Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik dla magów (i druidow). (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4075)

Duch Niespokojny 21-07-2006 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufos Destroyer
sluchajcie! Miejsce Expienie Nie Zalezy Tak Bardzo Od Postaci Skili Itp(chociarz Tez) Ale Przedewszystkim Od Osoby Sa Ludzie Ktorzy Maja 80lvl Skils 80/80 I Nie Ujmieja Demona Bloknac A Jest Koles Ktory Na 27lvl Ze Skilami 52/47(~) Bloknal Demona

Ze stone skin amuletem to i przy skillach 10/10 można bloknąć. Zresztą co z tego, że bloknął - na 99% takie bloczenie mu się nie opłaci, a ryzyko śmierci jest bardzo duże, więc to było tylko dla sportu.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufos Destroyer
Expienie Zalezy Tez Czy Masz Kase Jak Masz Duzo Kasy Na 8lvl To Kupujesz 5bp Hmm (jesli Doswiadczony Gracz!) I Idzesz Na Cyce A Noob Na Tym Samm Lvl Bez Kasy Bedxzie Zmuszony Expic Na Trolach]

Taaa, czemu nie sd?
Po pierwsze: przez ten czas, przez który będziesz zdobywał kasę na te 5bp hmm zrobisz na trollach 2 razy taki lvl jak na cyklopach z tymi hmm.
Po drugie: straszne marnotrawstwo - znacznie lepiej te runy zostawić sobie na pózniej, kiedy będzie się dało je jakoś efektywnie wykorzystać.
Po trzecie: to właśnie nooby na 8 lvl expią na cycach, bo na tym levelu można taki sam exp dużo bezpieczniej wyciągnąć choćby na rotwormach.

PS. Nie zaczynaj każdego wyrazu wielką literą (tylko początek zdania) i nie pogrubiaj całego tekstu, a jedynie fragmenty, które chcesz wyróżnić.

Lord Lol 22-07-2006 13:06

całkowicie się zgadzam z duchem :]

japu 26-07-2006 17:05

Tiquanda rulez ;P

A ja powiem tak. Na Tiquandzie spokojnie sorcem (gram tam od lvl13) zabija sie kolejno centipedy (exp 30, 10-15gp/maca/sword), krokodyle (exp40(5?)), kobry, slimy, terror birdy, swamp trole. Mniej wiecej na lvl 20+ mozna z mala iloscia manasow i run obiegajac polnoc wyspy (uwazac na malpy :)) zrobic sporo expa. Potem dochodza dworki na poludniu. Niby maly exp (35) ale za to jest ich mnostwo, tarantule na wyspie i pod nia, lizardy, slonie, tygrysy etc. :)
Najmniej oplacalny wydaje mi sie hunt malp - trzeba uwazac na merklina bo wali okrutnie z magii, z kongry wypada czasem amulet/plate armor etc.
No i na tiquandzie nie trzeba sie w ogole martwic o jedzenie - praktycznie lezy na ziemi bo nie starcza cap'a, zeby je nosic ;P

Zastanawialem sie kiedys czy lepiej isc bic smoki czy zostac na tiquandzie ;P
Wyszlo na to, ze na smoka potrzebuje ok 3 runy HMM (oczywiscie z blokerem, ktory nie bije) i mam 700 expa. Tyle samo expa mam zabijajac 5 slim/terror birdow albo jednym strzalem z GFB 20+ troli albo 20 dworkow. Ryzyko zadne ;P
Fakt, ze moze loot z dworkow mniejszy ale czasem wypada hunting spear, raz wypadla mi taka spodnica za 750gp bodajze, tribal mask i rozne takie ;P

pozdrawiam.

Malvich 30-07-2006 00:19

Cytuj:

6. Amazonki: Jeden z bardzo nielicznych gatunków potworów który po updacie stał się milszy. Mag może walczyć wręcz z pojedynczą około 15 lvlu, a teraz kiedy się nie tłoczą koło człowieka dość łatwo uciec jeśli napadnie nieszczęśnika większa grupa. Exp znośny, loot pożal się Boże.

7. Valkirie: Raczej odradzam walkę wręcz z nimi przed lvl 20 i skillami 19-20/25-26, ale cierpliwi znajdą w nich bardzo wdzięczny obiekt użycia fieldów bądź bomb (zależy od ilości jaka się pojawi). Oczywiście należy zostawić niespodziankę i się przemieścić w dół bądź w górę, potem czekać aż nad postacią się pojawi numerek expa. Nienajgorszy exp na mały lvl, kiepski dochód, szansa na zdobycie własnego dającego satysfakcję plate armora, bez kupowania od łaskawego high/midlvla

hmmm ja z obiema walcze od 9lvla... czyzbym byl nadrozwiniety? :) przesadziles z tym 20lvlem... pojedynczo alkyrie rozwali sie nawet na 8 z brass legami, dwarv. shieldem, p. armorem i legion helmetem... oczywiscie sorkiem

Samitis Slayer 30-07-2006 02:44

Sork: do 19 lvla dwarfy, soldy, roty, od 19 lvla minoski, od 33 lvla z dobrym eq kupionym za kaske zarobiona na minoskach guardy do 45-50 lvla.

Druid: do 13 lvla jakies smieci typu roty, trolle, orki(warriory i spermy tez), od 13 dwarfy i soldy, roty, od 19 lvla z dobrym eq guardy zmieszane z minoskami (dla kaski), od 33 lvla dragi(??). Nie wiem ja moim druidem dotrwalem do 32 potem mnie zabila jakas niemila pani (zeby nie klnac) i mi sie nie chcialo, pozatym wolalem palem grac. Albo od 35 lvla dsy z niewidka kolo carlin.

kaza Junus 30-07-2006 09:04

Poradnik spoko,ale mógłybyś go rozszerzyć ;)

Michael Don'Tales 05-08-2006 18:28

Gdzie Expic??

Gdie mam expic z Druidem lvl 14 mlvl 6 wiem że mam maly mlvl :p bo jak narazie expie na rotah ale malo expa bede mi tera dawac :p

songossj4 06-08-2006 13:23

Teraz to przydałaby się całkowita renowacja tego poradnika, bo każdy rozsądny sork nie chodzi i nie wali w hth tylko z wand tak samo jak drudid z rod.Ja osobiście uważam że do updatea z wand/rod jest jaknajbardziej trafny, ale później to już raczej nie bardzo się przydaje, a zwłaszcza co do lvl'i ja nawet na lvlu 16 expiłem jeszcze na kombinacji: trolle, orki :Ork: , rotwormy, ork warriorsy.Powiem że nawet dosć ładny zysk bo z jednego hunta wynosiłem coś koło 400gp, a hunt nie zajmował mi więcej niż 1h.Teraz od lvla 17 przeniosłem się do Venore na same roty do jaskiń i dosć ładnie mi to poszło.Niecały godzinka i mam 18 lvl(wiem, wiem słaby lvl mimo iż od dawna gram, ale nie lvl się liczy tylko mlvl :mag: :)

Pomocnik Astona 06-08-2006 14:57

DRUID ROoOoX ;] Nielubie Sorca , druid wymiata. Pozdro dla ziomów z Honery:D

Michael Don'Tales 06-08-2006 15:23

thx a ubije fire devila??

pedzioszek 06-08-2006 20:08

Kiepsko troche glupi ten poradnik.

Na roty z GFB i 12 lvl
ja to najgorszym wandem bije na 7 lvl bije
Kiepski ten poradnik. ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( X(

luba126 07-08-2006 14:51

ogulnie to fajny poradnik i dowiedzialem sie pare zeczy

Jaz 07-08-2006 15:01

O ja pier,... skasujcie ten temat sprzed 2 lat. Przecież to wszystko jest juz nieaktualne...

Samitis Slayer 07-08-2006 20:19

mam pytanie gdzie expic 41 sorkiem z 46 mlvlem bez pacca eq p set, dwarven shield, p ammy, crus helm (dedlem i mi wypadly k legi, c arm i meduska -.-)???

Michael Don'Tales 08-08-2006 09:57

Ja z tym lvlem chodził bym spokojnie na dragi B)

Zjedz Skreta 09-08-2006 18:34

To jakies BZDURY

wiadomosc do tego co to napisal : chyba z ciebie jakis no skill... co to ma byc omfg ? w ten sposob bedzie sie expilo 2 lata
ja druidem expie tak :
1-2 raty
2-8 wolfy
8-13 roty na fibule
13-19 soldiery
19+ guardy i mam teraz 27 lvl i sie zastanawiam co po guardach robic ?

Rogal Warrior 12-08-2006 15:48

ja tam roty bilem juz na 9 lvl. ale nawet ciekawy poradnik - ;) nice job

Lord Alibaba 16-08-2006 19:59

;p

eee tam mowisz Rogal Warrior ja na 9 lvlu expilem na Cyclopsach ;p
ale tak łatwo nie było ;p najlepiej to bic Orshabale:D:D:D

kaczus17 18-08-2006 09:56

Poradnik

Przyznam ze poradnik jest calkiem dobry tylko ja na roty zaczelem chodzic od 11lvl jako mag :)
Na cyklopy monz azaczac chodzic od 17lvl ale trzeba trzymac dystans od niego. B)
A co powiesz na temat Guardow???? :]

Maciora 18-08-2006 19:46

Dobry poradnik. Ja osobiscie niekorzystam dokladnie z niego pewnego razu zdarzyl mi sie bug i rotworn mnie dednal;/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:37.