Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Gagerr 26-12-2009 13:57

Mam pytanie- pograłem sobie trochę wczoraj w Dragon Age i utknąłem w walce z zombie. No za cholerę, nie mogę ich wybić. Znaczy no pierwszą falę ataku tych zombiaków udało mi się przetrwać, ale później nie mam już nic, czym mógłbym zregenerować manę i hp. Wie ktoś może, w jaki sposób to ogarnąć?

Rybzor 26-12-2009 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagerr (Post 2710117)
Mam pytanie- pograłem sobie trochę wczoraj w Dragon Age i utknąłem w walce z zombie. No za cholerę, nie mogę ich wybić. Znaczy no pierwszą falę ataku tych zombiaków udało mi się przetrwać, ale później nie mam już nic, czym mógłbym zregenerować manę i hp. Wie ktoś może, w jaki sposób to ogarnąć?

Tam jest taki mont, że gada się z jakimś typem i potem na zombiakach używasz podpalenia i to trochę pomaga. Dobrze jest też pobłogosławić tych żołnierzy itp. Innymi słowy musisz dobrze przygotować walke w mieście. Pamiętam, że męczyłem się z tym dobrą godzinę, też miałem z tym problem : P

Lord Dreathan 26-12-2009 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagerr (Post 2710117)

Ja tez mialem problem z ta fala, co jest kolo ratusza, wiec po prostu bralem kilka zombie na siebie i bieglem z nimi na gore, tam gdzie zolnierze stacjonowali ( wiem wiem oszukalem, ale zapomnialem sie zakupic w health i mana poty ;P)

Nari 26-12-2009 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2710179)
Ja tez mialem problem z ta fala, co jest kolo ratusza, wiec po prostu bralem kilka zombie na siebie i bieglem z nimi na gore, tam gdzie zolnierze stacjonowali ( wiem wiem oszukalem, ale zapomnialem sie zakupic w health i mana poty ;P)

Zrobiłem dokładnie to samo ;-). Zwłaszcza, że pojechałem tam na początku gry i jeszcze nie byłem zbytnio obczajony.

Rybzor 26-12-2009 19:15

Kolejny dzień obniżek na steam, a tam...

Torchlight za 3.99 euro :>

Może sobie wezmę.

Czarnykal 27-12-2009 15:42

ma ktoś trainera na wiatr do dsj2 działającego pod xp?

Yoh Asakura 29-12-2009 13:36

Właśnie dotarł do mnie Dragon Age (przesyłka z gram.pl doszła o zadziwiająco wczesnej porze), właśnie instaluję. Dostałem zbroję Krwawego Smoka do ściągnięcia za darmo, zarówno do Dragon Age'a, jak i do Mass Effecta 2 :D

A ta instalacje ciągnie się dłużej niż ta z Jade Empire...

O, a na drugiej stronie jest jeszcze dodatkowy quest do ściągnięcia :D

Xendriel 29-12-2009 14:56

A ja z niecierpliwością czekam na Heavy Raina:)

BialyOleander 29-12-2009 15:36

o hohoho masz gust :)

Rybzor 29-12-2009 23:56

Hyhy, znalazłem fajną okazję: klucz na steam do Batman: AA za 18 zł. Kolejna gra do kolekcji :P

33 euro na steam w oryginale :P

sphinx123 30-12-2009 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2712527)
Hyhy, znalazłem fajną okazję: klucz na steam do Batman: AA za 18 zł. Kolejna gra do kolekcji :P

33 euro na steam w oryginale :P

Fajna kolekcja, szkoda że nawet na półce nie postawisz :(

@down

Więc należysz do tych, którzy lubią kupować nienamacalne dobra, też fajnie.

Rybzor 30-12-2009 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2712536)
Fajna kolekcja, szkoda że nawet na półce nie postawisz :(

Rotfl. Akurat nie należę do tych ludzi, którzy podniecają się oglądaniem pudełek po grach które wsadzasz raz w życiu do CD-ROMu, a potem stoją na półce.

ed; tak tak, nienamacalne dobra xD hahhah

Zokar 30-12-2009 13:33

Ha, jeszcze trochę i dostane Metal Gear Solid 2, już się nie mogę doczekać. Wiem Wiem, stara gra ale jedna z najlepszych Metal Gear Solidó'w (Chyba dobrze odmienione)

Coś z MW2,
Dzisiaj o mało nie rozwaliłem pada >< 24 zabicia i mnie jakiś kamper rozwalił ><
Albo irytujący "Infitinive Ammo Bug" chłopaki latali z granatnikami i tyle do pogrania...

Shanhaevel 30-12-2009 20:48

Bleh. Garry's Mod od dawna chodził mi po głowie, a teraz się dowiaduje, że L4D2 nie jest supportowane. Jeszcze.

Yoh Asakura 30-12-2009 21:08

Gram w Dragon Age na normalu i nie widzę w walkach nic trudnego. Gram elfem wojownikiem (dwie bronie) i koszę wszystkich. Ta misja z tymi falami nieumarłych wcale nie była taka trudna, nie sprawiła mi żadnych trudności. Nie wiem, co wy widzicie w tym trudnego.

Pacz_knight 30-12-2009 21:12

@up
Bo ty przecie pr0 jestes! o.O

@topic
Dawno nie gralem w dobra bijatyke... Poleca ktos godny tytol na x360 (taaak wiem, niewiele jest tych tytolow na ta platforme)?
Tylko blagam, bez Street Fighterow ;<

Zokar 30-12-2009 22:39

Teken 6, tylko to mi przychodzi do głowy ;S Chyba że zaliczasz Naruto TBB to też polecam.

Pacz_knight 31-12-2009 10:26

@up
Tekken? Nic nowego procz kilku postaci i odswiezonej grafiki nie doszlo. Juz dawno znudzila mi sie ta seria gier - jest po prostu za malo dynamiczna jak dla mnie. To samo tyczy sie Soul Calibura...
Naruto TBB przeszedlem cale i nie wydaje mi sie zeby byla to dobra bijatyka. Owszem, gra na poziomie fabularnym (story mode) jest po prostu gratka dla fana M&A, jak rowniez calej tej serii, ale niestety pojedynki w tej grze, to byla czysta kpina ze strony tworcow. ;/
Przyszedl mi wczoraj na mysl Dragon Ball Burst Limit... Niewiem, nie gralem w ta gre, sam nie przepadam za tym animcem, ale widzac gameplaye to gierka moze byc calkiem niezla.
Ktos gral, poleca? ;p

Dupca 31-12-2009 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2713326)
@up
Tekken? Nic nowego procz kilku postaci i odswiezonej grafiki nie doszlo. Juz dawno znudzila mi sie ta seria gier - jest po prostu za malo dynamiczna jak dla mnie. To samo tyczy sie Soul Calibura...
Naruto TBB przeszedlem cale i nie wydaje mi sie zeby byla to dobra bijatyka. Owszem, gra na poziomie fabularnym (story mode) jest po prostu gratka dla fana M&A, jak rowniez calej tej serii, ale niestety pojedynki w tej grze, to byla czysta kpina ze strony tworcow. ;/
Przyszedl mi wczoraj na mysl Dragon Ball Burst Limit... Niewiem, nie gralem w ta gre, sam nie przepadam za tym animcem, ale widzac gameplaye to gierka moze byc calkiem niezla.
Ktos gral, poleca? ;p

Nowy tekken jest właśnie strasznie dynamiczny, co w ogóle nie pasuje do charakteru serii. W poprzednich odsłonach było dużo więcej taktyki. Teraz jest bound (w sumie nic nie daje) i rage a to już w ogóle jest porażka i najgłupszy pomysł jaki mógł przyjść do głowy ludziom z Namco. Do tego nowe postacie są też żałosne (android rzucający głową i grubas który jest strasznie szybki). Ogólnie nowy tekken jest dla mnie słabą grą ale niestety rynek wymusza takie zachowania aby gra była efektowna i przystępna. Po za tym pad do X-a jest beznadziejny jeśli chodzi o bijatyki i sama konsola nie ma ciekawych bijatyk (jeśli nie interesuje cię SF i SC), możesz spróbować pograć w DoA4, przyjemna gra. W DB nie grałem.

BialyOleander 31-12-2009 11:07

Virtua Fighter jest bardzo fajny ale nie wiem czy on w ogóle na iksa jest.

Grycan 31-12-2009 11:40

Przez mojego brata została niedawno zakupiona gra LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues. Szczerze?? Wole jedynkę, pod względem przechodzenia fabuły, i z poziomu do poziomu. :)

hoomik 31-12-2009 11:49

wbrew pozorom Mortal Kombat vs DC Universe daje rade, ale za ch*ja na iksowym padzie nie idzie trzaskac combosow.

Yoh Asakura 31-12-2009 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2713377)
wbrew pozorom Mortal Kombat vs DC Universe daje rade, ale za ch*ja na iksowym padzie nie idzie trzaskac combosow.

W tej grze najfajniejsze są podskakujące boobsy Sonii B)

Lord Dreathan 31-12-2009 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2713377)

Dla mnie ta gra to porażka;o

Pacz_knight 31-12-2009 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2713489)
Dla mnie ta gra to porażka;o

Potwierdzam...

@topic
Mam kompletny brak zdecydowania... Mialem kupic AC II i DA, a teraz dochodzi mi zachcianka na bijatyki.
Chyba zdecyduje sie na tego DragonBula i AC II, a DA pozycze od kolegi. >.<

Yoh Asakura 31-12-2009 14:44

Dragon Age to gra, której nie wypada pożyczać. To coś, co po prostu trzeba mieć dla siebie. Zupełnie jak Jedyny Pierścień.

SmOoTHas 31-12-2009 15:07

... I jak wszystkie części CoD-a

domin3x 31-12-2009 15:44

tu się nie zgodzę, bo akurat World at War to imo straszny niewypał i nie kupiłbym jej, ale pozostałe części są obowiązkowe;d

Yoh Asakura 01-01-2010 22:04

No i Dragon Age zaliczony. Świetna gra. Chyba niedługo będę musiał ją przejść jeszcze raz :D

Zokar 01-01-2010 22:14

Nie, od dziś nie kupuje nic na E-bay... Wydałem 5 funtów (około 20pln) na MGS2 Substance, i okazało się że to był pirat, w pudełku, ale bez książeczek, które były wyświetlone w obrazku przed zakupem.
Wkurzyłem się, już liczyłem na Sylwestra przed MGS'em, ale kit.
Już zacząłem sobie odkładać na DA, i nie mogę się doczekać ;D A AC II na urodzinki se wyproszę.

Zapoda mi ktoś jakąś strategie na Xboxa czy na PC? (Tylko nie Halo Wars)

Wylansowany 02-01-2010 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2714210)
Zapoda mi ktoś jakąś strategie na Xboxa czy na PC? (Tylko nie Halo Wars)

Hmm...
World in Conflict?
Empire: Total War?
King's Bounty?
BattleForge?
Command&Conquer?
Tom Clancy's Endwar?

Z innej beczki:

Miał ktoś okazję zagrać w Batman: Arkham Asylum? Ja chwilę widziałem u kumpla i muszę powiedzieć, że gra naprawdę zrobiła na mnie duże wrażenie. Gdyby nie to, że mam kilka tytułów do skończenia i fakt, że pod koniec miecha wychodzi Mass Effect 2, to może pokusiłbym się o zakup, bo z tego co widzę, cena jest bardzo przystępna (89.90).

MiXer 02-01-2010 16:35

Poczytałem troche o tym DA recenzje, tutaj też zbiera pochlebne opinie i mam ogromnego smaka na tą/tę (zawsze miałem z tym problem :p) grę. Zamierzam zamówić ją za jakiś tydzień, tak by doszła tuz przed feriami zimowymi (15 styczeń) i jeszcze testy próbne 2 gimnazjalne czekają...
Coś czuje, że ta gra jest warta tych 150 zł~

Billy_Mays 02-01-2010 17:53

Miałem okazję pograć w AC2 na xpudle, gra się bardzo przyzwoicie

Ashlon 03-01-2010 00:41

http://www.youtube.com/watch?v=Jrnm6...layer_embedded

Jeszcze 3 miesiace do pelnej, miesiac do bety ^^

domin3x 03-01-2010 11:21

nigdy nie lubiłem battlefielda, ale jak patrzę na to, to chyba się skuszę:>

Zokar 03-01-2010 23:25

Właśnie mam przełom załamania mózgu...
Jutro mam zamiar kupić Dragon Age'a czy Assasins Creeda II, i teraz niech ktoś mi powie co lepsze?

Rybzor 03-01-2010 23:41

Cytuj:

Od jakiegoś czasu wielu graczy oczekiwało, że piraci wreszcie dotrzymają słowa i stworzą możliwość tworzenia serwerów dedykowanych poza siecią IWnet. (Wszyscy pamiętamy te szumne zapowiedzi). Pirackie dedyki miały być głównie dla piratów, ale także "legalni" gracze mieli nadzieję, że zmusi to Infinity Ward do działania i wpuszczenia odpowiedniego uaktualnienia ich sieci. Jak się jednak okazuje, piraci polegli na placu boju i wczoraj ogłosili zaprzestanie prac na serwerami dedykowanymi dla Modern Warfare 2. Powodów nie podano.
Checheche

@up
DA.

hoomik 04-01-2010 10:44

jedna grupa dedla i oni oglaszaja ze "piraci zaprzestali prac"? Owned.

rentonB 04-01-2010 13:00

Nie podchodzi mi ten klimat battlefielda, ale multi sie liczy i napewno kupie

Ashlon 04-01-2010 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2715297)
Checheche

Ty sie nie smiej, bo wlasnie dzialania hackerow mogly doprowadzic do tego, zeby gra otrzymala dedyki, czyli dluzsza zywotnosc. Gierka jest fajna, niestety - sceny posiadac nie bedzie, a jednoczesnie umrze wraz z wyjsciem nowego odcinka COD.

A co do battlefielda - widzieliscie wymagania sprzetowe? Mam nadzieje, ze uda mi sie to odpalic na srednich.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:10.