![]() |
bwahah
koleś nie wiedzial jak pojsc na maina , ja mu tlumacze , wychodzi na maina i wali do mnie textem : k***a , wychodze na maina i odrazu sa monki
<lol> |
Mino Hell:
16:02 Sir Borat [7]: where 16:02 Sir Borat [7]: quest |
Jak bylem newbie to byly czasy XP poznawalo sie gre...bylo duzo lepiej niz teraz :)
1 Sytuacja (moja) -Poszedlem do rat cave...i probowalem plywac...z kuzynem,ale balismy sie utopic :D 2 Sytuacja (moja) -Oczywiscie nabralem sie na clone 3 Sytuacja (moja) -Probowalem sam kogos opierniczyc na clone..wyrzucilem eq pokazujac mu jak to sie robi i sie skonczylo na tym ze sam sobie przez przypadek napisalem xP Cale eq i bp w piach :) 4 Sytuacja (moja) -Pytalem sie wszystkich ktore maja lvle -.- (nie wiedzialem co to look :D) Buahahah byc newbie jest duzo lepiej niz Pr0 Gamere xP (nie mowie ze ja nim jestem :D ) |
Heh, wczoraj koleś mowił "Plx Food"
Dalem mu dragon hama a on "Nie chce splesnialego" SOrki, zapomniałem że to miało być na Rooku ;/ |
Przed chwila wlogowalem sie moim charem na stolach. Jakas gosciowa stoi z 1lvlem a 8lvl obok niej. Patrze a obok nich 90gp myslalem ze ktorys z nich polozyl zeby sie noobow zlecialo, ale spokojnie to wzialem ;] Potem odszedlem na stoly patrze a ta gosciowa mowi daj 100gp i zaraz obok nich 100gp podlecialem i zabralem ale i tak z duzym opoznieniem bo mi sie myszka zaciela :) I tak zdobylem 190GP w pare minut :)
|
Sytuacja mojego kolegi:
Huncił sobie spokojnie rabbity, by mieć mięso na sprzedarz(sprzedaje sie u NPC). Wtem podchodzi jakiś noobek i zaczyna się kłócić, że na górce obok świątyni jest smok.Mój qmpel oczywiście powiedział mu że to nie prawda, a ten zaczynał go wyzywać od noobów. B) |
Dałem amulet typowi i mówie mu ze to chroni przed trucizną (końcówka była chyba na 2pkt zostało)
Wzorowy Uczen: napisz czy dziala ;) Wzorowy Uczen: jak wyprobujesz Darosm: ok Darosm: kurwa pizdo Wzorowy Uczen: ? Darosm: odbiera Wzorowy Uczen: co sie stalo ? Wzorowy Uczen: bo musisz go zalozyc na szyje Darosm: co to daje Darosm: mialem a terz nikl |
Ja miesiąc temu zrobiłem 8lvl teraz 23:) i chcialem na rooku sprzedac chain armor i patrzę a tu koleś pisze Buy chain armor 400gp myślałem że żartuje ale dałem trade i sprzedałem chain armor za 400gp:cup:
|
Pewnego dnia expie sobie spokojnie moim rookstayerem na skeletach gdy ujrzałem pewną wiadomość :
12:43 Dalu seba [4]: a i wiesz ze jestes nooobem bo juz dawno powinenes byc na mainie 12:43 Dalu seba [4]: nuub 12:43 Gobi Rookstayer [27]: wlasnie jestes na forum.tibia.pl i rookgaard.pl 12:43 Gobi Rookstayer [27]: hauahuahuah 12:44 Dalu seba [4]: hum niby ja? 12:44 Dalu seba [4]: czy ty? 12:44 Gobi Rookstayer [27]: tak 12:44 Gobi Rookstayer [27]: huaahuahua 12:44 Dalu seba [4]: ja? 12:44 Gobi Rookstayer [27]: usmiechnij sie xd 12:44 Dalu seba [4]: lol? 12:44 Dalu seba [4]: a co niby krecisz fima ? 12:44 Dalu seba [4]: filma? 12:45 Gobi Rookstayer [27]: nio jasne xD 12:45 Dalu seba [4]: hahah i juz to widze ze zamiescisz to na tibia.pl hahahahah 12:45 Gobi Rookstayer [27]: 12:43 Dalu seba [4]: a i wiesz ze jestes nooobem bo juz dawno powinenes byc na mainie 12:43 Dalu seba [4]: nuub 12:45 Dalu seba [4]: buhasushuashausha 12:45 Gobi Rookstayer [27]: lol 12:45 Gobi Rookstayer [27]: dam ci linka noobie 12:45 Dalu seba [4]: no no no daj 12:45 Gobi Rookstayer [27]: lol tylko zamieszcze xD 12:46 Dalu seba [4]: Lol 12:46 Dalu seba [4]: powiec jeszcze czy to bedzie trojan czy keyloger 12:46 Dalu seba [4]: ? 12:46 Gobi Rookstayer [27]: 4 w 1 12:46 Dalu seba [4]: haha 12:46 Dalu seba [4]: nuuub Xantera - Wielki świat nooba (z wyjątkami of course) xD Pezetdeer. |
To wszystko moje sytuacje:
- zaraz po pierwszym zalogowaniu wogóle nie wiedziałam jak wyjść ze śwuiątyni (ach te mylne okna) - strasznie mnie denerwowało że w Tibii nie idzie skakać :D - zapytałam się jednego gościa dlaczego się robi ciemno xD |
Ja sobie stałem moim 9 levelem na rynku, nagle patrzę i widzę wolf pawa i chicken feather na ZIEMI! :D I w dodatku nikt nie brał więc sobie wziąłem; ).
|
A ja zrobiłem przed chwilą konto no i wchodze do gry ide przed siebie patrze a tam leży sobie jakaś bron daje prawym look:You see a mace (Atk:16 Def:11).Mówie wow jaka zajebista broń podbiega koleś bierze te broń podbiega do mnie i mówi podoba ci sie? ja mówie że bardzo mi sie podoba a on na to no to masz rucił na ziemie ja sie pytam jak sie podnosi a on nacisnij na niom przytrzymaj i wsadz do ekwipunku ja tak zrobilem i teraz mam mace.
|
Buahahahahaha! Uhuhuhuhu! Ale się uśmiałem! Ale jaja! Ahahahaha!.... Co w tym śmiesznego, to, że gość był dla ciebie miły i dał ci mace?
No a co do tematu: Wychodziłem z traning room, jakiś gość zablokował mi drogę... Ja więc przepchnąłem go a on oniemiał. Myślał, że jestem GM'em czy jakimś super-duper itd. Myślałem, że zacznie bić mi pokłony tylko dlatego, że mogłem go popchnąć... :confused: |
Sytuacja mojego kolegi:
Ktos dal linka na strone, aby sie zalogowac i dostaniesz pacc na trzy dni za free. Moj kolega wlazl tam, zalogowal sie, po chwili juz nie mial konta :P |
Boze, to juz jest standard...
(Wyciąłem sceny drastyczne i przeklenstwa bo by sie nie zmiescilo na calej stronie 8o ) 16:10 Leon Ulejan [1]: plix items dajcie cos ja biedak 16:10 Prawovity [11]: ? 16:10 Leon Ulejan [1]: daj cos plix 16:10 Prawovity [11]: ja p******e ale dzieci 16:10 Leon Ulejan [1]: prosze 16:10 Prawovity [11]: nie 16:10 Leon Ulejan [1]: masz deda na mein 16:10 Leon Ulejan [1]: mam tam 51 ek 16:11 Prawovity [11]: ja mam 112 ed 16:11 Prawovity [11]: na titani 16:11 Prawovity [11]: i co z tego 16:11 Leon Ulejan [1]: a ja na galanire 16:11 Prawovity [11]: a mnie to nieinteresuje 16:11 Leon Ulejan [1]: dednie cie jak wejdziesz 16:11 Prawovity [11]: hehehehehehe 16:11 Leon Ulejan [1]: dawaj rzeczy 16:11 Prawovity [11]: ja nie mam zamiaru wychodzic 16:11 Leon Ulejan [1]: bo jestes noob |
Dzisiaj jakis noob do mnie zagaduje na msg: "Chcesz sklonowac kase?". Ja odpowiadam: "Tak, ale jak to zrobic?". Pobieram z banku dwie platynki. Klade na stol jedna, a zaraz potem druga. Wmawiam mu, ze nacisnalem ctrl+l i sie sklonowala 8o Pozniej robie to samo z lukiem :P I noob stawia na stole hatchet. Naciska ctrl+l (wylogowuje go). Jako, ze na Harmonii byly kolejki, a on pacca nie mial biore sobie hatchet i tym sposobem jestem bogatszy o 25 gp B)
|
Czy kogoś kto kupuje leather legi za 50gp mozna nazwac noobem?
Chyba nie . Chociaż pewnie by sie nie przyznal ze jest newbie Teraz to mnie smiesza moje sytuacje jak zaczynalem 1.Ktos z 1lvl chcial ode mnie bag kupic ja mu mowie ze nie wiem jak to sie robi i powiedzial ze mam rzucic . no i wiadomo co dalej 2. Mialem juz dosc dobre eq wracam se z orkow . I kolo mi pokazuje swoje eq i sie pyta czy dobre (wooden shield , carlin sword , studded armor , leather legs ) Ja mu powiedzialem ze ma troche slaba tarcze i miecz, bo był na 6lvl . Pozniej mi powiedzial zebym ja mu pokazal daje mu na trade , on po minucie - no pokaz!!! . Ja mialem wtedy tez6lvl (carlin sword , plate shield , chain armor ) . I mu pokazuje najpierw najgorzse legi buty pozniej chain armor . A pozniej carlin sword i plate shield . A tu w 2 sekundy dokladnie rzeczy byly przykryte orkami pozniej odkryte i wzial je , ale zrobil tow takiej szybkosci , ze mial w tym chyba doswiadczenie :) 3. Wlasnie wychodzilem z rooka i chce wyplacic pieniadze (1200) . I dal mi platynki . Jakos mi nie przypadly do gustu i chce je wymienic na normalne . Pozniej sie skaplem ze w bagu nie ma tyle miejsca a obok mnie kupe ludu i ani stowki nie zdazytlenm wyciagnac ;p 4. Znalazlem na dachu studded club i sie cieszylem i walilem nim do 4lvlu ;p 5. Pierwszy lvl ide na rata tam pod ta biblioteka i mam tak zolte hp idzie goscio z 3lvl i sie mnie pyta czy chce sie uzdrowic ja mowie ze tak prowadzi mnie tam gdzie jest pokoj do treningu tyle ze tam gdzie jest fire i mowi ze musze przez to przejsc pare razy... lol;] No i oczywiscie wiele sytuacji innych 1. Gosciu se podchodzi do Obiego i mu mowi Sprzedasz mi jakies spodenki? Pozniej no.. albo moze jakas zbroje? Lol . Ale ja bylem dobry i wytlumaczylem mu co sie jak robi :P 2. noob : sell carlin sword ja: offer noob : 300gp ja: 80 najwiecej noob : hunted i se poszedl ;p 3. Moze nie smieszne ale sprzeeadlem gosciowi rope za 100gp ;] |
Gościu na stole ma 10 gp i mówi "Plej"
Albo gościu pokazuje Jacket i pisze sell.Inny mu odpowiada żę nie można tego sprzedać.To wyżuca.Pokazuje Studded Armor i sie pyta czy to można sprzedać.Tamten odpowiada że nie.To ten wyrzuca, a tam zabiera i odchodzi. |
HAHA !! W świątyni noob chciał kupić Fire sword... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
|
Jakis Gosc(nie pamietam nicku)pisze do mnie :pomoz plx jakis gosc mnie bije
a ja na to :jaki ma nick ??a on: Minotaur |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30. |