Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Euro 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177717)

Emcess 29-06-2008 23:46

moje wyobrazenie przed finalem? holandia nie do pokonania, final holandia - portugalia i holandia wygra, ale taki uklad nie byl zly ^^
bylem za hiszpania, i w sumie to ciesze sie ze to oni wygrali : )

Fintex 30-06-2008 00:15

Ja tam kibicowałem Hiszpanom od początku turnieju (prócz Polski) i cieszę się, że wygrali :) szczena mi opadała jak dziś grali. To było coś.
Co do sędziowania to poziom nie był za wysoki.. ale wiem, że sędziować nie jest łatwo i założę się, że większość fauli/spalonych sędziowie gwiżdżą na wyczucie. Jeszcze jak teraz każdy piłkarz pada na murawę jak porażony piorunem gdy się go lekko dotknie.
Czytałem, że od 2016 roku na Euro ma wystąpić 24 drużyny. Nie jak dotychczas 16. Co o tym myślicie? Wtedy na Euro będzie można spotkać: Serbia, Szkocja, Norwegia, Anglia, Irlandia, Irlandia Płn., Bułgaria - te drużyny zajęły w eliminacjach w swoich grupach trzecie miejsca. No, ale taki Izrael czy nawet Estonia/Białoruś mają szanse.

eisscheriann 30-06-2008 00:27

więcej drużyn- więcej kasy dla organizatorów- słabszy poziom, według mnie. sprzeciw.

Yoh Asakura 30-06-2008 00:34

No, a Platini chce jeszcze przenieść termin z czerwca na lipiec. Temu panu już podziękujemy - naprawdę mamy dosyć jego idiotycznych pomysłów.

Rybzor 30-06-2008 00:39

Haha, dziwnym trafem mój ojciec też narzekał na komentarze Bońka : PPP

Hiszpania - zasłużone zwycięstwo.

Yoh Asakura 30-06-2008 00:43

Ale Boniek świetnie komentuje - IMO najlepszy komentator Polsatu.

Faytah 30-06-2008 03:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2149787)
Ale Boniek świetnie komentuje - IMO najlepszy komentator Polsatu.

mam nadzieje ze nie mowiles tego ironicznie bo mi naprawde podobalo sie to jak mowil i ocenial sytuacje z perspektywy gracza i chcialbym aby komentowal czesciej

Wylansowany 30-06-2008 09:21

BUUU...Niemcy nieli wygrać, a tu ci ... Hiszpanie wygrali.... ;(
Może zasłużenie, ale muszę ich skrytykować:
Gdyby nie błąd Lahma i Lehmana to by gola nie było i dogrywka...
Jak, któryś z Hiszpanów dostawał piłkę do akci podbramkowej, nie wiedział co z nią zrobić i dlatego nie oglądalismy bramek...
Hiszpanie nie grali jakoś rewelacyjnie. Rewelacyjnie grali Holendzy, ale z nich powietrze zeszło po 3 meczach...

I jestem zuy...;(
Aaaa i rzeczywiście; Boniek-najlepszy komentator.

Yoh Asakura 30-06-2008 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2149927)
mam nadzieje ze nie mowiles tego ironicznie bo mi naprawde podobalo sie to jak mowil i ocenial sytuacje z perspektywy gracza i chcialbym aby komentowal czesciej

Do mojej wypowiedzi nie zaaplikowałem nawet grama ironii. Boniek świetnie komentuje, zna się na tym sporcie, potrafi "czytać" grę, co sprawia, że wie, co mówi. Np. w meczu Hiszpanii bodajże z Rosją - "Kolego, podaj tam, na lewo, do Silvy, będzie ładna akcja". Świetny jest :D

Inix 30-06-2008 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2150083)
BUUU...Niemcy nieli wygrać, a tu ci ... Hiszpanie wygrali.... ;(
Może zasłużenie, ale muszę ich skrytykować:
Gdyby nie błąd Lahma i Lehmana to by gola nie było i dogrywka...
Jak, któryś z Hiszpanów dostawał piłkę do akci podbramkowej, nie wiedział co z nią zrobić i dlatego nie oglądalismy bramek...
Hiszpanie nie grali jakoś rewelacyjnie. Rewelacyjnie grali Holendzy, ale z nich powietrze zeszło po 3 meczach...

I jestem zuy...;(
Aaaa i rzeczywiście; Boniek-najlepszy komentator.

Z Holandi nie zeszło powietrze, poprostu Turcja była bardzo mocna. Jaki błąd Lehmana..? On nic nie zawinił, nawet dobrze bronił. A jak to Boniek powiedział:
Lahm grałbym lepiej na ataku nic na obronie.

You Welcome
Inix

Fintex 30-06-2008 11:45

UP: Jaka Turcja? Chyba Rosja. Tak, z Holandii zeszło powietrze.
Lehman popełnił błąd. Za późno wyszedł do piłki. IMO powinien łapami po nią sięgać a miał ją na wysokości brzucha.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2150083)

Jak dla mnie to Holendrzy grali efektownie i do pewnego czasu efektywnie. Hiszpania zaś grała cały turniej efektownie i efektywnie. Perfekcyjnie w destrukcji i dobrze w ataku. W końcu mają w drużynie króla strzelców, najlepszego bramkarza i imo najlepszego defensywnego (Senna) i ofensywnego(Xavi) pomocnika euro. Zasłużyli na tytuł jak nikt.

Ashlon 30-06-2008 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2150334)
Jak dla mnie to Holendrzy grali efektownie i do pewnego czasu efektywnie. Hiszpania zaś grała cały turniej efektownie i efektywnie. Perfekcyjnie w destrukcji i dobrze w ataku. W końcu mają w drużynie króla strzelców, najlepszego bramkarza i imo najlepszego defensywnego (Senna) i ofensywnego(Xavi) pomocnika euro. Zasłużyli na tytuł jak nikt.

Zgodze sie, a nawet dodam, ze Niemcy nie zasluguja na wicemistrzostwo. Gdyby oceniac styl i jakosc gry, a nie fart, to juz powinni odpasc na meczu z Portugalia, o Turcji juz nie mowiac. Ale pilka to gra, gdzie bardzo liczy sie szczescie... Wg mnie na wicemistrza powinna wejsc Rosja/Turcja - bardzo dobrze sie zaprezentowali, szczegolnie Turcy. Szkoda, ze nie ma meczu o 3 miejsce, bo walka tych dwoch zespolow bylaby naprawde niezla.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah

No, jego komentarze byly naprawde dobre, dodatkowo zartami czasami potrafil ciekawie przedstawic mecz. Najlepsze 2 wg mnie :

"Nie, tu nie bylo faulu. Nie bylo go na 100% prosze panstwa <powtorka ze zblizeniem, widac ewidentny faul> O, a jednak byl"
"Kiedys gralo sie w ogole inaczej, ale jak powiedzieli mi koledzy w studiu - nie bedziemy grzebac w trupach" :D

Xendriel 30-06-2008 13:43

Puyol, Xavi, Iniesta! :* Zresztą cała drużyna zagrała świetnie!!! Po nieudanym sezonie Barcelony wreszcie coś na pocieszenie:p
Co do Bońka to mi też podobają się jego komentarze. W ogóle całe to studio było znakomite, Polsat wykonał kawał dobrej roboty.

Xelius 30-06-2008 18:42

Best text Bońka! " SZCZAŁ!" :D

Valard 30-06-2008 22:21

Hm... no i po Euro 250zł do przodu :)

Ditto 01-07-2008 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2149628)
Najlepsza była kartka dla Casillasa (...)

Umarłem, jak usłyszałem tekst: "Sędzia chyba nie zna angielskiego, to dał im kartki (...)", umarłem xD

champion115 10-07-2008 10:02

Wiem już jest po euro ale to jasne
Polska w życiu nie ma żadnych szans w wygraniu mistrzostw świata lub europy

moze kiedys byli lepsi ale teraz
Hmmm...Kpina

Smolarek można powiedzieć miał tylko jedną akcje w całym euro 2008 ale to i tak było na spalonym

domin3x 10-07-2008 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez champion115 (Post 2171136)

Smolarek można powiedzieć miał tylko jedną akcje w całym euro 2008 ale to i tak było na spalonym

Aj przestań tak gadać, bo mi się scyzoryk w kieszeni otwiera... Wiem, że zagrali słabo, ale smolarek w ostatnim meczu, po wejściu na boisko miał bodajże 3 akcje zakończone strzałem : |

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:13.