Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mam talent (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194369)

eerion 18-09-2010 15:50

Porównujesz program w którym występują amatorzy z zawodem? Nie no słuchaj, restekpa za trafne porównanie.

Quezacoatl 18-09-2010 23:49

Britain's got talent ogladalem troche, bo czasem ciekawie bylo. Ale polska wersja jest kiepska, wiec nie ogladam.

spider-bialystok 19-09-2010 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2781916)
Porównujesz program w którym występują amatorzy z zawodem? Nie no słuchaj, restekpa za trafne porównanie.

Porownuje poziom intelektualny.

Erverse 19-09-2010 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2781974)
Porownuje poziom intelektualny.

Tu się zgodzę. Teksty typu "jak ja, kurwa, rapowałem, kurwa, to ty nie wiedziałeś, kurwa, jak masz się, kurwa, wysrać" przebijają programy typu mam talent na łeb.

Vasth 19-09-2010 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2781976)
Tu się zgodzę. Teksty typu "jak ja, kurwa, rapowałem, kurwa, to ty nie wiedziałeś, kurwa, jak masz się, kurwa, wysrać" przebijają programy typu mam talent na łeb.

Aha.Duzo wyciagasz z polskiego hh' : D Nie martw się, z wiekiem zrozumiesz : )

Erverse 19-09-2010 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2781997)
Aha.Duzo wyciagasz z polskiego hh' : D Nie martw się, z wiekiem zrozumiesz : )

Okej, panie dorosły. Nawet jeśli peja robi dobry hip-hop(którego nie robi), to to, jak się wysławia chyba świadczy o poziomie jego inteligencji i nie wmówisz mi, że zdanie, które napisałem up dobrze świadczy o człowieku, a szczególnie wypowiedziane na tak wielką skalę. Nie rozmawialiśmy o samej muzyce, lecz jak kolega spider-bialystok napisał, o poziomie intelektualnym.

Ps. chcesz dobrego hh? posłuchaj bez cenzury, pyskatego czy nawet paktofoniki.

spider-bialystok 19-09-2010 15:27

Nie ma zadnego zwiazku miedzy wulgarnoscia jezyka a ilorazem inteligencji, bredzisz.

Ashlon 19-09-2010 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2782004)
Nie ma zadnego zwiazku miedzy wulgarnoscia jezyka a ilorazem inteligencji, bredzisz.

Wczesniej mowiles o intelekcie, teraz o ilorazie inteligencji. Zdecyduj sie, to nie to samo.

Peja wypowiedzial sie wtedy jak idiota, profesora z niego niestety nie zrobisz - obojetnie, jak bardzo bys chcial.

Lasooch 19-09-2010 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2781998)
Okej, panie dorosły. Nawet jeśli peja robi dobry hip-hop(którego nie robi), to to, jak się wysławia chyba świadczy o poziomie jego inteligencji i nie wmówisz mi, że zdanie, które napisałem up dobrze świadczy o człowieku, a szczególnie wypowiedziane na tak wielką skalę. Nie rozmawialiśmy o samej muzyce, lecz jak kolega spider-bialystok napisał, o poziomie intelektualnym.

Ps. chcesz dobrego hh? posłuchaj bez cenzury, pyskatego czy nawet paktofoniki.

Według info w tym lyriksie, ów Pyskaty brał udział w TYM. Jeśli tak, to podziękuję. Chociaż tekst 'rozklej mięso' rządzi.

Kambr 19-09-2010 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2782004)

Dokładnie :)
Oczywiście używanie słowa "kurwa" jak przecinka to już skrajny debilizm, ale wulgaryzmy są atrakcyjne ponieważ niosą o wiele większy ładunek emocjonalny niż "zwykłe" słowa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2782025)
Według info w tym lyriksie, ów Pyskaty brał udział w TYM. Jeśli tak, to podziękuję. Chociaż tekst 'rozklej mięso' rządzi.

O kurwa...

Lotress 19-09-2010 19:53

Sugeruję się również przyjrzeć poszczególnym tekstom Bez Cenzury, pierwszy lepszy z brzegu:
Cytuj:

To jest mój styl
Nie pasuje ci? chuj z tym
Tłusty bit, feet i fenomenalny rym
E R do O to niebanalny flow
Bielany front werbalny wpierdol alko i joint
To jest projekt BC, JWP ziomów kilku
Te litery sztuki chcą tatuować na tyłku
oraz Paktofoniki
Cytuj:

Łapię chwile ulotne jak ulotka
Ulotne chwile łapię jak fotka
Nie ma co, dobry hip-hop od tylu już lat!

eerion 20-09-2010 00:42

Cytuj:

Cytuj:

Dokładnie :)
Oczywiście używanie słowa "kurwa" jak przecinka to już skrajny debilizm, ale wulgaryzmy są atrakcyjne ponieważ niosą o wiele większy ładunek emocjonalny niż "zwykłe" słowa.
Odbywałem takie rozmowy, gdzie niezależnie od tematyki użycie wulgaryzmu było dla mnie tak absurdalne, że jakby nawet mi się niechcący "wymskło" to bym się chyba pod ziemię zapadł. Atrakcyjność oraz inne kwestie, a sama kultura wypowiedzi, bądź panowanie nad swoim językiem pokazują różnice między człowiekiem kulturalnym, a człowiekiem może i inteligentnym, ale prostym. A jakby nie patrzeć porównywanie dwóch takich samych osób jest co najmniej... śmieszne.

Ale chyba odrobinę zboczyliśmy z tematu.

Hakuoh 29-09-2010 13:40

Jedynie co mi się podoba to muzyka, jaką puszczają. Nie zapomnieli o klasykach jak Free, The Doors, KISS czy Toto.
Natomiast w trzecim odcinku ta dziecięca choreografia była dla mnie tak beznadziejna...

mikolaj99 07-10-2010 14:10

Mam talent zjeżdża na psy. Jeśli nie śpiewasz i masz więcej jak 15 lat to nie przejdziesz w tym.

Erverse 07-10-2010 14:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2782029)
Sugeruję się również przyjrzeć poszczególnym tekstom Bez Cenzury, pierwszy lepszy z brzegu:

oraz Paktofoniki

Nie ma co, dobry hip-hop od tylu już lat!

"Mój styl" akurat mi się nie podoba, jest jedną z ich gorszych piosenek oczywiście imo, ale żeby paktofonika nie była dobrym hip-hopem, to ja dziękuję.

koniczynka 07-10-2010 18:34

a teraz jest nowa edycja i oczywiście znalazło się kilka śpiewających dzieciaków

Hakuoh 07-10-2010 21:53

Może i jest parę śpiewaków, ale Gienek Loska wymiata wszystkich!

Disseny__ 11-10-2010 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mikolaj99 (Post 2783973)
Mam talent zjeżdża na psy. Jeśli nie śpiewasz i masz więcej jak 15 lat to nie przejdziesz w tym.

Trzeba jeszcze pamiętać o tym, aby podczas śpiewania wzruszającej piosenki popłakać się!

Bardzo spodobał mi się występ magika ze sznurkiem. To było ciekawe, a nie jak te śpiewające kilkulatki.

Hakuoh 17-10-2010 18:38

Odechciało mi się dalej oglądać jak zobaczyłem półfinałową czterdziestkę.

orzel_cs 17-10-2010 19:32

No dokladnie, program juz sie stoczyl calkiem.

Ashlon 24-10-2010 14:39

Wczorajszy odcinek tragiczny, jesli chodzi o finalistow. Kolejna edycja i znowu kolejna mala, slodka dziewczynka, ktora spiewa powazne utwory przechodzi do finalu. Po ogloszeniu drugiego i trzeciego miejsca wiadomo bylo, kto przejdzie - ten koles byl tak oschly, nieszczery i smutny, ze az w dolku sciskalo. Z calej tej trojki ciekawie zaprezentowala sie jedynie kobitka zajmujaca drugie miejsce, ktora ladnie spiewa, a dodatkowo czuc u niej pasje, a takze tzw. "lekkosc sceniczna".

Szkoda, ze chlopaki od parkoura nie przeszli, ale w sumie sami sobie na to zapracowali - ich wystep byl ogolnie nudnawy.

Ciekawie zaprezentowal sie Egipcjanin (to jest wlasnie cos, co powinno byc w tym programie - zaskakujace i ciekawe talenty, a nie rzesza spewakow) oraz grupa grajaca na skrzypcach. Ale zamiast czegos oryginalnego narod polski woli spiewajace dzieciaki.

Mam nadzieje, ze trend z 1 i 2 edycji sie utrzyma i w finale zwyciezy ktos, kto ma naprawde ciekawe, nie-wokalne umiejetnosci.

Seeleesee1992 24-10-2010 15:47

Swoją drogą fajnie wypadli prowadzący, którzy chyba myśleli, że "Do kołyski" napisał i wykonywał Rysiek. ;d A poza tym, to całkowicie zgadzam się z Ashlon'em – zwłaszcza z tą młodą wokalistką. Przyjdzie, zaśpiewa smutną piosenkę, popłacze się i wszyscy na nią głosują -.-

Lasooch 25-10-2010 02:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2785699)
Ciekawie zaprezentowal sie Egipcjanin (to jest wlasnie cos, co powinno byc w tym programie - zaskakujace i ciekawe talenty (...)

Jego talent ogranicza się do tego, że nie przewraca się po x obrotach w jedną stronę. Ziewałem na jego występie. Mocno.

Chciałbym, żeby kwartet przeszedł, ale oczywiście top 3 to sami śpiewacy. Spośród trzech śpiewaków w odcinku.

Powinni tych idol-wannabe wrzucić w jeden odcinek, żeby się przynajmniej nawzajem poeliminowali.

Emcess 25-10-2010 18:42

ten program to juz w ogole jest zenada, jak dla mnie... nie ma tu jakichs mega ciekawych talentow, polowa spiewakow... oczywiscie jak ktos fajnie spiewa i ma juz 16 czy tam 30 lat, to nie jest taki slodziutki i skromniutki jak 11-latka... po tej wypowiedzi Foremniak wylaczylem TV. ;

easyrider1313 28-10-2010 16:16

a dla mnie największy talent ma Agnieszka Chylińska 8o a z pozostałych to podobał mi się Cher;)

Hakuoh 01-11-2010 01:01

Dobra, przyznaje się, dalej oglądam odcinki. Widać było ewidentną zmianę języka jury. W poprzednim odcinku widać było ich niezadowolenie z niektórych, teraz do każdego mówili prawie jednakowo (do Sławka komika jedynie Kuba miał ale). I TE NUPY DALEJ PUSZCZAJĄ KLASYKĘ ROCKA! NAZARETH - LOVE HURTS PRZY SABINIE! JAJ!!

Ashlon 01-11-2010 14:01

Fajnie, ze Sabina Jeszka przeszla dalej, bo ladna jest i ma talent, ale kurde - kto glosowal na miejsca 2 i 3? Chlopaka jeszcze rozumiem, ale zespol trzech spiewakow nie dosc, ze zaprezentowal sie wyjatkowo nudno, to jeszcze zrobil praktycznie to samo, co w kwalifikacjach. Ok, moge sie zgodzic, ze w 1 polfinale nie bylo zbyt wielkiej konkurencji dla spiewakow, ale teraz? Byli bracia na trampolinie i koles-akrobata z kolem - to sa kurde niespotykane talenty. Jak dla mnie akrobata powinien przejsc z 1 miejsca, miejsca 2 i 3 powinny przypasc braciom i Sabinie. A teraz mamy juz 4 spiewakow w ośmioosobowym finale.

No i zabawne jest, ze jak w poprzednim odcinku zjechali wszystkich, tak teraz nawet koles jedzacy bigos mialby swietne oceny, a Foremniak znowu powiedzialaby, ze wystep byl fenomenalny.

Dupca 01-11-2010 19:19

Ogolnie to te "zlote mysli foremniak" sa strasznie wnerwiajace. To pieprzenie o tym dowodzie na temat istnienia boga i robienie z siebie takiej co wie wszystko o wszystkim powoduje atak nerwicy, przynajmniej w moim wypadku. Co do uczestnikow to fajnie ze awansowala ta jezka bo fajnie spiewala. Co do me myself and I to tez byli fajni i lepiej ze awansowali do finalu niz ten mlody chlopak, bo to nie bylo typowe spiewanie co wyjdzie k**** jakas mala pinda i zaspiewa jakie to zycie jest ciezkie, tylko to bylo cos nietypowego i ciekawego. Ogolnie tez bym wolal zeby w finale byl ten co sie w kolku krecil bo mial super wystep. Natomiast ci blizniacy to dla mnie mieli taki sredni wystep. Poskakali, polatali i to wszystko. Wgl ten podzial uczestnikow na te pseudo polfinaly jest zly bo naprzyklad w tym polfinale byly fajne wystepy to w poprzednim to byl jakis smiech. Ogolnie powinny byc tylko 2 polfinaly po 15 w kazdym a w finale 10 uczestnikow i git.

Dupca 27-11-2010 22:43

Az nie wiem jak skomentowac moja zlosc po ogloszeniu wynikow wiec napisze tylko K*RWA MAC jako wyraz dezaprobaty! (glosowalem na Me Myself and I)

Pepeszka. 27-11-2010 23:10

Oni sobie chyba kurwa jaja robią. Niemożliwe. Jak ta mała szmata mogła wygrać?-.-' . Było pewne że wygra Kamil Bednarek więc ja się pytam kto głosował na nią?

Alanus Lutinum 28-11-2010 01:32

Mialem zamiar ogladac program, ale po zobaczeniu dwoch pierwszych odechcialo mi sie - nudy. Oprocz tego wyczekiwalem na moich ziomow, ale okazalo sie ze nie wystapia bo nie przeszli do polfinalow :(. Mozliwe ze zobaczycie mnie w nastepnej edycji, w poprzednich byli lipskee, kaczorex a w nastepnej bede ja :D.

milano8 28-11-2010 03:27

dobrze ze nie wygrali me myself and i bo jakos oni mnie wkurw*aja a zwlaszcza ta typiara. Ale ostatni odcinek ktory ogladalem to koncowka eliminacji bo to jest najlepsze, a potem taka kaszana.

Ashlon 28-11-2010 10:44

Final nieporozumienie. Nuda wialo na kilometr z telewizora. Fajniejsze momenty to jedynie Bednarek i Ania i Jacek.

Bednarek - wystep jak zwykle na poziomie, szkoda tylko, ze dali mu tych dziwakow z tylu, bo to troche "rozproszylo" jego wystep.

Ania i Jacek - szkoda, ze mieli problem, ale wielki szacunek, ze walczyli dalej. Tak czy siak najlepszy wystep wieczoru.

UDS - porazka, czulem sie, jakby wystep puscili z kasety wideo. Kompletne nieporozumienie, na ich miejscu powinien byc ten maly Indebski.

Me & Myself - wyszli, popierdzieli do mikrofonu, fajnie. Tyle, ze robilo to robote na 1/3 czasu wystepu, potem juz tylko mowilem "kurde, kiedy koniec?". Nudy.

Bezimienne spiewaki - wszyscy spoko do momentu, kiedy nie zwrocilo sie na nich uwagi.

Magda Welc (?) - trzeci wystep i trzecia piosenka z rodzaju tych smutnych. Albo rodzice ze swiadomoscia grali na uczuciach widzow, albo z tej dziewczynki wyrosnie smutna wrona. Rozumiem, ze sa ludzie biedniejsi, ale kazde normalne dziecko w wieku 11 lat powiedzialoby, ze chce rower/gre komputerowa/lalke i wyjazd gdzies, a nie "kupic dom dla rodziny".

Ogolnie - 1 i 2 miejsce powinni zajac Ania i Jacek oraz Kamil Bednarek. Nie wiem, z jakiej okazji Jeszka dostala te 100 000zl od Apart. Nawet nie byla w trojce... Moze za to, ze jest ladna i ma fajne cycki?

Na koniec - ten caly X-Faktor bedzie ratunkiem dla "Mam talent". Dzieki temu program ma jakies perspektywy, bo nastepnej edycji z taka iloscia spiewakow juz bym nie ogladal.

Kernkraft 09-12-2010 01:13

ostatnio sztandarowe programy w TVNie wygrały tzw. sierotki maryśki
biedna i potrzebująca nowego domu Welc w Mam Talent oraz rzucona przez chłopaka z małej wsi bez drogi Papierska w Top Badyl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:46.