać innyc potrafisz...
ty zastanowaiłeś się nad swoim tematem ???
kilka orshabaali naraz
i xxx demonów...
przedstawiasz upadłą rasę moherów... nic więcej...

Sie mapes 06-11-2006 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zotemut (Post 1039861)
Moze byc TAK:
Quest na Magic Long Sword
Tzeba sie przeprawic przez 100+ demonow (nie na raz) i innych badziewi xD
A przed finall rom, pokoj z fermubrasem, a pozniej w innym room inny pokoj z 5 orchami. Na koniec 10 orchow w finall room ^^

@Eternal by rady nie dal xD

Ta wypowiedzia rozwaliles mnie. Czy kiedykolwiek biles choc 1 demona? Widac ze nie skoro wyjezdzasz ze "100 demonami" na raz.
A po co bylby Ferumbrasowi jakis tam pokoj, on ma cala cytadele dla siebie ;)
a pozatym, 15 "Orchow" na takim quescie to by bylo gdzies z 15 Thunder Hammerow. Nie sadzisz ze przez takie cos TH bylby zwykla bronia a nie zadnym rarem.

Pirus 06-11-2006 21:17

zotemut to taki przyg**p który tylko wyzywa innych i tyle

Michoss 06-11-2006 21:39

@Akhel Cimirus
Nieprawda! Moher powstanie! Jako jedyni okiełznają potęgę Chucka i trójkątów, a następnie zrobią z nich jeden wielki Moherowy Beret, nazwą go imieniem złego boga ciemności, Lechosława, a następnie zrzucą na Burkine-faso i Nagasaki!

Aaałaa, moja głoowaa...

Offtop rox xD

Cristiano Lisek 06-11-2006 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sie mapes (Post 1066595)
Ta wypowiedzia rozwaliles mnie. Czy kiedykolwiek biles choc 1 demona? Widac ze nie skoro wyjezdzasz ze "100 demonami" na raz.
A po co bylby Ferumbrasowi jakis tam pokoj, on ma cala cytadele dla siebie ;)
a pozatym, 15 "Orchow" na takim quescie to by bylo gdzies z 15 Thunder Hammerow. Nie sadzisz ze przez takie cos TH bylby zwykla bronia a nie zadnym rarem.

zacznijmy od tego ze on powiedzial wyraznie ze nie 100 demonow na raz a po drugie taki sobie koles tak po prostu nie pojdzie ubic 15 "orchow" wiec nie bedzie tylu th

Sie mapes 07-11-2006 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cristiano Lisek (Post 1066811)
zacznijmy od tego ze on powiedzial wyraznie ze nie 100 demonow na raz a po drugie taki sobie koles tak po prostu nie pojdzie ubic 15 "orchow" wiec nie bedzie tylu th

Zacznijmy od tego ze "na raz' chodzilo podczas jednego questa. Idac mocna ekipa ktora skladalaby sie z kilkunastu 150lvl+ to mysle ze uhow by poszlo calkiem sporo nawet jesli biliby po 1,2 demony. I najistotnijesze jest to ze nei dotargaliby tylu bp z uhami

Avrerk 07-11-2006 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akhel Cimirus (Post 1066539)
ty tylko obrażać innyc potrafisz...
ty zastanowaiłeś się nad swoim tematem ???
kilka orshabaali naraz
i xxx demonów...
przedstawiasz upadłą rasę moherów... nic więcej...

Nie moge. Jak widze tego pana do ide do kibla, zygam 3 razy i wracam. Afff

Moze sie zastanowil i podal swoj pomysl. Jak ci sie nie podoba to po co tu zagladasz?
Amagad >.<

Lepiej by bylo gdyby bylo kilka demonow na ra zi 1 orsch.
Quest na MLS?

@UP
Dlatego nie trzeba by bylo ekipy 15 osob, ale z 30-40?
Wtedy by sie cos dzIAlo, a ludzie by sie nieco zblizyli, bo napewno 1 kraj by nie szedl.

@Cristiano~
Nie na raz moglybybyc. Np. ktos noobcharem by bloczyl resp on bil nastepnego.

Cristiano Lisek 07-11-2006 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sie mapes (Post 1067522)
Zacznijmy od tego ze "na raz' chodzilo podczas jednego questa. Idac mocna ekipa ktora skladalaby sie z kilkunastu 150lvl+ to mysle ze uhow by poszlo calkiem sporo nawet jesli biliby po 1,2 demony. I najistotnijesze jest to ze nei dotargaliby tylu bp z uhami

oczywiscie orshabaala nigdy nie bilem ale moim skromnym zdaniem nawet kilkunastu 150+ nie dali by rady a jakby nawet dali to moze by im wypadl max 1-2 TH a zanim kolejna ekipa poszla by na ten quest to by troszke potrwalo. oczywsice trzeba by bylo zrobic tak zeby ci co juz robili quest nie mieli z powrotem prawa wstepu...

zelow 08-11-2006 14:31

pomysł dla mnie świetny(ale do przeruby) orsblall był by królem(i w okolicy też by były normalne)ktury jak sie wkuży to atakuje ale jego nie mozna zabic,pozatym po miescie lepiej by niebiegały demony tolko w popziemiach no i te nowe potwory mo....mo...no nie pamientam no i tylko tam byly by nowe odmiany demonów i masto super,fajnie by bylo jaby było w podobnym stylu jak venone(tylko zamiast bagna lawa) wielkie jak thais skomplikowane npc same demony jak by sie jeszcze wstawilo cos dla malych lvli

Tiger43 09-11-2006 23:24

o.O

LoL bez kitu odbiło ci 3 orshabale? nie ma takiego levela ktory by pokonal 3 orsh naklate nawet 250+ nie da rady. A pozatym moim zdaniem powinno jak już to być takie coś w świątecznym update tylko dla PACC [CHAR][/CHAR]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:23.