![]() |
Trzeba również przyznać, że axe ringi są bardziej dostępne od graczy. Ale wszystko możesz dostać od djinów :) (axe ring = 500gp, sword ring = 500gp)
|
Wg mnie axe jest lepsza bronia niz sword:
- grajac knightem (uzywajac axa badz sworda) celem jest zdobycie odpowiednio SCA i SOV'a przy czym SCA ma wiekszy atack niz SOV -F-axe wiekszy atack niz BS -D-lance wiekszy atack nic GS -axe ringi bardziej dostepne niz swordringi (lootnac mozna z dwarf sodldierow i dwarf guardow), czesciej sie widzi na trade oferty ze sprzedaza axe ringow niz sword ringow obecnie zaluje ze zaczalem skilowac sworda :) pozdro |
Axe
Co do Tematu to sadze, ze axe zdecydowanie jest najlepsze, nastepnie club i na szarym koncu miecz.
Dlaczego?? Oto przykłady: Początek Barbarian Axe att:28 Def:18 51 oz. Clerical Mace att:28 Def:15 58 oz. Serpent Sword att:26 Def:15 41 oz. Z tego porównania wynika, że prowadzi Axe:D a nastepnie ClubB)e i Sword.:baby: Axe:2p, Club 1p, Sword 0p Levele srednie(do ~25): Knight Axe att:33 Def:21 59 oz. Dragon Hammer att:32 def:20 97 oz. Fire Sword att:35 def:20 23 oz. Na srednich levelach wygrywa miecz, jednakże nie jest to jakas kolosalna przewaga, gdyz FS jest b drogi w stosunku do axe i cluba. mimo to FS jest bardzo dobra alternatywa dla ludzi ktorych nie stac na Bsa:confused:. najslabszy Club-bardzo ciezki i najnizszy atak. Axe: 3p, Club: 1p, Sword: 2p Levele wyskokie (od 25 do anni.): Fire Axe: att:38 def:16 40 oz. Skull Staff: att:36 def:12 17 oz. Bright Sword: att:36 def:30 29 oz. Wygrywa Axe, tuz za nim Club, najslabszy ponownie mieczyk. Axe ma najlepszy atak jest co prawda najciezsze, ale mimo to 2 att wiecej stanowi argument nie do podwazenia:p. Skull Staff jest takze znakomita bronia: bardzo tani(5-6k) i najlzejszy. Co do miecza to jest podobny co do SS ale drozszy o 3-4k:baby:. na tym poziomie bronie sa podobne. Axe 5p, Club; 2p Sword; 2p BB Wyskokie levele( 100 up): Stonecutter Axe: att:50 def:30 99 oz. Thunder Hammer: att:49 def:35 125 oz. Magic Sword: att:48 def:35 42 oz. Axe poraz kolejny!:] jednoreczna bron 50 att!, zdecydowanie najlepsza bron, m Sword takze niezly chociaz duuzo slabszy od Sca, co do cluba...;( niestety Th nie jest dostepny z zadnego questa i bardzo malo osob moze go miec(-1p) Axe: 7p Club 1p, Sword 3p 2 reczne: Dragon Lance: att:47 def:16 67 oz. War Hammer: att:45 def:10 85 oz. Giant Sword: att:46 def:22 180 oz. Teraz wygrywa wg mnie club, kosztuje 2k czyli okolo 8 raza mniej od sworda i 6 razy mniej od axa do tego ma przyzwoite statystyki8o. 2 miejsce Dl za znakomity atak, na koncu beznadziejny GS, co prawda ma niezle statystyki lecz jego waga... tjaaX( Axe: 8p Club: 2p Sword: 3p Bronie z PoI Q: arcane i avv podobnie no moze troszke lepszy avv, co do axe to i tak wygrywa mimo, ze nie ma zadnej broni z PoI to StA ma tyle samo ataku co tamte dwie 8o. Wniosek: Axe zdecydowanie najlepszy, wg punktacji potem sword i club. ja mimo to uwazam, ze club jest lepszy od sworda. moze dlatego ze mam sentyment do cluba. PS; łudze sie, ze z update dodadza quest z clubem np. golden mace, wtedy club dorówna swordowi. Obecnie Club jest bronia tylko dla postaci <100. prosze o opinie mam nadzieje na nawiazanie ciekawej dyskusji.:) Pozdrawiam |
:d
Kozystajac z okazji odsylam wszystkich do tematu pt. Co wybrac?
Byc moze rozwieje to czesc watpliwosci:) @POnury Wspomnialem tez, ze kazdy bije tym co lubi i nikt nie przekona go, ze to jest gorsze bo sam potrafi zdecydowac. @Vil 1 Nie wiem ktora masz na mysli ale czesto widuje np druidow z war hammerem, badz skull staffem. A niektozy nosza i te slabsze jezeli nie maja kaski. 2 Niby poi mozna wykonac juz na 80lv, jednak do tego potrzeba "ekipy" a raczej polowy ludzi z lv 80+ z serwera. Wez tez pod uwage, iz ten quest wykonano jak na razie na mniejszosci serwerow. |
Cytuj:
Wcześniej, przy skillach 81/80 i eq rh, dsm, g-legi, bohy, aol i wh dostawałem manto od grupki thornbacków, a exp na scarabach obarczony był ryzykiem, że zwróci się ledwo na plus. Wina? FATALNY def war hammera. WH jest okropny i choćby nie wiem co, nigdy do niego nie wrócę. Cytuj:
|
Ehhh, kiedy ludzie przestana zwracac uwage na koszt broni, jakby na moim serwerze pojawil sie TH na sprzedasz to ludzi by nie interesowalo to czy cena jest 2, 3 czy 10 tyle co koszt sca/sova tylko by sie bili zeby to wlasnie im sprzedac. Roznica 1,2k a 17k miedzy wh a gs jest zauwazalna tylko ponizej 60? levelu, potem juz kazdy knight ma kase na wszystyko (ja na 70 levelu sprzedalem eq i kupilem sca za 1,7 mln) Roznica w cenie miedzy WH a GS/DL to jeden dzien spedzony w mint, hmmmmm, nawet nie w mint, bo te 15k to mozna LUZEM w jeden dzien na rotach uzbierac. A roznica w statystykach bedzie widoczna dlugo (az nie kupimy poi/ani broni)
|
NIe przekreslajmy cluba
2x Up
Sądze, że dla wiekszosci graczy ta cena ma znaczenie(mowa o w hammie). Bo nie czarujmy sie, tych broni uzywaja nizsze lvele. Ci dla ktorych cena nie gra takiej roli, płaca "wpisowe" i Robia grupowo PoI- Avv i AC, Axe moga juz kupic SCA;). PS: "wale z axa" mimo to bronie cluba, wcale nie jest taki slabiutki:p |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mi się wydaje, że lepszy jest sword. ;)
|
x
Cytuj:
Ps: Chyba nie pisales tego na podst informacji widocznej po lewej? Ps2: Chyba jednak tak. |
To właściwie obojętne ale bo i tak skille dla knighta są najważniejsze i nie ma lepszej broni od skillów. Zależy co wybierzesz i walisz tym ciągle bo jak na 20 levlu mialeś sworda na 70 i zaczniesz axa to raczej to nieopłacalne nie chbya każdy sie e mną zgodzi
|
@up ja takie skille to na 12 lvlu miałem :P Dobra taki szczegół, ale po wytrenowaniu 70 nawet nie mogłem sobie na gsa pozwolić, bo zabiera caly mój wolny cap...
Moim zdaniem miecze są świetnie, gdy myślisz przyszłościowo. Ja się nie matrwię że GS mi bardzo ciąży, bo w końcu kiedyś kupię avengera (mam nadzieję). |
Cytuj:
|
O, w sumie nic. Wiesz czasami podczas rozmowy mówi się czasami coś "tak o" i się do tego uwagi zbytniej nie przywiazuje.
|
Moj brat na 11 lvlu z GSa noobow bije (bez eq, bo cap... xD), btw. moim zdaniem axe jest fajniejszy ;p
|
axe oczywiście wieszy dmg..
|
@topic
miecze droższe i lepsze.....;d
|
Axe wymiata!!
|
Kartofle czy ziemniaki? Jasne ze axe bo kartofle lepsze:D
|
wg. mnie axe jest dużo bardziej praktyczny, lekki i tani :) gs mimo swojej stosunkowo dużej obrony jest strasznie ciezki co sprawia problem niskopoziomowym graczom. Polecalbym axe dla wszystkich, którzy chcą robic EK.
Oczywiscie zrobicie jak uważacie :) |
Nie przeczytam wszystkich postów zanim napisze... Przepraszam :P
Jeśli prawdą jest że liczy się tylko wyższy def zawsze lepsze były axe... Jedank jesli tak nie jest, zawsze były lepsze sword to chyba logiczne..Tak było dawniej. Teraz...Swordy są lepsze(licząc że teoria z tylko wyższym def jest prawdziwa)ponieważ jest avenger. |
Osobiscie zdecydowanie jestem za swordem poniewaz 2 reczne bronie maja wiecej def (co jest bardzo przydatne) , z tym ze SCA jest lepszy jakiegokoliwek sworda 1 reczna i 50atk , no ale malo kogo stac na SCA albo zwby wbic 100 lvl i na ani i z czyms trzeba wbic ten 100 lvl z dragon lance troszke lipa :P
|
Na jednej postaci bije ze sworda a na 2-giej z axe i moim zdaniem axe jest lepszy poniewaz ma wiekszy dmg oraz jest tanszy
|
moim zdaniem sword leprzy a dlaczego?
-jest letrzy od axe -ma więcej def a knight często jest blokerem -najleprzy sword(nielicząc ice rapiera)ma więcej atk i def o ile się nimyle od najleprzego axe |
Scooty i sie mylisz ...
Magic Sword - 48 atak 35 defa Stonecutter Axe - 50 atak 30 defa Nie biore pod uwage Avanger'a :P Co do wagi, to prawda miecze są lżejsze :), ale axe wg. mnie sa jak juz kilka osob pisao tansze i łatwiej je na nowych światach zdobyć... Np. d-lance tam poleci z dl'a a giand sword z behe albo demona .. Co prawda sa jeszcze questy... JEDNYM ZDANIEM: Axe leprze od sword (bynajmniej dla mnie) |
Cytuj:
|
Cytuj:
a co do tematu to moim zdaniem po tym update to bardziej wyrownaja sie proporcje pomiedzy swordem a axe bo na stan dzisiejszy to lepsze jest axe i to bez apelacyjnie ale teraz kiedy dodadza nowe bronie to juz nie bedzie zalezalo z jakiego potworka to leci bo i tak trzeba miec okreslony lvl do uzywania broni |
Cytuj:
-taa, czesto jest? nie pogadasz! "muj kumpel 30 level knaigth jest czensto blokerem, bo co dwa dni idzie blokac dżajant spajdery!!!" -0o, rly? jak zdobędziesz MLSa, to bedziesz wielki, ale dla mnie zawsze bedziesz h.... yhm, yhm, kimś tam. |
Axe rox !
zdecydowanie axe ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
It weighs 99.00 oz. You feel the power of this mighty axe. uff naleze do tych 2% axe jest lepszy od sworda poniewarz: swordy sa drozsze bo wiecej osob nimi walczy axe ma wiekszy dmg a mysle ze wiekszosc knight nie patrz na dmg jaki obrywaja chyba ze maja 2 reczna bron na poczatek kupujemy barbarian axe i mozemy wymiatac lvl sie bije no niestety na fire axe lub d lancy ale potem dostajemy najlepsza bron w tibi ;) 1 slowem axe rox ;) ups 2 slowa :P |
ice rapier
Moim zdaniem na non pvp axe a na pvp sword dlaczego ?
Ice rapier mozna robic fajne combo np ja przy skilu 80 sworda wale kumpla dobre eq (druid) po 200 z ice rapiera i jeszcze takie exori ;d zlamac sie mozna , pozatym na ani biezesz 2 bp ice rapierow i demek pada szybciej no i expa troche ;p teraz po update gdzie sila burstow zalezy od dista i jest ave to sword wymiata ,no i na nowych wiatach f axe od 60 lev (qest) a bs (45 albo 40 lev) niepamieta ma nieche mi sie sprawdzac. Wiec co wymiata SWORD :) pozdro dla dance swordmasterow :D |
Cytuj:
Axe lepsze ze względu na ilośc ataku. |
Swordy lepsze według mnie.
Więcej defa, jest ich więcej, jest wynalazek taki, jak ice rapier, czyli sword do combosow, najlepszą bronią w Tibii jest sword. |
Hi,
Jak ktos juz wyzej napisal sworda treni wiecej osob. A dlaczego? Bo jest lepszy.. Pozdro |
Dobrze wybrales wybierajac axe
1]Axe maja wiecej atku 2]d lance jest lzejsze od Gsa |
to znaczy ze obuch jest najgorszy? ;/// cholera ;(
tak na marginesie to mam 10lvl 43/42 skilla i latam z mac'em... nie mam duzo gp i chyba najwyzszy czas cos kupic nowego, ale co? doradzcie cos taniego i dobrego :) nie usuwajcie posta, poprostu nie chcialem zakladac i zasmiecac forum nowymi glupimi postami... |
W walce bezpośredniej wybieram axe.
Zasade mam prostą - lepiej szybko expić niż mieć troche więcej defence. Ale jak kto woli. Jeśli ktoś się nastawia na wbicie ~60 lvla i blokanie no to sword jest górą. Ale jeśli ktoś ma zamiar expić dużo i szybko to axe jest niezmiennie na 1 pozycji :P |
ja oczywiscie popieram axe:P od poczatku granaia knightem zauwazylem ze wiecej osob walczy swordem wiedz postanowilem potrenic skill axa i przy tym juz zostalem :) axe sa duzo lzejsze i tansze od swordow chociaz maja mniej defa nadrabiaja atkiem :D :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:13. |