Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

Rooker666 24-09-2006 22:00

Candia
Niskie ceny na dodatek nowy świat mało noobów dobry exp polecam

malenka 26-09-2006 13:52

mam prosbe niech ktos opisze aktualny stan furory :)

Thanal 27-09-2006 01:29

Jeżeliby miał ktoś chwile, proszę o okreslenie serwera ze względu na jedno tylko kryterium...Który z serwerów jest serwerem najbardziej "polskim"? (tylko, prosze, nie piszcie mi, że Kyra ^^, chodzi mi raczej o starsze serwery z ustabilizowana sytuacja "polityczną" i w miare niskimi cenami). Zalezy mi na serwerze pvp. Przez ponad rok grałem na serwerze ulokowanym w U.S.A., opanowanym głównie przez meksów i brazoli, co zemściło się na mnie (hunt z a nic) i potrzebuję zmiany otoczenia ^^. Z góry dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam!

PS. Myślę o Saphirze...to dobry wybór?

wkacper14 29-09-2006 14:52

Xerena

1. malo BR troche Swe i Esp najwiecej polakow
2.BARDZO DUZO :) spokojnie mozesz po polsku gadac :P
3. Tanie i male LV bohy (35k ) F-axe (15-20 k ) B robe (20-25k )
4. jest Super najwiekszy lv 144 a takie ceny :) atmosfera super
5.pk bardzo maly kazdy zajety wbijaniem lv czy mlv albo skili a jak sa to rzadkosc i sa gniebieni i huntowani :P
6.serwer empty luzacko poexpisz dwarfy poh spokojnie miejsca starczy :D nawet na 2 poziomy na osobe
7.rook srednio przeszedlem w 3 h i 49 minut :P a za drugim razem 2 dni ( 100 chicken feather )
8.Swiat daje mu 11 /10 :) Super Bomba Expisz DC jest puste :) exspisz malo noobow skilowac mozesz expic mlv robic :D malo pk wojen nie ma tylko pomiedzy tengu a taka druga + 80-144 lv :P ( TENGU GORA ) szybko mozna sobie dobrego protecta zalatwic :P polecam Swiat BOMBA male lv czyli masz szanse sie szybciej wibic ceny nie drogie Expienie zawsze :) Kulturalny serwer
POLECAM

Banovic 30-09-2006 12:58

candia

a ja gram na candi ;D ceny sa juz prawie takie same jak na celescie ;D;(

zaksus 17-10-2006 21:56

ja powiem tylko 1

Jeśli lubisz sie posmac z naprawde wielkich noobów to zajrzyna na Harmonie, itemki wcale nie tak drogo, ostatnio widzialem jak jakis gosc pytal sie czy to VEnore w carlin :P, i ciagle lecia sformulowania typu "dam free itemki" a pozniej wraca gosc i mowi np. Tito knight to thiefft i to jeszcze w mieszance z nagielskim albo sell TANIO :D hahahaha. Strasznie przepelniony serw jest i przedewszytkim trzeba miec PACC bo inaczej na serwa sie nie dostanie :P Straszne kolejki. Mi osobiście podoba sie ten serw bo mam poczucie humoru i lubie sie popatrzec jak ktos odlicza czas do pierniecia a pozniej zuca jakis czar pod siebie. :P

Bartollomeo 24-10-2006 14:17

Co do wypowiedzi kolegi na temat Xereny to sie nie koniecznie zgadzam....
Pa bylo, jest i bedzie, takze 30 lvl moze wygonic z expowiska nawe 60- poziomowego gracza ( poniewaz zna z rl jeden z najwyzszych lvli ). Hmm czy Polakow jest najwiecej to bym sie zastanawial ale jest ich duzo, tak jak Szwedow, ktorych tu tez nie brakuje. Mozna spotkac graczy o roznych narodowosciach- od Meksyku, przez Kanade, Usa ( ale to juz na prawde rzadkosc), Hiszpanie, Uk, a nawet Egipt I Finlandie ( o.O Fin ? :P ). Pomijajac wyzej wymienione PA gra sie dobrze, nie ma kolejek. Co do expowisk to nie sa zawsze wolne, nie raz mozna czekac kilka lub kilkanascie godzin albo kilka dni ( Hydry ). Atmosfera mila, jest z kogo sie posmiac ( FREE ITEMS PLX << I TRAVEL >> )Server polecam, lecz jak wyjdzie nowy pewnie sie na niego przeniose.

Grubbcio 28-10-2006 15:17

Luminera
Dlaczego: bo ja tam jestem i ogulnie fajna atmosfera!Tylko dużo złodzieji :( tragedia!

GFB 06-11-2006 17:13

Jaki świat??

Pomóżcie jaki mam wybrać server najlepjej tani bez kolejek najlepiej non-pvp i jaką najlepjej profesję tam wybrać o i żyby nie było zbyt dużych kolejek:)

Level 17-11-2006 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thanal (Post 1005661)
Jeżeliby miał ktoś chwile, proszę o okreslenie serwera ze względu na jedno tylko kryterium...Który z serwerów jest serwerem najbardziej "polskim"? (tylko, prosze, nie piszcie mi, że Kyra ^^, chodzi mi raczej o starsze serwery z ustabilizowana sytuacja "polityczną" i w miare niskimi cenami). Zalezy mi na serwerze pvp. Przez ponad rok grałem na serwerze ulokowanym w U.S.A., opanowanym głównie przez meksów i brazoli, co zemściło się na mnie (hunt z a nic) i potrzebuję zmiany otoczenia ^^. Z góry dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam!

PS. Myślę o Saphirze...to dobry wybór?

Na Saphirze jest duzo Polaków,ale rządza Swe, czy Saphira ma ustabilizowana sytuacje polit? Tak,ale polega na tym,ze swe rządza xD hehe czyli niedobrze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GFB (Post 1066017)
Pomóżcie jaki mam wybrać server najlepjej tani bez kolejek najlepiej non-pvp i jaką najlepjej profesję tam wybrać o i żyby nie było zbyt dużych kolejek:)

Mało kolejek jest na Refugie i ceny nawet ok.

Kamilloo 18-11-2006 17:56

Berylia

Moim zdaniem najlepszym swiatem do grania w tibie jest berylia spoko klimat itp .
Polecam !!!!! :D :D :D :) :) :) :D :D :D

Laf 20-11-2006 08:39

Jaki swiat jest dobry na wbicie levele numer 100+ bez zadnych ograniczen typo hunted za nic, PA, itp.? Chcialbym zeby byl to swiat pvp. Zna ktos moze taki swiat?

Nyksus 21-11-2006 16:53

Re:

@up
O ile się nie mylę...to takich światów nie ma

m4a1 21-11-2006 17:02

Witam
Szukam serwera gdzie moge spokojnie poexpic sobie z paccem, gdzie da sie jeszcze wybic, zeby serwer nie byl przeludniony... Nie chce serwera nonpvp. Prosze o szybka odpowiedz

kamillo-ja 21-11-2006 17:23

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi, Niemcy

-ile jest polakow: 63% (przeprowadziłem ankiete).
-jakie sa orientacyjne ceny: Dośc wysokie bo to nowy śiwat (25k b robe)
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije (nie wiem)
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej (non PvP)
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi. Mało ludzi kolejki w soboty niedziele max 60 w kolejce.
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: Średnio ale można kupieć każdom rzecz.
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: mi się podoba, spoko liudzie, Niektóry kupujom wysyłkowo (po wiekszości nie oszukujom) <99% normalni ludzie>

Abnis 24-11-2006 16:37

Aldora

ALDORA

- Bardzo dużo Polaków,troszke szewdów i hiszpanów.Mało Brazyli ;]
- Około 50-60% (najwyższy lvl Nemtor to też Polak ;])
- Ceny są umarkowane i nie są zbyt wygurowane np. BoHy - 25-30k
- Na serverze fajnie sie gra,większość to Polacy więc można się łatwo dogadać ;) Ale niekiedy może zdarzyć się jakiś PA,który ma wszystko gdzieś
- PK...Hmm...Większości to noob chary i zabijają FACCowskich low-lvli.Najwięcej PK znajdziemy w Thais i Carlin.
- Mam PACC więc nie wiem jak jest.Ale na kopalnie trzeba czekać długimi godzinami
- Z rooka można wychodzić na FACC bardzo długo,przeludnienie jest wielkie
- Jest to jedyny świat na jakim grałem i bardzo mi się tu podoba.Można łatwo dojść do nowych znajomości itp.Polecam ten server graczom z PACC,bo FACC będą mieli ciężko w godzinach popołudniowych coś poexpić.

Mirek Paladyn 30-11-2006 22:52

Poszukiwany

:) HEJ ludzie :)

Szukam serwa najlepiej PVP na którym:
ceny są niskie albo średnie
nie jest zatoczony
PK- jest mało
niema wojny :evul:
i jest fajna atmosfera

:D prosze o szybkom odpowiedz:D

Abnis 02-12-2006 04:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirek Paladyn (Post 1105669)
:) HEJ ludzie :)

Szukam serwa najlepiej PVP na którym:
ceny są niskie albo średnie
nie jest zatoczony
PK- jest mało
niema wojny :evul:
i jest fajna atmosfera

:D prosze o szybkom odpowiedz:D

Takie rzeczy to tylko w Erze :P.A tak na serio to chyba nie ma takich serverów.

bolt 03-12-2006 01:33

ETERNIA

Na eterni 90 % to polacy zależy czgo szukasz chcesz durzo polakuw bierz eternie

Xfazi 03-12-2006 19:34

a ja szukam swiata gdzie sa niskie ceny i gdzie jest duzo polakow:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:53.