Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Jimmy_Reaper 06-02-2009 12:04

No sorry ! :s:confused:
Nastepnym rzem bede pisal dokladniej :(

DK-LOG.911 06-02-2009 16:34

@up

trzeba czytac WSZYSTKIE POSTY X( (albo te wazne, bo inne to wyzwiska :))

Fabiek 07-02-2009 13:25

rook

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stonoga (Post 771377)
Gdyby Cipy chciały zamknąć tego qesta to by go zamknęły na Amen a nie... tam Spike, tam MM, a tam ghoul. Cipsoft usunąłby spike i pomiesczenie z ghoulem. Gdyby niebyło qesta usuneli by wszystko co bu było z nim związane. Aby po rooko nie szwędali sie Rookslayerzy i nie blokowali respów graczom!!!

Dokładnie tak:)

Barbar 07-02-2009 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fabiek (Post 2454900)
Dokładnie tak:)

Myślisz że wszyscy Rookstayerzy grają po to żeby rozwiązać te zagadki?^^
Mi to zwisa, jak grałem wolałem expic, trapowac, zbierac rary niż marnowac czas na rozwiązywanie zagadek. Inni uważają że prawdziwy Rooker powinien tak robić. I zobacz co z tego mają, zmarnowali kupe czasu a i tak nic nie odkryli ;<

Ameriov 07-02-2009 21:44

Cytuj:

I zobacz co z tego mają, zmarnowali kupe czasu a i tak nic nie odkryli ;<
Heh.

Więc zostań w tym twierdzeniu na wieki wieków.
@edit
Żeby nie było- nie mówię o sobie.

Bleacher 07-02-2009 23:05

Kurde pytaliscie WSZYSTKICH npc o WSZYSTKICH npc?
nie wiem czy to już było ale jak sie spytasz norme o billego to ona mówi o dice cos takiego PL: Billy wygral lepsza czesc mlyna z Willym grajac w kosci(to nie dokladne tlumaczenie bo z pamieci z ENG na PL w pare sec tlumaczylem)
PS: Ameriov kurde dowiedzialem sie z twojego posta HEH- Hell eliminate Hell
czy jakos tak xD slyszalem to kiedys ale nie wiem gdzie xD (wiem ze to heh to smiech ale mi sie skojarzylo)
(Odkrylem to wszytko kombinujac z Humble pomyslalem ze to jakis npc xD a willy ma out beggara i jest wisniok i z tego co wiem to nie przy kasie xD)

Jesli tu sa jakieś ORT'y to sorry xD

Marcin24 07-02-2009 23:28

Cytuj:

nie wiem czy to już było ale jak sie spytasz norme o billego to ona mówi o dice cos takiego PL: Billy wygral lepsza czesc mlyna z Willym grajac w kosci(to nie dokladne tlumaczenie bo z pamieci z ENG na PL w pare sec tlumaczylem)
To jak, idziemy grać z Billym w kości o klucz do MM?

Stochel 08-02-2009 17:33

Możliwe

Nie znam się na tym za bardzo ale jak Stonoga napisała w Bearroom był arrmor dla wojsk mino. A po co tam Były arrows? Tak samo z questem koło MM. Żeby nie było tego mało u Ślepego Orka też można kupić. Może jest jakiś mino archer.... Trzeba dokładniej zbadać łódkę i okolice łódki (po prawej stronie jak wychodzisz z miasta.

Marcin24 08-02-2009 18:25

Cytuj:

Nie znam się na tym za bardzo ale jak Stonoga napisała w Bearroom był arrmor dla wojsk mino. A po co tam Były arrows? Tak samo z questem koło MM. Żeby nie było tego mało u Ślepego Orka też można kupić. Może jest jakiś mino archer....
Nie pamiętam, żeby Minotaur Archer używał łuku.
Cytuj:

Trzeba dokładniej zbadać łódkę i okolice łódki (po prawej stronie jak wychodzisz z miasta.
No to na co czekasz?

Niezbawiony 09-02-2009 14:13

@stochel
A co wali na rooku z luku?Orci chcialy byc pro i polozyly je tam.

Stochel 09-02-2009 15:22

Jupi

Ale fajnie zdobyłem SPIKE SWORDA!!!!!!! powiem wam jedno nie zdobywa sie go ze skrzynki ani z tamtej wysepki nie ma to nic wspólnego z NPC !!!!!!

Luker's 09-02-2009 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stochel (Post 2458034)
Ale fajnie zdobyłem SPIKE SWORDA!!!!!!! powiem wam jedno nie zdobywa sie go ze skrzynki ani z tamtej wysepki nie ma to nic wspólnego z NPC !!!!!!

Niech tą głupotę ogarną ciemności :(

Jimmy_Reaper 09-02-2009 17:07

Cytuj:

Taaa... powiedz mi w jakim miescie, thais, carlin, czy venore bo na bank nie na rooku nie ? ;s
Pewno z fri itanz plx wyciagal ;d
A po 2... czemu tworzysz konto zeby stawic ten post ? ;D (data stwozenia konta ;))

Prezydent_czuwa 09-02-2009 20:16

Cytuj:

och nie! Nic wspólnego z NPC? Co za fail. Całe forum w błędzie. To w takim razie może to ma coś wspólnego z tutorialem? :<

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jimmy_Reaper (Post 2458181)
stwozenia

oczy bolą

@down
No co ty? Serio? ;o

Szpec 09-02-2009 22:10

Ja mam spostrzeżenie co do Ghoula. Teleport działa tam dosyć dziwnie. Jeżeli wrzucicie jakiegoś itema, pojawia się on obok TP, a jak wejdziesz w TP to pojawiasz się za Katana Room. Jak wrzucicie item do innego teleportu (np. Training Room), to item pojawia się tam, gdzie człowiek podczas teleportu.

Dindsuk 09-02-2009 22:59

Brawo Kolumbie ^^
Jesli uwazasz ze ten 'defekt' w teleporcie ma cos wspolnego ze Spike Swordem czy innym smieciem to Best of Luck...

P.S. Pozdrow NG ;)

Lukaszekbb 09-02-2009 23:28

Myślę że wszystko co jest w tibi a przynajmniej 90% jest do zdobycia.
Zarówno na mianie jak i na rook'u są questy, zagadki i "tajemne" pomieszczenia o których wie garstka ludzi. Niektóre z nich zostały odkryte przez kogoś przez zupełny przypadek a niektóre "rozgryzione". Osoby które znalazły "coś" nietypowego wolą to zachować dla siebie, i chwała im za to.
Sam znam "coś" o czym nie znalazłem nic zupełnie nigdzie na forach i innych stronach związanych z tibią, w prawdzie nie jest to jakiś rare czy luksus ale na niskich poziomach się przydaje. Zawsze warto zaoszczędzić na starcie kilkaset gp :)
Nie wierzę że jestem jedyną osobą która to "coś" znalazła tam gdzie ja i w podobny sposób ale ja wpadłem na to zupełnie przypadkiem po rozmowie z jednym z NPC, a to że nigdzie nic o tym nie ma oznacza że ci którzy bawią się tibią i lubią zagadki lubią też część rzeczy zachować dla siebie.
Kto wie może i już ktoś zdobył słynnego spike sworda a nie ma najmniejszej ochoty się tym dzielić ?
Pomyślcie co by się działo gdyby to ujawnił, i nie chciał zdradzić sposobu zdobycia tego itemka ? ZERO spokoju.
Tak czy inaczej wierzę że jest on do zdobycia.

Prezydent_czuwa 10-02-2009 07:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukaszekbb (Post 2458857)
Myślę że wszystko co jest w tibi a przynajmniej 90% jest do zdobycia.
Zarówno na mianie jak i na rook'u są questy, zagadki i "tajemne" pomieszczenia o których wie garstka ludzi. Niektóre z nich zostały odkryte przez kogoś przez zupełny przypadek a niektóre "rozgryzione". Osoby które znalazły "coś" nietypowego wolą to zachować dla siebie, i chwała im za to.
Sam znam "coś" o czym nie znalazłem nic zupełnie nigdzie na forach i innych stronach związanych z tibią, w prawdzie nie jest to jakiś rare czy luksus ale na niskich poziomach się przydaje. Zawsze warto zaoszczędzić na starcie kilkaset gp :)
Nie wierzę że jestem jedyną osobą która to "coś" znalazła tam gdzie ja i w podobny sposób ale ja wpadłem na to zupełnie przypadkiem po rozmowie z jednym z NPC, a to że nigdzie nic o tym nie ma oznacza że ci którzy bawią się tibią i lubią zagadki lubią też część rzeczy zachować dla siebie.
Kto wie może i już ktoś zdobył słynnego spike sworda a nie ma najmniejszej ochoty się tym dzielić ?
Pomyślcie co by się działo gdyby to ujawnił, i nie chciał zdradzić sposobu zdobycia tego itemka ? ZERO spokoju.
Tak czy inaczej wierzę że jest on do zdobycia.

Ja odkryłem buga na forum dzięki któremu jestem moderatorem, ale zachowam to dla siebie i nikt się o tym nie dowie, hahaha!
Co do tematu to jest to oczywiste, że ktoś mógł to zrobić, i już ma ss, a nikomu nie mówi. To samo z tymi starymi itemkami, niby iron helmet? Tibia pełna bugów \o/

Brecht 10-02-2009 08:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prezydent_czuwa (Post 2458968)
Ja odkryłem buga na forum dzięki któremu jestem moderatorem, ale zachowam to dla siebie i nikt się o tym nie dowie, hahaha!
Co do tematu to jest to oczywiste, że ktoś mógł to zrobić, i już ma ss, a nikomu nie mówi. To samo z tymi starymi itemkami, niby iron helmet? Tibia pełna bugów \o/

Iron helmet na Rookgaardzie to ani stary itemek, ani bug... ale skoro jesteś taki wyszczekany powinieneś to wiedzieć :P

Prezydent_czuwa 11-02-2009 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brecht (Post 2458988)
Iron helmet na Rookgaardzie to ani stary itemek, ani bug... ale skoro jesteś taki wyszczekany powinieneś to wiedzieć :P

Nie obrażaj mnie. Bug to jest, bo nie powinien występować na Rookgaardzie, a istnieje. A jest stary, bo przecież tego buga z przenoszeniem itemków już dawno usunięto, prawda? Najpierw myśl, potem napisz, na koniec wymyśl nick. A ,,wyszczekany" to możesz do swojego starego mówić. Na r.pl sobie z tobą poradzili, więc poradzą sobie i tutaj.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:34.