Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Koszyk 14-12-2008 02:29

Obejrzyj ze mną Vampire Knight :D

Grocix 14-12-2008 03:16

A mnie wzielo na Henriette i wyladowala i w avku i w sygnie >.>

Czegochcesz 14-12-2008 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2375928)
Czy ogladal ktos moze Azumange Daioh?
Wlasnie skonczylem z amv hell 1,2,3,4 i bylo tam wiele motywow wlasnie z tego anime ^^

Azumanga Daioh - Taki Lucky Star bez nawiązań do Otaku, ogólnie polecam ; d

Corgar Frizz 14-12-2008 11:54

@Grocix.... Normalnie lol. Ty dajesz do avka Henriette, a ja właśnie zaczęłem Gunslinger Girl oglądać ;p Coż za zgranie. Szkoda że nie jesteś Rayzą, bo bym troszkę więcej i bardzo inaczej napisał.

Mam ochotę na anime z rodzaju nie często oglądanego przez mnie. I akurat na gunslinger girl trafiło. Z tego co na tanuki wyczytałem, trafiłem bardzo dobrze. Po recenzji natychmiast pomyślałem o Claymore i Nikicie xD
Akurat zbliżają się ferie to będe miał troszkę więcej czasu na mange&animu.

Nipah!
Corgar Frizz

Serious Sam 14-12-2008 12:12

Ja jednak zacząłem ściągać Spice And Wolf, mam dużo czasu, a to chciałem pierw obejrzeć.

*
Takie pytanko: Skąd mogę ściągnąć wszystkie odcinki ''Seto no Hanayome''? Bo mam pełno stron, ale to po jednym trzeba ściągać...

Grocix 14-12-2008 12:28

@Corgar
Widzisz?;> Jak dobrze, ze nie jestem Rayza...

@Sam
http://getfansub.com/wiki/Seto_no_Hanayome

Corgar Frizz 14-12-2008 12:30

@Grocix. I znowu tak samo myślimy ;p Tylko że byłeś minimalnie szybszy. Ale to dlatego że nie mam getfansub w bookmarkach i musiałem szukać na 1 stronie tematu.

@ Serious Sam

W 1 poście tego tematu masz poradnik jak używać USDownloadera. Robisz liste linków i zapominasz o tym. Sciąga się samo. A Seto no Hanayome znajdziesz na www.getfansub.com/wiki/ .

Spice and Wolf całkiem fajnie się ogląda. Zwłaszcza Horo. Ending może jest troszkę dziecięcy, ale i tak jest cudowny ;p

EDIT: Link się zepsuł. Za jakieś 1h uploadne swojego USD i wszystko będzie śmigać.
Nipah!
Corgar Frizz

Quezacoatl 14-12-2008 14:14

Azumanga to też bezfabułowiec... Nie wiem jak można się takimi podniecać.

-=DanieL=- 14-12-2008 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2375928)
Czy ogladal ktos moze Azumange Daioh?
Wlasnie skonczylem z amv hell 1,2,3,4 i bylo tam wiele motywow wlasnie z tego anime ^^

Offtop:
@Eerion: jutro rewanz ;<

Ja oglądałem, to anime jest na tyle specyficzne, że do wielu piosenek pasowało tak aby rozbawić widza :) w AMV4 czepili się Death Note (Candy Man mnie rozwalil :D).

Koszyk 14-12-2008 19:21

no wiec pierwsza seria VK za mną, zajebiaszcze anime, szkoda tylko ze walki w nim jako tako nie ma, przez tydzien chyba zdaze obejrzec 2ga serie... : P

Nari 14-12-2008 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2375936)
A ja obejrzalem 10 ep efa, jeden z najsmutniejszych, a zarazem nadajacych pelnosci serii (i chociazby sensu openingowi). Czy tylko mi, druga seria wydaje sie troche powazniejsza, niz pierwsza?

Ide spac, jutro musze dokonczyc 2gi Stage :P

Oyasumi~

Mi się jakoś pierwsza częśc bardziej spodobała :<. miała ten klimat.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2377235)
no wiec pierwsza seria VK za mną, zajebiaszcze anime, szkoda tylko ze walki w nim jako tako nie ma, przez tydzien chyba zdaze obejrzec 2ga serie... : P

W drugiej serii trzymały, i trzymają nadal, mnie tylko niespodziewane końcówki odcinków ; P.

@edit. Po raz drugi zainteresowałem się USD. Nie wiem dlaczego, ale linki z MU jadą mi za 25-35 kb/s, podczas gdy przez przeglądarkę ~230

Corgar Frizz 14-12-2008 21:15

@Nari

U mnie USD sciąga z pełną prędkością neta. Może masz jakąś dziką wersje? Sciągnij to co jest w 1 poście bo dzisiaj wrzuciłem najnowszą wersję tego.

Nipah!
Corgar Frizz

Nari 14-12-2008 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2377539)
@Nari

U mnie USD sciąga z pełną prędkością neta. Może masz jakąś dziką wersje? Sciągnij to co jest w 1 poście bo dzisiaj wrzuciłem najnowszą wersję tego.

Nipah!
Corgar Frizz

Ściągnąłem tą samą, nawet niedawno, czyli dziś. Trzeba coś w ustawieniach zrobic? Ja nic nie grzebałem. Prędkośc jest od początku wysoka, czy co dopiero się rozkręci? Ja przeczekałem 10 minut żeby zobaczyc i z 25 kb/s podskoczyło do (aż) 35. Korzystam z AoLa.

Serious Sam 14-12-2008 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2377391)
Mi się jakoś pierwsza częśc bardziej spodobała :<. miała ten klimat.

Mnie także, ale druga też nie odbiega od pierwszej.

@Corgar Frizz
Dzięki, teraz ściągam 26 odcinków(Seto no Hanayome) dzięki temu programowi, no i 13 (Wolf And Spice) przez torrent - wszystko ustawione na noc, ciekawe, czy do rana się ściągnie =]

Corgar Frizz 14-12-2008 23:45

Jak masz włączonego AOLa możliwe jest że dostałeś dziadoskie proxy. W każdym razie u mnie działa wszystko ok, a mamy identyczne USD. U mnie AOL wieczorem praktycznie zawsze mulił. Jak ściagasz z megaupload to narazie AOL nie jest potrzebny.

Nipah!
Corgar Frizz

Argen 15-12-2008 00:14

@Sam

Seto No H~ jest imo żalowe. :S

Juzefek 15-12-2008 14:57

Mam małe pytanko:wie ktoś może, gdzie w necie znajdę full mangę Dragon Ball? Bo na onemanga jest bodajże kilka chapów tylko :/

Serious Sam 15-12-2008 16:41

@juzefek
http://manga.bleachexile.com/dragon-ball.html
@Argen
Mnie trudno zniechęcić ; ]

sphinx123 15-12-2008 16:49

A pamiętacie anime Mikan - Pomarańczowy Kot? <3 Leciało na TVN'ie jakieś 10 lat temu XD To było zajo anime ^o^ Ending miał taką smutną pioseneczkę, którą do teraz pamiętam.

Argen 15-12-2008 19:56

Gdzię znajde do przeczytania online mangę Berserk (a konkretnie dalsze losy, te po zakończeniu animca)?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:56.