Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Yoh Asakura 04-06-2008 14:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 2094948)
to tak samo jak większość drwali z ligi angielskiej nie dałoby sobie rady w pd. Bo to liga techniczna i tak bez końca.

Drwali ? Np. Afonso Alves ? Jedziesz po stereotypach.

Ditto 04-06-2008 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095099)

Ale moim zdaniem taki Scholes czy Lampard serio by się tam nie odnaleźli. W żadnej drużynie.

Yoh Asakura 04-06-2008 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2095467)
Ale moim zdaniem taki Scholes czy Lampard serio by się tam nie odnaleźli. W żadnej drużynie.

Bo mają zupełnie inny styl gry. Ale drwalami nigdy bym ich nie nazwał.

Ditto 04-06-2008 17:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095586)
Bo mają zupełnie inny styl gry. Ale drwalami nigdy bym ich nie nazwał.

Może i nie, ale reprezentanci Anglii jak chociażby Gerard z reguły grają właśnie tak, a nie inaczej. Np. piłkarze z Włoch lepiej czują się w Hiszpanii niż na wyspach. Tacy zawodnicy jak Cristiano Ronaldo czy Metzelder to niestety nieliczne wyjątki.

Yoh Asakura 04-06-2008 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2095632)
Może i nie, ale reprezentanci Anglii jak chociażby Gerard z reguły grają właśnie tak, a nie inaczej. Np. piłkarze z Włoch lepiej czują się w Hiszpanii niż na wyspach. Tacy zawodnicy jak Cristiano Ronaldo czy Metzelder to niestety nieliczne wyjątki.

Gerrard też nie jest drwalem. Tyle tylko, że gra twardo. Ale fakt, technicznie też nie jest nie wiadomo jak super wyszkolony. Poza tym, spójrz na "nową" generację reprezentantów Anglii - Downing, Joe Cole, Bentley - nie powiesz mi chyba, że to drwale ?

Ditto 04-06-2008 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095669)
Gerrard też nie jest drwalem. Tyle tylko, że gra twardo. Ale fakt, technicznie też nie jest nie wiadomo jak super wyszkolony. Poza tym, spójrz na "nową" generację reprezentantów Anglii - Downing, Joe Cole, Bentley - nie powiesz mi chyba, że to drwale ?

Nie, ale nie wiem czy oprócz tego drugiego reszta sobie dużo pogra w reprezentacji :P Bentley ma jeszcze szanse, ale Downing? Mimo, że Beckham wylatuje z kadry, to wątpie czy selekcjoner podejmie takie ryzyko i wypuści niedoświadczonych zawodników. To w końcu reprezentacja kraju, a Anglia ma wielu takich zawodników.

Yoh Asakura 04-06-2008 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2095679)
Nie, ale nie wiem czy oprócz tego drugiego reszta sobie dużo pogra w reprezentacji :P Bentley ma jeszcze szanse, ale Downing? Mimo, że Beckham wylatuje z kadry, to wątpie czy selekcjoner podejmie takie ryzyko i wypuści niedoświadczonych zawodników. To w końcu reprezentacja kraju, a Anglia ma wielu takich zawodników.

Chyba nie wiesz, o czym mówisz. Stałe fragmenty gry wykonywane przez Bentleya jak żywo przypominają te, które bił Beckham. I jeszcze a propos niedoświadczonych zawodników - Downing niedoświadczony ? Przecież to właściwie on jest liderem Boro, zaryzykuję i powiem, że to ich najlepszy zawodnik. Bardzo dobrze wyszkolony technicznie, precyzja w jego nodze jest czasem powalająca, ten gość ma naprawdę duży potencjał. Tak samo jest z Bentleyem - dla mnie to potencjalne gwiazdy Anglii. A, i jeszcze odnośnie techniki Bentleya - tutaj nie masz się do czego przyczepić. W końcu David (o, jaki zbieg okoliczności ;)) to wychowanek Arsenalu, a tutaj technika jest priorytetem.

Ditto 04-06-2008 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095730)
Chyba nie wiesz, o czym mówisz. Stałe fragmenty gry wykonywane przez Bentleya jak żywo przypominają te, które bił Beckham. I jeszcze a propos niedoświadczonych zawodników - Downing niedoświadczony ? Przecież to właściwie on jest liderem Boro, zaryzykuję i powiem, że to ich najlepszy zawodnik. Bardzo dobrze wyszkolony technicznie, precyzja w jego nodze jest czasem powalająca, ten gość ma naprawdę duży potencjał. Tak samo jest z Bentleyem - dla mnie to potencjalne gwiazdy Anglii. A, i jeszcze odnośnie techniki Bentleya - tutaj nie masz się do czego przyczepić. W końcu David (o, jaki zbieg okoliczności ;)) to wychowanek Arsenalu, a tutaj technika jest priorytetem.

Chodziło mi o doświadczenie reprezentacyjne. Do Bentleya nie mam zastrzeżeń, ale duet Owen i Rooney na razie prowadzą. Zaraz po nich jest Defoe czy Crouch (i właśnie na równie z nimi Bentley). W meczach o stawkę chyba nikt nie zaryzykuje :P

Xendriel 04-06-2008 19:02

W następnym tygodniu zobaczymy na co stać Anglię;)
A na poważnie to futbol się zmienia i w obecnych czasach młody zawodnik bez odpowiedniego wyszkolenia technicznego nie ma czego szukać w najlepszych klubach.

Yoh Asakura 04-06-2008 19:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2095799)
Chodziło mi o doświadczenie reprezentacyjne. Do Bentleya nie mam zastrzeżeń, ale duet Owen i Rooney na razie prowadzą. Zaraz po nich jest Defoe czy Crouch (i właśnie na równie z nimi Bentley). W meczach o stawkę chyba nikt nie zaryzykuje :P

Nie stawiałbym Defoe i Croucha w jednym szeregu. Ten pierwszy jest, IMO, znacznie lepszy. A Bentley i Downing, przy odrobinie szczęścia, mogą zostać klasowymi zawodnikami. Capello na pewno zdaje sobie z tego sprawę i będzie chciał ich wprowadzić do reprezentacji. Z czasem "Bentley i Downing" stanie się synonimem "Reprezentacja Anglii".

Ditto 04-06-2008 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095861)
Z czasem "Bentley i Downing" stanie się synonimem "Reprezentacja Anglii".

Już prędzej ludzie przestaną oglądać ich w telewizji, a nawet chodzić na stadiony i zapamiętają skład z Campbellem jako filarem obrony. Koniec ;[

Yoh Asakura 04-06-2008 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2095962)
Już prędzej ludzie przestaną oglądać ich w telewizji, a nawet chodzić na stadiony i zapamiętają skład z Campbellem jako filarem obrony. Koniec ;[

No to zobaczymy, kto ma rację. Ale dla mnie Bentley i Downing to przyszłość, bo jak nie oni, to kto (Wilshere ! Gibbs ! Walcott ! Randall ! ;)) ?

Ditto 04-06-2008 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095991)
No to zobaczymy, kto ma rację. Ale dla mnie Bentley i Downing to przyszłość, bo jak nie oni, to kto (Wilshere ! Gibbs ! Walcott ! Randall ! ;)) ?

W ataku gra nie tak dawno znany jako najmłodszy klasowy napastnik Michael Owen oraz taki, który jeszcze bardziej niedawno był znany jako najmłodszy klasowy napastnik Wayne Rooney ;(

gyagen 04-06-2008 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2095099)

a ty kurwa nie jedziesz po stereotypach....hahahah nie moge.

Yoh Asakura 04-06-2008 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2096003)
W ataku gra nie tak dawno znany jako najmłodszy klasowy napastnik Michael Owen oraz taki, który jeszcze bardziej niedawno był znany jako najmłodszy klasowy napastnik Wayne Rooney ;(

Ale David Bentley i Downing to pomocnik. Zawodnicy, których wymieniłem w nawiasach, to też pomocnicy (oprócz Walcotta).

Ditto 04-06-2008 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2096029)
Ale David Bentley i Downing to pomocnik. Zawodnicy, których wymieniłem w nawiasach, to też pomocnicy (oprócz Walcotta).

Bentley jest w takim razie bardzo ofensywnym pomocnikiem.

@Down

Twoje posty skłoniły mnie do wyszukania na YouTube "Bentley"... I zgadnij co się okazało? Wstyd się przyznać, ale pomyliłem go z Bentem >_<

Ten z Tottehnhamu :P Więc zwracam honor, ale i tak na prawym skrzydle może zagrać Hargreaves.

W finale Ligi Mistrzów doskonale się spisywał. Do tego podczas kontuzji obrońców także grał na prawej obronie.

Yoh Asakura 04-06-2008 20:15

@Up
Darren Bent ? ;)

Ale Hargreaves to stricte środkowy, więc raczej tam będzie grał. Na prawym skrzydle bardziej produktywny będzie Bentley.

Ale jeśli będziesz miał zdrowego Hargreavesa i zdrowego Bentleya, to raczej tego pierwszego ustawisz na środku pomocy, a Davida na skrzydło. Bo duet Lampard - Gerrard...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2096040)
Bentley jest w takim razie bardzo ofensywnym pomocnikiem.

Lol, Bentley to prawy skrzydłowy ;]

Articuno 04-06-2008 20:54

Prokom Trefl Sopot mistrzem Polski. Że tak wejdę w rozmowę :).

Capality 04-06-2008 21:04

A Jerzy E. zatrzymany za korupcje...

Xendriel 04-06-2008 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2096003)

Owen grał w Realu, więc nie ma się co dziwić że się zmarnował:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:26.