Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Galana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=183)
-   -   Wydarzenia z Galany (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80742)

Poznanski Rycerz 13-01-2007 20:08

...

@tharrin
ty jestes tak glupi ze mnie przerazasz. Napisalem, ze nie tlumacze doslownie bo to wychodzi jak parodia sthura, ale do ciebie to jak do dupy mowic.

Kurier 13-01-2007 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz (Post 1195046)
@tharrin
ty jestes tak glupi ze mnie przerazasz. Napisalem, ze nie tlumacze doslownie bo to wychodzi jak parodia sthura, ale do ciebie to jak do dupy mowic.

Sthura powiadasz??
Fu*k you- tere fere..
Fu*k you too- ty tez tere fere!!
:D

Ludzie nie klucic mi sie tu o cholerne tlumaczenia bo obaj macie biedny ten second language :p

wilderwein 14-01-2007 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azenus (Post 1194861)
ja tam nie korzystam z windowsa i nie mam problemow ^^

Linux? o yeah ;> nastepny użytkownik linuksa grający w Tibie? ;-)

Azenus 14-01-2007 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wilderwein (Post 1195850)
Linux? o yeah ;> nastepny użytkownik linuksa grający w Tibie? ;-)

Taaaa, chociaż pierdole taką grę... -.- same kłopoty przez to
zbugowany klient

Poznanski Rycerz 14-01-2007 12:18

...

zamrozić — zamrażać
1. «poddać coś działaniu niskiej temperatury, doprowadzając do całkowitego lub częściowego zamarznięcia»
2. «silnie schłodzić»
3. «wstrzymać realizację, użytkowanie lub sprzedaż czegoś»
bibliografia ^^: www.pwn.pl
SPOJRZ NA 3 ZNACZENIE> Nie wiem tharrin ale chyba znowu cos ci ne wyszlo ^^, bo kazdy wie, ze sie nie tlumaczy w slowo w slowo tak jak ty. Widze cie w roli tlumacza jakbyś miał tekst, a tam by ci sie idiom zapodział.

Wiec jak nie umiesz polskiego to sie nie zabieraj za angielski, bo jestes znany z brazyliskiej konstrukcji zdania tj. Np Present Simple
Tharrinowe zdanie : Podmiot/ osoba + (odmieniony) to be+ czasownik ^^
Wszyscy sie z tego brechtali ale zaraz sie wyprzesz

mR THE BESTESTESTETS ENGLISH

@kurier

O to mi chodzi^^ wiekszosc polskich tlumaczy robi ten blad, ostatnio ogladalem miasto gniewu z napisami - cos takiego bylo
SHUT THE FU*K UP - POLSKIE TLUMACZENIE - NIE MAM CI NIC DO POWIEDZENIA -.-

@Linux userzy
gratuluje wytrwalosci przy linuxie ^^

pawlon 14-01-2007 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz (Post 1196484)
zamrozić — zamrażać
1. «poddać coś działaniu niskiej temperatury, doprowadzając do całkowitego lub częściowego zamarznięcia»
2. «silnie schłodzić»
3. «wstrzymać realizację, użytkowanie lub sprzedaż czegoś»
bibliografia ^^: www.pwn.pl
SPOJRZ NA 3 ZNACZENIE> Nie wiem tharrin ale chyba znowu cos ci ne wyszlo ^^, bo kazdy wie, ze sie nie tlumaczy w slowo w slowo tak jak ty. Widze cie w roli tlumacza jakbyś miał tekst, a tam by ci sie idiom zapodział.

Wiec jak nie umiesz polskiego to sie nie zabieraj za angielski, bo jestes znany z brazyliskiej konstrukcji zdania tj. Np Present Simple
Tharrinowe zdanie : Podmiot/ osoba + (odmieniony) to be+ czasownik ^^
Wszyscy sie z tego brechtali ale zaraz sie wyprzesz

ostatnio ogladalem miasto gniewu z napisami

dobra, to pokarz mi gdzie sie "ze mnie wszyscy brechtali"
ja po prostu uwielbiam jak ty przekreczasz i wymyslasz sobie nowe fakty, jak to wchodzilem w dupe kardearowi, a nigdy nie byles na vent ze mna :D i co? wypomnialem to a tu cisza, wymyslasz kolejne gowno

panie kolego, jako ze masz angielski 2x lepszy od moejgo to na cholere ci napisy w filmie?!?! ja jestem w stanie obejrzec bez, a ty co? nie rozumiesz co mowia??!?!!?! nie powiem, czesto chodze na latwizne i uzywam napisow, bo nie znam slownictwa technicznego czy cos, no ale ty??? taki mastah? ktos taki jak ty z angielskim 2x lepszym jak moj to na pewno ma juz advenc'a i nie potrzebuje nic, pewnie myslisz po angielsku ;) szkoda ze jakos nigdy bnie bylo widac twojego angielskigo na forum tibia.com

cos zaczya mi sie wydawac ze ty te posty tutaj piszesz ze slwonikiem, i nie popisujsie definicjami bo twoje tlumaczenie nie bylo jak napisalem ANI dobre ani doslowne. wiec chcac parodiowac sthuhra z doslownym tluamczeniem to ci niewyszlo, jak chciales zrobic dobre tluamczenie to tez nie.

aragorn@
musisz podac parametry, przecierz ten sygnal namierzasz do czegos, czyli np ip galany, samo polecenie ci nie wyczyta z mysli gdzie ono ma sie laczyc :P

PS:
wklej mi przyklad najlepiej z jakiegos forum zdania mojego w present simple napisanego w ten sposob w ktory podales, chociarz raz w zyciu podaj przyklad i udowodnij co mowisz, a nie ciagle cos wymyslasz, to sie robi juz nudne :(
ciagle czekam na filmiki z twoich wielkich akcji na wojnach...

aragorn uczciwy 14-01-2007 14:17

........................

aragorn uczciwy 14-01-2007 14:19

Hmm... A etraz z innej ebczki: Mam wirusa w c:/windows/system32/autosys
WIrus dziala tak, ze co chwila sie resetuje mi komp;/ PRubowalem juz wejsc na system32 i usnac go recznie, ale odrazu jak klikne na system32 komp mi siada;/ Antywirusem bylo to samo... avast dolecial do system32 i sie komp resetowal... prubowalem ctr+alt+delete wylaczyc auto sys, ale to tez nic nie dalo.. Moze wy cos wymyslicie?;/ Bylbym bardzo wdzieczny w tibi...:P Bp of Uh dla zwyciezcy konkursu xD

ps. Tylko nie mowic ze mam zformatowac.... bo tyle to aj etz wiem, chodiz mi o usuniecie tego ebz formata

pawlon 14-01-2007 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aragorn uczciwy (Post 1196805)
Hmm... A etraz z innej ebczki: Mam wirusa w c:/windows/system32/autosys
WIrus dziala tak, ze co chwila sie resetuje mi komp;/ PRubowalem juz wejsc na system32 i usnac go recznie, ale odrazu jak klikne na system32 komp mi siada;/ Antywirusem bylo to samo... avast dolecial do system32 i sie komp resetowal... prubowalem ctr+alt+delete wylaczyc auto sys, ale to tez nic nie dalo.. Moze wy cos wymyslicie?;/ Bylbym bardzo wdzieczny w tibi...:P Bp of Uh dla zwyciezcy konkursu xD

ps. Tylko nie mowic ze mam zformatowac.... bo tyle to aj etz wiem, chodiz mi o usuniecie tego ebz formata

ale on ci sie resetuje tak normalnie? jak "Twardy reset" ? czy masz jakis monit o bledzie albo odliczanie od minuty czy cos? poza tym sprobuj innym anty virem ;) i masz nowe bazy wirusow do swojego?

Azenus 14-01-2007 15:19

@ up: tryb tekstowy plx?

aragorn uczciwy 14-01-2007 15:51

Mam najnowsza abze avasta.. sprawdzalem jeszcze ad-aware se personal, ale roneiz doszlo do system32 i wyskoczylo niebeiskie okienki jakies biale napisy i komp sie wlacza od nowa...;/

edit:
Moze ejst jakeis polecenie zeby nie wylaczalo kompa bezpolecenia...?;/

thewojtek 14-01-2007 16:16

W awascie jest opcja usuwania zakazonego pliku przed( w czasie?) rozruchem systemu operacyjnego...

Joan_Brave 14-01-2007 18:25

17:00 Primitives are attacking Thais!- powie mi ktoś do jasnej anielki cio to jest??

aragorn uczciwy 14-01-2007 19:09

Cytuj:

W awascie jest opcja usuwania zakazonego pliku przed( w czasie?) rozruchem systemu operacyjnego...
Txn, powidz dokladnie gdzie:P jak zadziala to amsz bp uh^^

Adrianoss 14-01-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Joan_Brave (Post 1197358)
17:00 Primitives are attacking Thais!- powie mi ktoś do jasnej anielki cio to jest??

nie wiem czy mozna linki wklejac ale wkleje najwyzjej oberwe po uszach
http://tibia.erig.net/Raid#Primitive_raid_on_Thais

Migdas 15-01-2007 00:51

Witam!
Mam pytanie, jak stoją christmas tokeny na galanie?:P

Cataclism 15-01-2007 23:17

ludzie XD jedzemy a nie spimy XD
ferie rox XD hahaha

Morbom 16-01-2007 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cataclism (Post 1200506)
ferie rox XD hahaha

kto ma ferie ten ma, u mnie ferie dopiero w lutym zagoszczą ;d

_PiteroS_ 16-01-2007 00:29

wie ktos moze dlaczego padl "zero"
nie to zebym plakal z tego powodu pytam z ciekawosci ...B)

Iwanek18 16-01-2007 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cataclism (Post 1200506)
ferie rox XD hahaha

ja mam dopiero 26 stycznia ;/

i tak teraz lagi i nic sie nie da zrobic ;/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:41.