Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Najśmieszniejsza Sytuacja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65043)

Alessandro Del Piero 13-11-2006 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek on Ocera (Post 1077480)
Dzisiaj jak grałem na selenie swym rookgaardowiczem zauważyłem rozmowe:
17:42 Skus Fred [6]: hi
17:42 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Skus Fred?
17:42 Skus Fred [6]: sell wolf paw
17:42 Tom: I'll give you 7 gold for one wolf paw. Okay?
17:42 Skus Fred [6]: doh??
17:42 Tom: Another time then.
17:42 Skus Fred [6]: fake
17:43 Skus Fred [6]: fuck
17:43 Skus Fred [6]: paw
17:43 Skus Fred [6]: sell wolf paw
17:43 Tom: I'll give you 7 gold for one wolf paw. Okay?
17:43 Skus Fred [6]: stiupid
17:43 Tom: Another time then.
17:43 Skus Fred [6]: doh??
17:43 Skus Fred [6]: 7 gp?
17:43 Skus Fred [6]: phi
17:43 Skus Fred [6]: this is offer 50 gp
17:43 Skus Fred [6]: you are noob
17:43 Tom: Doh?
17:44 Skus Fred [6]: Jak to co??? jestes pierdolol i tyle
17:44 Skus Fred [6]: Daj za to 50gp albo hunted
17:44 Skus Fred [6]: 3
17:44 Skus Fred [6]: 2
17:44 Skus Fred [6]: 1
17:44 Skus Fred [6]: no to Party dawaj
17:55 Tom: Good hunting, son.
17:44 Skus Fred [6]: co juz konczysz?? do holery

Puzniej sięwylogował i tyle go widziałem

Heh zmyślać to i ja umiem -.- nie odszedł od niego tylko do niego mówił wiec Tom nie mół powiedzieć "Doh?", a potem nie mógł powiedzieć "Good hunting, son"

Alessandro Del Piero 13-11-2006 19:11

W Tibi nie ma myszy... Są tylko raty czyli z prztłumaczenia szczury

@Instynkt

I wyszło na to, że zrobiłem double posta :P

Radek_007 13-11-2006 19:51

Ale nooby

Noob:Ja jestem druidem i chaiłem mieć rożdzke bo kolega mówił że dostane na pączątku a ja dostałem pałke dlaczego ???? :baby:

Kiedyś widziłem jak 2 kumple się umuwili na wilka :baby:

noob:Ej idzemy na wilka ale uważaj on silny
noob:ale niech ciebie bije

Pisze do goscia ze dam mu spike sworda za 500gp on mi dal :evul:

NApisalem do gościa idz na pszczoły ja pujde z tobom na samej górze są fajne spodnie takie złote i nie uciekaj jak bedziesz miał mało życ bo cie ulecze.A on padł :evul: :evul:

karłowaci 13-11-2006 20:20

To ja krzycze
Sell Cooper shield
podlazi do mnie koles i się pyta za ile. Ja odpowiadam 500gp
I powiedzialem zeby poszedl ze mna na miejsce gdzie sie ludzie wymieniają zeczami. On poszedl i mi na "stół" położył te 500gp xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirus (Post 1077649)
ty też jesteś noobem...w Tibii nie ma myszy... są tylko szczury ... -.-

No to właśnie ty jesteś noobem(czyli uważasz, że pozjadałeś wszystkie rozumy tibi) On zapewne tę historyjkę napisał dla beki(to taki sarkazm) tupu szedłem sobie moim harem i nagle potknąłem się o krzesło i wpadłem do wody. Zanim zaczniesz kogoś osądzać to najpierw pomyśl ;]

wrogonastawiony 16-11-2006 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1062768)
Mnie najbardziej irytują teksty ctrl + l

Mnie też i rownież wykorzystałem głupote oszusta :p
Kolo podchodził do wszystkich i pisał "umiesz kopiowac gp?", czasem mu sie udało zrobic kogoś na drobną sumke aż wkoncu podszedł do mnie i mówi "umiesz kopiowac gp", to ja mu na to żeby mnie nauczył.. i tłumaczy mi, kłade na depo 50gp i kiedy niby mam nacisnąc ctrl+l to wykładam drugie 50gp na stół i kolesia bierze wielkie zdziwienie. Dziękuje mu i daje loga, za moment sie loguje a ten na stoliku wyjał 100gp i jak sie domyślacie za moment go lognęło :D
ehh zlamienie oszustów nie zna granic :p

Migfulcrum 19-11-2006 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hallanox (Post 1044118)
hehe moja byla taka ze gosc powiedzial idziemy na wild wariory (3lvl) wszedl do jaskini rotow i dedl za..... rzeczy 500 gp 4 chicken feather 2 mino leathery i 3 wolf pawy chyba ta postac sluzyla jako dp :D ;D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8o 8o 8o 8o :wiking: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

twoj avatar nie jest smieszny -.-

Sanas 19-11-2006 22:33

moja Smieszna historia

ziomusz muwi sell fishing rod,brass shield and katana mowi za wszystko 100 Gp LOL a jakis noob myslal ze za jedno 100 ja kupilem i sprzedalem to za 400 gp :P

Shayn 22-11-2006 23:08

Ja niezbyt pamietam co u mnie smiesznego bylo na rooku ale najbardziej utkwilo mi w glowie jak ten sam ziomek 4 razy pod rzad dal sie nabrac na klonowanie (ctrl+q)

Rarek 22-11-2006 23:36

I co tu jest zabawnego ? .............

Pan Klocek 23-11-2006 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rarek (Post 1093742)
I co tu jest zabawnego ? .............

Jak to co?! Nie widzisz jakie oni bledy ortograficzne robia?! Niektorych teksty wygladaja jak radosna tworczosc szympansa walacego na slepo w klawisze..... luuudzieeeeee zainstalujcie sobie moze firefoxa z wtyczka do sprawdzanai bledow? Nie twierdze ze jestem nieomylny ale bez przesady!
"muwi", "zeczami" i temu [podobne to na kolana rzucaja.....

@topick
Najlepsze sa sceny kiedy ludzie radza mi albo innemu stayerowi zeby wyszedl na main, bo z takim lvl to bedzie z nigo super sorcer.... i tu sprawdza sie te powiedzenie "ile oczu ma cyklop?? jedno na kazdy punkt IQ walczacego z nim" do tych wlasnie ludzi :D

Knight mathoff 23-11-2006 07:15

...fakt, jak tak czytam te najsmieszniejsze sytuacje z tej strony, to po 1, zadna mnie nie smieszy, pod drugie, w kazdym poscie sa minimalnie 2 bledy:

ziomusz muwi pojdziemy se na wilki naszym harem, pujde z tobom...

:(

Nie smieszna, ale... dosyc interesujaca sytuacja: Kiedy mozna bylo jeszcze lurowac potowry, zalogowalem sie kiedys rankiem na Antice, na rookgard. Poszedlem wykonac carlin sword quest, i natknalem sie na pelno trupow (w czasie drogi). WSZEDZIE zlurowane bylo po kilka minotaurow i orkow, byly porobione trapy z krzesel i stolkow (na stolki nie dalo sie wejsc). Po podliczeniu trupow wyszlo cos okolo 30, ale jestem pewien, ze bylo ich wiecej. Po prostu nie zwiedzilem calej jaskinii. :p

rooler12 23-11-2006 22:55

hehe. To ja na roku sobie pisze do lepk : " I skilling you char but you give me your pasword" a lepek ok. Z tym ze ja mialem 1 lvl i 0 exp , a lepek mial 8 wiec jak dal mi pasy to hack i Thermal Silt Cyk na Vinerce... :):):):):):D :D

Adix40 25-11-2006 10:54

hahahahahaha, żebyście wiedzieli co mnie kiedyś na rooku spotkało!

1.Na tym "wzniesieniu" takim obok temple jest ten mostek co łączy skały. Jakiś gość podszedł tam i wyrzucił brass helmet. Ja mu tam wrzuciłem palącą się pochodnię, a ten "hełm mi się pali"! 8o 8o 8o

2.Kiedyś gościu sprzedaje na targowisku (tam co ludzie sprzedają) cooper shield. Ja podchodzę i mówię offer. A ten mówi 550 gp. Ja tak myślę eee. nie kupuję. I mówię "nie kupuję" a ten mówi "ee jeszcze nigdy nikomu nic nie sprzedałem: (pewnie były takie wysokie ceny że szok)

3.Raz w nieżywym gościu znalazłem chain armor. Ale jakiś jeden wyciągnął go i rzucał nim po całym ekranie. Wkońcu podszedł jeden i też próbuje zdobyć zbroję. Ten co wyciągnął rzucił w takie miejsce co niemógł przejść. Ja szybko idę i zabieram chain armora i wyrzucam studded armora. Ten się nie skapnął i rzucił studdedem. Ale to nie najśmieszniejsze. Ten gość co próbował zdobyć (tamten co wyciągnął już poszedł) mówi mi: "give or hunted" ja mu mówię "I'm the Rookstayer" a on "hunted" "on Thais" ja mu znowu że ja Rookstayer a on "ok, hunted" i poszedł :D :D 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Supavader 27-11-2006 09:38

ja pamietam jak sie dalem nabrac xD jak dopiero zaczalem grac spotkalem takiego polaka co mi mowil zebym za nim poszedl xD no to poszedlem, wchodzimy do kanalow miejskich i on mowi zebym wszedl do tego pokoju gdzie zeby otworzyc drzwi potrzebny jest adventure key czy cos takiego, on wychodzi, zamyka i szantazuje: "dawaj gp!" a ja ze zaczalem gre od 3 minut nie mialem kasy gadam mu ze nic nie mam, "ta jasne, dawaj bo cie nie wypuszcze!" w tym czasie ja sie wylogowalem a on sobie poszedl xD i zalozylem nowa postac xD

Thallid 29-11-2006 21:16

Ja pamiętam tylko zabawne sytuacje z moich początków gry :D Pamiętam jak miałem swoją pierwszą postać na Aurerze i nie wiedziałem jak wkładać przedmioty do bp, i zabiłem rata i klikałem lewym na item i trade with i na siebie xD
Albo pamiętam to akurat nie było już na rooku, ale na mainie. Zwiedzałem okolice Carlin i wlazłem na piętro z Hunterami. Myślę sobie, koleś ma zarąbisty nick (:D) i pisze do niego: "Hi. You have the best nick i know" i zaczyna mnie nawalać, a ja piszę "Plz no... Why are you atacking me??" I zaczołem uciekać i przed samymi schodami padłem :P

kubcio1 02-12-2006 21:37

:D :D albo u mnie:
1. jakis facet na mainie w depo polozysz golden set i sei lognoł:D :D :D
2. noobek na rooku pisał sell mace wzialem trade a tam club:D chcial za nia 30gp

Zyphiel 03-12-2006 08:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubcio1 (Post 1108723)
2. noobek na rooku pisał sell mace wzialem trade a tam club:D chcial za nia 30gp

A świstak siedzi, i zawija je w te sreberka...
Ludzie, jak nic wam się śmiesznego nie przydarzyło w trakcie gry, to nie zmyślajcie? Chociaż dzięki wam inni maja ubaw :P

Antykwaczor_z_Calmery 03-12-2006 08:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubcio1 (Post 1108723)

A mnie się wydawało, ze chodzi o sytuacje na Rooku.

Cashtan 03-12-2006 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92
Pewnie gość używał bota...chyba ze jak cie zrookują to zostają ci czary które umiałęś na mainie.Ale to tak na offtopie

Nic innego nie umiesz wymyslec?
Chary sie RESETUJA, wszystko sie resetuje oprocz itemow w dp, bo one nie sa zapisane w plikach postaci (bo by mialy w kazdym miescie, jak na otsie).

Mi'chael 04-12-2006 15:40

Jedna z zabawnych rzeczy na rooku to to jak gosciu domnie ze on umie klonowac itemki i ze moze mi pokazac .. Ten z takim tekstem polorz 100 gp i przytrzymaj ctrl+ c l o n e ( oczywscie wylogowywuje cie przy ctrl + l )
zeby sie z niego posmiac polorzylem obok tego next 100 gp i powiedzialem "" kurde zklonowalem mi nice thx "" on potym potszedl rzucil cale swoje eq legion helmet katane cooper shield chain armor itd zrobil tak ja sie walilem i mu to zabralem ten potym z takim tekstem "" kur** co jest do kur** nedzy hu** oddawaj mi to ""
Ja sie zasmialem z noobostwa i poszedlem :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:10.