Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Filmy, seriale etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=224438)

Rybzor 15-12-2010 01:13

Dex:
Ukryty tekst:
12 odcinek fajny, ja nie narzekam. Scena z Dexem pod koniec jak ich nakryła rozjebała mi jajca. Nie spodziewałem się, że ich tak zostawi, ale fajnie to rozegrali. Ogólnie biorąc pod uwagę całokształt jestem zadowolony z tego sezonu :P. Ten serial to arcydzieło <3

Kambr 19-12-2010 19:22

@Rybzor
Fajnie to rozegrali? Moim zdaniem popisali się w tym przypadku lenistwem i brakiem kreatywności. A sposób w jaki pozbyli się Luman Ci nie przeszkadza?

Rybzor 19-12-2010 20:22

No fajnie. Fajnie było zbudowane napięcie. Jakby ona się dowiedziała ze to dex to już cały serial do piachu by poszedł ; p. A co do Lumen to ok. Wcale się nie spodziewałem, że będzie latami z dexem kilować ppl ; f

Koszyk 19-12-2010 22:11

to by bylo lipne jakby ona zostala ;x

Mazur199 19-12-2010 22:28

Troche dawno mnie tu nie było i wybije sie z motywu dextera polecajac wam te tytuły:

- Mr Nobody
- Prawo Zemsty
- Iluzjonista
- Pozwól mi wejsc / szwedzką produkcje
- Przebudzenia
- Snatch
- Nazywam sie Khan

Na luzne wieczory
- Łatwa dziewczyna

Kambr 20-12-2010 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2792773)
No fajnie. Fajnie było zbudowane napięcie. Jakby ona się dowiedziała ze to dex to już cały serial do piachu by poszedł ; p. A co do Lumen to ok. Wcale się nie spodziewałem, że będzie latami z dexem kilować ppl ; f

Ależ oczywiście, zgadzam się, Debra nie mogła się dowiedzieć, a Luman musiała zniknąć. Denerwuje mnie sposób w jaki te dwa "problemy" zostały rozwiązane.
Najbardziej właśnie denerwuje mnie to jak pozbyli się tej drugiej. Przez cztery sezony jest nam wtłaczane (na przykładach różnych seryjnych morderców) jaka to niemożliwa do odparcia pokusa wiąże się z zabijaniem. Jednak w przypadku Luman wszystko znika jak za dotknięciem magicznej różdżki i wszyscy żyją długo i szczęśliwie, ciężko mi to przełknąć.

Rybzor 20-12-2010 01:18

No ale właśnie przypadek lumen był bardziej odosobniony, to nie była seryjna morderczyni (lol), tylko osoba szukająca zemsty. Zemsta się dokonała i jej mroczny pasażer odszedł : d.

Kambr 22-12-2010 14:50

Skoro to taki nietypowy przypadek to warto by było poświęcić mu trochę więcej niż pare ostatnich minut odcinka.
Dla mnie to całe "wyłączenie się" pasażera jest trochę deus ex machina.

piramjida 22-12-2010 17:54

Ryba, przecież to zakończenie to żenada, Dexter się sprzedał marnie na chujo*ym happy endzie, zero ciśnienia na następny sezon, akcja z Quinnem rozegrana tragicznie. Najśmieszniejsze w tym odcinku jest monolog Dextera, w którym na chama stara się przekazać, że ten sezon był bardzo ważny i Lumen wiele w nim zmieniła, śmiech i tyle.

Rybzor 22-12-2010 18:42

Ej no sory, że nic nie wybuchło!

Każdy ma inny gust, mnie się podobało akurat : p

Duch Niespokojny 25-12-2010 10:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2789240)
Spróbuj wybrać się do kina na Machete w dobrym towarzystwie z nastawieniem na śmierć ze śmiechu i zrozumiesz.

Nie no, myślę że nie bez powodu "Maczeta" jest katalogowana jako film akcji - jeśli obejrzymy ją z takim nastawieniem, to tym bardziej można umrzeć ze śmiechu ;)

Pan i Wladca 25-12-2010 14:25

W dobrym towarzystwie to i z muminków idzie się posrać ze śmiechu ale spróbuj ten film obejrzeć sam to albo zaśniesz albo jak ja wyłączysz po 20 minutach.

Argen 25-12-2010 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2793863)
W dobrym towarzystwie to i z muminków idzie się posrać ze śmiechu ale spróbuj ten film obejrzeć sam to albo zaśniesz albo jak ja wyłączysz po 20 minutach.

No raczej. Chyba, że jesteś zdrowo zakręcony. Wtedy skoki na jelicie przeciwnika wydają się całkiem stylowe i epickie : D

Pan i Wladca 02-01-2011 00:24

Hank Moody is back :>

piramjida 02-01-2011 13:45

Black Swan film roku.

Rybzor 09-01-2011 21:47

Hm chyba sobie go obejrzę ze względu na Winone Ryder :P

Jest boska <3

edit: obejrzałem. "That was perfect" :3

SoulHunter 14-01-2011 13:56

U mnie jeśli chodzi o seriale to polecam:
House MD (będą niedługo nowe odcinki - bodaj 17 Stycznia, a nowy sezon na nowo "rozruszał serial")
Doctor Who - naprawdę genialny serial s-f
American Dad - momentami znacznie mocniejsze do Sauth Park

A z filmów:
Maczeta - świetny film ale ostrzegam, dla pełnoletnich raczej :)
Drużyna A

Rybzor 03-02-2011 09:01

Obejrzałem sobie Turystę. Słaby motyw i w ogóle, ale Angelina <3333333. Sceny z nią oglądałbym klatka po klatce : D

Koszyk 05-02-2011 18:46

Ogólnie to dobra była mimika Deppa, w każdej scenie jego twarz mnie rozwalała.

Rybzor 31-05-2011 10:50

Koniec 7 sezonu House'a. Trochę słabe zakończenie imo.

Edit:

Obejrzałem też 3ci, czyli na chwile obecną ostatni sezon The Mentalist. Sezon dobry, nie jakiś mega epicki, ale zakończenie miazga :3

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:43.