Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58969)

golmann 06-02-2007 23:02

A może po prostu z bazylem trzeba przez ściane pogadać.

Zbliżyć się do bazyla, poczekać aż bedzie najbliżej nas i szybko hi wpisać??

Może da nam tą skóre

Konduktor 07-02-2007 00:38

A moze poprostu trzeba dac sobie z tym spokoj i czas zamknac ten temat?
@ UP Pewnie ze bazyliszek ktory jest badz co badz NCP da ci skore wystary go tylko ładnie poprosisz a dostaniej jescze roczny zapas czerwonego barszczu za friko ...
Ręce opadają!!X( X( X(

Withord 07-02-2007 08:27

A tak pozatym rozmowa z bazyliszkiem jest niemożliwa, stoi za daleko nawet jak by się ustawił przy ścianie.

Gered 07-02-2007 12:02

do skarbca nie da się wejść... jest tylko po to, żeby niektórzy się głowili nad tym. w tibii o to chodzi, dopóki będzie jakaś nutka niepewności, ktoś będzie szukał rozwiązania i grał całymi godzinami, rozmawiając z jakimiś NPC itd.

jerrry 07-02-2007 12:40

do wszystkich @up

bardzo dobrze ze chodzą i sie głowią. Moze ktoś odkryje wreszcie jakąś zagadkę i będzie sławny. NIech każdy robi co chce-nie czepiajcie ie go

tematu nie \warto zamykać bo jutro ktos nowy otworzy :/

@konduktor
w sygnaturce powinno być "z Wrocławia" a nie "ze Wrocławia"
tak dla informacji

Yokomashaki 07-02-2007 21:21

Hmmm... JAk kiedys mialem PZ na 15 minut to sie schowalem w ksiongarni tam gdzie sie kupuje czary da sorca i so schody czeba wejsc tam ona jest i czytalem (bo nie imialem co robic ;p)to cos czytalem cos o skarbczu ale niechialo mi sie czytac bo wlasnie mi pz minelo ;p Jak znajde wiencej Info to tu powiem :evul: :cup:

Theand 07-02-2007 21:27

@UP
Dobry jesteś ; ) twoja historia mnie urzekła
@Topic
Moje skromne zdanie na ten temat , cały ten skarbiec to pic , a jeżeli miałby to być quest to wiadome jest , że nie dali by coś w stylu przejdź tu i tu i jakiś 10 lev miałby wszystkie rary w Tibi ; ) może jest to jakiś bardzo , bardzo długi quest ( chociaż w to nie wierze ) wymagający wysokiego levela i dobrego myślenia ; ) , ale jest to raczej mało prawdopodobne wkońcu coś musi urozmaicać Tibie , więc sobie skarbiec postawili :]

Loron 21-02-2007 19:32

Hmm... jak dla mnie to jest bajeczka dla napalonych 10-latków, którzy grają bez przerwy. Nie łatwiej jest napisać maila (lub coś podobnego) do kogoś, kto może coś na ten temat wiedzieć? Zapytać się, czy ten quest istnieje i tyle.

Michoss 21-02-2007 19:36

@up
Do cipsoftu-mają automatyczne odpisywanie, nawet tych maili nie czytają
Do GMa-odpowie Ci coś w rodzaju "Bardzo mi przykro, ale nie mam uprawnień do przekazania Ci tych informacji"

Malyn 21-02-2007 20:58

Ja mysle ze to prawda.Dopiero 40% Qestow jest wykonanych.Napewno da sie to zrobic:]

Rootkit 21-02-2007 21:09

Nad Bazylem lawa.
Pod Bazylem nic nie ma.
Posagi strzega small hole, czyli zejscia nie ma.
Wejsc sie nie da, no i zejsc tak samo.

http://i103.photobucket.com/albums/m...yon/bazyl1.jpg
Sprawdzane botem NG kilka miesiecy temu.

Skarbiec (ss kogos-tam):
http://i103.photobucket.com/albums/m...n/skarbiec.jpg

Komnata Bazyliszka (j/w):
http://i103.photobucket.com/albums/m...lyon/bazyl.jpg

Chociaz od kilku dni mysle nad opcja podobnie jak na Jakundaf Desert:
wchodzimy w dziure na dol, a pojawiamy sie kilkadziesiat metrow dalej na innym poziomie...
wniosek? Nie zawsze rope spot musi byc pod zejsciem!

Michoss 21-02-2007 21:55

@up
A gdzie to jest na Desercie O.o
Nie znam tego miejsca.

Khalak 22-02-2007 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rootkit
Chociaz od kilku dni mysle nad opcja podobnie jak na Jakundaf Desert:
wchodzimy w dziure na dol, a pojawiamy sie kilkadziesiat metrow dalej na innym poziomie...
wniosek? Nie zawsze rope spot musi byc pod zejsciem!

Teoria całkiem ciekawa... B) Mimo wszystko wydaje mi się, że przedmioty ze skarbca można zdobyć, ale do skarbca wejść nydyrydy ;)
Tak btw. gdzieś widziałem ss bramki levelowej na lvl 999 (podobno gdzieś w Port Hope) - te drzwiczki istnieją, czy był to fake? ;> (szukałem, ale nic nie znalazłem - chyba że źle szukałem ;))

Michoss 22-02-2007 20:01

@up
Istnieją naprawdę. To w "Głębszych katakumbach" pod banutą.

demon draw 23-02-2007 15:22

Mi sie wydaje ze na zapadniach muszi stanac 16 ludzi którzy wykonali wszystkie warzniejsze questy (albo wogule wszystkie questy)

nie smiejcie sie kazdy moze na cos tam wpasc xD

Konduktor 23-02-2007 20:35

Gdyby doscie do bazyliszka było mozliwe i mozna było by z nim walczyc to sadze ze miałby jakas inna grafike niz zwykłego snake. Może po jakims utpadze cipy wprowadza go albo poważa z jakims questem ale teraz mojim zdaniem nie ma szans by sie tam dostać.

Re006 23-02-2007 23:52

Z powodu skarbca cipy nie mogą usunąć buga (tp), bo jak usunął to zamiast wylądować w świątyni wylądujesz na najbliższym polu na kturym nie ma parceli, gracza, potwora. Więc kumple zablokowali by ci wtedy pola koło skarbca, zalogował byś sie w skarbcu (oczywiście mając amulet of loss) wyczyścił byś go i dedną na fieldach, i tak po każdym sejwie serwera.

A tak serio. Do skarbca napewno można/można było/będzie można sie dostać.

Khalak 24-02-2007 15:09

@Michoss
Dzięki.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Konduktor
Gdyby doscie do bazyliszka było mozliwe i mozna było by z nim walczyc to sadze ze miałby jakas inna grafike niz zwykłego snake. Może po jakims utpadze cipy wprowadza go albo poważa z jakims questem ale teraz mojim zdaniem nie ma szans by sie tam dostać.

Myślę, że lepiej podjąć się walki z Emperorem Kruzakiem. W końcu to on ma klucz do swojego skarbca ;]

Kropaknight 01-03-2007 12:06

Wedlug mnie toniema znaczenia, że bazyliszek wygląda jak snake a demon jak tak jak orcg i mmorgharot niwiem czy dobrze napisalem:D

Lisuu-aleniewrl 04-03-2007 22:12

..

A ja sądzę ze to jest nagroda dla pierwszego 300lv(na danym servie), za to ze tyle czasu stracil na tą grę i gówno z tego maX( ...... Np. taki MDW

(jesli chodzi o skarbiec w kazoo)

btw.. a pozatym poco tak sie podniecacie tym skarbcem? czy to wam cos da jak bedziecie nad tym rozmyslac? jest w srod was ktos kto moze nabic 300lv jako pierwszy na swoim serv?oO

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:52.