![]() |
Ten artykul, a w szczegolnosci opinia o MW2 to jakies nieporozumienie. Moze za szczegolnie nie poprawili fizyki gry, nie mozna sie wychylac ale co z tego? Doskonalym rozwiazaniem nie jest matchmaking wraz ze Steamem, ale mozna zapraszac kolegow, uratowali sobie tylki... Dedyki nie sa az tak potrzebne, a jesli juz, to do zmieniania szczegolow w parametrach serwera (granatniki, ac130) czy do wywalania graczy - mogli chociaz uzupelnic to glosowaniem, ale niczego takiego nie ma na 'zwyklych' serwerach. Narzekaja tez na prostote gry, granatniki, UAV - ale to przeciez bylo w jedynce a prawie nikt nic na to nie mowil. Moze jeszcze jako takim mankamentem jest ping, ale praktycznie kazdy ma taki sam, wiec nie wplywa to na roznice gry - w MW jeden mial 40, drugi 120 i robilo to jakas tam roznice. Dla mnie dwojka jest lepsza od jedynki. Mogliby w koncu przestac pieprzyc o tym jaka jest ona zla, a ukazac jej zalety.
|
A ja sie zgadzam ta gra jest irytujaca ktos spawnuje ci za plecow i niszczy ciezko wypracowany killstreak na tactical nuke, zeby mozna bylo chociaz blokowac granatniki itp.
Najchetniej sprzedal bym ta gre i nigdy wiecej jej nie kupowal Moim zdaniem MW2 powinno sie nazwac najwiekszym rozczarowaniem roku multiplayer |
Cytuj:
I wszystko jasne. Co do spawnów za plecami: chyba grałem w jakąś inną grę, bo ani razu tego nie doświadczyłem. Chyba, że ktoś się słabo orientuje w tym, gdzie mogą być w danej chwili siły przeciwnika. Spawny za plecami były w MW1, gdzie biegało 40 osób na małej mapie. Tu tego nie ma. |
A ja tak sobie mysle, ktora z gier wybrac na swieta?
Na uwadze mam Assassins Creed II i Dragon Age. Wczoraj na Hyperze widzialem program poswiecony temu drugiemu tytulowi i jak na dzien dzisiejszy, wydaje mi sie ze gra jest o wiele lepsza niz myslalem. Boje sie jednak, ze nie dam sobie rady ze sterowaniem kilku postaci na raz, podczas walki. >.< Z kolei AC to swietna gierka, ktora do dzis mi sie nie nudzi, a druga odslona jest o wiele bardziej rozbudowana i zachecajaca. I co teraz? Co polecacie? ^^" |
Cytuj:
|
Nie bierz assassin cred'a przeszedłem raz nie specjalnie mi się podobało drugi raz zmusiłem się bo chciałem parę trofeów zdobyć ogólnie nuuuuudy, a od paru dni mam dragon age i gra jest bardzo przyjemna na wieeeele godzin.
|
@Ryba
Ja nie jestem niepelnosprawny :confused: I tak na mojego blaszaczka gra by mi nie poszla. ;p @topic Wiec mysle ze DA bedzie dobrym prezentem od Swietego Mikolaja. :D A z AC II jeszcze poczekam... Moze jak stanieje? ;) |
Ja kupilem oba tytuly i jakos nie narzekam. Widze, ze chcesz zakupic gre na konsole, z nowszych tytulow polecam Uncharted 2. Gra BOMBA, moim zdaniem podstawa dla wlasciciela ps3.
@down Jaki?:> Tak btw, moze jestes z szczecina? Jestem w stanie pozyczyc Ci gry zebys sprawdzil, bo mam praktycznie wszystkie a sam nie mam czasu na gre :( Bys sobie mogl sprawdzic ass'a i dragona i bys ocenil. Przy okazji, jesli juz prezent na swieta wez Assassin'a w wersji deluxe(kolekcjonerskiej xd). Mocna figureczka, a w dragonie tylko nikomu nie potrzebne armormy w grze i mapka w formacie a4(myslalem, ze bedzie wieksza, ale jak zwykle ludzie z ea odwalili fuszerke co do zawartosci delux'a). |
@up
A no widzialem. Gra warta wydania "kilku" zlotych. Cala dynamika gry i zawarte w niej akcje, sa dobre rodem z filmow, jak to powiedzial typek, ktory recenzjonizowal ta gierke na Hyperze. ;p Lubie gry akcji, aczkolwiek odkladam pieniadze na tytol, ktory ma sie ukazac niebawem i na ktory czekam od czasu zapowiedzi. ;) @edit Niestety jestem z Lodzi, a po drugie mam x-360. ;p Jesli chodzi o gre na ktora czekam, to ofc Final Fantasy XIII. ^^" |
Łeee iks xd Sprzedalem go wraz z przejsciem Gears of war 2 (gra byla warta kupna ixa)Nie wiem jak tam ceny sie wachaja na ixa ale na allegro moglbys znalesc w dosc przystepnych cenach asa i dragona wiec moglbys wciagnac za jednym zamachem obie gry i rozkoszowac sie bieganiem po dachach + pwnowaniem smokow :P Wybor nalezy do Ciebie, meej de fors bi łit ju B)
|
Właśnie gram w demo Torchlighta. Zadziwiająco wciągający klon Diablo, może pomyślę nad pełniakiem, ale to pewnie wtedy, kiedy w końcu pojawi się tryb sieciowy (ponad rok...).
|
@up
Czytalem recenzje w sidi akczionie i odziwo chetnie bym wciagnal w czasie okresu czekania na diabła :P Moze sie skusze :) @down Przed chwila zauwazylem, -70% itp :p Nice, ale ja jednak wole posiadac pudeleczko <3 :P |
Ja grałem w full Torchlighta. Racja, że mocno przypomina diablo, fajna grafika, ciekawe animacje. Ale gra jest jak dla mnie zbyt mało rozbudowana. Po kilku h gry dałem sobie spokój : P
Btw, widzieliście te promocje na steam? Mirrors Edge za jakieś 15 zł, GTA 4 za 30 zł... ME zakupiłem, jako jedną z moich ulubionych gier :) GTA4 też bym kupił, ale nie chce mi się ściągać 15 gb za każdym razem jak mi się coś z danymi stanie :P |
Dobra tu jest pytanie do tych którzy się znają na CS.
Mam zamiar go kupić ale nie wiem jaką wersje Source czy 1,6. Ktoś może mi podać wady i zalety tych dwóch wersji? |
Mialem to samo, wybralem 1.6 zwyklego :P Byc moze z sentymentu :P
|
Cytuj:
|
Też bym polecił 1.6. Bądź co bądź chyba ma większą liczbę zwolenników : P
|
Mam tutaj malutki teraz problem, Chcę właśnie poszukać CSa 1.6 jednak wpisując to w Steamie, wyskakują mi następujące wyniki:
CS:S CS CS Condition Zero CS Complate I teraz pytanie które jest tym "właściwym" do wybrania? |
Nie graj w cesa, TF2 lepszy \o\
|
http://store.steampowered.com/app/10/
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ej, grał ktoś w Dragon Age? (Oczywiście chodzi mi o wersję dla inteligentnych- na PC)
Zastanawiam się nad nim, ale nie wiem co sądzić o tym zatrzymywaniu czasu by rozporządzić drużyną. Przeszkadza to jakoś szczególnie w rozgrywce? Daje efekt typu "o buku, znów muszę zatrzymywać co chwilę grę"..? I jakie są zalety i wady tytułu? :-P |
Ja ze swojej strony takze polece CS:S, o wiele wole source niz 1.6, chociazby ze wzgledu na grafike i dopracowanie niektorych elementow. Oczywiscie jest tez od groma modow, ktore sa lepiej dopracowane niz na 1.6 przez co rozgrywka nigdy sie nie nudzi! Przyklad: zombie mod, ktory dostarcza takich wrazen na niektorych mapach, ze masakra ;). Lubie tez te wszystkie mg_, ludzie czasami maja takie pomysly...
...aff te mapy, na ktorych musisz przejechac autobusem ct ^^ |
Cytuj:
|
Cytuj:
Samą grę oceniam mw. na bdb. Po prostu dobra- nie zapiera tchu w piersiach ani też nie ma zbyt wielu rażących błędów. Taki dobrze zrobiony przeciętniak z paroma plusami. Opłaca się pograć. Grał ktoś w najnowszego assasin creeda? |
Cytuj:
Za dokładnie 2 i pół godziny na steamie nowy pack świątecznych mega promocji :P ME które kupiłem za 3.5 euro już przeszedłem : D. Ciekawe czy dzisiaj wpadnie mi w oko coś ciekawego : P |
Cytuj:
Macie jakies propozycje co do ps3? Jedyne na co czekam to poki co Bioshock 2/Diablo :P Zastanawialem sie nad Borderlands, jednak filmiki na youtube zwykle pokazuja to samo, na kazdym prawie poziomie wiec chyba wieje nuda :P |
Cytuj:
|
Szukam fajnego jRPG na GBA, właśnie męczę na emu Mario Bros Superstar Saga. : D Nawet fajne, nie powiem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Poda ktoś tytuły strategii na PS2? Najlepiej nie turowych (oprócz AoE).
|
Cytuj:
Fabula byla do rzyci, system walki mi sie zupelnie nie podobal. Biegajace postacie podczas wybierania ataku zupelnie mnie dezorientowaly i nie moglem sie przez to skupic na obranej taktyce. ;p Natomiast jesli chodzi o X-2, to nie byla ani rewelacja, ani tez porazka. Przecietniak i tyle... @Shanhaevel Tak jak juz ktorys kolega wyzej powiedzial, zagraj w Golden Sun. Ogolem nie przeszedlem calosci, ale pamietam ze gralo sie przednio. Natomiast jesli nie przeszkadza ci seria FF, to polecam moja jedna z ulubionych czesci, a mianowicie FF Tactics. Wszystko dopracowane na najwyzszym poziomie, jesli chodzi o fabule i caly system na ta platforme. Pamietam ze jedyna rzecza ktora denerwowala mnie w grze, to niektore zasady przy wazniejszych pojedynkach, gdzie prawie zawsze dostawalem czerwone kartki od GM. xd No i jeszcze pozostaje klasyk, taki jak Shining Soul, ale to juz dla prawdziwych wyjadaczy. Polecam, aczkolwiek lepiej zagrac w wyzej wymienione tytoly, tak na poczatek. ;) @edit Oooo! Przypomnialo mi sie! Zagraj jeszcze w Chrono Triggera! Tez pozadny klasyk... Tylko nie pamietam na co to bylo. SNES albo wlasnie GBA. A moze to byl DS? Chociaz to ostatnie raczej nie. Fakt faktem poszukaj sobie, a nie zawiedziesz sie. ;p |
GS I grałem, przeszedłem nawet dawno temu. GS II, wstyd przyznać, ale nie ukończyłem. Seria FF jest chwalona ogólnie przez wszystkich, dużo dobrego słyszałem też o Fire Emblem, Castlevania. Trza sprawdzić.
@up Też grałem. : D Choć nigdy nie przeszedłem. To było na SNESa. |
Mam zamiar zdobyć się na gest do twórców, i zakupić Dragon Age. Czy warto ?? Mógłby ktoś opisać te gre ?
|
Cytuj:
Nie grałem, ale gdybym zachciał , to brałbym w ciemno. RPG z BioWare'u, w dodatku najlepszy w 2009 roku. Jeśli lubisz siedzenie przez kilkadziesiąt godzin i zabijanie mobów, levelowanie i pomaganie każdej osobie napotkanej po drodze, to gra jest dla Ciebie. Gra ma jeszcze dość wysoki poziom trudności. Jeśli wszystko Ci się podoba, to jeszcze dzisiaj idź do sklepu i kup DA, bo nie będziesz żałował. |
Cytuj:
Cytuj:
Jezeli grales w Baldur's gate, planescape torment, Neverwinter Nights, KotoR i Ci sie podobaly te gry, to sie na pewno nie zawiedziesz. DLatego podczas walki, jest duzo planowania taktycznego. Gdzie ustawic czlonow druzyny, zeby bylo latwiej prowadzic walke itp. Jak co to pisz na priv. |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:29. |