Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Frankenstein competition!-komentarze do prac (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=79338)

Itsuma Oki 09-06-2006 15:31

Gnom

Świtny pomysł, jeden z moich faworytów, potworków do walki w Tibii jest sporo, a gnom ma inne znaczenie. Pycha :)

slawekmag 09-06-2006 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mars1993

ROTFL. W tibii już jest bazyliszek i to jest wąż a po za tym grafika jest okropna.

Nenn Iskariota 09-06-2006 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Terranova
Proszę o komentarze s.33 - Gnome (Skrzat)
:baby:

Naprawdę ładna grafika (pasuje do reszty gry) i oryginalny pomysł - gratuluję :)

fAYL 09-06-2006 18:18

Cytuj:

Illithid - Tibia to nie Gwiezdne Wojny!
Bleh, jakie tam GW... przecież Illithidowie są z Baldur's Gate'a. :)
(chociaż może było też coś takiego w GW, nie wiem - nie oglądałem ;) )

MS_nake 09-06-2006 18:46

=/

patrze tak na te prace.. i stwierdzam że :
co 10 jest super , wiele sklejek i teraz leci to co mnie najbardziej denerwuje : ludzie , robicie grafike kompletnie płaską !! a tibia płaska nie jest np taka ice queen bo akurat zobaczyłem to co ona będzie chodzić na plerach ?? sunąć jakoś bo ziemi w cudowny sposób ??ludzie się męczą po 2 dni nad taką tandetą, jedyne co w takich pracach jest fajne to opis chodź i to czasem sie nie sprawdza.

Itsuma Oki 09-06-2006 19:06

Dość głupiej krytyki!!!

Uwielbiam jak ktoś, kto nawet nie weźmie myszki lub piórka do ręki i nic nie stworzy krytykuje jak wielki specjalista. Bo postacie płaskie, bo brzydkie, bo koślawe. Ruszcie głową i sami coś zróbcie. Szacunek dla wszystkich startujących w konkursie (oprócz kopistów oczywiście ;) ) Pozdrawiam

raperr 10-06-2006 00:13

Skeleton Warrior

Prosze bardzo o komenta str.33 Skeleton Warrior

styku 10-06-2006 00:23

Cytuj:

Uwielbiam jak ktoś, kto nawet nie weźmie myszki lub piórka do ręki i nic nie stworzy krytykuje jak wielki specjalista. Bo postacie płaskie, bo brzydkie, bo koślawe. Ruszcie głową i sami coś zróbcie. Szacunek dla wszystkich startujących w konkursie (oprócz kopistów oczywiście ) Pozdrawiam
Tyle ze On ma racje. To jego UARGUMENTOWANA opinia, i ma pelne prawo do wyrazania jej. Z kolei TY nieuargumentowalas swojej opini na temat Jego opini...

Itsuma Oki 10-06-2006 02:01

trochę kultury

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez styku
Tyle ze On ma racje. To jego UARGUMENTOWANA opinia, i ma pelne prawo do wyrazania jej. Z kolei TY nieuargumentowalas swojej opini na temat Jego opini...

Po pierwsze nie rozumiem dlaczego zakładasz, że jestem kobietą. Po drugie "nie uargumentowałaś" piszemy oddzielnie. I teraz sedno mojej wypowiedzi: uważam, że nawet jeśli coś mi się nie podoba, ale ktoś włożył w to swój czas i pracę, to należy to docenić, a krytykę przekazać łagodniejszym tonem. Jest to konkurs dla amatorów, a nie mistrzostwa świata kreatywnych grafików. Poza tym "Pan O Grafice Wiem Wszystko" (czytaj MS_nake) nie zamieścił swojej pracy, może zamiast udzielać tak wspaniałych rad sam coś stworzy i nie będzie posługiwał się postaciami z komiksu, które nie są jego tworem (chodzi o zdjęcie Spowna). Nie neguje tu krytyki jako takiej, ale sposób jej wypowiadania i osoby od których ją słyszymy. Bez urazy :) Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w konkursie.

Terranova 10-06-2006 03:19

Popieram przedmówce, jak ktoś chce to niech się "męczy" nad swoja grafiką nawet cały dzień i nic ci do tego. Zamieść coś swojego to pogadamy. A tak to wypowiadaj się lepiej co Ci się podoba, a nie krytykujesz innych. Jeśli ktoś zrobił słaby rysunek to trudno, lepiej nie umie ale próbuje i to się liczy, a nie marudzenie, że ktoś nie umie, a samemu jest się na poziomie rysowania patyczaków.
Komentujcie prace bo jest kilka wartych pogadania.

styku 10-06-2006 05:02

Cytuj:

Po pierwsze nie rozumiem dlaczego zakładasz, że jestem kobietą.
Wybacz, poprostu Twoj nick nie daje jednoznacznego pogladu na Twoja plec.
Cytuj:

Po drugie "nie uargumentowałaś" piszemy oddzielnie.
To tak samo jak 'Spowna' piszemy przez 'a' nie 'o', i drugie 'a' poprzedzamy apostrofem. Czepianie sie bledow nie ma tu wiekszego sensu.
Owszem, forma jego wypowiedzi pozostawia wiele do zyczenia, ale jako jeden z niewielu pseudo-krytykow zerujacych na tym temacie obdarzyl Swoja wypowiedz argumentami, wiec chociaz Jego moznaby zostawic w spokoju. No i - w gruncie rzeczy jakby na to nie patrzec, zeby krytykowac (do momentu, do kiedy krytyka jest podawana wraz z argumentami), nie musi on robic swojej pracy.

kostooch 10-06-2006 08:50

Ifrit - gosciu przerobil Elfa Arcanista, dodal mu jakas trabe powietrzna pod nogami i mysli, ze jest spoko. Najwiekszy problem jest w tym, ze Ifrit (a konkretniej Efreet) juz istnieje w Tibii.

Czarna_Mamba 10-06-2006 09:46

A mi się bardzo podoba Gnome oraz Stone Mushroom. Gnome bardzo pasuje do Tibii, a ten Grzybek mnie rozwalił. Myślę, że te prace mają duże szanse.

Miłego Dnia.

Zombiasty 10-06-2006 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zielevitz
Ja ocenię ;] dosyć mało orginalna przeróbka minotaura

a mojego Cave Dwellera?

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=272

Enotaur jest przeróbką orca :) A Cave Dwellera nie widzialem... zaraz lookne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stasiek Harmonijczyk
Podoba wam sie moj Monster? Pracowalem nad nim 10 godzin!
http://img93.imageshack.us/img93/9336/monster5yc.gif

Nawet niezly :)

Zdecydowanie najlepsze są Gnome oraz Fire Bird chociaz bardzo wiele prac mi się podoba :D

Zab 10-06-2006 12:09

Dalej komentuje od strony 30-:
Orc Watcher - niezły pomysł, ale grafa bardzo popularna (przeróbka)
Ślimak - on stoi na kamieniu chyba, więc jak on się porusza? fajne nawet
Skeleton Archer - ładne i pasuje do klimatu gry, dla mnie OK
Rozbójnik - takie sobie, przeciętne bardzo
Sandmonster - on za silny na Desert! usuń go stamtąd lepiej, grafika wporządku
Goblin Guard - nie lubię goblinów i tyle
Doom Knight - pomysł nie pasuje do Tibii moim zdaniem, reszta może być
Turtle - lubię gady, więc powiem, że jest super :p
Fox - za dużo tych lisów już, ale ten jest chyba najlepszy ze wszystkich
Saharaza - brzydka grafika
General Dalton - przeciętne i grafika nienajlepsza niestety
Wild Orc - dziwny gif... raz szaman, raz lider, raz warlord :o
Succubus - ładna grafa i pomysł pasujący do Tibii
Skeleton mag - niebieski szkielet z pomalowanymi sprayem rękami, żenada
Shaman - skądś wzięty Zick z bajki "Król Szamanów", przynajmniej takie sprawia wrażenie
Angel - wygląd pacc z fire swordem, jedyne co namalował to skrzydła, za mało własnej pracy
Enotaur - cieńkie

MS_nake 10-06-2006 12:43

Ok to teraz ja sie wypowiem bo rzadko wchodze na to forum i widze że ktoś "śmiał skrytykować" moją wypowiedź :p więc tak co do tego że nie umieszczam swojej pracy to jest to jakby ktoś nie zauważył część forum do komentowania prac i nie ma warunku przed tym umieszczenia swojej pracy po 2gie trudno jest zrobić grafike do tibii bo kolory muszą być mocne ale nie przesadnie , robione w 2d ale jakoś dziwnie odchylone , co wcześniej zamieściłem w swojej wiele-do-życzenia krytyce , podoba mi sie określenie "Pan O Grafice Wiem Wszystko" może zmienie sobie nick na właśnie taki .. ponieważ bawie się grafiką już spoo czasu biegle posługuję się corelem photoshopem , flashMX'em uważam że mogę się uważać za takiego co wie conieco na ten temat (broń Boże że sie uważam za jakiegoś mistrza ! ) , a czepianie się avataru to już jest spowodowane jak sądze komletną nudą , lubie spawna i tyle a ty avataru nie masz

Wroceq 10-06-2006 14:33

Czy ktoś może skomentować mojego Armored Elfa?
Tu jest link http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=79335&page=20

El Papier 10-06-2006 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zab
Dark Mage - nie wiem czemu, ale jak na niego patrze to mi coś śmierdzi

Co ma niby smierdziec? oO

MS_nake 10-06-2006 17:46

@Wroceq
Fajna praca.. wygląda mi na elfa legionistę .. tak rzymem zawiewa =] orginalna praca , podoba mi sie ;)

gora 10-06-2006 19:34

Mam nadzieje, że moderatorzy przywiążą dużą wagę do zdjęcia z taktyką. Niektóre wydawały mi się podejrzane (np. Behemot obok Demona). Jeśli to są prace z OTS'a to według mnie należy sie Ban. (ja osobiście nie wiem czy to OTS czy co innego, bo nigdy tam nie grałem, ale w prawdziwej Tibii na pewno nie ma takiego miejsca)X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:22.