![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Kolega Beh0lder ładnie to podsumował, dzieciobójcy:)Jeśli dobrze pamiętam to pisklętom obcina się dzioby żeby nie zabijały się nawzajem, a więc mimo tego że nie zaznały wolności wiedzą że nie są to dla nich warunki optymalne.
|
Cytuj:
"Tabula rasa" (również w innych kontekstach) to relikt przeszłości. |
To całe gadanie o zapewnieniu komfortu świniom i drobiu jest imho głupotą. Są przeznaczone przez człowieka na rzeź i tyle. Ta cała optymalizacja warunków ich życia zdaje mi się jakąś próbą uciszenia ego, które, kiedy jesz kiełbaskę, krzyczy, że to zwierze strasznie cierpiało. Polepszenie warunków dla zwierząt hodowlanych jest po części okłamywaniem samego siebie- bo nie wiem jak wy, ale dla mnie pałac z którego nie mogę wyjść pozostaje więzieniem.
Trochę ostro, ale prawda jest taka, że dopóki istnieją ludzie, zwierzęta nie zaznają prawdziwej wolności. A przynajmniej większość z nich. |
Nie można wyeliminować zabijania zwierząt. Ja mam w domu 4 psy - czym miałbym je karmić? Można natomiast - i powinno się, poprawić przynajmniej trochę jakość życia (i śmierci) tych hodowanych zwierząt.
|
Nie rozumiesz mnie. Po co poprawiać im warunki? Dla siebie, czy dla nich? Brzmi to bezdusznie, ale i tak wylądują w brzuchu.
|
My, ludzie, też wszyscy w końcu umrzemy, a jakoś nie powstrzymuje nas to przed dążeniem do jak najlepszych warunków życia.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
--- Nari dodał 1 minut i 31 sekund później ---
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
To wszystko tłumaczy moje zdanie na temat wegetarian. Idźcie sobie zjeść marchewkę, ćwoki. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:55. |