Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vein
(Post 1269855)
@Times
Dzieki za odpowiedz, ale czy moglbys ja rozwinac? :P bo nie znam sie w ogole na tych kopalniach i guardach bylem tam kilka razy w zyciu. Jesli mozesz to dokladniej co i jak, gdzie z czym to sie je itd. :P
Mam juz 34 lvl i 30 mlvl jezeli to cos zmienia :) no i pacc tez jest ciagle.
|
Na pierwsze hunty polecał bym 1 i 2 kopalnie od strony Carlin. wchodzisz do kopalni i idziesz coraz głębiej, coraz dalej , na niższy poziom. W 1 i 2 jest właśnie największy lajt. Oczywiście w chyba każdej kopalni przy wyjściu do poziomów guardów jest ich większa grupka. Zależy która kopalnia, w jednej są 3 krasnale a w drugiej 8. Radzę je ropać. Jak będzie 1 to wtedy możesz go na dole zniszczyć. Uważaj uciekając aby nie wpaść na innego guarda. Staraj się je jak najszybciej zabijać (z wanda ofc). Jak zrobi się niebezpiecznie to wtedy możesz użyć HMMa, czasem może zabraknąć drogi albo wyjdzie nam następny z nad przeciwka. Zobacz jak Ci będzie szło ich zabijanie, możesz potrenować koło skarbca w kazz, będziesz wiedzieć na jaką odległości ich trzymać itp. Sądzę że jak nabierzesz wprawy w zabijaniu guardów to nie strarczy Ci już kopalnia 1 i 2. 1 i 2 mają jeden duży plus, niżej są slimy, więc jak zrobi się gorąco możesz czmychnąć na dól. Będzie góra 1-2 slimy z którymi sobie na 100% poradzisz, takie miejsce bezpieczeństwa (bardzo dobre dla knightów do trenienia ponieważ zbyt wiele noobów nie przejdzie przez guardy). Pilnuj Hp, guard może nawet za 100hp walnąć w dobre eq, a jak będzie ich kilka to może zakończyć się dedem. Moją ulubioną kopalnia była kopalnia na wyspie, jest tam dużo guardów, 2 poziomy. Są też miejsca bezpieczeństwa (oczywiście nie takie jak w 1 i 2), w których można zostawić postać na afk. Oczywiście nie za długo.
Więc tak:
-poćwicz w kazz kolo skarbca, żeby wiedzieć jak szybko biegają itp
-może przejdz się do kazz mines, guardy najbardziej w dół, tam jest duża przestrzeń i mało guardów, zobaczysz jak to w kopalni.
-potem na kopalnie 1 i 2. Pobiegaj trochę, jak uznasz iż resp jest nie wystarczający idź na inne kopalnie.
-pamiętaj aby zabrac kilka GFB, explo, HMMów
Jak chcesz to możesz poprosić jakiegoś kolegę aby Cię oprowadził itp.
|