Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Co was w Tibii najbardziej wkurza? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6521)

Suchy512 30-09-2007 11:01

Oczywiście n00by, boty, thiefy i ludzie którzy patrzą kto ma jaki lvl i po nim go ocenia...

Pedziej 30-09-2007 12:35

A mnie wkurzył najbardziej up date. Myślicie ze jestem następnym niezadowolonym sorkiem.
Otóż nie! Jestem niezadowolonym palkiem. Kiedyś gra w tibie była dla mnie wyzwaniem teraz wszystko jest za łatwe. A co najgorsze kiedyś było pełno niobów sorków, które brali najlepsze profesje teraz przerzucili się na palków i knightów. Palków było tak malo był spokój a teraz jak gram <grałem> swoim palkiem wszyscy myślą, że ja tez zacząłem przez up date. Więc przestałem grać w tibie, bo to gra mnie porostu nudzi a nie wyobrażam sobie grać inną profesją niż paladyn.

xalias 30-09-2007 20:35

Wkurzaja mnie ludzie co to by tylko skakali z gildii do gildii po to aby zdobyc itemy, nie grajacy zespolowo tzw. solisci.

speedyyy 01-10-2007 17:07

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Averus (Post 71580)
Mnie najbardziej wkurzają tępe nicki w stylu:
King of Chimera
Warrior of Secura
The best Bowman on Chimera
albo coś w stylu
Kamil Sz.

Jezuuuuu to jest jazda no i jeszcze Premium Account. Niech se maja własne światy, nowe potworki, ale czemu moją być lepsi??? Wiem, wiem bo płacą. Mają zaklęcia, szybciej sie regeneruja mniej tracą przy DEADZIE. Niech sie loguja bez problemu ale powyższe rzeczy to dla mnie lekkie przegięcie.

a ty lol jestes kurde zdoboc wiekszy lvl i kilku kumpli i kazdego po koleiwal l0olku

Draxin 01-10-2007 17:23

Mnie drażnią Hight Level'e które myślą że jak mają tam 80 lvl to są dobrzy...A oni najczęściej zachowują się jak 10 letnie matoły...

Ptakuba 01-10-2007 21:23

A jedna rzecz doprowadza mnie do szału. Ludzie którzy oceniają innych po levelu w Tibii! Kompletny debilizm! I to jeszcze w RL! Idę i pytam jednego mojego "kolegę" czy jest jakiś odpowiednik UE dla druida, a on mi gada żebym sp...rzał bo ledwo przeszedłem rooka, nie umiem grać i dobrze że już nie gram w Tibię bo hańbiłbym tą grę. Zawsze jak powiem shuntować (czyt. shantować) to on mnie poprawia na shuntować (czyt. shuntować) i nie zapomina przy tym powiedzieć tego co wyżej. No i w samej grze atakuje graczy którzy ledwo wyszli świeżo z rooka bo dla niego to nooby... A najgorsze jest to że takich jak on jest mnóstwo...

~Naesi~ 01-10-2007 22:29

Update, Update, Update...a najbardziej nooby, którzy przed upem grali postaciami magicznymi, a po upie zaczęli grać nagle palkami i knightami bo myśla, ze będą wymiatać...żal mi tych ludzi...poprostu nie potrafią grać. Ja zostałem przy druidzie i nie zamierzam z nim skończyć.
Pozdro4All

Shaq'u 01-10-2007 23:07

Najbardziej wkurzają botterzy którzy później wywyższają się że bocik wbił 100 lvl a oni kozaczą. Newbie, nooby, thiefy, hackerzy, nowi ownerzy z allegro.pl .... n/c:confused::confused::confused:

Leirdek 01-10-2007 23:52

Te nieustanne skillowanie i inne,ale ja tam nie narzekam!No i botterzy,tchiefy,noobki itp.

Pozdro

Jazonik 07-10-2007 18:18

:p

Mnie w tibii najbardziej wkurzają polacy(nie wszyscy ofc).Kiedyś br ale
w porównaniu z niektórymi polakami to są nawet spoko.Czasami mnie zniechęcają niedoróbki graficzne.

Einstein15 07-10-2007 21:36

mnie drodzy uzytkownicy w tibii denerwuje wiele rzeczy:
1.Bardzo wielkie ograniczenie kont darmowych...
Ta gra z update na update robi sie coraz gorsza.To ulatwiaja zycie knightom to sorkom i nazywaja to balancem...Ponadto gracz darmowy ma odczucie takiego cisniecia sie.wiem zaraz odezwa sie ci madrzy co maja pacce i uwazaja ze gracze z darmowymi kontami powoduja lagi...Nie wlasnie mylicie sie.Rozumiem ze dodaja paccom co update nowe tereny i czary ale bezsensem jest to ze nic nie ma dla faccow...Ani jakiegos nowego expowiska ani zadnego czaru ktory spowodowal by "bananka" na naszej buzi
2.Kozactwo high lvli.
Wiekszosc high lvli uwaza ze majac wysoki lvl czy wysoki skill broni lub magiczny jest naprawde potezny i taki low lvl moze go uznac za bostwo...
3.Szerzenie sie booterstwa.
Coraz czesciej widze ze w kopalniach lub miejscach gdzie sa rotwormy czy zwykle dwarfy znajduja sie duze liczby booterow.Nie dosc ze odbieraja oni przyjemnosc z gry niskim lvlom to jeszcze utrudniaja zycie...
4.GM-owie
Gm-ow jest tyle a ich intensywnosc i reagowanie na skargi jest taka ze pozal sie boze.Zauwazam tu nie sprawiedliwosc np.stojac pod dp jak ktos prosi o tp to gm kozak czesto wbija i efekt taki banik... zas gdy booter zajmuje cala kopalnie i chamsko to robi to gm sie nie zjawi ...
5.Update
Z update na update jak juz pisalem to pozal sie boze...
Kiedys knight jak mial 70/70 czy 75/75 to byl idolem a goscie z 80/80 czy 90/90 to istna rzadkosc byla.A teraz?.Wbija ci taki 8 lvl.kisi ogorka na bocie ukryty i skilluje sobie 24/h.Efekt? skille 80/80 i taki udaje sie expic wraz ze wzrostem lvla przenoszac sie na coraz lepsze monstry...Ponadto po co dodali tyle tych smiesznych broni i po co te oraniczenia lvlowe na bron.To istny smiech na sali...Osobiscie sam posiadam knighta i update z tymi broniami to bezsens...

kisielman 09-10-2007 11:29

A mnie Tak :
Złe balansowanie FACC i PACC (to samo co UP) ;)
Głupie nicki (szczególnie polaków) np.Knight Pogromca Trolli (LOL)
Przekleństwa które (szczególnie Polacy) zamiast powiedzieć grzecznie by zostawić jego potworka to mówią kuX(wa wypX(X(dalaj stąd bo dedniesz od moje SUPER HIPER kolegi który ma 999 lvl (lol) :D
Żeby nie było to NIE dotyczy wszystkich polaków jakby się ktoś czepiał
Booty za które powinni do więzienia wsadzać :evul::evul::evul:

reblax 09-10-2007 13:03

hm.nicki to mi wisza poniewaz jak ktos nie traktuje tibi powaznie i nie wie o co w tym chodzi to gra na jakims lipnym nicku.mi to nie przeszkadza,to nie moj problem.co do zlego wybalansowania Facc i Pacc.sam pacc posiadam i uwazam ze nie czyni mnie to "lepszym" lecz jestem za tymi ulepszeniami bo w koncu nie place za to tylko po to zeby niczym sie to nie roznilo od Facc.bo wtedy kupno pacca bylo by bez sensu.ludzie,troche logiki.jednym z najbardziej wkurzajacych aspektow tibi sa NOOBY ktorzy nie maja o tym zielonego pojecia i psuja wszystkim humor przez swoje glupie wyskoki itp.nie jest to noob ale NOOB ze wzgledy na to ze taka osoba tylko zaniza poziom tej gry.zazwyczaj tacy ludzie nie przebijaja sie powyzej 20 lvl a zucaja sie do 70 (jak do mnie np) i czesto mozna narobic sobie rs przez taka kuX(X(we.thief to zupelnie odmienny temat i na to nie ma sposobu.takich ludzi to ja juz wogole pozostawie bez komentarza...grozenie swoimi kolegami to zupelny bezsens i mozna sie na tym nizle przejechac wiec nie polecam.w tibi jest ogolem mowiac od groma takich czynnikow ktore powoduja ze masz ochote rzucic to w kat i juz wiecej nie dotykac lecz po prostu trzeba sobie z tym radzic.ja jakos daje rade ale czasem to mam ochote....no wlasnie :p w kazdym razie zycze powodzenia w uporaniu sie z tymi problemami.ja wam radze tak:olejcie to B) nooba ignore itp :]

Argam 20-10-2007 23:04

10 lat to dla CipSoftu za mało

Mnie najbardziej wkurza to, że po 10 latach istnienia ta gra wciąż pozostaje niedopracowana.

- Druid nie jest dobrodusznym, leśnym mędrcem tylko słabszym magiem z UHami;

- Niektóre miasta są źle zaprojektowane. Choćby takie Venore - pod depo (poziom niżej) znajdują się bary i areny, gdzie nie ma żywej duszy! Tak samo w Kazordoon - jest tam kupa sal zabawowych, plansze do szachów, kółko i krzyżyk, ale też nikogo tam nie ma. A wiecie why? Bo są za daleko od depo! Miejsca z Protection Zone od zawsze były miejscem spotkań, handlu, bo są bezpieczne. Fajnie by było gdyby mapperzy w następnych update'ach wzięli to pod uwagę i lepiej zaplanowali centra miejskiego życia...
Poza tym czy to nie dziwne, że Venore jest zbudowane z kamiennych cegieł i utrzymuje się na tak podmokłym terenie?

- Bronie są porażką... Ten kto zna historię wie, że miecze zostały wyparte przez szable, a katana uważana jest za najdoskonalszą broń sieczną. A w Tibii jest odwrotnie! Miecze są tam lepsze od szabli, a [ITEM]katana[/ITEM] to już w ogóle shit.
Po za tym dziwne jest to, że jednoręczny [ITEM]Stonecutter Axe[/ITEM] ma tyle samo ataku, co dwuręczny [ITEM]Avenger[/ITEM], [ITEM]Arcane Staff[/ITEM], czy [ITEM]Heavy Mace[/ITEM] na dodatek trudniej je zdobyć. Broń dwuręczna powinna mieć większy atak, bo angażuje siłę obu rąk - to chyba logiczne?

- Klient Tibii to zwyczajne gówno. Mam AMD Athlona 64 1.8 GHz i 1024 MB RAM i Tibia angażuje ponad 90% CPU.
CipSoft nie przejmuje się cheaterami. Zamiast wprowadzić w kliencie mechanizmy uniemożliwiające działanie botów to omijają problem wprowadzając np. regulowanie światła. Pochodnie i utevo lux są bezużyteczne. Nie mam nic przeciwko hotkeyom i aimbotom - to znacząco wyrównuje szanse graczy. Kiedyś mag musiał się nieźle namęczyć żeby trafić runą w gracza, podczas gdy rycerze i paladyni nie musieli robić nic poza wskazaniem celu. Zabezpieczenia przed Cavebotem to rzecz, która by się mocno przydała.

- Pomijając pobłażliwy stosunek Cipsoftu do gry, Tibia ma jedną parszywą wadę, która przebija wszelkie okropności świata. Największą wadą Tibii są GRACZE! Każdego dnia hordy n00bów dają popis swojej głupoty i braku kultury. Najgorszą z nacji są Polacy. Można ich poznać po dołujących nickach i po wulgarnym słownictwie. I jak tu być patriotą... Gdyby tak jeden drugiego szanował i starał się wczuć w klimat gry, to Tibia byłaby niemal doskonała.

Losy Tibii i Tibijczyków są mi już obojętne. Czekam na Wakfu ;).

orromiss 21-10-2007 15:07

Dziś myślałem że wylazę z siebie zalogowałem się i poszedłem skilować no roty aminąłem goście który skilował(nie zabiłem jego potworków) i sam oidszedłem i zaćząłem skilować. Zacząłem sobie czytać forum znów zerknąłem na tibie zeby się ,,exurnąć" i patrze a ten koleś który skilował pcha mnie tak zeby otoczylo mnie 8 rotwormow i zebym padl. Gdy zacząlem expic w innym miejscu jaskini jego kumpel(albo on na multi cliencie) zablokowal caly resp dla swojego kolegi(albo dla siebie)

Czy to nie jest wkurzające. A na dodatek te słownictwo najczęściej używajo go dzieci(wiek 8-11 lat ) które chcą się popisać że są ,,Maczo" Oczywiście nie wszystkie.

Badek1910 21-10-2007 16:30

Niestety... Polacy i ich chamskie zachowanie oraz niski poziom intelektualny...

Naper 23-10-2007 21:49

Najbardziej denerwują mnie złodzieje których niestety jest co raz to więcej;(

Patton 24-10-2007 19:15

Mnie denerwuja przedewszystkim Player kilerzy i lagi. a takze to ze h-lvl przywlasczaja sobie expowiska,wyzszosc pacc nad facc,knight uposledzony magicznie i dlugie skilowanie pall to samo rozdzki dla drutow i sorkow beznadziejne (drut maly zasieg) (sork ogien)

Erhion 24-10-2007 19:27

Up:

Witamy w Tibii.:p

Cruss 24-10-2007 20:21

a mnie to wkuza jak ktos mi po starym jedzie a on jest gmem

Khariag 25-10-2007 19:56

Wkurza mnie to co wiekszosc - nooby w kazdym znaczeniu tego slowa...

Piotrek Marycha 25-10-2007 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Einstein15 (Post 1684663)
Wbija ci taki 8 lvl.kisi ogorka na bocie ukryty i skilluje sobie 24/h.Efekt? skille 80/80 (...) po co te oraniczenia lvlowe na bron.

moze dlatego zeby ten 8 lvl nie slal ci hitow po 120+ z WH?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argam (Post 1704655)
- Druid nie jest dobrodusznym, leśnym mędrcem tylko słabszym magiem z UHami;

po prostu nie widzisz jego zalet
Cytuj:

Ten kto zna historię wie, że miecze zostały wyparte przez szable
bynajmniej nie dlatego ze powoduje wieksze obrazenia
Cytuj:

Zamiast wprowadzić w kliencie mechanizmy uniemożliwiające działanie botów to omijają problem wprowadzając np. regulowanie światła.
omfg, a wg ciebie to takie banalne nie?

Mydelko-Fa 25-10-2007 22:59

eeehhh

mnie w tibi najbardziej wkurza ze uzaleznia 8o
jestem uzalezniony...
i staram sie nie grac :D
ale co mi tam...
nie cierpie oo n00bków jeszcze :D
i takich badziewnych nicków na guardi,.. "Nieprzepchana dziewica" :o

X(X(X(

^^

Camoorcha 26-10-2007 00:30

kicki, lagi

Knypek 28-10-2007 09:35

A mnie wkurzają pedałskie nicki,nooby i nic

nicki:
paladyna-bladyna
diego-czesio

Arlash 28-10-2007 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Averus (Post 71580)
Mnie najbardziej wkurzają tępe nicki w stylu:
King of Chimera
Warrior of Secura
The best Bowman on Chimera
albo coś w stylu
Kamil Sz.

Jezuuuuu to jest jazda no i jeszcze Premium Account. Niech se maja własne światy, nowe potworki, ale czemu moją być lepsi??? Wiem, wiem bo płacą. Mają zaklęcia, szybciej sie regeneruja mniej tracą przy DEADZIE. Niech sie loguja bez problemu ale powyższe rzeczy to dla mnie lekkie przegięcie.

-Denerwują mnie tacy jak ty...
-Nooby
-Thieffy
-Polacy
-Brazole
-Mass kicki
-Lagi

I co ?

Arlash 28-10-2007 09:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Einstein15 (Post 1684663)
mnie drodzy uzytkownicy w tibii denerwuje wiele rzeczy:
1.Bardzo wielkie ograniczenie kont darmowych...
Ta gra z update na update robi sie coraz gorsza.To ulatwiaja zycie knightom to sorkom i nazywaja to balancem...Ponadto gracz darmowy ma odczucie takiego cisniecia sie.wiem zaraz odezwa sie ci madrzy co maja pacce i uwazaja ze gracze z darmowymi kontami powoduja lagi...Nie wlasnie mylicie sie.Rozumiem ze dodaja paccom co update nowe tereny i czary ale bezsensem jest to ze nic nie ma dla faccow...Ani jakiegos nowego expowiska ani zadnego czaru ktory spowodowal by "bananka" na naszej buzi
2.Kozactwo high lvli.
Wiekszosc high lvli uwaza ze majac wysoki lvl czy wysoki skill broni lub magiczny jest naprawde potezny i taki low lvl moze go uznac za bostwo...
3.Szerzenie sie booterstwa.
Coraz czesciej widze ze w kopalniach lub miejscach gdzie sa rotwormy czy zwykle dwarfy znajduja sie duze liczby booterow.Nie dosc ze odbieraja oni przyjemnosc z gry niskim lvlom to jeszcze utrudniaja zycie...
4.GM-owie
Gm-ow jest tyle a ich intensywnosc i reagowanie na skargi jest taka ze pozal sie boze.Zauwazam tu nie sprawiedliwosc np.stojac pod dp jak ktos prosi o tp to gm kozak czesto wbija i efekt taki banik... zas gdy booter zajmuje cala kopalnie i chamsko to robi to gm sie nie zjawi ...
5.Update
Z update na update jak juz pisalem to pozal sie boze...
Kiedys knight jak mial 70/70 czy 75/75 to byl idolem a goscie z 80/80 czy 90/90 to istna rzadkosc byla.A teraz?.Wbija ci taki 8 lvl.kisi ogorka na bocie ukryty i skilluje sobie 24/h.Efekt? skille 80/80 i taki udaje sie expic wraz ze wzrostem lvla przenoszac sie na coraz lepsze monstry...Ponadto po co dodali tyle tych smiesznych broni i po co te oraniczenia lvlowe na bron.To istny smiech na sali...Osobiscie sam posiadam knighta i update z tymi broniami to bezsens...

1)Kazdy tak mowi...kup pacc to zrozumiesz...

2)A co jezeli h-lvl jest od ciebie lepszy to nie moze kozaczyc ? normalna rzecz...fikasz = ded proste...

3)Tu sie z tobą zgodze

4)Tutaj rownież

5)Poskilluj troche to poczujesz ten klimacik. Jak bijesz sobie dl'a bez uha itp...A te ograniczenia to po to zeby ci twoi ,,booterzy'' nie biegali ze skillami 80 z Sovem :)

szepke 29-10-2007 18:43

1.Jak dedne, po tym jak kupe czasu skilluje lub expie.
A szczegolnie jak mnie dednie moj "kolega" ze szkoly(Ps. Moglby ktos go dednac - "Czorny ciemny rycerz" ??) :/
2.Lagi.
3.Oczyszczanie serwera w najlepszym momenci gry :)

MiDoO 30-10-2007 18:32

Ja tam do nickow nic nie mam :D
Mnie wkurzają:
<>NOOBY!!
<>Lagi
<>Oszuści
<>i BR-azyliany

DevilOfMale 31-10-2007 16:16

A mnie :P

Głupie nicki to mniejsze ale pk na swiatach pvp nie da sobie lvl wbic ide sobie na cyclopy a tu nagle team - pk i co ? ded :/ no i bye bye itemy

Mulko 31-10-2007 20:22

Mnie wkurza że na ziemi leży dużo śmieci.
Ale kiedy miałem 8 lv i znalazłem [ITEM]longsword[/ITEM] był to dla mnie skarb a teraz niestety śmieć;(
Jestem sorc :mag: i wole Różdżki;)

SonxPeti 01-11-2007 16:28

Mnie wnerwiają np. ludzie którzy mają od ciebie o 10 większy lv. i cię znienacka ubijają,albo skillując sobie przychodzi pk blokuje cię i ubija!!To jest wnerwiające...!!X(

SonxPeti 01-11-2007 16:29

Mnie wnerwiają np. ludzie którzy mają od ciebie o 10 większy lv. i cię znienacka zabija,albo skillując sobie przychodzi pk blokuje cię i ubija!!To jest wnerwiające...!!X(

Kasken 01-11-2007 22:44

mnie najbardziej w tibi wkurza to ze jak sie jest palem obojetnie jaki lew i Ci sie skacza spiry to juz masz deda, ostatnio bylem na dc i mi sie skonczyly speary i juz nie moglem wrucic do miasta bo bym padl obojetnie na czym.

P.S. Przydal by sie czar na zwykle speary ;(

Wampss 02-11-2007 00:36

Mnie najbardziej denerwują te zasrane dzieci, które przychodzą, wbijaja ci się na expa i ci biją potworki! To jest tak wkur*****ce że, żal mi sie robi ich. Najchętniej to bym takich poroz*******ał :D

Maciektgk 02-11-2007 01:19

Nooby, nooby i jeszcze milion razy nooby. Pierwsza sytuacja : Skillujesz se spokojnie na slimach. A tu wchodzi Ci taki noob, zabija slimy i mówi "siemq zodstanuiemy qunplami ???//". Druga sytuacja: Expisz sobie na swojej miejscówce i cieszysz się, że nikt ci nie przeszkadza. A tu noob wchodzi i mówi "lejwe". No normalnie żal...

Volshio 04-11-2007 01:31

Sytuacja w banku:

- 18448165643 osob w kolejce z czego ty 18448165632
- gosciu numer 1 wlasnie zrobil co mial zrobic i wkolko job, job, job, job, job, job, job, job, balance, job, job, job, balance, job, job, job, balance, job, job, job, balance, job, job, job, balance, balance, balance, balance, balance, balance, job, job, job,
i tak w kolko

-ciagla przepychanka i pisanie hi milion razy na sekunde chocby im to cos dalo...

OMG

no i nooby zabijajace twoje potwory najbardziej w*****ajce podczas skilowania, no i jeszcze zabijesz wolfa a inni ci rzucaja smieci ze by nie mogles go otworzyc chocby mial z niego SoV wyleciec...

albo na serverach pvp, expisz sobie spokojnie w kopalni albo gdzies tam, przychodzi pk i cie leje:

1. padniesz to wiadomo lvl w dol itd
2. zabijesz go HUNTED!! od jego kumpli 200lvl+
3. udezysz go to HUNTED za to ze go bijesz

Jak mysle o tych nobach to grac mi sie odechciewa...
W*****lem sie nawet jak o tym pisalem...
Sry ;)

Yaund 04-11-2007 11:09

Według mnie najgorsi są spamerzy i złodzieje loota...Istan plaga a zwłaszcza na dwarf.

XanoX 06-11-2007 11:56

mnie w tibi denerwuje brak dźwięków i kolesie którzy mają od ciebie większy lvl i ich teksty ''ded?'' ,''chcesz deda?'' to tak denerwuje -_-'

Bula2008 06-11-2007 14:40

Mnie Wkurzaja nooby... a dokładniej polskie nooby... no i jeszcze brasile ktore mowia do ciebie po brasilu...a ty nic nikumasz bo angola nieznaja... :baby:

Noobs in tibia:
PL 50%
BR 35%
Other 15%

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:45.